Kablosuz İstiklal

0
FZ
Internet sokağa taşındı İstiklal Caddesi kablosuz internete kavuştu.

İGDAŞ´ın öncülüğünde, Koç.net ve Cisco´nun teknolojik desteğiyle gerçekleştirilen projeyle Beyoğlu´nda internete artık kablosuz bağlanmak mümkün olacak. Projeyle, İstiklal Caddesi boyunca açık alanlardan, kafelerden ya da herhangi bir başka noktadan, mobil cihazlar, dizüstü bilgisayarlar veya PDA'lar ile isteyen herkes internete kablosuz olarak bağlanabilecek.

Türkiye´deki ilk kablosuz internet cadde uygulaması olan proje, New York, Londra ve Paris´in ardından dünyada dördüncü uygulama olacak. İstiklal Caddesi´nde hayata geçirilen uygulama ile İstanbul kenti çağdaş ve dijital bir metropol olma yolunda önemli bir adım daha atmış oluyor. Projeyle, Taksim başlangıcından Galatasaray Lisesi'ne kadar olan bölümünde oluşturulan Kablosuz Bağlantı Noktaları sayesinde İstiklal Caddesi, kablosuz internet erişim alanı haline getirildi. Böylece, cadde boyunca herhangi bir noktadan veya herhangi bir kafeden internete kablosuz bağlanmak mümkün hale geldi.
Konu ile ilgili duyuruyu buradan okuyabilirsiniz.

Merak ettiğiniz pek çok sorunun cevabı ise bu sayfada mevcut.

Sisteminizle ilgili yapmanız gereken ayarlar ise bu sayfada açıklanıyor.

Görüşler

0
crematorium
Daha dün Izmir'de bir arkadasimla Paris'in kablosuz internete gectigini ve Izmir Belediyesi'nin de bu projeye ilgi gosterdigini konusurken bugun bu haberi almak gercekten de cok cok cok sevindirdi beni!

Denemek icin cildiriyorum! :)

Sevgiler,
- g k h n -
Sabirsiz FM'cilerden sadece biri... :)
0
mustang
Arkadaslar bosuna heveslenmeyin. Projenin fotograf cekimlerinin yapildigi kafeye surekli giderim. Cekimler yapilirken notebook'um yanimda degildi. Bir hafta sonra gidip pek cok noktada test ettim ama sonuc tamamen basarisiz. BEYOGLUNDA HOTSPOT ADETA YOK!!. Sinyal cok zayif. (0.1 ile 0.3 arasi maximum degerin 100 oldugunu hatirlatayim) Uzun zamandir WiFi kullaniyorum ve Beyoglunda hotspot var diyenin bunu harita uzerinde kanitlamasi gerekir cunku YOK!. (Elbette notebook'umda sadece Linux yuklu)

Uzgunum ama korkarim bu sadece reklam.
Merak edenler icin "Kismet" isimli program ile Hotspot avina cikabilirsiniz.
0
caglar_onur
Ankaranın hakkaten başı kel yaw kıskanıyorum çoook çoook hemde çokk haberiniz olsun!

Not: wireless snifferlar var di mi :) var var var ...:)
0
mustang
Arkadaslar bosuna heveslenmeyin. Projenin fotograf cekimlerinin yapildigi kafeye surekli giderim. Cekimler yapilirken notebook'um yanimda degildi. Bir hafta sonra gidip pek cok noktada test ettim ama sonuc tamamen basarisiz. BEYOGLUNDA HOTSPOT ADETA YOK!!. Sinyal cok zayif. (0.1 ile 0.3 arasi maximum degerin 100 oldugunu hatirlatayim) Uzun zamandir WiFi kullaniyorum ve Beyoglunda hotspot var diyenin bunu harita uzerinde kanitlamasi gerekir cunku YOK!. (Elbette notebook'umda sadece Linux yuklu) Uzgunum ama korkarim bu sadece reklam. Merak edenler icin "Kismet" isimli program ile Hotspot avina cikabilirsiniz.
0
mysterious
Niye heveslenmiyelimki hevesimiz gursağımızda mı kalsın yani. Ama sonuçta %0.1 bile olsa var. Bardak dolu %99.9 boş değil %0.1 dolu. İşte biz bu yüzden hep kaybediyoruz biz olumlu eleştiri yapmasını bilmiyoruz,
Egerki şöyle desek (arkadaşlar var ama sinyal çok zayıf, nedir bunun sorunu, ileride düzelecekmi bu acaba daha test olduğu için mi böyle).....
İşte biz bu şekilde yaklaşmaya başladığımızda bilelimki Güzelim türkiyemizin heryerinde kablosuz internet ağımızda olur aklımıza hayalimize sığdıramayacağız şeyler çok ama çok kısa sürede de olur.
Kalınız sağlıcakla..
eminux...
0
malkocoglu
Istiklal caddesine yolumuz dustu; baglanti hakkinda gozlemlerimiz soyle:

Linksys WiFi kart SSID kodunu kocnet, ve Infrastructure mode'a getirirseniz, Istiklal Caddesi uzerinde baglanti guzel.

