BurningMan.com

0
sundance
Bir arkadaşımın tavsiyesi ile girdiğim ve gözlerime inanamadığım bir site BurningMan.com

BurningMan 1986`da Larry Harvey tarafından Baker Beach`de başlatılan bir installasyon. 2,5 metre yüksekliğinde tahtadan bir adam yapıp onun yakılması, yaklaşık 20 kadar insanın etrafta toplanması, o an çıkan bir synerjik kıvılcımla bunun senelik bir toplantı haline gelmesi ve en sonunda 2000 yılında 12 metre yüksekliğinde bir burningman ve 25,400 katılımcı ile muazzam bir birliktelik halini alması...

Internet yönü de önemli olan bu etkinliği diğerlerinden ayıran bazı yanları var...

-Herşeyden önce kamp içinde motorlu taşıt kullanmak yasak.

-Herhangibir mal alıp satmak (yiyecek içecek dahil) yasak.

-Herkes kendi çöpünden sorumlu

İlk 5 buluşmadan sonra şehir sakinlerinin tepkileri yüzünden BlackRock çölüne sürülen buluşma aslında çok da kolay bir birliktelik değil. Katılımcılar 100Fahreneit`a ulaşan çöl sıcağı ve 75mile ulaşabilen rüzgarlar konusunda uyarılıyor.

Yine aynı şekilde hayatta kalmak için yanlarında getirmeleri gereken şeylerin listelendiği bir survival kitapçığı oluşturulmuş. Neler mi var getirilmesi tavsiye edilen şeyler arasında;

-Çadır

-Uyku tulumu

-Yangın söndürücü (eğer sanat eserinizi yakacaksanız)

-Kulak tıkaçları (herkes uyumak istemiyebilir :)

-Bisiklet

-Sağduyulu ve yeniliklere açık, pozitif bir yaklaşım :)) (en önemlisi)

Bütün kamp ve sanatsal etkinlikleri kamp yapılan yere minimum etkide bulunmak (çadır kazıkları için kürek kullanılmasına bile izin yok) esasına dayalı olan bu etkinlik çevreyi tüketmeden bir şeyler yapılabileceğine dair bir meydan okuma sanki.

Söz konusu etkinliğin sitesi olan ve 1994`ten beri yayında olan Burningman.com`da bu etkinlik hakkında birçok bilgi bulabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Google Code Jam 2003

FZ

Sıradışı programlama yeteneklerine mi sahipsiniz? Birkaç satırlık kod ile bilgisayara göbek attırabilir misiniz? Kodunuzun didik didik edileceğini bildiğiniz halde gayet güzel program yazabilir misiniz? O halde yeteneklerinizin hakkı ile ödüllendirileceği bir etkinlik için ısınma turlarına başlayın.

Google, dünyanın bilgi işlem yapısını yeniden yazacak yazılımcı avına çıktı. Google Code Jam 2003 yarışmasında bu tür programcıları bulmayı amaçlıyor. Bunu bir tür bol ödüllü bir iş görüşmesi olarak düşünün. İşe alınmasanız bile sırf katıldığınız için büyük bir para ödülü kazanma şansınız var.

Yarışma 18 yaşın üstündeki tüm Java, C++, C# veya VB.NET programcılarına açık. Bakalım kimin parmakları klavye üzerinde daha hızlı ve akıllıca dans edecek.

Açık Kodlu Projeler ve Portakal Teknoloji'de Staj İmkanı

anonim

Özgür ve keyifli bir ortamda açık kodlu proje geliştirme ve dolu dolu bir staj imkanı: Portakal Teknoloji stajyer başvuruları alıyor. Bu yılki staj programına ait detaylar aşağıdaki adreste

http://blogs.portakalteknoloji.com/bora/blog/2009/03/05/241/

Commodore 64 Orkestrası Eylül 2006'daki Konser İçin Provalara Başladı

FZ

C64 Orkestrası, Eylül 2006 tarihinde verecekleri konser için provalara başladı.

Orkestranın prova videolarından birini buradan izlemek mümkün.

HDRI ve Geek Uygulamalar

darkhunter

HDRI (High Dynamic Range Images), bilgisayar grafiklerinde (cg), sinematografide ve fotoğrafçılıkta sıkça başvurulan bir teknoloji. Kısaca açıklamak gerekirse: HDRI standart paletlerin (RGB, CYMK, v.s.) yanı sıra, resimin çekildiği ortamdaki ışık bilgisinin de kesin olarak kayıt edilmesini sağlayan bir teknoloji. Bu teknoloji, şu an gerçek dünyayı yansıtmaya en yakın kayıt ortamı olarak görülen bir takım teknikleri de bünyesinde barındırıyor...

Daha ayrıntılı bilgi için wikipedia maddesine göz atılabilir.

PostgreSQL 7.4.1 duyuruldu

madness

Dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan
PostgreSQL'in, 4 hafta önce çıkan 7.4'teki hataların düzeltilmiş hali olan 7.4.1 sürümü duyuruldu.