Pardus Kurumsal 2 Duyuruldu!

0
anonim
TÜBİTAK UEKAE bünyesinde geliştirilen ulusal işletim sistemi Pardus Kurumsal 2, kurumsal kullanıcıların gereksinimlerini hızla ve düşük geliştirme maliyetleri ile karşılıyor. Farklı büyüklük ve yapıdaki kurumların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen Pardus Kurumsal 2, birçok yenilik ve avantajı da beraberinde getiriyor.
Pardus ekibi tarafından kurumsal kullanıcıların özel istek ve ihtiyaçları göz önüne alınarak geliştirilen Pardus Kurumsal 2 sürümü, 18-20 Kasım tarihleri arasında Grand Rixos Ankara’da düzenlenen “TBD Bilişim ’09”daki TÜBİTAK Standı'nda tanıtıldı.

Geliştirici Sürümü Kasım 2009’da kullanıma sunulacak olan Pardus Kurumsal 2'de yapılan yenilik ve geliştirmeler, kurumlar için birçok avantajı da beraberinde getiriyor. Pardus Kurumsal 2 Geliştirici Sürümü, yakın zamanda web sitemizden indirilebilir hale gelecektir.

Kurumsal 2'nin yenilikleri

DVD tabanlı kurulum aracı: Pardus Kurumsal 2, tüm sunucu ve masaüstü istemci servislerini içeren tek bir DVD olarak yayınlanıyor. Böylece, yenilenen Pardus kurulum aracı YALI ile farklı görevler ve servisler için özelleştirilmiş kurulumların tek bir DVD ile ve otomatik olarak yapılabilmesi sağlanıyor. Yenilenen sürüm üretim servisleri aracılığı ile de kurumsal kullanıcıların ihtiyaçlarına yönelik geliştirilen Kurulan ve Çalışan Pardus sürümleri ve kurtarma, yedekleme gibi özel amaçlı Pardus ürünleri hazırlamak çok kolaylaşıyor.

Özelleştirilebilir Pardus teknolojileri: Pardus Kurumsal 2, gelişmiş yapılandırma araç ve altyapıları ile kurumsal projelere kolay ve hızlı bir şekilde entegre olarak kurumların ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilen çözümler sunuyor.

Gelişmiş yönetim ve bakım araçları: Pardus Kurumsal 2 ile birlikte yeni sürümü yayınlanacak olan Pardus Kurumsal Yönetim Arabirimi, Pardus sistemlerin yönetim ve işletme görevlerinin tek bir merkezden yapılmasını sağlayarak farklı istek ve ihtiyaçlara göre genişleyebilir bir merkezi yönetim altyapısı sunuyor.

Kurumsal yazılım seçkisi: Pardus Kurumsal 2, kurumsal masaüstü ve sunucu kullanıcıları için de özelleştirilmiş bir yazılım yelpazesi sunuyor. Tüm Pardus Kurumsal ürünleri taban olarak “Pardus Kurumsal Deposu”nu kullanıyor. Pardus Kurumsal Deposu, güncelleme ve hata düzeltmelerde kararlığı ve güvenliği ön planda tutarak öngörülemeyen servis kesintisi ve zaman kayıplarını önlüyor, bakım ve işletim maliyetlerini düşürüyor.

Pardus Kurumsal 2, esnek ve özelleştirilebilir tasarımı sayesinde birbirinden farklı birçok kurumsal platformda başarıyla kullanılıyor. Pardus Kurumsal üzerine inşa edilen bir dizi kurumsal çözüm de TBD Bilişim '09 katılımcılarına tanıtılacak yenilikler arasında yer alıyor :

Pardus Gömülü İnce İstemciler: Düşük toplam sahip olma maliyetleri ile göze çarpan ince istemciler, özel Pardus Kurumsal çözümleri ile daha yetenekli, daha hızlı ve daha sorunsuz işletilebiliyor.

Pardus Terminal Sunucu Sistemi: Pardus Kurumsal'ın terminal sunucu tabanlı kurulumlar için özel çözümleri kurumsal projelerin hızla ve sorunsuz gerçekleşmesini sağlıyor, kurumların özel ihtiyaçları için kolayca özelleştirilebiliyor.

