Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi: Eskişehir

0
101
Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek bilgisayar mühendisliği ve bilişim öğrencilerine yönelik Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi (BİLMÖK) 12-15 Nisan tarihlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde gerçekleşecek.

Daha önce İzmir Ekonomi Üniversitesinde yapılacağı duyurulmuştu fakat çıkan çeşitli sorunlar nedeniyle şu an ki kongre adresi Eskişehir.

Organizasyonunu bilgisayar mühendisliği tabanlı olan Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Kulübünün (BBTK) üstlendiği etkinlik; üniversiteler arası teknik ve sosyal diyaloğu kurmak ve geliştirmek, bilişim alanının önemli eksiklerinden biri olan mesleki örgütlenmeye yönelik bir platform oluşturmak gibi amaçların yanı sıra içeriğiyle de katılımcılar için ufuk açıcı bir nitelikte olmayı hedefliyor. Bu sene sektörün tecrübeli isimlerinin yanı sıra, sanayiciler ve çeşitli üniversitelerin bölüm başkanları da öğrencilerle buluşacak, Türkiye'de bilgisayar bühendisliği ve bilgisayar mühendisliği eğitimi üzerine konuşacaklar.

Öğrenciler kendi aralarında düzenleyecekleri forumlarla deneyim, bilgi ve düşüncelerini paylaşacak, üniversitelerini ve eğitim yapılarını karşılaştıracak, BİLMÖK'ü yapılandırmaya devam edecekler. Üç günün sonunda hazırlanacak sonuç bildirgeleri sektöre, üniversitelere ve öğrencilere iletilecek. Katılımın ücretsiz olduğu kongreye Türkiye'deki bütün bilgisayar mühendisliği bölümlerinden üçer resmi temsilci davet edilecek ve Eskişehir'de BBTK tarafından ağırlanacak.

Ayrıntılı Bilgi

İlgili Yazılar

Command them all!!!

parsifal

Dos zamanları Norton Commander ile tanışmamla başlamıştı commander türü programlara olan yakınlığım.
O kadar çok beğenmiştim ki, para vermeden de eksiksiz çalıştığı halde satın almıştım Windows Commander'ı.
Yıllardır vazgeçemediklerim arasında yerini alan Windows Commander, windows adının tescilli marka olması nedeniyle baskılara dayanamayarak adını Total Commander olarak değiştirmek zorunda kaldı.
Şirketin açıklamasını buradan okuyabilirsiniz.

Mandrake & Mandrake

julyano

Fransız mahkemleri Linux dağıtıcısı Mandrake Soft ' u Mandrake isminin mülkiyet haklarından dolayı dava eden Amerikalı Hearst Holding ve King Features Sendikası lehine karar verdi.
Devamı: www.netkonomi.com
Kaynak: cnet news.com

Haber Maratonu!

conan

Sadece haber başlıkları... (Dedim ya maraton bu!)

- External ses kartı da olur mu demeyin. Creative sağolsun artık var! (USB) [ Tamamı ]
- Lin@x: Yeni Linux tabanlı PDA'nız! [ Tamamı ]
- Yeni ICQ protokolü ile çalışmayan client'ınız sinirinizi mi bozuyor? O zaman kendi icq'nuzu kendiniz yazın! (Ickle library'si ile) [ Tamamı ]

Yine virus yine windows

sametc

Sysbug-A adlı virüsün windows kullanıcılarının pc'lerine bulaştığı belirtiliyor.

Kanadalı güvenlik şirketi WhiteHat Windows 2000, Windows 98, Windows 95, Windows ME, Windows NT ve Windows XP kullanıcılarının bu yeni virüsün saldırısına uğrayabilecekleri yönünde uyardı.

Eğer bu virus saldırısına uğramak istemiyorsanız JAMES2003@hotmail.com'dan gelen mailleri açmayın.

haberin devamı:www.ntvmsnbc.com

HDRI ve Geek Uygulamalar

darkhunter

HDRI (High Dynamic Range Images), bilgisayar grafiklerinde (cg), sinematografide ve fotoğrafçılıkta sıkça başvurulan bir teknoloji. Kısaca açıklamak gerekirse: HDRI standart paletlerin (RGB, CYMK, v.s.) yanı sıra, resimin çekildiği ortamdaki ışık bilgisinin de kesin olarak kayıt edilmesini sağlayan bir teknoloji. Bu teknoloji, şu an gerçek dünyayı yansıtmaya en yakın kayıt ortamı olarak görülen bir takım teknikleri de bünyesinde barındırıyor...

Daha ayrıntılı bilgi için wikipedia maddesine göz atılabilir.