LiMo nedir?

0
anonim
LiMo yeni bir gruplaşma. Çeşitli telefon şirketleri bir araya gelerek Linux Mobile Edition için standart bir işletim sistemi geliştirdiler. Sonuçlar çok olumlu. İspanya'daki fuarda 15'ten fazla yeni telefon beğeniye sunuldu.

Görüşler

0
Tigris07
Site joomla ile yapılmış ama altta, kenarda, köşede lisanssal bir ibare göremedim, belki ben farketmemişimdir. Linux tabanli sistemlerin mobil hayattada varligini hissettirecek olmasi sevindirici.
0
erika
Mobil cihazlar zaten ileride çoğu anlamda masaüstü ve dizüstü bilgisayarların yerini alacak. Bu sebeple LiMo ve Android mobil işletim sistemleri olsalar da Apple ve Microsoft için çok ciddi tehdit oluşturuyor. Intel bu segmenti MID (Mobile Internet Device) olarak tanımlıyor. Bu tarif cep telefonu ve dizüstü arasına oturuyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

belgeler.org neden durdu?

FZ

GNU/Linux ve Türkçe belgeler, çeviriler dendi mi akla gelen en önemli ve değerli oluşumlardan biri olan, bünyesinde pek çok önemli belgeyi düzgün biçimlendirilmiş halde barındıran, paket olarak sunan ve pek çok standart GNU projesi programının çevirisini yapmış olan belgeler.org sitesi artık hizmet vermiyor ve şöyle bir bilgi notu ile karşılaşıyoruz:

"Belgeler.org, Linux camiasından kişilerin editörüne yaptığı mahkeme tehditleri sebebi ile Linux camiasına yapmaya çalıştığı hizmeti belirsiz bir süre durdurmuştur."

Asal Sayılarla İlgili Önemli Gelişme!

FZ

İki matematikçi, asal sayılarla ilgili çok önemli bir gelişmeye yol açabilecek teoremlerini ispatladılar.

Pek çok matematikçiye göre bu gelişme onyıllardır matematik alanında karşılaşılan en önemli haber.

Boğaziçi Üniversitesi'nden Cem Yıldırım ve San Jose Devlet Üniversitesi'nden Dan Golston bu önemli haberin kahramanları olma onurunu taşıyorlar. İkili, çalışmalarını kısa bir süre önce Almanya'da düzenlenen Algoritmik Sayılar Teorisi konulu konferansta kamuya sundu.

Sex.com`un sahibi 65 milyon $ tazminat alacak

larweda

1994 yılında sex.com alan adını alan ve bir sene sonra Stephen Cohen`e çaldıran Gary Kremen, 5 yıl sonunda verilen mahkeme kararıyla 40 milyonu kazanç kaybı ve 25 milyonu da tazminat olmak üzere toplam 65 milyon $ tazminat almaya hak kazandı.

Blackberry patent: 612M$ Baby

ekrems

Amerika'da tabir yerindeyse moda olan ve her an e-mail alıp gönderebilmenizi sağlayan blackberry aldı cihazlar ve bunlara servis sağlayan yazılımlarla ilgili olarak NTP ve RIM (Research in Motion) arasındaki dava tarafların aralarında anlaşmasıyla nihayet sonuçlandı. Sonuç: RIM, NTP'ye patent ihlallerine karşılık 612,5 milyon dolar ödeme yapacak. RIM, blackberry adlı araçların üretip yaygınlaştırmışken 1992'de kurulmuş olan NTP firmasının 2001 yılında açtığı patent davasının gazabına uğradı...

Türkiye´nin web siteleri yarışıyor

esse

Türkiye’nin en iyi kurumsal ve kişisel web siteleri: DorukNet, Microsoft ve PCMagazine dergisinin ortaklaşa düzenledeği “Altın Örümcek Web Yarışması” ile belirlenecekmiş.

Internet teknolojilerini kullanarak gerçekleştirilen başarılı projelerin daha iyi tanıtılmasını ve bu alanda yapılacak yatırımların özendirilmesini amaçlayan yarışma için son başvuru tarihi 10 Nisan 2002.