7d6 Demoparty

0
Tarık
7dx'in 5'nci ayağı ve Türkiye'nin 7. scene partisi olan 7D6 kendi sitesinde duyuruldu. Parti 2-3 Aralık 2006 tarihleri arasında gerçekleşecek. Giriş bedelsiz. Partiye katılmak için formu doldurmanız gerekiyor.

"Scene" Nedir?

"Scene", programcı (coder), grafiker, müzisyen, "swapper", "cover designer" vb. nitelikteki bilgisayar kullanıcılarının ve bu kullanıcıların bir araya gelerek oluşturdukları grupların bütününe denir. Her platformun (Atari, Amstrad, Spectrum, Sinclair, Commodore, Amiga, PC vb.) kendine ait bir "scene"i vardır. Örnek "Commodore 64 Scene"i, "Spectrum Scene"i, "PC Scene"i gibi.

Bu "scene"ler çeşitli alt gruplara ayrılırlar. Mesela Türkiye'deki Commodore 64cülerin oluşturduğu "scene"e İngilizce "Turkish C64 Scene" denir.

"Scene" kesinlikle ticari kaygı içermez. Tamamen eğlence ve rekabet ortamdır. "Scene" "iş" değil, "hobi"dir. "Scene"i oluşturan ve bir arada tutan unsurlar; gruplararası iletişim organları (eskiden mektuptu, şimdi internet ve web sayfaları), partiler ve disk magazinleridir.

Scene hakkında daha geniş bilgi için lütfen bir önceki parti için hazırlanmış siteyi ziyaret ediniz.

İlgili Yazılar

ABD Medya Edebiyat (ya da Anna Karenina nasıl çok satar?)

FZ

Aldığımız haberlere göre ABD´deki en popüler talkshow programlarından birinin sunucusu Oprah Winfrey programında Anna Karenina´dan bahsedip ve bu kitabın aslında o kadar zor bir kitap olmadığını, güzel bir kitap olduğunu belirtince Anna Karenina´nın satışları bir anda patladı.

961.030 yeni kopya için baskıya giren Penguin Yayınları yetkilileri bu talep karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.

TV programcısı Winfrey´e göre bu kitap biraz kalın bir kitap olmakla birlikte aslında o kadar da zor değil ve insanların gerçek edebiyatla uğraşmaları lazım bazen. 1 numarada yer alan kitabını ve yer alma sebebini üstad Leo Tolstoy görseydi acaba ne derdi?

Bu fantastik haber karşısında şaşkınlığımızı gizleyemiyor, TV, medya, kitaplar, edebiyat, garip bağlantılar üzerine bir kez daha derin bir tefekküre dalıyor, dumurlararası bir gezintiye çıkıyoruz.

LiMo nedir?

anonim

LiMo yeni bir gruplaşma. Çeşitli telefon şirketleri bir araya gelerek Linux Mobile Edition için standart bir işletim sistemi geliştirdiler. Sonuçlar çok olumlu. İspanya'daki fuarda 15'ten fazla yeni telefon beğeniye sunuldu.

''Özgür Zihin'' Eğitimlere Başlıyor

butch

"Açık innovasyon eğitim programlarımız, açık bilişim teknolojilerinden işletme organizasyonu ve bilgi sistemleri tasarımına uzanan bir yelpaze sunuyor. Trend kalabalığındaki ticari ürün odaklı eğitimlerden farklı bir yaklaşımla tasarlanan eğitim programlarımızda, teknolojideki hızlı gelişmelerin arka planındaki büyük resme odaklanmanıza ve bilişim yatırımlarınızı sağlam ve uyarlanabilir bir stratejiye oturtmanıza yardım etmeyi amaçlıyoruz."

Yukarıdaki alıntı MensLibera.com web sitesinden. Firma, Mart ayı ile birlikte, akademiden gelen güçlü kadrosu ile eğitimlere başlıyor.

Şimdilik duyurulan eğitimler arasında "Gerçek Dünyada Fonksiyonel Programlama", "Django ile Web Uygulama Geliştirme", "Python ile Programlama ve Çevik Geliştirme" var. "Android ile Uygulama Geliştirme", "Linux ile Yüksek Bulunurluk, Yüksek Performans ve Sanallaştırma" gibi diğer eğitimler de yolda.

"Tanışma eğitimleri"nin 40% indirimli olduğunu belirtelim. Detaylı bilgi için MensLibera.com adresini ziyaret edin.

NetBeans Gezegeni Türkçe İçerik Yayınlamak İçin Sizleri Bekliyor

opheus

NetBeans gezegeni, NetBeans IDE hakkında var olan günlüklerinizi yayınlamak için Türkçe bölümünü açmış bulunmakta. Gerçekte açılış tarihi yeni olmayan sekmede şu an için sadece 1 blog girdisi gözükmekte.

4.500.000 € Bedelindeki Özgür Yazılım Zaferi

FZ

Erkan Tekman'ın blogunda geçtiği habere göre:

Bakanlığın yaklaşık 4,5 milyon € değerinde Microsoft lisansı alımı için Şubat ayında açtığı ihale, yine Bakanlık tarafından iptal edildi. Dernek, ihale şartnamesinin yalnızca tek bir üreticinin 11 dağıtıcısını kapsadığını ve ilgili yasanın "Kamu kurumları yazılım satın alırken özgür yazılım dahil tüm seçenekleri değerlendirmeli" hükmüne aykırı olduğunu belirterek ihalenin iptali için mahkemeye başvurmuştu. Bakanlık, mahkemenin konuyu görüşmesini ve bir karar almasını beklemeden geri adım attı. Dernek bu durumu, bilgiye özgür erişim (açık formatlar), güvenilir teknolojilerin kullanımı (özgür yazılım) ve kamu parasının vatandaşlar yararına harcanması açısından tarihi bir zafer olarak niteliyor. Derneğin icraatları devam edecek...