Formula-G Güneş Arabaları Yarışması'nı İTÜ kazandı

0
FZ
TÜBİTAK tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışması"nın finali, İstanbul Park'ta yapıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) 'Arıba 1' adlı takım birinci oldu.

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonunun (FIA) pist yarışları için tasarlanmış güneş arabaları kurallarının geçerli olduğu yarışmanın finaline, 18 takım katıldı.

İki saat süren ve 30 turda tamamlanan yarış sonrasında yasal itiraz süresi beklendi. 6 kişiden oluşan kurul, bazı ekiplerin itirazlarını değerlendirdikten sonra dereceye girenleri açıkladı.

Yarışmada, İstanbul Teknik Üniversitesinden (İTÜ) “Arıba 1” adlı takım birinci, aynı üniversiteden “Arıba 2” adlı takım ikinci ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) takımı üçüncü oldu.

Kaynak: Hürriyet.

Görüşler

0
feran
İşte ne güzel bir İstanbul Teknik Üniversitesi ve bir de Yıldız Teknik Üniversitesi haberi! Bilgi Üniversitesi katılmadı mı acaba bu yarışa;) FM de zaman zaman Bilgi ile ilgili haberlerle ilgili çeşitli görüşlere bu da benim ironik bir yaklaşımım olsun. Anlaşılmıştır sanırım!
0
FZ
Bildiğim kadarı ile Bilgi Üniversitesi katılmadı. Bu arada ironik yaklaşımı tam anlayamadım ben. Biraz daha açarsanız belki anlaşılır.
0
DemensMagnet
Tüm üniversitelerin sıralaması yok mu acaba?
0
bm
Site surada galiba. Malesef dev bir image map seklinde yapmislar, benim 130dpi ekranda rahat okuyamadigim icin kurcalayip siralamayi bulamadim. Daha rahat bakabilen birisi bulabilir herhalde.
0
DemensMagnet
Sanırım site fazla güncellenmiyor zira sonuçları bulamadım.
0
FZ
Bu haberin bir başka önemi de geçen seneki hüsran ile ilgili. Bir önceki yarışmada bir şey başaramayan İTÜlü araştırmacıların bu yarışmada böyle bir zafer elde etmiş olmaları yenilgiden ders almanın ve azimle çalışmaya devam etmenin ne demek olduğunu gayet iyi gösteriyor.
0
DemensMagnet
Geçen seneki hüsranın nedeni yanlış haıtrlamıyorsam sürücü kartının yanması idi. Bir de motor problemi yaşamışlardı gene yanlış hatırlamıyorsam :)

Onun dışında gerçekten oldukça iyi araçlara sahipler. 1. ve 2. olduklarından söylemiyorum bunları, aracı geçen sene ve bu sene İzmirde yakınen incelemiştim. Çalışmaları diğer ünv. ile karşılaştırıldıklarında gerçekten titiz ve temiz iş çıkardıkları anlaşılıyordu.

Ayrıca sürücü olarak zayıf bayanların tercih edilmesi oldukça önemli bir katkıdır onlar için :)
0
loker
Neyse ki sevgili medya bu sefer biraz ilgi gösterdi... Geçen sefer F1'den iki hafta kadar sonra yapılan yarışlarla ilgili inanılmaz az haber yapılmıştı. Bu sefer neredeyse tüm ana haber bültenlerinde sonuçları duymak, hatta kimilerinde takım kaptanlarıyla yapılan söyleşileri izleyerek kimin pil, kimin panel avantajı kullandığını, yarışın hangi noktada kırıldığını falan dinlemek güzel oldu... Dahası da gelir umalım...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Çin'de Bilgisayar Adaletin Temelidir!

noworriesci

Ne yargıç, ne de jüriler karışıyor. Çin'de resmen uygulamaya geçen yöntemle suçun ve suçlunun verileri bir sisteme giriliyor, cezaya bilgisayar karar veriyor.

İTÜ Doğal Dil İşleme Takımı Web Sayfaları Yayında

tahiroglu

İTÜ DDİ Takımının Internet sitesi yenilenmiş biçimiyle bir süredir yayında. Sitede DDİ terimleri, çalışma alanları, DDİ bağlantıları, projeler ve yazılımlarla Türkçeyle ilgili belge ve bağlantıların bulunduğu bölümler yer almakta.

Adres: http://ddi.ce.itu.edu.tr/

Linus Torvalds Kernel geliştirmeyi bırakıyor.

conan

Slashdot'un bu haberine gore Linus Torvalds kernel geliştirmekten yorulduğunu ve bu işi artık başka birisinin ele alması gerektiğini belirtti. Ne yazık ki beklenen gerçekleşti. Uzun zamandır soylentileri yalanlayan camia da bu haberle sarsıldı.

OK OK... 1 Nisan haberi nasıl olacak ki başka??... ;)

Tüm dillerin kökeni Anadolu mu?

FZ

Yeni Zelandalı iki bilim adamının Nature dergisinde yayımlanan araştırmasına göre Sanskritçeden İngilizceye kadar bütün Hint-Avrupa dilleri 8 bin yıl önce Anadolu'da doğmuş.

Russell Gray ve Quentin Atkinson'ın 'evrimci biyoloji' tekniklerine dayanan araştırmasına göre Hititçe, Yunanca, Latince, İngilizce, Almanca, Fransızca, Sanskritçe, Kelt dilleri, Farsça ve Rusçanın tohumlarının Anadolulu ilk çiftçiler tarafından atıldığını ve zamanla tüm dünyaya yayıldı. GlaxoSmithKline ilaç firmasının Biyoinformatik bölümünden David Searls, Gray ve Atkinson'ın dil ağacının gelişimiyle ilgili değerlendirmesinin bilinen tarihi olaylarla da çakıştığını söyledi.

Kaynak: Radikal

Müzik Yapımcıları Çıldırdı...

elrond

Başlıktaki ifadenin yoruma göre değişebileceğini hatırlatarak başlamak isterim. Müzik yapımcıları Los Angeles´ta yaptıkları açıklamada Cep telefonlarındaki melodilerle ilgili telif hakları yasalarının uygulanması ile ilgili bir program başlattıklarını duyurdular.
Gary Churgin - Harry Fox´un CEO´su bu duyuruyu yapmış. Harry Fox bir lisans ajansı ve 27.000 yapımcı ve 160.000 şarkı yazarını bünyesinde barındırıyor. Harry Fox`un perşembe günü yaptığı açıklamada, yaratıkları basit bir elektronik lisanslama tekniği ile tek adımda Ring-Tone Providerların yayınladıkları melodileri lisanslıyabildiklerini aktarmış.