KOffice Yenilendi

0
darkhunter
KOffice 1.4 Beta 1, geliştirme ekibi tarafından duyuruldu. Kararlı sürümün ise Haziran ayında çıkması planlanıyor. Yeni sürümde Kexi ve Krita uygulamaları yer alıyor. Koffice OASIS Open Document formatlarına tam destek veriyor.
KDE 3.4 çıkışının ardından gelen KOffice 1.4 ile KDE 3.4 sürümünün tamamlanmış olacağı söylenmekte. KOffice'in, önceki versiyonlarında olmayan bileşenler olan, Krita, OASIS Open Document standartlarının kullanılmasını sağlayan terfi paketi ve Kexi grafik işleme uygulamaları ile daha da yaygınlaşacağı düşünülüyor.

Koffice 1.4 Beta 1'i denemek isteyen kullanıcılar, Çalışan CD sürümünü veya kendi sistemleri için hazırlanmış olan derlenmiş paketleri kullanabilirler.


Kexi hakkında bilgi almak için.

Krita hakkında bilgi almak için.

Çalışan CD'yi denemek isteyenler için.

Kaynak

Görüşler

0
skelyus
bunu haber yapan arkadaşa şunu sormak istiyorum; haberi buraya yazmanızdan 2 gün önce bu haber linuxnet te yayınlandı, hem de kelimesi kelimesine sizin ki ile aynı. sizce bu ne anlama geliyor??
0
darkhunter
Evet, ben de Kaynak kısmına linuxnet'i eklediğimi sanmıştım, sanırım unutmuşum...

Daha önce de linuxnet de gördüğüm bir kaç haberi kaynak göstererek buraya yollamıştım, sonrasında da yapmayı düşünüyorum...

Bu arada haberin linuxnet deki orjinali [www.linuxnet.com.tr]

@skelyus :: Kaynak göstererek kullandığım bir kaç habere buradan bak, umarım bunlar için telif hakkı istemezsin :)

darkhunter [www.fazlamesai.net]

0
skelyus
olaya ciddi yaklaşmanı beklerdim ama sanırım bunu yapmayacaksın. eğer bir yerden haber okuyor ve onu haber yapmak istiyorsan o haberin kaynağına gider ve kendi haberini o kaynaktan yaparsın, haberin aynısını alıp emek sarfetmeden yazmak etik olarak doğru değil. neyse amacım polemik yaratmak değil ama bundan böyle daha dikkatli olunması gerekli....

kolay gelsin
0
darkhunter
Üzgünüm, sadece haberi duyurmak istedim ve fazla vaktim de yoktu.

Genellikle copy-paste yapmam ama bana haber niteliğinden ziyade, duyuru niteliği taşıyan bir şeymiş gibi geldi. O yüzden ana metni kurcalamadım.
0
skelyus
ayrıca daha önce benim yine linuxnette knoppix 3.8.1 ile ilgili verdiğim haberi de iki gün sonra yine değiştirmeden ve kaynak göstermeden vermişsin, anladım ki sana doğru olan yolu göstermenin anlamı kalmadı, bir de unutmuşum kaynak göstermeyi daha önce gösteriyordum diyip yalan söylüyorsun. gerçekten linux camiasında böyle şeylerin olması üzücü. bu benim 9 nisan da yaptığım haberin adresi [www.linuxnet.com.tr] bu da senin 11 nisan da yaptığın haberin adresi [www.linuxnet.com.tr]. daha diğer haberlere bakmadım ama artık bakmak ta istemiyorum...
0
darkhunter
Ne diyeyim belki gözünü açıp bir iki habere daha baksan farkederdin kaynak gösterdiğimi ve kötü niyetli olmadığımı. Neyse yine de haklı olan taraf bence de sensin.

Benim benim benim, nereye kadar onu da bilmeyorum ama... Sanki senin kişisel fikirlerin alınan. Alt tarafı duyuru bunlar: Knoppix çıktı... KOffice çıktı v.s. neyse daha da uzatmıyacağım. Linuxnet'den birşey çaldığımı bilmiyordum, bu haberleri paste ederken. Madem öyle, bir daha olmaz.

Telife bu kadar açken linux ile ne işiniz var bunu da bilemiyorum ama neyse...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Büyük Usta Dijkstra`yı Kaybettik (1930 - 2002)

FZ

Bilgisayar bilimlerine ve endüstriye yaptığı katkılarla tanınan Professor Edsger Wybe Dijkstra, uzun süredir sürdürdüğü kanser mücadelesine yenik düşerek 6 Ağustos 2002'de, Hollanda'daki evinde aramızdan ayrıldı.

