GUI Olimpiyatları Başladı!

0
FZ
GUI (Graphical User Interface - Grafik Kullanıcı Arabirimi) olimpiyatları başladı!
Tüm skin tasarımcıları, masaüstü özelleştirici yazılım geliştiricileri GUI Olympics sitesine gidip yarışmaya katılabilirler!
Bakalım Türkiye'den yetenekli arkadaşlarımız konu ile ilgilenip isimlerini masaüstlerimize altın harflerle yazdırabilecekler mi?

İlgili Yazılar

Yazılım Patentleri Protestosu Etkili Oldu

FZ

1 Eylül´de AB Parlamentosu'nda oylanması planlanmış olan Yazılım Patentleri yasa tasarısı dünya çapındaki protestolar yüzünden ertelendi.

FM sitesinin de destek verdiği protesto sonucunda dünya çapında pek çok büyük web sitesi belli bir süreliğine gönüllü olarak kendilerini kapattılar ve anasayfalarından patent yasasını protesto ettiklerini belirten duyurular yayınladılar.

Bu konuda hassasiyet gösteren herkese teşekkürler. Konu ile ilgili detaylı bilgiye bu adresten erişebilirsiniz.

belgeler.org neden durdu?

FZ

GNU/Linux ve Türkçe belgeler, çeviriler dendi mi akla gelen en önemli ve değerli oluşumlardan biri olan, bünyesinde pek çok önemli belgeyi düzgün biçimlendirilmiş halde barındıran, paket olarak sunan ve pek çok standart GNU projesi programının çevirisini yapmış olan belgeler.org sitesi artık hizmet vermiyor ve şöyle bir bilgi notu ile karşılaşıyoruz:

"Belgeler.org, Linux camiasından kişilerin editörüne yaptığı mahkeme tehditleri sebebi ile Linux camiasına yapmaya çalıştığı hizmeti belirsiz bir süre durdurmuştur."

2001'de piyasaya sürülen bir yazılım(!!!)

maat

Sabahleyin ofiste bir arkadaşım ülkemizin ulusal bir gazetesinde yer alan ve biz bilgisayarcıların ilgisini çekebilecek bir linke tıkladı. Bolca resimli,yazılı kısmı geçtikten sonra bu güzel kısma geldiğinde yüzümüzde acı birer gülümseme belirdi. Bizce herkes 2001 yılında çıkan bu yazılımdan haberdar olmalı dedik :) Tabi bu noktaya gelmeden verilen bilgilerde başka güzellikler(!) de mevcut.

eBay PayPal`i satın aldı (almış)

conan

Olay Temmuzda gerçekleşmiş. Ama fazlamesai'de bununla ilgili bir yazı göremedim, ekleyeyim dedim. eBay sonunda paypal'i satın aldı. Hem de 1,5 Milyar Dolar deger biçerek. Daha önce eBay Billpoint'i de 1999'da buna benzer bir şekilde satın almıştı. Ama ne yazık ki payPal'e rakip çıkaramamıştı. (isminden midir nedir? ;) payPal ile açık arttırma ödemeleri elbette ki kolaylaşacak, ama yine aynı şey, para parayı çekiyor hehe ;)

Bir iki minik rakam:
- Şu ana kadar eBay ödemelerinin sadece %40'ı elektronik ödeme ile yapılıyormuş.
- eBay'in elektronik ödemede hedeflediği rakam: %60 - %70
- eBay'in 2005'te beklediği gelir: 3 milyar $
- Billpoint'in her sene kaybettiği para 10 - 15 Milyon $.

Minik hikayeler, linkler... [1]

conan

Madem uzun zamandır oturup da bir şeyler yazamıyorum, bari ilginç bulduğum haberleri derleyeyim de minik başlıklarla linkleyeyim diye düşündüm.

Gerçi bu tip haberlerin çoğu burada türkçe olarak çevrilip ya da link gösterilip yazılıyor ama yine de denemeye değer. Beğenilirse devam ederim, beğenilmezse de arşivde örnek kalır ;)