Okullar Sahne Aldı : Komedinin ilk bölümü

0
mambo
Okullar hepinizin bildiği gibi açıldı. Ama her sene olduğu gibi komedi dizilerine konu olacak olaylarla... Saatlerce sıralarda bekleyerek oğlum kızım bir okula kayıt olsun diye uğraşan veliler yine ilginç olaylarla karşı karşıya kaldılar işte size bir iki örnek.
Sultan Ahmet'te ismi lazım değil bir okul (lise) kayıt için gerekli olan belgelerin içine her öğrenciden 1000 kontürlük hazır kart konulmasını şart koşmuş bütün belgeleriniz tamam olsa bile hazır kart kontürünü temin edemediğiniz taktirde okula kayıt olamıyorsunuz.(müdürü sanırım çok telefon görüşmesi yapıyor :))

Fatih semtinde yine ismi lazım olmayan ayrıca benimde mezun olduğum lise süper lise bölümüne öğrenci kayıt etmek için öğrencilerden 4.80 not ortalaması (tam burası normal hiç değilse karşılanabilir.)ve ayrıca 1.500.000.000 TL (bir buçuk milyar) kayıt parası istiyor. Ben bu liseye kayıt olduğum sırada müdürün serçe marka arabası vardı. Mezun olduğum sene ise BMW 3.16`si olmuştu. Sanırım şimdi de uçak almaya karar vermiş.

Bu liste aşağı kadar baya uzayacağa benziyor. Benim duyup bildiklerim bu kadar muhakkak sizinde bildikleriniz önce gülüp sonra düşünüp ağlamak istediğiniz bir sürü kayıt şekli vardır.

İlgili Yazılar

Haber maratonu

conan

Tıpkı eski günlerdeki gibi bir haber maratonu yapayım dedim :)
İki release haberi: Fedora Core 2 test 3 ve de Gentoo 2004.1 yayınlandı. Mirrorlara saldırın ;)
Cisco ve Ericsson VOIP üzerine çalışmak icin işbirliğine karar vermişler. Birlikte Network şirketlerine telefon santral ekipmanları satacaklarmış.
AXA sigorta ve finans şirketi Google'ı Adwords reklam sisteminde AXA diye aratınca başka şirketleri çıkarttığı gerekçesiyle dava ediyor [Google News]
Symantec yeni Windows SSL açığını kullanan bir wormun bilgilerini ele geçirmiş. Bu açığı kullanan zararlı program zaten piyasada dolaşıyordu.
Intel yeni chipi Dothan'i piyasaya Mayıs ayında sürecekmiş.
RSA'nın RSA-576'nın kırılması halinde vaad ettiği 10bin dolarlık ödül bir bilim adamları topluluğunun cebine gidiyor. Bu işi 100 kadar bilgisayar kullanarak yapmışlar :)
Dublin Teknoloji enstitüsü uzaktan eğitimi Linux ile benimsemeye karar vermiş
AMD de OSDLnin saflarında yerini almaya karar vermiş.
Şimdilik bu kadar :)

Commodore 64 Orkestrası Eylül 2006'daki Konser İçin Provalara Başladı

FZ

C64 Orkestrası, Eylül 2006 tarihinde verecekleri konser için provalara başladı.

Orkestranın prova videolarından birini buradan izlemek mümkün.

Hurriyet kampanya yapiyor

bm

Hurriyet web sitesinin ana sayfasindan linkli iyi niyetli ama potansiyel olarak fevkalade zararli bir kampanya var: http://www.hurriyetim.com.tr/dosya/harflerimiz/.

Uc sIk isaretlenebiliyor, ucu de develete yasak koydurmaya yonelik. Ustelik ISO standartlari varken 'Devlet standart koysun, yazilimlarda buna uyma zorunlulugu getirsin' diye bir ifade de var! Bunu yapanlar bir devlet kurulusu olan TSE'nin neleri yapip neleri yapmadigini bize haber vermekle gorevli basinimiz, dikkatinizi cekeyim. Yani mankenlere ve hakemelere standart getirecegiz deyip, "ithal mallarini test edecegiz vakfimiza bagis mukabili" tarziyla aldiginiz her malin maliyetini sisiren, IKI defa (ISO 8859-1 ve 8859-15) Izlanda karakterlerinin Turkce karakterlerin yerini almasina engel olamayan (belki haberi bile olmayan) kurulus olan TSE'nin. Lutfen disariyla is yapmayi zorlastiracak, kucuk sirketler ve kisiler tarafindan yapilacak ithalatin zaman ve kirtasiye maliyetini yukseltecek bu girisime hayir deyin. Ben de memnun degilim Ingilizce alfabeyle Turkce yazmaktan ama artik 2004 senesinde internette basin gucuyle devlete teknolojik yasak koydurma kampanyasi yapilmasini cok daha uzucu buluyorum.

2006 Nobel Edebiyat Ödülü: Orhan Pamuk

FZ

Orhan Pamuk, 2006 yılı Nobel Edebiyat ödülünü bugün kazandı.

Efsane Yeniden

redogre

Amiga.com adresinde eski dostumuz Amiga nın yaptığı sessiz ama güçlü atağı izleyebilirsiniz. AmigaOS4, Nokia ile ortak projeler vs vs.... Hatta Nokia Mediaterminal de Amiga işlemcisi kullanılmış bile.. AmigaOs screenshotlara ve logo yarışmasına da bir göz atmaya değer.

Bakalım eski dost neler yapabilecek?