KOffice Yenilendi

0
darkhunter
KOffice 1.4 Beta 1, geliştirme ekibi tarafından duyuruldu. Kararlı sürümün ise Haziran ayında çıkması planlanıyor. Yeni sürümde Kexi ve Krita uygulamaları yer alıyor. Koffice OASIS Open Document formatlarına tam destek veriyor.
KDE 3.4 çıkışının ardından gelen KOffice 1.4 ile KDE 3.4 sürümünün tamamlanmış olacağı söylenmekte. KOffice'in, önceki versiyonlarında olmayan bileşenler olan, Krita, OASIS Open Document standartlarının kullanılmasını sağlayan terfi paketi ve Kexi grafik işleme uygulamaları ile daha da yaygınlaşacağı düşünülüyor.

Koffice 1.4 Beta 1'i denemek isteyen kullanıcılar, Çalışan CD sürümünü veya kendi sistemleri için hazırlanmış olan derlenmiş paketleri kullanabilirler.


Kexi hakkında bilgi almak için.

Krita hakkında bilgi almak için.

Çalışan CD'yi denemek isteyenler için.

Kaynak

Görüşler

0
skelyus
bunu haber yapan arkadaşa şunu sormak istiyorum; haberi buraya yazmanızdan 2 gün önce bu haber linuxnet te yayınlandı, hem de kelimesi kelimesine sizin ki ile aynı. sizce bu ne anlama geliyor??
0
darkhunter
Evet, ben de Kaynak kısmına linuxnet'i eklediğimi sanmıştım, sanırım unutmuşum...

Daha önce de linuxnet de gördüğüm bir kaç haberi kaynak göstererek buraya yollamıştım, sonrasında da yapmayı düşünüyorum...

Bu arada haberin linuxnet deki orjinali [www.linuxnet.com.tr]

@skelyus :: Kaynak göstererek kullandığım bir kaç habere buradan bak, umarım bunlar için telif hakkı istemezsin :)

darkhunter [www.fazlamesai.net]

0
skelyus
olaya ciddi yaklaşmanı beklerdim ama sanırım bunu yapmayacaksın. eğer bir yerden haber okuyor ve onu haber yapmak istiyorsan o haberin kaynağına gider ve kendi haberini o kaynaktan yaparsın, haberin aynısını alıp emek sarfetmeden yazmak etik olarak doğru değil. neyse amacım polemik yaratmak değil ama bundan böyle daha dikkatli olunması gerekli....

kolay gelsin
0
darkhunter
Üzgünüm, sadece haberi duyurmak istedim ve fazla vaktim de yoktu.

Genellikle copy-paste yapmam ama bana haber niteliğinden ziyade, duyuru niteliği taşıyan bir şeymiş gibi geldi. O yüzden ana metni kurcalamadım.
0
skelyus
ayrıca daha önce benim yine linuxnette knoppix 3.8.1 ile ilgili verdiğim haberi de iki gün sonra yine değiştirmeden ve kaynak göstermeden vermişsin, anladım ki sana doğru olan yolu göstermenin anlamı kalmadı, bir de unutmuşum kaynak göstermeyi daha önce gösteriyordum diyip yalan söylüyorsun. gerçekten linux camiasında böyle şeylerin olması üzücü. bu benim 9 nisan da yaptığım haberin adresi [www.linuxnet.com.tr] bu da senin 11 nisan da yaptığın haberin adresi [www.linuxnet.com.tr]. daha diğer haberlere bakmadım ama artık bakmak ta istemiyorum...
0
darkhunter
Ne diyeyim belki gözünü açıp bir iki habere daha baksan farkederdin kaynak gösterdiğimi ve kötü niyetli olmadığımı. Neyse yine de haklı olan taraf bence de sensin.

Benim benim benim, nereye kadar onu da bilmeyorum ama... Sanki senin kişisel fikirlerin alınan. Alt tarafı duyuru bunlar: Knoppix çıktı... KOffice çıktı v.s. neyse daha da uzatmıyacağım. Linuxnet'den birşey çaldığımı bilmiyordum, bu haberleri paste ederken. Madem öyle, bir daha olmaz.

Telife bu kadar açken linux ile ne işiniz var bunu da bilemiyorum ama neyse...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mandrake & Mandrake

julyano

Fransız mahkemleri Linux dağıtıcısı Mandrake Soft ' u Mandrake isminin mülkiyet haklarından dolayı dava eden Amerikalı Hearst Holding ve King Features Sendikası lehine karar verdi.
Devamı: www.netkonomi.com
Kaynak: cnet news.com

Görkem Çetin, Gelecek´ten Ayrılıyor...

anonim

Üyesi olduğum Gelecek-Linux Haber Grubundan gelen e-postayı sizlerle paylaşıyorum...

Matematik Köyü Destek İstiyor: Tübitak'ı Protesto Ediyoruz Kampanyası

butch

Prof. Dr. Ali Nesin’in, Tübitak'a Matematik Köyü ile ilgili yaptığı başvuruların sürekli olarak reddedilmesi ve yeni başvurularının önünün kesilmesi ile ilgili başlattığı imza kampanyasına http://www.tubitaki-protesto-ediyoruz.net adresinden ulaşabilirsiniz.

En İyi Teknolojik İş Fikri Yarışması

FZ

Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması Girişimci Öğrencilere Destek Vermeye Devam Ediyor…

75.000TL'lik Teknoloji Ödülü, 50.000TL'lik Savunma Sanayii Özel Ödülü ve 25.000TL'lik OSTİM Özel Ödülü Sahiplerini Arıyor!

ODTÜ ve ODTÜ Teknokent'in, Elginkan Vakfı ana sponsorluğunda gerçekleştirdiği Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması'nın kayıtları başladı. Teknoloji tabanlı bir iş fikrine sahip girişimci öğrenciler, YFYİ 2009 kapsamında 75.000TL değerindeki 'Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü' için, 50.000TL değerinde 'Savunma Sanayii Müsteşarlığı Özel Ödülü' için ve 25.000TL değerinde 'OSTİM Özel Sanayi Ödülü' için yarışacaklar.

Yeni bir işletim sistemi için 2.500.000 €

FZ

MINIX 3'ün geliştiricisi ve tüm zamanların en önemli bilgisayar bilimleri kitaplarından birkaçının yazarı Andrew Tanenbaum, sağlam ve güvenli işletim sistemleri geliştirmek için Avrupa Araştırma Konseyi İleri Seviyeli Araştırmalar fonundan 2.5 milyon € fon aldı.

Çalışmanın temel sebebi mevcut işletim sistemleri çok büyük ve kötü yapılandırılmış olmaları, bu durumun her sene daha da kötüleşmesi. Araştırma kapsamında çok daha küçük, modüler, hatalara dayanıklı, çoklu sunucu tabanlı işletim sistemleri tasarlanacak ve test edilecek. Tanenbaum kendi liderliğinde bu konuda çalışacak ve yazılım konusunda doktorasını yapmış araştırmacılara bir çağrıda bulunmuş durumda (proje ile ilgili doktora pozisyonları ve programcı pozisyonları dolmuş).