Fakat bir problem Beyoglu'nda herhangi bir kafe, pastane, vs gibi bir yere girdiginiz anda sinyalin kaybolmasi, gerci bunu tamamen test edemedim (acelem vardi), belkide sinyal zayifliyor ve bu halde de iceriden birseyler yapabilmek mumkun olabilir. Bir dahaki sefere bunu deneyecegim.

Ama butun herseye ragmen kablosuz bedava internet olmasi guzel bir sey. Deneme/yanilma ile sinyalin en iyi oldugu konum yakinda belli olur (cadde basindaki burgerking uzerindeki teras belki?), ve ondan sonra ver elini genisbant..




Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SCO, IBM´i Unix Ticaret Sırlarını Zedelemekten Dava Etti

redial

Dava, geçtiğimiz perşembe günü, IBM'in Unix ile ilgili ticari sırları, özgür yazılım grubu ile, hukuka aykırı bir şekilde paylaştığı savıyla Salt lake City'deki Utah Eyalet Mahkemesinde açıldı.

Caldera, SCO Group adı altında iş yapıyor. Özellikle uzman olduğu konu; Intel işlemci kullanan bilgisayarların Unix kullanımı.

Egzost´lu bilgisayar olur mu demeyin!

conan

Bu da düşünülmüş ve benim gibi bilmem kaç tane bilgisayarı olup fan sesinden delirenler ya da sistem odaları bilgisayarlardan dolayı çok ısınanlar için Bilgisayar Egzostu icat edilmiş. Egzost sistemini bilgisayarı arkasına verip diğer ucunu da duvar boşluğuna monte ediyorsunuz. Yani ise yarar mı bilemiyorum ama yine de ilginç bir görüntü :) Duvara monte edilmiş bilgisayarlar!

Bilişim Tatili 2010

FZ

Bilişim öğrencileri ve öğretim görevlileri İle sektörü buluşturmayı amaçlayan "Bilişim Tatili 2010"da; söyleşi, konferans, sergi alanı oluşturulacak ve 3 gün boyunca sosyal ve kültürel aktiviteler gerçekleştirilecektir. Yaklaşık 1000 kişinin katılımı hedeflenen etkinlikte, bilişim alanlarında öğrenci ve öğretim görevlisi olan ve bilişime ilgi duyan gençlerin sektörün temsilci ve yöneticileri ile tanışmak, kariyer veya staj fırsatı yakalamak, sektördeki gelişmeleri ve yeni nesil teknolojileri detaylı olarak anlayabilmeleri için lansmanlar ve söyleşiler düzenlenecektir.

Şehr-i Münih´in Linux´a geçme planları

alper

Münih şehir yönetimi Microsoft'la olan bütün sözleşmelerini iptal edip Linux'a geçmeyi düşündüklerini beyan etti.

Sueddeutsche gazetesinde yayınlanan bir araştırmada Münih'te Enformasyon teknikleri alanında Linux'a geçilmesiyle verilerin daha güvende olacağı ve milyonlar kar edeceğinin söylenmesi üzerine harekete geçen yönetim, durumu değerlendirip kararın 28 Mayıs günü verileceğini söyledi. Bu zamana kadar Microsoft'un bir teklif yapması bekleniyor.Söz konusu teklif NT'lerin XP'ye geçişini, eğitim vs. durumları kapsıyor. Bu da en az 30 Milyon Euro şehir yönetiminin kasasından çıkması demek.

Merhaba yeni bilişim DEV´i...

elrond

Evet beklenen gelişme oldu ve HP-Compaq birleşmesinin nasıl şekilleneceğine dair ilk resmi açıklamalar geldi. Ürün aileleri aşağıdaki gibi şekilleniyor. Yok abi ben sabredemem direk olayı birinci ağızdan inceleyeceğim derseniz Buraya buyrun...