Pardus Kurumsal 2 Duyuruldu!

0
anonim
TÜBİTAK UEKAE bünyesinde geliştirilen ulusal işletim sistemi Pardus Kurumsal 2, kurumsal kullanıcıların gereksinimlerini hızla ve düşük geliştirme maliyetleri ile karşılıyor. Farklı büyüklük ve yapıdaki kurumların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen Pardus Kurumsal 2, birçok yenilik ve avantajı da beraberinde getiriyor.
Pardus ekibi tarafından kurumsal kullanıcıların özel istek ve ihtiyaçları göz önüne alınarak geliştirilen Pardus Kurumsal 2 sürümü, 18-20 Kasım tarihleri arasında Grand Rixos Ankara’da düzenlenen “TBD Bilişim ’09”daki TÜBİTAK Standı'nda tanıtıldı.

Geliştirici Sürümü Kasım 2009’da kullanıma sunulacak olan Pardus Kurumsal 2'de yapılan yenilik ve geliştirmeler, kurumlar için birçok avantajı da beraberinde getiriyor. Pardus Kurumsal 2 Geliştirici Sürümü, yakın zamanda web sitemizden indirilebilir hale gelecektir.

Kurumsal 2'nin yenilikleri

DVD tabanlı kurulum aracı: Pardus Kurumsal 2, tüm sunucu ve masaüstü istemci servislerini içeren tek bir DVD olarak yayınlanıyor. Böylece, yenilenen Pardus kurulum aracı YALI ile farklı görevler ve servisler için özelleştirilmiş kurulumların tek bir DVD ile ve otomatik olarak yapılabilmesi sağlanıyor. Yenilenen sürüm üretim servisleri aracılığı ile de kurumsal kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik geliştirilen Kurulan ve Çalışan Pardus sürümleri ve kurtarma, yedekleme gibi özel amaçlı Pardus ürünleri hazırlamak çok kolaylaşıyor.

Özelleştirilebilir Pardus teknolojileri: Pardus Kurumsal 2, gelişmiş yapılandırma araç ve altyapıları ile kurumsal projelere kolay ve hızlı bir şekilde entegre olarak kurumların ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilen çözümler sunuyor.

Gelişmiş yönetim ve bakım araçları: Pardus Kurumsal 2 ile birlikte yeni sürümü yayınlanacak olan Pardus Kurumsal Yönetim Arabirimi, Pardus sistemlerin yönetim ve işletme görevlerinin tek bir merkezden yapılmasını sağlayarak farklı istek ve ihtiyaçlara göre genişleyebilir bir merkezi yönetim altyapısı sunuyor.

Kurumsal yazılım seçkisi: Pardus Kurumsal 2, kurumsal masaüstü ve sunucu kullanıcıları için de özelleştirilmiş bir yazılım yelpazesi sunuyor. Tüm Pardus Kurumsal ürünleri taban olarak “Pardus Kurumsal Deposu”nu kullanıyor. Pardus Kurumsal Deposu, güncelleme ve hata düzeltmelerde kararlığı ve güvenliği ön planda tutarak öngörülemeyen servis kesintisi ve zaman kayıplarını önlüyor, bakım ve işletim maliyetlerini düşürüyor.

Pardus Kurumsal 2, esnek ve özelleştirilebilir tasarımı sayesinde birbirinden farklı birçok kurumsal platformda başarıyla kullanılıyor. Pardus Kurumsal üzerine inşa edilen bir dizi kurumsal çözüm de TBD Bilişim '09 katılımcılarına tanıtılacak yenilikler arasında yer alıyor :

Pardus Gömülü İnce İstemciler: Düşük toplam sahip olma maliyetleri ile göze çarpan ince istemciler, özel Pardus Kurumsal çözümleri ile daha yetenekli, daha hızlı ve daha sorunsuz işletilebiliyor.

Pardus Terminal Sunucu Sistemi: Pardus Kurumsal'ın terminal sunucu tabanlı kurulumlar için özel çözümleri kurumsal projelerin hızla ve sorunsuz gerçekleşmesini sağlıyor, kurumların özel ihtiyaçları için kolayca özelleştirilebiliyor.

Kaynak: http://www.pardus.org.tr/haber/pardus-kurumsal-2-duyuruldu/

Görüşler

0
wyginwys
Bu kurumsal versiyonu ucretsiz midir? Nasil temin edilir?
0
erika
şu anki deneme sürümü burada var.

ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/corporate2/
0
loikot
Bunu kullanacak firmalar yandı hackerlara gün doğdu. Tembel güvenlik uzmanı açıkları kapayana kadar sistem 50 kere hacklenir. Nekadar ciddiyetsiz bir iş birde kurumsal firmaları bu maceraya sürüklemeyin bari zaten çoğu orta ölçekli kobide sistem oturmuştur pardusu kapıdan içeri sokmazlar ama olay zaten zayıf olan kobilerin batmasıyla sonuçlanmaz inşallah.
0
cagatay
Ne alaka ?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Yazılımcılarına Müjde

sametc

Türkiye Bilişim Vakfı, Türkiye’deki yazılım potansiyelini yurtdışına tanıtmak amacıyla bir yazılım portalı oluşturmak üzere kolları sıvadı.

Korsanlar Savaşı

parsifal

BSA Türkiye'nin de faliyetlerini izinsiz olarak sürdürdüğü ortaya çıktı.
Burdan haber ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

TEGV Oyun Programcısı Arıyor

FZ

2 yılı aşkın bir süredir Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vafkı (TEGV) bünyesinde matematik öğretmeni olarak çalışan, gençlere matematiği öğretmek ve sevdirmek için çaba sarf eden değerli dostum ve İTÜ Matematik Mühendisliği bölümünden arkadaşım Ferit Pehlivanoğlu bana az önce bir e-posta iletisi gönderdi. İçeriğine bakınca kendi kendime dedim ki: "Bu onurlu işin altından kalksa kalksa FM camiası kalkar!" Buyrun mektubu hep birlikte okuyalım ve ardından mümkünse hemen harekete geçelim:

"... bildiğin üzere 2 yıldır Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nda 7. ve 8. sınıflara gönüllü olarak matematik dersi veriyorum. Ders sonlarında matematiği sevdirmek için bir oyun oynardık hep (belki lise zamanlarından sen de hatırlarsın). Şimdi bu oyunu tüm Türkiye'deki çocukların bilgisayarda oynayabilmesi için çalışma başlattık. Sana ve arkadaşlarına da bu küçük proje için ihtiyacımız var. Vakıf maalesef herhangi bir ödemede bulunamıyor. Olay tamamen gönüllülükten geçiyor. Aşağıda oyun hakkında ayrıntılı bilgi var. Haziran sonu, Temmuz başı gibi biterse hemen tüm birim ve parklara dağıtım yapacağız. Ben hiç Flash bilmiyorum ancak bu oyun Flash'ta sanırım yapılabilir. Tasarım, ikonlar ve diğer görsel öğeler tamamen sizlerin inisiyatifine kalmış. Eger yardımcı olabilirseniz cok seviniriz. En kısa sürede görüşmek üzere, iyi çalışmalar ve güzel günler. Şimdiden çok teşekkürler (sonuç ne olursa olsun önemli olan bizlere zaman ayırmanız, cok sağolun).

Kuralları bilinmeyen yapay zeka yarışması

butch

Bir Slashdot haberine göre yapay zeka üzerine çalışmalar yapan bir İsrail şirketi kuralları konulmamış çeşitli oyunları, değişik rakiplere karşı oynayacak bir program için yarışma başlatmış. Amaç en fazla puanı toplamak. Oyun sırasında programın sahip olacağı bilgiler yapabileceği hamleler, bunları ne zaman yapabileceği ve rakibinin yaptığı hamleler. Programlama platformu serbest.
Haberin aldığı yorumlardan biri böyle bir programın yazılmasının tehlikeli olabileceği, çünkü İsrail Hükümetinin bunu nerede kullanacağı şüpheli şeklinde... Bence diğer yorumlara da bir göz atın :)

Ressam Tanıyan Yazılım

FZ

Yazılım sayesinde bir tablonun sahte olup olmadığı da anlaşılabilecek.

Yakından bakıp, hangi ressama ait olduğunu bir türlü anlaşılamayan tabloların Picasso'nun mu, yoksa Dali'nin mi fırçasından çıktığını anlamak daha kolay.

En azından bunun için, bilgisayarda yazılım bulan İsrailli bir bilimadamı böyle diyor. Yazılımı, İsrail'deki Haifa Üniversitesi'nde çalışan Prof. Daniel Karen geliştirdi.

Peki bilgisayar yazılımı nasıl çalışıyor?