Formula-G Güneş Arabaları Yarışması'nı İTÜ kazandı

0
FZ
TÜBİTAK tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışması"nın finali, İstanbul Park'ta yapıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) 'Arıba 1' adlı takım birinci oldu.

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonunun (FIA) pist yarışları için tasarlanmış güneş arabaları kurallarının geçerli olduğu yarışmanın finaline, 18 takım katıldı.

İki saat süren ve 30 turda tamamlanan yarış sonrasında yasal itiraz süresi beklendi. 6 kişiden oluşan kurul, bazı ekiplerin itirazlarını değerlendirdikten sonra dereceye girenleri açıkladı.

Yarışmada, İstanbul Teknik Üniversitesinden (İTÜ) “Arıba 1” adlı takım birinci, aynı üniversiteden “Arıba 2” adlı takım ikinci ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) takımı üçüncü oldu.

Kaynak: Hürriyet.

Görüşler

0
feran
İşte ne güzel bir İstanbul Teknik Üniversitesi ve bir de Yıldız Teknik Üniversitesi haberi! Bilgi Üniversitesi katılmadı mı acaba bu yarışa;) FM de zaman zaman Bilgi ile ilgili haberlerle ilgili çeşitli görüşlere bu da benim ironik bir yaklaşımım olsun. Anlaşılmıştır sanırım!
0
FZ
Bildiğim kadarı ile Bilgi Üniversitesi katılmadı. Bu arada ironik yaklaşımı tam anlayamadım ben. Biraz daha açarsanız belki anlaşılır.
0
DemensMagnet
Tüm üniversitelerin sıralaması yok mu acaba?
0
bm
Site surada galiba. Malesef dev bir image map seklinde yapmislar, benim 130dpi ekranda rahat okuyamadigim icin kurcalayip siralamayi bulamadim. Daha rahat bakabilen birisi bulabilir herhalde.
0
DemensMagnet
Sanırım site fazla güncellenmiyor zira sonuçları bulamadım.
0
FZ
Bu haberin bir başka önemi de geçen seneki hüsran ile ilgili. Bir önceki yarışmada bir şey başaramayan İTÜlü araştırmacıların bu yarışmada böyle bir zafer elde etmiş olmaları yenilgiden ders almanın ve azimle çalışmaya devam etmenin ne demek olduğunu gayet iyi gösteriyor.
0
DemensMagnet
Geçen seneki hüsranın nedeni yanlış haıtrlamıyorsam sürücü kartının yanması idi. Bir de motor problemi yaşamışlardı gene yanlış hatırlamıyorsam :)

Onun dışında gerçekten oldukça iyi araçlara sahipler. 1. ve 2. olduklarından söylemiyorum bunları, aracı geçen sene ve bu sene İzmirde yakınen incelemiştim. Çalışmaları diğer ünv. ile karşılaştırıldıklarında gerçekten titiz ve temiz iş çıkardıkları anlaşılıyordu.

Ayrıca sürücü olarak zayıf bayanların tercih edilmesi oldukça önemli bir katkıdır onlar için :)
0
loker
Neyse ki sevgili medya bu sefer biraz ilgi gösterdi... Geçen sefer F1'den iki hafta kadar sonra yapılan yarışlarla ilgili inanılmaz az haber yapılmıştı. Bu sefer neredeyse tüm ana haber bültenlerinde sonuçları duymak, hatta kimilerinde takım kaptanlarıyla yapılan söyleşileri izleyerek kimin pil, kimin panel avantajı kullandığını, yarışın hangi noktada kırıldığını falan dinlemek güzel oldu... Dahası da gelir umalım...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye´nin web siteleri yarışıyor

esse

Türkiye’nin en iyi kurumsal ve kişisel web siteleri: DorukNet, Microsoft ve PCMagazine dergisinin ortaklaşa düzenledeği “Altın Örümcek Web Yarışması” ile belirlenecekmiş.

Internet teknolojilerini kullanarak gerçekleştirilen başarılı projelerin daha iyi tanıtılmasını ve bu alanda yapılacak yatırımların özendirilmesini amaçlayan yarışma için son başvuru tarihi 10 Nisan 2002.

Osliving.com - Açık Kaynak Yazılım Arşivi

parsifal

Henüz dokuz gün önce kurulmuş olmasına rağmen itinalı bir çalışmanın ürünü olduğu belli olan Open Source Living adlı sitede, birçok açık kaynak, kaliteli ve bedava yazılım tanıtımını bulabilirsiniz.

Özellikle windows işletim sistemi kullanıyor olup açık kaynağın tadına bakmak isteyen bilgisayar kullanıcıları için güzel bir arşiv. Zira hala pekçok kullanıcı açık kaynağın sadece GNU/Linux sistemlerine özgü olduğunu sanıyor.

Internet Radyoları kapanma tehlikesiyle karşıkarşıya!

conan

U.S. Copyright Office, "Copyright Arbitration Royalty Panel" (CARP) önerilerine gore, 21 Mayis'ta internetten yayın yapan radyolardan ücret alınması şeklindeki bir yasayı görüşüp karara bağlayacak. Eğer bu karar ücret alınma yönünde olursa bir çok net radyo kapanacak gibi gözüküyor. saveInternetRadio.org adresinde bu duruma karşı bir kampanya başlatılmış durumda. Aynı sitede yapılan bir hesaba göre ise saatte 15 şarkı çalan ve bir dinleyicisi olan bir radyonun yıllık ödemesi gereken ücret 184$ ($.0014 x 15 x 24 x 365 = $184). 100 dinleyici ile bu rakam 18.400$a çıkıyor. Bu ücret de bir çok radyonun sesini kesmeye yeterli gibi gözüküyor. \r\r \r\r

Sesimizi duyurmak ve de karşı çıkmak istiyorsak http://www.saveinternetradio.org/ adresinden kampanyaya katılabiliriz.

W32.Randex.E

PARALEL

Symantec, W32.Randex.E adında, aynı güvenlik açığının avantajlarını kullanan yeni bir Trojan keşfetti. Yine 2.seviye olarak tanımlanan bu Trojan, yaratıcısının IRC (Internet Relay Chat)’yi kullanarak bir bilgisayarı uzaktan kontrol etmesine imkan veriyor.

Polinomsal Sürede Çalışan Deterministik Asallık Testi

FZ

Hintli Profesör Manindra Agarwal ve onunla çalışan iki doktora öğrencisi Nitin Saxena ve Neeraj Kayal girilen bir sayının asal sayı olup olmadığını polinomsal sürede determenistik olarak tespit edebilen bir algoritma geliştirdiler. Yüzlerce yıldır pek çok araştırmacı asallık testi için polinomsal sürede çalışabilen bir algoritma arıyorlardı ve çoğu araştırmacıya göre bu algoritma önem bakımından rahatlıkla 70'lerde geliştirilmiş P-süreli Lineer Programlama çözümü ile kıyaslanabilir.