7d6 Demoparty

0
Tarık
7dx'in 5'nci ayağı ve Türkiye'nin 7. scene partisi olan 7D6 kendi sitesinde duyuruldu. Parti 2-3 Aralık 2006 tarihleri arasında gerçekleşecek. Giriş bedelsiz. Partiye katılmak için formu doldurmanız gerekiyor.

"Scene" Nedir?

"Scene", programcı (coder), grafiker, müzisyen, "swapper", "cover designer" vb. nitelikteki bilgisayar kullanıcılarının ve bu kullanıcıların bir araya gelerek oluşturdukları grupların bütününe denir. Her platformun (Atari, Amstrad, Spectrum, Sinclair, Commodore, Amiga, PC vb.) kendine ait bir "scene"i vardır. Örnek "Commodore 64 Scene"i, "Spectrum Scene"i, "PC Scene"i gibi.

Bu "scene"ler çeşitli alt gruplara ayrılırlar. Mesela Türkiye'deki Commodore 64cülerin oluşturduğu "scene"e İngilizce "Turkish C64 Scene" denir.

"Scene" kesinlikle ticari kaygı içermez. Tamamen eğlence ve rekabet ortamdır. "Scene" "iş" değil, "hobi"dir. "Scene"i oluşturan ve bir arada tutan unsurlar; gruplararası iletişim organları (eskiden mektuptu, şimdi internet ve web sayfaları), partiler ve disk magazinleridir.

Scene hakkında daha geniş bilgi için lütfen bir önceki parti için hazırlanmış siteyi ziyaret ediniz.

İlgili Yazılar

One Laptop Per Child: Türkiye'ye Satış Başladı

auselen

Amerikan "Her Çocuğa Bir Dizüstü" (OLPC) organizasyonunun Üçüncü Dünya ülkelerinde yaşayan çocukları hedef alacak şekilde geliştirdiği XO dizüstü bilgisayarlar, dünden itibaren Amazon.com aracılığıyla Türkiye'den de müşterilere satılmaya başlandı.

Bellekli Kalem

polat

Logitech IO gazeteci ve öğrenci gibi not tutmak zorunda kalanlar düşünülerek tasarlanmış.IO belleği sayesinde notları temize geçme yada digital ortama aktarma derdini ortadan kaldırıyor.Ayrıntılı bilgi için www.logitechio.com (Kaynak Cumhuriyet gazetesinin 8 şubat 2003 tarihli bilim Teknik eki.)

İşbirliği Teorisi: Hile Yapmanın Zararları Üstüne

malkocoglu

Ünlü bilim adamı Darwin, bir insan özelliğinin eğer avantaj sağlayan bir özellik ise bir nesilden ötekine geçeceği fikrini öne sürmüştü. Fakat Darwin, gene kendi teorisi olan en güçlünün hayatta kalacağı kuralını çiğnemeden, ilk insanların hayatla mücadelede niye ilk kez işbirliği yapmaya karar verdiklerini bir türlü açıklayamamıştı. Geçen hafta ortaya çıkan bir matematikçi gurubunun teorileri, bu sorunun nihai olarak çözmeye aday gözüküyor.

MySQL'in Orijinal Geliştiricisi Sun'dan Ayrıldı

anonim

Michael Widenius, Sun Microsystems'deki işinden ayrıldı. Michael Widenius blog'unda kendi firmasını kuracağını yazdı.

Kaynak: cnet.com

2001'de piyasaya sürülen bir yazılım(!!!)

maat

Sabahleyin ofiste bir arkadaşım ülkemizin ulusal bir gazetesinde yer alan ve biz bilgisayarcıların ilgisini çekebilecek bir linke tıkladı. Bolca resimli,yazılı kısmı geçtikten sonra bu güzel kısma geldiğinde yüzümüzde acı birer gülümseme belirdi. Bizce herkes 2001 yılında çıkan bu yazılımdan haberdar olmalı dedik :) Tabi bu noktaya gelmeden verilen bilgilerde başka güzellikler(!) de mevcut.