Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi: Eskişehir

0
101
Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek bilgisayar mühendisliği ve bilişim öğrencilerine yönelik Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK) 12-15 Nisan tarihlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde gerçekleşecek.

Daha önce İzmir Ekonomi Üniversitesinde yapılacağı duyurulmuştu fakat çıkan çeşitli sorunlar nedeniyle şu an ki kongre adresi Eskişehir.

Organizasyonunu bilgisayar mühendisliği tabanlı olan Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Kulübünün (BBTK) üstlendiği etkinlik; üniversiteler arası teknik ve sosyal diyaloğu kurmak ve geliştirmek, bilişim alanının önemli eksiklerinden biri olan mesleki örgütlenmeye yönelik bir platform oluşturmak gibi amaçların yanı sıra içeriğiyle de katılımcılar için ufuk açıcı bir nitelikte olmayı hedefliyor. Bu sene sektörün tecrübeli isimlerinin yanı sıra, sanayiciler ve çeşitli üniversitelerin bölüm başkanları da öğrencilerle buluşacak, Türkiye'de bilgisayar bühendisliği ve bilgisayar mühendisliği eğitimi üzerine konuşacaklar.

Öğrenciler kendi aralarında düzenleyecekleri forumlarla deneyim, bilgi ve düşüncelerini paylaşacak, üniversitelerini ve eğitim yapılarını karşılaştıracak, BİLMÖK'ü yapılandırmaya devam edecekler. Üç günün sonunda hazırlanacak sonuç bildirgeleri sektöre, üniversitelere ve öğrencilere iletilecek. Katılımın ücretsiz olduğu kongreye Türkiye'deki bütün bilgisayar mühendisliği bölümlerinden üçer resmi temsilci davet edilecek ve Eskişehir'de BBTK tarafından ağırlanacak.

Ayrıntılı Bilgi

İlgili Yazılar

OpenBSD 3.5, CARP, Ryan McBride

FZ

En güvenli işletim sistemlerinden biri olduğu iddia edilen OpenBSD´nin 3.5 numaralı son sürümü 1 Mayıs´ta kamuyouna sunulacak.

Bu bağlamdan CARP (Common Address Redundancy Protocol) ile uğraşmış ve pf (packet filter) konusunda da çalışmış OpenBSD geliştiricisi Ryan McBride ile gerçekleştirilmiş bir röportajı burada okuyabilirsiniz.

Röportajdan sonra da "oh be iyi ki böyle enteresan protokoller geliştirip bir de bir sürü abuk sabuk kurumla, bürokrasi ile kavga etmek zorunda kalmıyorum resmi bir port numarası alacağım" diye düşünerek rahatlayabilir ya da bambaşka bir bakış açısı ile niye bu tip şeylerle ugraşmadığınızı kendi kendinize sorarak hayıflanabilirsiniz. Seçim sizin.

HP, Türkiye'de PC üretecek

FZ

Hewlett-Packard (HP) ve Foxconn Teknoloji Grubu (Foxconn), Orta Doğu'daki talep artışını karşılamaya yönelik olarak Türkiye'de PC üretimine geçecek. Yaklaşık 60 milyon dolar yatırımla Çorlu'da faaliyete geçecek bölgesel üretim tesisinde 2 bin kişiye istihdam fırsatı sunacak. Tesisleri, Foxconn işletecek.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Başbakanlık Yatırım Ajansı) ile ortak açıklama yapan şirketlerden HP, yeni Foxconn tesisinin en büyük PC müşterilerinden biri olmayı hedeflediğini, aynı zamanda Türkiye, Orta Doğu ve bazı Avrupa pazarları için ayda ortalama 200 bin adet masaüstü bilgisayar sevk etmeyi planladığını kaydetti.

Yeni ve Tek Dünya Şampiyonu: V.Kramnik

sefalet

Yirmi yıla yakın zamandır satranç dünyası iki ayrı kuruluş ile temsil ediliyordu.Birden fazla dünya satranç şampiyonunun ortalarda gezdiği bu süreçte, Klasik Satranç Dünya şampiyonu ve FIDE Dünya Şampiyonu vardı.

Hindistan’ın Kerala Eyaleti MS Windows’u Tamamen Kaldırıyor

anonim

Hindistan’ın komünist rejimle yönetilen Kerala eyaleti, Coca-Cola ve Pepsi’den sonra Microsoft ürünlerini de kamu kurumlarından çıkarma kararı almış.

Kaynak: ntvmsnbc

OpenBSD 3.8 Çıktı!

honal

19. OpenBSD sürümü olan OpenBSD 3.8 1 Kasım 2005 tarihinde "Hackers of the Lost RAID" şarkısı ile çıktı. Bu sürümde şarkı isminden de anlaşılacağı gibi daha çok RAID sistemler üzerine yenilikler bulunmakta. OpenBSD 3.8 ile birlikte gelen tüm yenilik ve değişikler için http://www.openbsd.org/38.html adresi ziyaret edilebilir.