Formula-G Güneş Arabaları Yarışması'nı İTÜ kazandı

0
FZ
TÜBİTAK tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışması"nın finali, İstanbul Park'ta yapıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) 'Arıba 1' adlı takım birinci oldu.

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonunun (FIA) pist yarışları için tasarlanmış güneş arabaları kurallarının geçerli olduğu yarışmanın finaline, 18 takım katıldı.

İki saat süren ve 30 turda tamamlanan yarış sonrasında yasal itiraz süresi beklendi. 6 kişiden oluşan kurul, bazı ekiplerin itirazlarını değerlendirdikten sonra dereceye girenleri açıkladı.

Yarışmada, İstanbul Teknik Üniversitesinden (İTÜ) “Arıba 1” adlı takım birinci, aynı üniversiteden “Arıba 2” adlı takım ikinci ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) takımı üçüncü oldu.

Kaynak: Hürriyet.

Görüşler

0
feran
İşte ne güzel bir İstanbul Teknik Üniversitesi ve bir de Yıldız Teknik Üniversitesi haberi! Bilgi Üniversitesi katılmadı mı acaba bu yarışa;) FM de zaman zaman Bilgi ile ilgili haberlerle ilgili çeşitli görüşlere bu da benim ironik bir yaklaşımım olsun. Anlaşılmıştır sanırım!
0
FZ
Bildiğim kadarı ile Bilgi Üniversitesi katılmadı. Bu arada ironik yaklaşımı tam anlayamadım ben. Biraz daha açarsanız belki anlaşılır.
0
DemensMagnet
Tüm üniversitelerin sıralaması yok mu acaba?
0
bm
Site surada galiba. Malesef dev bir image map seklinde yapmislar, benim 130dpi ekranda rahat okuyamadigim icin kurcalayip siralamayi bulamadim. Daha rahat bakabilen birisi bulabilir herhalde.
0
DemensMagnet
Sanırım site fazla güncellenmiyor zira sonuçları bulamadım.
0
FZ
Bu haberin bir başka önemi de geçen seneki hüsran ile ilgili. Bir önceki yarışmada bir şey başaramayan İTÜlü araştırmacıların bu yarışmada böyle bir zafer elde etmiş olmaları yenilgiden ders almanın ve azimle çalışmaya devam etmenin ne demek olduğunu gayet iyi gösteriyor.
0
DemensMagnet
Geçen seneki hüsranın nedeni yanlış haıtrlamıyorsam sürücü kartının yanması idi. Bir de motor problemi yaşamışlardı gene yanlış hatırlamıyorsam :)

Onun dışında gerçekten oldukça iyi araçlara sahipler. 1. ve 2. olduklarından söylemiyorum bunları, aracı geçen sene ve bu sene İzmirde yakınen incelemiştim. Çalışmaları diğer ünv. ile karşılaştırıldıklarında gerçekten titiz ve temiz iş çıkardıkları anlaşılıyordu.

Ayrıca sürücü olarak zayıf bayanların tercih edilmesi oldukça önemli bir katkıdır onlar için :)
0
loker
Neyse ki sevgili medya bu sefer biraz ilgi gösterdi... Geçen sefer F1'den iki hafta kadar sonra yapılan yarışlarla ilgili inanılmaz az haber yapılmıştı. Bu sefer neredeyse tüm ana haber bültenlerinde sonuçları duymak, hatta kimilerinde takım kaptanlarıyla yapılan söyleşileri izleyerek kimin pil, kimin panel avantajı kullandığını, yarışın hangi noktada kırıldığını falan dinlemek güzel oldu... Dahası da gelir umalım...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

The Blues Brothers 2000 Türkiye Turnesi

lalapoo

Blues Brothers 2000 bir bira firmasının sponsorluğundaki turnesine 5 Eylül'de İzmir Gündoğdu meydanında süper bir konser ile başladı.Turne 17 Eylül'de İstanbul Fil Damı'nda yapılacak olan konserle sona erecek.

AmigaOS 4.0 Haber Turu

dcc

IntuitionBase.com sitesinde yayınlanan AmigaOS 4.0 ön sürüm tanıtım makalesini Türkçe'ye çevirdim. Makalede AmigaOS'un yeni sürümünün öne çıkan özellikleri tanıtılıyor.

Diğer bir haberse Picasso96 sürücüleriyle ilgili... P96, PPC olarak baştan yazıldı ve şimdi her zamankinden daha hızlı çalışıyor. OS4'ün hızını görmek isteyenler, videoları buradan (DivX olarak) veya buradan (Mpeg1 olarak) indirebilirler.

Blizzard kişilik haklarının bir adım ötesine mi geçti? (Diablo2)

conan

Diablo2’nin yapımcısı Blizzard Entertainment yeni değiştirdiği kullanım sözleşmesi ve de piyasaya çıkarttığı yeni oyun yaması (patch 1.06) sayesinde oyunun yüklü olduğu herhangi bir bilgisayar hakkındaki bazı bilgileri kendisine ulaştırmayı düşünüyor. Bir Alman kaynağa göre yeni yama bütün hard diski ve de registry’i tarama kabiliyetine sahip.

Hindistan’ın Kerala Eyaleti MS Windows’u Tamamen Kaldırıyor

anonim

Hindistan’ın komünist rejimle yönetilen Kerala eyaleti, Coca-Cola ve Pepsi’den sonra Microsoft ürünlerini de kamu kurumlarından çıkarma kararı almış.

Kaynak: ntvmsnbc

NTV ve MS...

urxalit

Bütün gün sinir ettiler. Yarım saatte bir Bilişim'e bağlanıp bir MS elemanını çıkardılar. Yok XP şöyle, yok XP böyle... Adamların da yenilik olarak yeni GUI dışında saydığı birşey yok. :)) Canlı yayın yapmadığı zamanlarda da XP hikayelerini banttan verdiler.