1930 yılında Rotterdam'da doğan Dijkstra kimyager bir babanın ve matematikçi bir annenin oğlu idi. Üniversitede matematik ve teorik fizik okuyan bilimadamı daha sonra Amsterdam Üniversitesinde bilgisayar bilimleri üzerine doktora yaptı. 1952-1962 yılları arasında Mathematisch Centrum, Amsterdam'da programcı olarak çalışan Dijkstra, daha sonra Eindhoven Teknoloji Üniversitesi'nde matematik profesörü ve 1973-1984 yılları arasında da Burroughs Corporation'da araştırmacı olarak çalıştı. 1984-1999 yılları arasında Texas Üniversitesi'nde Bilgisayar Bilimleri bölümünde görev alan bilimadamı 1999 yılında Emeritus Profesör olarak emekli oldu.....

Linux Router Projesi Sizlere Ömür (1997 - 2002)

FZ

Linux Router Project isimli proje sizlere ömür. Söz konusu proje 1.44 MB´lık floppy diskete sığan ve `router, access server, thin server, thin client, network appliance´ sistemleri kurup geliştirmeyi çok çok kolaylaştıran bir Linux dağıtımı idi.

Proje sorumlusu ve programcısı haberi verirken karşılaştığı güçlüklerden, IT sektörü ile ilgili sorunlardan, projeye yeterince destek verilmemesinden , vs. şikayet ediyor ve pek çok şeyi sivri bir dille eleştiriyor. Sebep olarak ekonomik nedenleri gösteren programcı Güney Florida´da muslukçuların Sistem Yöneticilerinden daha çok kazanmasını örnek göstererek programcıların geceli gündüzlü kod yazarak harcadıkları korkunç entelektüel çabaların karşılığının pek verilmediğini ve bu sebeple artık bilgisayar işi ile uğraşmaktan vazgeçmeyi düşündüğünü belirtiyor.

Görüldüğü gibi açık kodlu yazılım dünyası da güle oynaya kod geliştiren ve tatmin olmuş bir şekilde geleceğe güvenle bakan yazılımcılardan ibaret değil. Bu tip örneklerin ve eleştirilerin dikkatli şekilde değerlendirilmesinde fayda var. Böylelikle iddialı benzer projelerin benzer kadere maruz kalmasının önüne geçilebilir belki.

Toshibadan Evinize Çok Küçük Bir Nükleer Reaktör

zorkun

Toshiba alışılmış örneklerinden 100 kat küçük bir nükleer reaktör geliştirdi. 200 kilowatt üretim gücündeki reaktörün yaklaşık 6x1,8 metrelik boyutları hayli etkileyici. Tamamen arıza çıkarmayacak ve kendi kendine işleyecek bir şekilde üretilmiş. Bu reaktörle üretilen enerjinin maliyeti, kilowatt saati 5 cent olarak hesaplanmış. Ürün 2008 yılında Japon, 2009 yılında ise Amerika ve Avrupa pazarına sunulacak.

Türk Hava Kuvvetleri Bilgi Sistemi (HvBS)

erolsoyoz

Türk Savunma sanayinin önemli kuruluşları arasında yer alan Havelsan, önemli bir tedarik projesine daha imza atmayı başardı. Türkiye'nin en büyük tümleşik komuta kontrol bilgi sistemi olarak bilinen "Hava Kuvvetleri Bilgi Sisteminin (HvBS)" kabulü, 25 Aralık 2007 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Havelsan mühendisleri tarafından geliştirilen bilgi sistemi ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın etkinliğinin büyük oranda arttırılması hedefleniyor.

Hava bedava, su bedava... Hatta IRIDIUM bile bedava!

parsifal

66 ana, 6 yedek uydu ile iletişimi sağlayan bir teknoloji kısaca IRIDIUM (Uydu ömrü 7 ila 9 yıl arasında değişiyor). Karaların %86'ını, okyanusların hepsini kapsayan bir iletişim ağı. Telsiziniz yoksa, telefon şebekesi yoksa veya GSM kapsama alanı dışında iseniz kullanabileceğiniz uydu iletişim sistemlerinden biri. Geçtiğimiz yıl mali destek bulunamadığından uydular yayını kesmiş, tüm dünya uyduların düşürüleceği haberini duyunca şaşırmıştı. En azından ben şaşırmıştım.

Daha sonra 2-3 ay önce tekrar yayına başladı. Tabi bu şehirde yaşayan ve GSM'in nimetlerinden yararlanan çoğu insan için pek anlam taşımıyor belkide...