C64 Türkiye #5 Çıktı!

0
dcc
C64 Türkiye dergisinin 5. sayısı sonunda çıktı. İşte bu sayıdaki konular:

# Demo Efektleri (3. Boyut)
# Hades' Basic -2
# ROM Rutinleri -2
# Çizgi Kursör
# Baş Aşağı Karakter Seti
# ...ve Boulder Dash :)

İlgili Yazılar

Etkinlik Dediğin Böyle Olur: Accelerating Change 2005

FZ

Etkinlik dediğin böyle olur. Vernor Vinge, Ray Kurzweil, Peter Norvig, Rudy Rucker, Terry Winograd gibi efsane isimlerin bir araya geldiği Accelerating Change 2005 konferansı bu sene Stanford'da düzenleniyor.

Kaynak: planet.lisp.org

Internet`te eğitime destek

anonim

Fazlamesai sitesini takip eden biz Fazlamesaiciler, sürekli internette dolaşıyor ve yenilikleri yakından takip etmeye çalışıyor, bilgimize bilgi katıp, bunları birbirimizle paylaşarak bilgiyi büyütmeye çabalıyoruz. Bügün NTVMSNBC`de okuduğum bir haber ilgimi çekti ve sizlerle paylaşmak istedim, Türkiye`de internete aç ve temel eğitimini alamayan binlerce yoksul öğrenci var. NTV ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı bir kampanya başlatmış, 20 bin öğrenciye eğitim imkanı sağlanacak ve “1 Tık 1 Milyon, 1 Milyon Tık 1 Trilyon” sloganıyla düzenlenen bu kampanyaya hadi hep birlikte katılalım. Haberin tamamı için: www.ntvmsnbc.com/news/126968.asp

Bilişim Zirvesi 2001 Çağrı Merkezi

musshani

4-7 Eylül 2001 tarihleri arasında, Bilişim Haftası kapsamında, gerçekleştirilecek Bilişim Zirvesi'01 hazırlıkları devam ediyor. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile Askeri Müze Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilecek olan Bilişim Zirvesi'01, katılımcılarını doğru yönlendirme, bilgilendirme ve katılımcılarının iletişim ihtiyacını gidermeye yönelik olarak Çağrı Merkezi faaliyetine başladı.

Google Code Jam 2003

FZ

Sıradışı programlama yeteneklerine mi sahipsiniz? Birkaç satırlık kod ile bilgisayara göbek attırabilir misiniz? Kodunuzun didik didik edileceğini bildiğiniz halde gayet güzel program yazabilir misiniz? O halde yeteneklerinizin hakkı ile ödüllendirileceği bir etkinlik için ısınma turlarına başlayın.

Google, dünyanın bilgi işlem yapısını yeniden yazacak yazılımcı avına çıktı. Google Code Jam 2003 yarışmasında bu tür programcıları bulmayı amaçlıyor. Bunu bir tür bol ödüllü bir iş görüşmesi olarak düşünün. İşe alınmasanız bile sırf katıldığınız için büyük bir para ödülü kazanma şansınız var.

Yarışma 18 yaşın üstündeki tüm Java, C++, C# veya VB.NET programcılarına açık. Bakalım kimin parmakları klavye üzerinde daha hızlı ve akıllıca dans edecek.

Uzun Yaşamak İsteyen Okula Gitsin

FZ

Başlık, ARITeknokent grubundan Memduh Karakullukçu'nun bir e-postasına ait. Konu kısaca uzun ömür ile eğitim süresi arasındaki ilişki:

Karakullukçu'nun alıntıladığı habere göre "ortalama ömür analizlerine bakıldığında, ülkeler arasında en tutarlı pozitif etki yapan faktörun eğitim olduğu sonucu ortaya çıkıyor. Okulda daha çok zaman geçiren insanların ömürleri daha uzun oluyor ve bu çok sağlam bir ampirik sonuç. Başka hiçbir faktör bu kadar tutarlı pozitif etki göstermiyor.