Mandrake & Mandrake

0
julyano
Fransız mahkemleri Linux dağıtıcısı Mandrake Soft ' u Mandrake isminin mülkiyet haklarından dolayı dava eden Amerikalı Hearst Holding ve King Features Sendikası lehine karar verdi.
Devamı: www.netkonomi.com
Kaynak: cnet news.com

Görüşler

0
yuxel
http://slashdot.org/article.pl?sid=04/02/19/180217&mode=thread
http://www.weblmi.com/news_store/2004_02_16_Mandrake_devra_chang_47/News_view
http://www.mandrakesoft.com/company/investors/newsletter/sn040214
0
cayfer
Hiç önemli değil...

Lindows'un da adının (sanırım) Hollanda'da kullanılması aleyhine karar verildi. Onlar da "Lin---" (Lin-dash) dedler. Buna da LinDrake derler konu kapanır.

Dünya bir gün küçük hesaplar yapan küçük insanlardan arınacak ama ne zaman?
0
realist
Dünya hiç bir zaman ürününe isim bulmaktan aciz fırsatçılardan arınamayacak.
0
alper
Open source C++ GUI Framework wxWindows da wxWidgets olmus

After a polite request from Microsoft, and a lot of thought on our part, we have decided to change the project's name to wxWidgets

http://www.wxwidgets.org/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Merhaba yeni bilişim DEV´i...

elrond

Evet beklenen gelişme oldu ve HP-Compaq birleşmesinin nasıl şekilleneceğine dair ilk resmi açıklamalar geldi. Ürün aileleri aşağıdaki gibi şekilleniyor. Yok abi ben sabredemem direk olayı birinci ağızdan inceleyeceğim derseniz Buraya buyrun...

Dünya Sayısal Kütüphanesi WDL Açıldı

FZ

BM Dünyanın Bilgisi Kütüphanesini Açtı

4. yüzyılda Arap yarımadasında ne tür bilimsel gelişmeler oluyordu? Peki ya aynı dönemde Çin'deki ve Güney Amerika'daki politik durum nasıldı? 5. yüzyılda Japonya'daki edebiyatı İskandinav mitolojik metinleri ile kıyaslamak ister misiniz?

İnsanlık tarihindeki dönüm noktalarını temsil eden kültür hazineleri olan özgün eserler sayısal ortama aktarıldı ve Birleşmiş Milletler desteği ile http://www.wdl.org adresinde yayına sunuldu.

Dünya haritası üzerinde istediğiniz zaman aralığına kısıtlayabileceğiniz etkili ve basit bir navigasyon yapısı sunan World Digital Library içinde tarihteki ilk roman kabul edilen Japonca eserden tutun, Arap bilginlerin ilk cebir metinlerine dek türünün ilk örneği olan belgelere ve bunlarla ilgili uzmanların açıklamalarına erişmeniz mümkün.

1. Dünya Siber Oyun Olimpiyatları Başladı !

redogre

Tesadüfen girdiğim Worldcybergames.com sitesinin sloganı şu: Atina size ilk olimpiyatı hatırlatıyorsa Seul de size ilk siber olimpiyatı hatırlatsın!
Ön elemeleri geçen 30 ülkeden 400 yarışmacı 5 Aralık 2001 den itibaren toplam 300.000 $ lık bir ödül için yarışacak.
Maalesef yarışan ülkeler arasında Türkiye yok ama belki de Fazlamesai yol göstericiliğinde önümüzdeki yıl biz de yerimizi alırız...

Gael Duval Mandriva'dan kovuldu!

karput

Mandrake'nin kurucusu Gael Duval, Mandriva'dan kovuldu. (Başka bir grup insanla birlikte, Mandriva, giderleri azaltabilmek için eleman azaltma yoluna gidiyor) Şirket, önümüzdeki yıllarda, Linux topluluğundan daha da uzaklaşarak, Red Hat ve Novell benzeri bir yol almayı planlıyor.

Özgür Yazılım Yansısı

cbc

Yakında Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü bazı özgür yazılımların yansılarını tutmaya başlayacak. Kararlı sürüme geçtikten sonra bahsi geçen projelerin yasal yansısı olması beklenen sunucu artık beta yayını yapmaya başladı ve önerileri bekliyor. Yansı coğrafik olarak İstanbul/Dolapdere'de bulunuyor.

http://godel.cs.bilgi.edu.tr/ adresinde bulunan sunucuda şu an için apache, kernel.org ve debian'ın günlük güncellenen yansılarının sunulmasının yanısıra, mysql'in de yansılama çalışması sürmekte. Daha açıklayıcı bir liste için http://godel.cs.bilgi.edu.tr/yansilar.php adresine, yansı dizinine ulaşmak için ise http://godel.cs.bilgi.edu.tr/mirror/ adresine bakabilirsiniz.

Unutmadan, ftp erişimi de ftp://godel.cs.bilgi.edu.tr/pub/mirror/ adresinden münkün.

Debiancıların apt kaynaklarını güncellemelerini öneriyoruz!