Linus Torvalds Kernel geliştirmeyi bırakıyor.

0
conan
Slashdot'un bu haberine gore Linus Torvalds kernel geliştirmekten yorulduğunu ve bu işi artık başka birisinin ele alması gerektiğini belirtti. Ne yazık ki beklenen gerçekleşti. Uzun zamandır soylentileri yalanlayan camia da bu haberle sarsıldı.

OK OK... 1 Nisan haberi nasıl olacak ki başka??... ;)

İlgili Yazılar

OSEC Linux Eğitimleri : 22 Mayıs

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Open Source Enterprise Centre tarafından gerçekleştirilen Linux eğitimleri yeni dönemi 22 Mayıs'ta başlayacak.

Eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.

Ebay, Skype'ı Satın Aldı

wizzyfx

Son zamanlarda sıkça duymaya başladığımız şirket birleşmelerinden biri daha gerçekleşti. Hepimizin yakından tanıdığı açık arttırma sitesi Ebay, internet tabanlı populer sesli iletişim programı Skype'ı satın aldı.

Katrina Felaketi Sonrası Yardım Mı İstiyorsun, O Halde MS Windows ve IE Yükle!

FZ

New Orleans'tan kurtulabilenler çok büyük mücadele verdiler ve hayatlarını düzene koymaya çalışırken de işleri çok kolay olmayacak. Pek çok felaket mağduru için iyileşme süreci federal yardıma kaydolmayı gerektiriyor.

Başımıza taş yağacak!

conan

Popüler Ski doo, Lynx gibi kar sporları ve Sea doo gibi su sporları araçlarının yaratıcısı Bombardier yeni konsept aracını tanıttı: EMBRIO. Segway çılgınlığını bir adım ileri götüren bu araç oldukça ilginç. Herşeyden önce tek tekerlekli olması insanı Jetgillerden çıkma bir araçmış gibi oldukça şaşırtıyor.

Aracın özelliklerinden bir tanesi ise hiz 20 km/h altına düştüğünde bir `iniş tekerleği`nin açılması. Motosiklet oturma biçiminde dizayn edilen taşıit birden fazla kişiyi taşıyacak şekilde şekillendirilmiş. Ayrıca yakıt olarak hidrojen hücrelerinin kullanımı da benim hoşuma giden başka bir özellik. Benim gibi ağzı sulanma ötesi olanlara kötü haberim var. Ne yazik ki bu aracın piyasa tarihi 2025 olarak düşünülüyor.

Hayatın içindeki matematik

FZ

Gün geçmiyor ki "imkansız"ı mümkün kıldığını iddia eden bir haberle karşılaşmayalım sayın fazlamesai.net okuyucuları!

ZeoSync şirketi, tesadüfi bir veri setini (random data) yaklaşık 1:100 oranında sıkıştırabilen bir algoritma geliştirdiğini iddia ediyor.

Daha düz bir dille söylemek gerekirse adamlar diyorlar ki: Verin bize 100 MB büyüklüğünde herhangi bir dosya, bizim yazılım bunu evirip çevirip 1 MB boyuna indirsin, sonra silin 100 MB olan dosyanızı, canınız isteyince bizim algoritmaya sokun 1 MB, aynen 100 MB büyüklüğündeki orjinal dosyanızı size anında geri versin!

Kendi yorumlarıma geçmeden önce şirketin duyurusu ile ilgili kriptografi üstadı Bruce Schneier'in yorumlarına yer veren şu güzel makaleye bir göz atmanızı isterim.