ixir kapandı :)

0
anonim
ixir, bireysel internet erişimi pazarından çekildiğini ve mevcut abonelerini superonline`a devredeceğini açıkladı. Ntvmsnbc`de yer alan habere göre kararın, "internet pazarının karlı ve verimli bir sektör haline gelmesi yönünde önemli bir adım olması" bekleniyormuş :-)

haberler: ixir , ntvmsnbc

Görüşler

0
FZ
İşlteme fakültelerinde, MBA programlarında falan ders verilirken, Internet üzerinde nasıl iş yapılmaz (!) konusuna gelince örnek olarak gösterilecek şirketlerden biri daha literatürümüze girmiş oldu böylece. boo.com adlı 6 ay içinde süper çıkış yapıp direkt kafa üstü çakılan bir şirketten sonra IXIR'i de yerel facialarımızdan biri olarak anacağız.

Merhum'u nasıl bilirdiniz ey cemaat-i Internet? ;-)
0
sundance
Valla zamanında bu konuda az yazıp çizmedik, zira işin oldukça içindeydik, alenen yapılan ve kasıtlı olmadığına inanamadığımız beceriksizliklerin bini bir para idi. Beceriksizliği bir kenara bırakın komiklikler inanılmaz boyuttaydı.

Kokoreç firmasının kurulum/planlama aşamalarından birinde ALTUN`dan kalbi olan bir Genel Müdür Yardımcısı `Ben İxiri Türkiyenin bir numaralı Internet şirketi değil, diğer şirketleri kapanmaya zorlayan, tek Internet şirketi yapmayı hedefliyroum` demişti, 1999`un sonuna doğru.

Aslında fena da sayılmaz, zira Şubat ayında işten atılmasına rağmen, sonunda SuperOnline`ı Türkiye`nin açık ara bir numaralı Internet şirketi yaptı :) Ama sanırım bunu istemiyordu, hazret.

Daha komiğini söyleyelim. Kulağımıza çalınan haberlere göre, SuperOnline İxir`i almak istediğinde İxir $4Milyon fiyat çekmiş. Olmamış tabi. Sonra İxir tasviye edilecek duruma gelince, bu haberi de saklayamamışlar, Superonline a gittiklerinde Superonline bu sefer $1Milyon teklif etmiş :)))

Anlamıyorum ki, böyle bir iş yapabilmek için $5000-$10,000 maaş almaya gerek yok ki ? Veya bütün operasyonu için $50-$60 Milyon gibi rakamlardan bahsedilen bir şirketi batırmak için Amerikadan adam getirtmek gerekli değil ki, bizim ülkemizde de gayet beceriksiz yöneticiler var.

KIVILCIM Hindistan

a.k.a. Sundance
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Makale/Röpörtaj Turu

anonim

Uzun zamandır genel bir haber turu yapamamıştım. Sözü fazla uzatmadan başlıklara geçelim...

İnsan Beynine Mikroçip Yerleştirmek için Onay Alındı

FZ

İnsanlar yıllarca beyinlere yerleştirilebilecek makinalarla ilgili kurgu eserler ürettiler. Şimdi ise buna bir adım daha yaklaşıldı. Doğrudan beyne yerleştirilip oradaki sinyalleri algılayacak ve bununla cihazların kontrol edilmesini, karmaşık zihinsel işlemlerin yapılmasını sağlayacak cihazlar çok uzakta değil. İnsan denekler üzerinde beyin-bilgisayar arayüzleri denenmek üzere.

Cyberkinetics Inc. of Foxboro, Mass., firması ABD "Food and Drug Administration" kurumunun onayını aldı ve denemelerine başlamaya hazırlanıyor. Geliştirilen yonga dört milimetrekare genişliğinde ve yaklaşık 1.5 milimetre yükekliğinde, felçli hastaların doğrudan kafataslarının altına yerleştirilecek.

Eğer başarılı olunursa bunun anlamı şu: Hastalar doğrudan düşünerek bir bilgisayarı yönetebilecek, ona bağlı olan cihazlara sadece düşünmek sureti ile komuta edebilecekler.

Bu tür cihazların başka hangi amaçlar için kullanılabileceğine dair ise henüz bir açıklama yapılmadı.

FM sitesinde bu konuda daha önce şu habere yer vermiştik. (Bkz. gazetecelikte fikri takip mefhumu!)

Eller Gider Açık Yazılıma Biz Gideriz Microsoft'a

Ragnor

Bugünkü Vatan gazetesindeki habere göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gizli gizli eğitimle ilgili bir projeye üzerinde çalışıyormuş ve eğitimde teknoloji ağırlıklı bir hamleyi amaçlayan projede Erdoğan'a en büyük desteği ise dünyanın en zengin insanı Bill Gates verecekmiş.

Herkese Açık Tamamen Türkçe ve Video Destekli Programlama Eğitimi - 2

FZ

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü herkese ama özellikle de hevesli ortaokul ve lise öğrencilerine açık, tamamen Türkçe, zengin video destekli bir "programlamaya giriş" ve "bilgisayar bilimleri" dersleri serisi hazırlamaya girişmişti. Bunun 2. bölümü hazır ve bugün yayına girdi. Konuyla ilgili detaylı haberi buradan okuyabilirsiniz.

Dünya Sosyal Forumu ve Açık Kaynak Kodlu Özgür Yazılımlar

e2e

Geçtiğimiz günlerde, Brezilya'nın Porto Alegre kentinde düzenlenen "Dünya Sosyal Forumu"nda konuşan EFF'den John Perry Barlow, fakir ülkelerin açık kaynak kodlu yazılımları kullanmalarını önerdi.

Barlow, Brezilya'nın kullandığı yazılımlar için ödediği linans ücretlerinin, açlık için harcadığı paradan daha fazla olduğunu belirtiyor.

Kaynak: The Seattle Times