Okullar Sahne Aldı : Komedinin ilk bölümü

0
mambo
Okullar hepinizin bildiği gibi açıldı. Ama her sene olduğu gibi komedi dizilerine konu olacak olaylarla... Saatlerce sıralarda bekleyerek oğlum kızım bir okula kayıt olsun diye uğraşan veliler yine ilginç olaylarla karşı karşıya kaldılar işte size bir iki örnek.
Sultan Ahmet'te ismi lazım değil bir okul (lise) kayıt için gerekli olan belgelerin içine her öğrenciden 1000 kontürlük hazır kart konulmasını şart koşmuş bütün belgeleriniz tamam olsa bile hazır kart kontürünü temin edemediğiniz taktirde okula kayıt olamıyorsunuz.(müdürü sanırım çok telefon görüşmesi yapıyor :))

Fatih semtinde yine ismi lazım olmayan ayrıca benimde mezun olduğum lise süper lise bölümüne öğrenci kayıt etmek için öğrencilerden 4.80 not ortalaması (tam burası normal hiç değilse karşılanabilir.)ve ayrıca 1.500.000.000 TL (bir buçuk milyar) kayıt parası istiyor. Ben bu liseye kayıt olduğum sırada müdürün serçe marka arabası vardı. Mezun olduğum sene ise BMW 3.16`si olmuştu. Sanırım şimdi de uçak almaya karar vermiş.

Bu liste aşağı kadar baya uzayacağa benziyor. Benim duyup bildiklerim bu kadar muhakkak sizinde bildikleriniz önce gülüp sonra düşünüp ağlamak istediğiniz bir sürü kayıt şekli vardır.

İlgili Yazılar

2006 Nobel Edebiyat Ödülü: Orhan Pamuk

FZ

Orhan Pamuk, 2006 yılı Nobel Edebiyat ödülünü bugün kazandı.

Riemann Hipotezi İspatlandı!

FZ

Tüm zamanların en önemli matematik problemlerinden biri kabul edilen ve matematikçi Bernhard Riemann tarafından öne sürülmüş olan Riemann Hipotezi ispatlandı.

Purdue Üniversitesi´nde çalışan matematikçi Louis de Branges de Bourcia söz konusu ispatı kamuya açarak incelenmesini istedi. İspatın metnine buradan erişebilirsiniz.

Kaynak: http://science.slashdot.org/science/04/06/09/223241.shtml?tid=134&tid=98&tid=99

EnderUNIX Logo Yarışması Düzenliyor

honal

Değerli Açık kod severler,

6 yıldır sizlerin sevgi ve destekleri ile bugünlere geldik. Yıllar geçtikçe daha da büyüdük. 200 civarında doküman yazıldı, 14 proje geliştirildi, 400 kişiyi barındıran mail listemiz oldu, 3000 kişi bizden haber almak için kayıt yaptırdı. Çok az insanın ilgi duyduğu konular üzerine çalışmamıza rağmen günlük yaklaşık 2000, aylık 25000 tekil ziyaret ve toplamda aylık 70.000 sayfa gösterimine ulaştık.

Bu büyüme ile birlikte misyonumuz aynı kalmak üzere vizyonumuzu da değiştirdik. Bu nedenle alıştığınız FreeBSD'yi ima eden logomuzu da değiştirmek istiyoruz. Sizlerin katılımını sağlamak için bir yarışma açmayı uygun gördük.

Cep telefonları ve radyasyon oranları

maat

Neredeyse hastalık derecesinde bağlandığımız cep telefonlarının radyasyon yaydığı konusunda hiçbirimizin şüphesi yok. Gazete okurken rastladığım bir haberde cep telefonu marka ve modellerine göre yaydıkları radyasyon oranını veren bir site adresi gözüme çarptı. Ayrıntılar http://www.sarvalues.com adresinden görülebilir.

Kevin Mitnick Geri Dönüyor !

mysterious

Dünyanın en ünlü hacker’ı Kevin Mitnick, 8 yıl aradan sonra yeniden internete girecek.

Şartlı tahliye süresi salı günü sona erecek olan Mitnick, kendisine uygulanan yasağın kalkmasıyla beş yıl hapis yatmasına neden olan internete 8 yıl aradan sonra yeniden girebilecek.