BurningMan.com

0
sundance
Bir arkadaşımın tavsiyesi ile girdiğim ve gözlerime inanamadığım bir site BurningMan.com

BurningMan 1986`da Larry Harvey tarafından Baker Beach`de başlatılan bir installasyon. 2,5 metre yüksekliğinde tahtadan bir adam yapıp onun yakılması, yaklaşık 20 kadar insanın etrafta toplanması, o an çıkan bir synerjik kıvılcımla bunun senelik bir toplantı haline gelmesi ve en sonunda 2000 yılında 12 metre yüksekliğinde bir burningman ve 25,400 katılımcı ile muazzam bir birliktelik halini alması...

Internet yönü de önemli olan bu etkinliği diğerlerinden ayıran bazı yanları var...

-Herşeyden önce kamp içinde motorlu taşıt kullanmak yasak.

-Herhangibir mal alıp satmak (yiyecek içecek dahil) yasak.

-Herkes kendi çöpünden sorumlu

İlk 5 buluşmadan sonra şehir sakinlerinin tepkileri yüzünden BlackRock çölüne sürülen buluşma aslında çok da kolay bir birliktelik değil. Katılımcılar 100Fahreneit`a ulaşan çöl sıcağı ve 75mile ulaşabilen rüzgarlar konusunda uyarılıyor.

Yine aynı şekilde hayatta kalmak için yanlarında getirmeleri gereken şeylerin listelendiği bir survival kitapçığı oluşturulmuş. Neler mi var getirilmesi tavsiye edilen şeyler arasında;

-Çadır

-Uyku tulumu

-Yangın söndürücü (eğer sanat eserinizi yakacaksanız)

-Kulak tıkaçları (herkes uyumak istemiyebilir :)

-Bisiklet

-Sağduyulu ve yeniliklere açık, pozitif bir yaklaşım :)) (en önemlisi)

Bütün kamp ve sanatsal etkinlikleri kamp yapılan yere minimum etkide bulunmak (çadır kazıkları için kürek kullanılmasına bile izin yok) esasına dayalı olan bu etkinlik çevreyi tüketmeden bir şeyler yapılabileceğine dair bir meydan okuma sanki.

Söz konusu etkinliğin sitesi olan ve 1994`ten beri yayında olan Burningman.com`da bu etkinlik hakkında birçok bilgi bulabilirsiniz.

İlgili Yazılar

E-öğrenme İçin 2.500.000$

FZ

Carnegie Mellon üniversitesi Internet tabanlı öğrenmenin etkilerinin araştırılması için 2.5 milyon $ tutarında bir fon elde etmiş. Bu para, normal fiziksel sınıf eğitimindeki öğrencilerin aynı zamanda Internet üzerinden de ders almalarının nasıl bir etkiye yol açacağının araştırılması için üniversiteye bağışlanmış durumda.

Söz konusu e-öğrenme sistemi: Open Learning Initiative (OLI). OLI bünyesinde şu anda biyoloji, matematik analiz, kimya, fizik, statik, empirik araştırma yöntemleri, istatistik, mantık ve kanıtlar, Fransızca gibi dersler bulunuyor. Bu dersler üniversite giriş seviyesinde hazırlanmış halde.

Nokia N-gage'i Yeniden Yarattı!

anonim

2003 yılında piyasaya çıkan ve dünya çapında 2 milyon adet satan Nokia N-GAGE pek çok kişi tarafından başarısızlık olarak görülmüştü.Nokia bu ilk N-GAGE macerasından sonra tek bir konsol üretmek yerine N-GAGE'i bir platforma dönüştürmeyi planladı ve bunu resmi olarak duyurdu. N-GAGE platformu üyesi telefonlar N81, N95, N93 ve N73 olarak duyuruldu. Yeni nesil oyunların arasında ise Fifa 08, Asphalt Urban GT 3, The Sims 2 Pets vb. de var. Tek bir N-GAGE cihazı olmayacağını belirten Nokia, yeni telefonlarından N81'e iki adet oyun tuşu ekleyerek bir oyun telefonuna dönüştürdü. Kasım ayında hizmete girecek bu platform büyük ihtimalle n-gage sevenlerinin tercihi olacak.

ÖSS’den Çıkıp Bilgisayar Bilimlerine Gelin: Test Sürüşüne Bekliyoruz

FZ

“ÖSS bitti, sırada üniversite ve bölüm seçme telaşı var. Doğru kararı vermek için pek çok etkeni göz önünde bulundurmak gerekli. Gelecekteki kariyerini bilgisayar bilimleri üzerine kurmayı düşünen gençlerimizi 22 Temmuz Çarşamba günü test sürüşüne bekliyoruz. Bilgisayar bilimlerinin büyüleyici dünyasında kısa bir yolculuğa çıkmaya ve maceraya hazır mısınız?”



Kayıt yaptırmak için http://cs.bilgi.edu.tr

YouTube HD kalitesi ile izlemek için: http://www.youtube.com/watch?v=8vNcJ4sg2v8

Yazılım Patentine Hayır: NoSoftwarePatents.com

Soulblighter

Red Hat, MySQL AB ve üç Alman web barındırma şirketi, yazılım geliştirici Florian Muller ile beraber NoSoftwarePatents.com sitesine destek olmak için birlik kurdu.

Birliğin görev yöneticisi Muller, ABD'deki Patent ve Ticari Marka Ofisinin, Avrupa'daki eşi olan Patent Kurultayının şu an patentlere izin vermediğini söyledi. Fakat, Avrupa Birliği'nin, yazılım patentini oluşturmak istemesi, ABD'deki sisteme benzer bir sistem oluşturacağından yazılım patenti karşıtlarını korkutuyor.

Avrupa Konseyi ise yazılım patentine destek vererek, Avrupa Parlementosuna bu öneriyi sunmuştu.

"Geçen sene Avrupa Parlementosu öneriyi reddedmiş ve yazılım patentine karşı çıkmıştı. Fakat Konsey öneriyi veto edebilir." diyor Muller ve ekliyor "Yazılım patentinden tamamen kurtulmak için Patent Ofisi'nin yazılım patentini tanımadığını bildiren kesin kararı gerekiyor."

Kaynak: NewsForge

Acaba bir bilgisayar simülasyonunda mı yaşıyoruz?

Blixa_Bargeld

Yale Üniversitesi felsefe bölümünden Nick Bostrom'un makalesine göre Matrix gerçek olabilir!
Bostrom'a göre yaşadığımız hayatın insan-sonrası bazı varlıklar tarafından yaratılmış bir bilgisayar programı olma olasılığı var.
Eğer böyle bir programın içindeysek nasıl davranmalı?
Robin Hanson'un makalesi ise bir simülasyonun içinde nasıl davranmamız gerektiğini tartışıyor...
hepsi burada http://www.simulation-argument.com/