BurningMan.com

0
sundance
Bir arkadaşımın tavsiyesi ile girdiğim ve gözlerime inanamadığım bir site BurningMan.com

BurningMan 1986`da Larry Harvey tarafından Baker Beach`de başlatılan bir installasyon. 2,5 metre yüksekliğinde tahtadan bir adam yapıp onun yakılması, yaklaşık 20 kadar insanın etrafta toplanması, o an çıkan bir synerjik kıvılcımla bunun senelik bir toplantı haline gelmesi ve en sonunda 2000 yılında 12 metre yüksekliğinde bir burningman ve 25,400 katılımcı ile muazzam bir birliktelik halini alması...

Internet yönü de önemli olan bu etkinliği diğerlerinden ayıran bazı yanları var...

-Herşeyden önce kamp içinde motorlu taşıt kullanmak yasak.

-Herhangibir mal alıp satmak (yiyecek içecek dahil) yasak.

-Herkes kendi çöpünden sorumlu

İlk 5 buluşmadan sonra şehir sakinlerinin tepkileri yüzünden BlackRock çölüne sürülen buluşma aslında çok da kolay bir birliktelik değil. Katılımcılar 100Fahreneit`a ulaşan çöl sıcağı ve 75mile ulaşabilen rüzgarlar konusunda uyarılıyor.

Yine aynı şekilde hayatta kalmak için yanlarında getirmeleri gereken şeylerin listelendiği bir survival kitapçığı oluşturulmuş. Neler mi var getirilmesi tavsiye edilen şeyler arasında;

-Çadır

-Uyku tulumu

-Yangın söndürücü (eğer sanat eserinizi yakacaksanız)

-Kulak tıkaçları (herkes uyumak istemiyebilir :)

-Bisiklet

-Sağduyulu ve yeniliklere açık, pozitif bir yaklaşım :)) (en önemlisi)

Bütün kamp ve sanatsal etkinlikleri kamp yapılan yere minimum etkide bulunmak (çadır kazıkları için kürek kullanılmasına bile izin yok) esasına dayalı olan bu etkinlik çevreyi tüketmeden bir şeyler yapılabileceğine dair bir meydan okuma sanki.

Söz konusu etkinliğin sitesi olan ve 1994`ten beri yayında olan Burningman.com`da bu etkinlik hakkında birçok bilgi bulabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Eurovision´ı Kazandık!

SHiBuMi

Bu gece tarihi bir gece oldu. Yıllardır katılıp 3.lük dışında hep sonlarda kaldığımız Eurovision yarışmasını kazandık. Şarkı iyidir/kötüdür, ingilizcedir/türkçe olmalıdır vs. bir yana, bu işin lansmanını yapan, ekip ruhunu yarışmanın sonuna dek taşıyan, kabuğundan çıkıp kendini yenileme cesaretini göstermiş olan herkese emekleri için teşekkür etmek gerekiyor.

Matematik Köyü Destek İstiyor: Tübitak'ı Protesto Ediyoruz Kampanyası

butch

Prof. Dr. Ali Nesin’in, Tübitak'a Matematik Köyü ile ilgili yaptığı başvuruların sürekli olarak reddedilmesi ve yeni başvurularının önünün kesilmesi ile ilgili başlattığı imza kampanyasına http://www.tubitaki-protesto-ediyoruz.net adresinden ulaşabilirsiniz.

E-öğrenme İçin 2.500.000$

FZ

Carnegie Mellon üniversitesi Internet tabanlı öğrenmenin etkilerinin araştırılması için 2.5 milyon $ tutarında bir fon elde etmiş. Bu para, normal fiziksel sınıf eğitimindeki öğrencilerin aynı zamanda Internet üzerinden de ders almalarının nasıl bir etkiye yol açacağının araştırılması için üniversiteye bağışlanmış durumda.

Söz konusu e-öğrenme sistemi: Open Learning Initiative (OLI). OLI bünyesinde şu anda biyoloji, matematik analiz, kimya, fizik, statik, empirik araştırma yöntemleri, istatistik, mantık ve kanıtlar, Fransızca gibi dersler bulunuyor. Bu dersler üniversite giriş seviyesinde hazırlanmış halde.

Cep telefonları ve radyasyon oranları

maat

Neredeyse hastalık derecesinde bağlandığımız cep telefonlarının radyasyon yaydığı konusunda hiçbirimizin şüphesi yok. Gazete okurken rastladığım bir haberde cep telefonu marka ve modellerine göre yaydıkları radyasyon oranını veren bir site adresi gözüme çarptı. Ayrıntılar http://www.sarvalues.com adresinden görülebilir.

İşbirliği Teorisi: Hile Yapmanın Zararları Üstüne

malkocoglu

Ünlü bilim adamı Darwin, bir insan özelliğinin eğer avantaj sağlayan bir özellik ise bir nesilden ötekine geçeceği fikrini öne sürmüştü. Fakat Darwin, gene kendi teorisi olan en güçlünün hayatta kalacağı kuralını çiğnemeden, ilk insanların hayatla mücadelede niye ilk kez işbirliği yapmaya karar verdiklerini bir türlü açıklayamamıştı. Geçen hafta ortaya çıkan bir matematikçi gurubunun teorileri, bu sorunun nihai olarak çözmeye aday gözüküyor.