7d6 Demoparty

0
Tarık
7dx'in 5'nci ayağı ve Türkiye'nin 7. scene partisi olan 7D6 kendi sitesinde duyuruldu. Parti 2-3 Aralık 2006 tarihleri arasında gerçekleşecek. Giriş bedelsiz. Partiye katılmak için formu doldurmanız gerekiyor.

"Scene" Nedir?

"Scene", programcı (coder), grafiker, müzisyen, "swapper", "cover designer" vb. nitelikteki bilgisayar kullanıcılarının ve bu kullanıcıların bir araya gelerek oluşturdukları grupların bütününe denir. Her platformun (Atari, Amstrad, Spectrum, Sinclair, Commodore, Amiga, PC vb.) kendine ait bir "scene"i vardır. Örnek "Commodore 64 Scene"i, "Spectrum Scene"i, "PC Scene"i gibi.

Bu "scene"ler çeşitli alt gruplara ayrılırlar. Mesela Türkiye'deki Commodore 64cülerin oluşturduğu "scene"e İngilizce "Turkish C64 Scene" denir.

"Scene" kesinlikle ticari kaygı içermez. Tamamen eğlence ve rekabet ortamdır. "Scene" "iş" değil, "hobi"dir. "Scene"i oluşturan ve bir arada tutan unsurlar; gruplararası iletişim organları (eskiden mektuptu, şimdi internet ve web sayfaları), partiler ve disk magazinleridir.

Scene hakkında daha geniş bilgi için lütfen bir önceki parti için hazırlanmış siteyi ziyaret ediniz.

İlgili Yazılar

Google Instant Messenger Geliyor

anonim

Google desktop aracından sonra şimdide yeni Instant Messaging istemcisi ile ürünleri arasında tam bir uyum sağlamayı hedefliyor.

Söylentiler yeni değil,fakat bu hafta itibariyle daha bir gün ışığına çıktı. Öncelikle, az çok insanlar google'ın zaten "Hello" adında bir IM client'ının olduğunun farkına vardılar. Bu yaz, fotoğraf paylaşma servisi Picasa ile birlikte kullanılmaya başlandı.

Bu arada, Google Desktop Search Tool kodları geçen Salı açıldı. Buradan Google'ın büyüyen ürünlerine IM'yi integre etme planlarını daha iyi anlayabiliyoruz.

Yazılım Mühendisliğinin Devleri Ankara'da

anonim

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi’nin ortaklaşa düzenledikleri Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu (UYMS’05) yazılım mühendisliği alanın önemli isimlerini ağırlayacak. İlk transistörlü bilgisayar için mikrokod programını geliştiren ve yazılım mühendisliği alanın kurucularından sayılan Prof Dr. C. V. Ramamoorthy, Prof. Dr. Mehmet Akşit ve Prof. Dr. Murat M. Tanık sempozyuma davetli konuşmacı olarak katılacaklar.

Linux Router Projesi Sizlere Ömür (1997 - 2002)

FZ

Linux Router Project isimli proje sizlere ömür. Söz konusu proje 1.44 MB´lık floppy diskete sığan ve `router, access server, thin server, thin client, network appliance´ sistemleri kurup geliştirmeyi çok çok kolaylaştıran bir Linux dağıtımı idi.

Proje sorumlusu ve programcısı haberi verirken karşılaştığı güçlüklerden, IT sektörü ile ilgili sorunlardan, projeye yeterince destek verilmemesinden , vs. şikayet ediyor ve pek çok şeyi sivri bir dille eleştiriyor. Sebep olarak ekonomik nedenleri gösteren programcı Güney Florida´da muslukçuların Sistem Yöneticilerinden daha çok kazanmasını örnek göstererek programcıların geceli gündüzlü kod yazarak harcadıkları korkunç entelektüel çabaların karşılığının pek verilmediğini ve bu sebeple artık bilgisayar işi ile uğraşmaktan vazgeçmeyi düşündüğünü belirtiyor.

Görüldüğü gibi açık kodlu yazılım dünyası da güle oynaya kod geliştiren ve tatmin olmuş bir şekilde geleceğe güvenle bakan yazılımcılardan ibaret değil. Bu tip örneklerin ve eleştirilerin dikkatli şekilde değerlendirilmesinde fayda var. Böylelikle iddialı benzer projelerin benzer kadere maruz kalmasının önüne geçilebilir belki.

FreeSBIE: FreeBSD Live CD

yuxel

Knoppix'in GNU/Linux'a yeni başlayanlar üzerindeki yaptığı etki tartışılmaz. Bu etkiyi FreeBSD üzerinde de görmek artık mümkün.FreeSBIE, FreeBSD'yi Live CD'ye taşıyan/taşımaya çalışan bir proje.
Ekran Görüntüleri : 1 2
Download : iso / md5
Paket Listesi

Kaynaklar :

http://www.freesbie.org/ http://www.livebsd.com/

Doktora Tezi Başa Bela Oldu!

FZ

Sean Gorman isimli doktora öğrencisinin tezine bakan profesör "basit ve önemsiz" bir çalışma demişti. Gorman´ın kendisi de çıktığı kızlara tezinden pek bahsetmiyordu çünkü "o kadar sıkıcı idi ki genellikle gözlerini tavana dikip ıslık çalmaya başlıyorlardı."

Ancak 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra Gorman´ın tezi öyle bir önem kazandı ki şirketler onu ele geçirmek, hükümet parça parça etmek, El Kaide ise kullanmak istedi.

Gorman doktora tezinde ne yapmıştı?