Kaynak: http://www.pardus.org.tr/haber/pardus-kurumsal-2-duyuruldu/

Görüşler

0
wyginwys
Bu kurumsal versiyonu ucretsiz midir? Nasil temin edilir?
0
erika
şu anki deneme sürümü burada var.

ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/corporate2/
0
loikot
Bunu kullanacak firmalar yandı hackerlara gün doğdu. Tembel güvenlik uzmanı açıkları kapayana kadar sistem 50 kere hacklenir. Nekadar ciddiyetsiz bir iş birde kurumsal firmaları bu maceraya sürüklemeyin bari zaten çoğu orta ölçekli kobide sistem oturmuştur pardusu kapıdan içeri sokmazlar ama olay zaten zayıf olan kobilerin batmasıyla sonuçlanmaz inşallah.
0
cagatay
Ne alaka ?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Aklın Yolu Bir: MS, Opera'yı Satın mı Alıyor?

parsifal

M$'un içinden sızan bilgilere göre, Google ile MS arasında süregelen Opera savaşını MS önde götürüyormuş.

Yalancı Ofis tartışması

anonim

Microsoft bir süre önce Zoho'yu yalancı ofis olarak anons etti. Zoho'da bunun üzerine http://fakeoffice.org/ isimli yeni bir site açarak Microsoft'a yanıt verdi.

Wikipedia'nın Babası İstanbul'daydı

FZ

İçeriğini internet kullanıcılarının oluşturduğu bir ansiklopedi yaratmak fikriyle yedi yıl önce faaliyete geçen Wikipedia'nın kurucusu Jimmy Wales, 'Altivi ile Sınırsız Dünya Liderleri' seminerleri kapsamında dün İstanbul'daydı.

1966 yılında doğan Amerikalı internet girişimcisi Jimmy Wales, Wikipedia fikrinin insanların internette bir araya gelerek açık kaynak kodlu yazılımlar ortaya çıkarmaya başlamasından sonra aklına geldiğini söylüyor. "Yazılımları neden içeriğe taşımayalım?" diye düşünen Wales, yedi yıl içinde dünyanın en büyük ansiklopedisini oluşturmayı başardı. Hem de kendisini hiç yormadan...

Vietnam Açık Kaynak Yazılımlarını Kucaklıyor

yalcink01

Mercury News'teki habere göre Vietnam hükümeti Açık Kaynak Yazılımlarının geliştirilmesine ve ülkenin bir nevi Açık Kaynak Cenneti haline getirilmesine tam destek vermektedir.

Microsoft yıllık 140 milyon USD'lik bir pazara sahip olduğu bu pazarı da kaybetmek üzere. Tayland hükümetinin Açık Kaynak desteği karşısında Windows+Office paketini 40 USD'ye indiren Microsoft, şu an için Vietnam'da herhangi bir indirime gitmeyi düşünmemekte imiş.

HP Türkiye´de üretim için hazırlanıyor

FZ

Bilgisayar şirketi HewlettPackard'ın (HP) Türkiye Genel Müdürü Şahin Tulga, "Türkiye'de üretim yapmayı düşünüyoruz, bu konuda ciddi çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Tulga, Türkiye'nin ekonomik büyüklük bakımından dünyada 20'nci sırada bulunan önemli bir ülke olduğuna dikkati çekti. Şahin Tulga, HP'nin bu önemli potansiyeli daha iyi değerlendirmek için, yüzde 100 yabancı sermaye ile üretim yapmayı düşündüğünü belirtti. Çok büyük bir potansiyele sahip olan Türkiye'de var olmak ve bu potansiyeli daha iyi değerlendirmek için üretimin gerekli olduğunu vurgulayan genel müdür Tulga, şöyle konuştu: "Türkiye'de üretimimiz yok. Ancak üretim yapabilmek için çalışmalara başladık. Bu konuda Devlet Bakanı Ali Babacan ile görüşerek ilk önemli adımı gerçekleştirdik. Yüzde 100 yabancı sermaye getirerek, üretim yapmayı düşünüyoruz."

Kaynak: Radikal Gazetesi