ixir kapandı :)

0
anonim
ixir, bireysel internet erişimi pazarından çekildiğini ve mevcut abonelerini superonline`a devredeceğini açıkladı. Ntvmsnbc`de yer alan habere göre kararın, "internet pazarının karlı ve verimli bir sektör haline gelmesi yönünde önemli bir adım olması" bekleniyormuş :-)

haberler: ixir , ntvmsnbc

Görüşler

0
FZ
İşlteme fakültelerinde, MBA programlarında falan ders verilirken, Internet üzerinde nasıl iş yapılmaz (!) konusuna gelince örnek olarak gösterilecek şirketlerden biri daha literatürümüze girmiş oldu böylece. boo.com adlı 6 ay içinde süper çıkış yapıp direkt kafa üstü çakılan bir şirketten sonra IXIR'i de yerel facialarımızdan biri olarak anacağız.

Merhum'u nasıl bilirdiniz ey cemaat-i Internet? ;-)
0
sundance
Valla zamanında bu konuda az yazıp çizmedik, zira işin oldukça içindeydik, alenen yapılan ve kasıtlı olmadığına inanamadığımız beceriksizliklerin bini bir para idi. Beceriksizliği bir kenara bırakın komiklikler inanılmaz boyuttaydı.

Kokoreç firmasının kurulum/planlama aşamalarından birinde ALTUN`dan kalbi olan bir Genel Müdür Yardımcısı `Ben İxiri Türkiyenin bir numaralı Internet şirketi değil, diğer şirketleri kapanmaya zorlayan, tek Internet şirketi yapmayı hedefliyroum` demişti, 1999`un sonuna doğru.

Aslında fena da sayılmaz, zira Şubat ayında işten atılmasına rağmen, sonunda SuperOnline`ı Türkiye`nin açık ara bir numaralı Internet şirketi yaptı :) Ama sanırım bunu istemiyordu, hazret.

Daha komiğini söyleyelim. Kulağımıza çalınan haberlere göre, SuperOnline İxir`i almak istediğinde İxir $4Milyon fiyat çekmiş. Olmamış tabi. Sonra İxir tasviye edilecek duruma gelince, bu haberi de saklayamamışlar, Superonline a gittiklerinde Superonline bu sefer $1Milyon teklif etmiş :)))

Anlamıyorum ki, böyle bir iş yapabilmek için $5000-$10,000 maaş almaya gerek yok ki ? Veya bütün operasyonu için $50-$60 Milyon gibi rakamlardan bahsedilen bir şirketi batırmak için Amerikadan adam getirtmek gerekli değil ki, bizim ülkemizde de gayet beceriksiz yöneticiler var.

KIVILCIM Hindistan

a.k.a. Sundance
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

BrainBench'in BenchGames Sonuçları Açıklandı

FZ

Meşhur bilgi işlem sertifikasyon sitelerinden BrainBench'in bir süre önce uluslararası katılım ile gerçekleştirdiği BenchGames etkinliğinin sonuçları açıklandı.

Katılım ve sertifika yoğunluğu olarak Hindistan, ABD, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Estonya, Latviya, Bulgaristan, Romanya gibi ülkelerin başı çektiği etkinlikte sertifika edinme sayısı cinsinden yapılan bir listede Türkiye 45. sıraya yerleşti.

Pi sayısının 1 trilyon 400 milyarıncı basamağı kaç?

conan

Hürriyet gazetesinde okuduğum bu habere göre Tokyo üniversitesinden Yasuma Kanada ve ekibi 5 yıl vererek yarattıkları bir programla 400 saatte pi sayısını 1 trilyon 400 milyar yakınlıkla hesaplamayı başarmışlar. Kendilerine ait yaklaşık 20 yıllık rekoru da kırmışlar.

Gazeteye göre bu hesabı yapmak o kadar da önemli değilmiş. Çünkü astronomlar bile bu kadar sayıyı kullanmazlarmış :P Pi`nin tanımı da var gazetede, okuyalım :)

Nokia N-gage'i Yeniden Yarattı!

anonim

2003 yılında piyasaya çıkan ve dünya çapında 2 milyon adet satan Nokia N-GAGE pek çok kişi tarafından başarısızlık olarak görülmüştü.Nokia bu ilk N-GAGE macerasından sonra tek bir konsol üretmek yerine N-GAGE'i bir platforma dönüştürmeyi planladı ve bunu resmi olarak duyurdu. N-GAGE platformu üyesi telefonlar N81, N95, N93 ve N73 olarak duyuruldu. Yeni nesil oyunların arasında ise Fifa 08, Asphalt Urban GT 3, The Sims 2 Pets vb. de var. Tek bir N-GAGE cihazı olmayacağını belirten Nokia, yeni telefonlarından N81'e iki adet oyun tuşu ekleyerek bir oyun telefonuna dönüştürdü. Kasım ayında hizmete girecek bu platform büyük ihtimalle n-gage sevenlerinin tercihi olacak.

Ucuz PC Uruguay'da Hayata Geçti

FZ

Fakir ülkelerin çocuklarının bilgisayarla eğitim almasını amaçlayan proje Uruguay'da hayata geçirildi.

ABD'nin teknoloji konusunda uzmanlaşmış üniversitelerinden MIT'nin Medya Laboratuvarı'nın başındaki Nicholas Negroponte tarafından geliştirilen ve ilk çalışan örneği 2005 yılında ortaya çıkan 100 dolarlık dizüstü bilgisayar fakir ülkelerdeki çocukların bilişim destekli eğitim görmesini hedefliyor.

Devamı: Radikal Sanal Alem

OSEC - Uzaktan Eğitim

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi - Open Source Enterprise Centre uzaktan eğitimlere başladı. Yerinde eğitim için zamanı olmayanlar, İstanbul dışında yaşayıp eğitim olanaklarından yararlanmak isteyenler, maliyeti düşük eğitim programları arayanlar için hazırlanmış olan eğitim programlarımız arasında GNU/Linux, Apache, Güvenlik, Programlama Dilleri (C, Python, PHP, Perl, Java) gibi konular yer alıyor. Eğitim sonrasında da her zaman destek alabileceğiniz, düşüncelerini paylaşıp tartışabileceğiniz bir ortam sunulan programımızda ücretsiz takip edebileceğiniz seminer dersleri de bulunuyor.


Katılım ve detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr.