Formula-G Güneş Arabaları Yarışması'nı İTÜ kazandı

0
FZ
TÜBİTAK tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışması"nın finali, İstanbul Park'ta yapıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) 'Arıba 1' adlı takım birinci oldu.

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonunun (FIA) pist yarışları için tasarlanmış güneş arabaları kurallarının geçerli olduğu yarışmanın finaline, 18 takım katıldı.

İki saat süren ve 30 turda tamamlanan yarış sonrasında yasal itiraz süresi beklendi. 6 kişiden oluşan kurul, bazı ekiplerin itirazlarını değerlendirdikten sonra dereceye girenleri açıkladı.

Yarışmada, İstanbul Teknik Üniversitesinden (İTÜ) “Arıba 1” adlı takım birinci, aynı üniversiteden “Arıba 2” adlı takım ikinci ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) takımı üçüncü oldu.

Kaynak: Hürriyet.

Görüşler

0
feran
İşte ne güzel bir İstanbul Teknik Üniversitesi ve bir de Yıldız Teknik Üniversitesi haberi! Bilgi Üniversitesi katılmadı mı acaba bu yarışa;) FM de zaman zaman Bilgi ile ilgili haberlerle ilgili çeşitli görüşlere bu da benim ironik bir yaklaşımım olsun. Anlaşılmıştır sanırım!
0
FZ
Bildiğim kadarı ile Bilgi Üniversitesi katılmadı. Bu arada ironik yaklaşımı tam anlayamadım ben. Biraz daha açarsanız belki anlaşılır.
0
DemensMagnet
Tüm üniversitelerin sıralaması yok mu acaba?
0
bm
Site surada galiba. Malesef dev bir image map seklinde yapmislar, benim 130dpi ekranda rahat okuyamadigim icin kurcalayip siralamayi bulamadim. Daha rahat bakabilen birisi bulabilir herhalde.
0
DemensMagnet
Sanırım site fazla güncellenmiyor zira sonuçları bulamadım.
0
FZ
Bu haberin bir başka önemi de geçen seneki hüsran ile ilgili. Bir önceki yarışmada bir şey başaramayan İTÜlü araştırmacıların bu yarışmada böyle bir zafer elde etmiş olmaları yenilgiden ders almanın ve azimle çalışmaya devam etmenin ne demek olduğunu gayet iyi gösteriyor.
0
DemensMagnet
Geçen seneki hüsranın nedeni yanlış haıtrlamıyorsam sürücü kartının yanması idi. Bir de motor problemi yaşamışlardı gene yanlış hatırlamıyorsam :)

Onun dışında gerçekten oldukça iyi araçlara sahipler. 1. ve 2. olduklarından söylemiyorum bunları, aracı geçen sene ve bu sene İzmirde yakınen incelemiştim. Çalışmaları diğer ünv. ile karşılaştırıldıklarında gerçekten titiz ve temiz iş çıkardıkları anlaşılıyordu.

Ayrıca sürücü olarak zayıf bayanların tercih edilmesi oldukça önemli bir katkıdır onlar için :)
0
loker
Neyse ki sevgili medya bu sefer biraz ilgi gösterdi... Geçen sefer F1'den iki hafta kadar sonra yapılan yarışlarla ilgili inanılmaz az haber yapılmıştı. Bu sefer neredeyse tüm ana haber bültenlerinde sonuçları duymak, hatta kimilerinde takım kaptanlarıyla yapılan söyleşileri izleyerek kimin pil, kimin panel avantajı kullandığını, yarışın hangi noktada kırıldığını falan dinlemek güzel oldu... Dahası da gelir umalım...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

2005 Yılının En İyi 100 Ürünü

Skeleton

PC World 2005 yılının en iyi ürünlerini seçmiş. Listeye buradan ulaşabilirsiniz.

Acaba bir bilgisayar simülasyonunda mı yaşıyoruz?

Blixa_Bargeld

Yale Üniversitesi felsefe bölümünden Nick Bostrom'un makalesine göre Matrix gerçek olabilir!
Bostrom'a göre yaşadığımız hayatın insan-sonrası bazı varlıklar tarafından yaratılmış bir bilgisayar programı olma olasılığı var.
Eğer böyle bir programın içindeysek nasıl davranmalı?
Robin Hanson'un makalesi ise bir simülasyonun içinde nasıl davranmamız gerektiğini tartışıyor...
hepsi burada http://www.simulation-argument.com/

Dünya Kurtuldu(!), Linux altında webcam destekli msn : aMSN

darkhunter

Yaşamın sırrından sonra en çok ilgi uyandıran sorunsal olan, Linux altında IM üzerinden webcam desteği Alvaro tarafından çözüldü.

aMSN'in yeni sürümü olan 0.95, webcam desteği veriyor!

Eee, hissediyor muyuz?

Semacode: Sanal dünya gerçek dünyanın hizmetinde

FZ

Semacode 2 boyutlu ve URL bilgisi taşıyabilen bir barkod. Basit bir yazılım kullanarak herhangi bir nesnenin üzerine yazılmış ya da yapıştırılmış bu minik, kare görüntüyü cep telefonunuzun kamerası ile okutur okutmaz hemen ilgili web sitesine zıplayabiliyor ve konuyla ilgili bilgilere erişebiliyorsunuz. Sistem açık ve genişletilebilir, herkes kolayca semacode tasarlayıp yazıcıdan çıktısını alabilir.

Peki ne işe mi yarıyor? Söz gelimi büyük bir gece kulübünün duvarına o anda çalmakta olan şarkının semacode barkodunu yansıtabilirsiniz ve böylece insanlar telefonlarını o görüntüye tutarak anında şarkı ile ilgili detayların bulunduğu web sayfasına erişebilirler. Veya marketteki bir ürünün üzerindeki iki boyutlu barkoda telefonunuzu tutar tutmaz o ürünle ilgili detaylara, kullanıcı yorumlarına falan erişebilirsiniz. Ya da bir toplantıda yaka kartınıza sadece minik bir barkod basarak insanların sizin vCard´ınıza ya da diğer istediğiniz bilgilerinize kolayca erişmesini sağlayabilirsiniz. Uygulama alanı olarak sadece hayalgücünüz ile sınırlısınız.

Detaylar ve örnek uygulamalar için: http://semacode.org/

Internet Radyoları kapanma tehlikesiyle karşıkarşıya!

conan

U.S. Copyright Office, "Copyright Arbitration Royalty Panel" (CARP) önerilerine gore, 21 Mayis'ta internetten yayın yapan radyolardan ücret alınması şeklindeki bir yasayı görüşüp karara bağlayacak. Eğer bu karar ücret alınma yönünde olursa bir çok net radyo kapanacak gibi gözüküyor. saveInternetRadio.org adresinde bu duruma karşı bir kampanya başlatılmış durumda. Aynı sitede yapılan bir hesaba göre ise saatte 15 şarkı çalan ve bir dinleyicisi olan bir radyonun yıllık ödemesi gereken ücret 184$ ($.0014 x 15 x 24 x 365 = $184). 100 dinleyici ile bu rakam 18.400$a çıkıyor. Bu ücret de bir çok radyonun sesini kesmeye yeterli gibi gözüküyor. \r\r \r\r

Sesimizi duyurmak ve de karşı çıkmak istiyorsak http://www.saveinternetradio.org/ adresinden kampanyaya katılabiliriz.