İnsan Beynine Mikroçip Yerleştirmek için Onay Alındı

0
FZ
İnsanlar yıllarca beyinlere yerleştirilebilecek makinalarla ilgili kurgu eserler ürettiler. Şimdi ise buna bir adım daha yaklaşıldı. Doğrudan beyne yerleştirilip oradaki sinyalleri algılayacak ve bununla cihazların kontrol edilmesini, karmaşık zihinsel işlemlerin yapılmasını sağlayacak cihazlar çok uzakta değil. İnsan denekler üzerinde beyin-bilgisayar arayüzleri denenmek üzere.

Cyberkinetics Inc. of Foxboro, Mass., firması ABD "Food and Drug Administration" kurumunun onayını aldı ve denemelerine başlamaya hazırlanıyor. Geliştirilen yonga dört milimetrekare genişliğinde ve yaklaşık 1.5 milimetre yükekliğinde, felçli hastaların doğrudan kafataslarının altına yerleştirilecek.

Eğer başarılı olunursa bunun anlamı şu: Hastalar doğrudan düşünerek bir bilgisayarı yönetebilecek, ona bağlı olan cihazlara sadece düşünmek sureti ile komuta edebilecekler.

Bu tür cihazların başka hangi amaçlar için kullanılabileceğine dair ise henüz bir açıklama yapılmadı.

FM sitesinde bu konuda daha önce şu habere yer vermiştik. (Bkz. gazetecelikte fikri takip mefhumu!)

Görüşler

0
mascix
bu türdeki icatlar hastalıklar açısından bakıldığında çok güzel fakat sağlıklı insanlara takma girişimi olursa hiç şaşırmam bu sebeple epey kıllanıyorum. sora yarın bigün adamın tekinin beynini hacklerler walla sonu o olur herif tabi aynen shutdown :)
0
conan
Out of memory error hehe ;)
0
sametc
bazen dusunuyorum da bilgisayar mı daha zeki yoksa insan mı

Biz hem konusuyoruz hem yazıyoruz hem dusunuyoruz
peki bilgisayar yapabiliyormu ? :)
bunu coook dusunmek lazım yapabiliyormu diye :P
0
T-u-N-i-X
Quantum bilgisayarları üzerine ciddi çalışma yürüten bir hocamız var. (amerikan ünv'leriyle iş birliği içerisinde, itü'den metin demiralp oluyo kendisi)

Kendisi Quantum bilgisayarlarının şu an için mümkün gözükmediğini, çalışmaların bunu gösterdiğini ama her an teknolojinin bizi farklı yerlere götürerek bunu mümkün kılabileceğini falan söyledi. Şu anda mevcut olan bilgisayarların mimarilerinin bir yerde tıkanma noktasına geleceği ve bu noktadan sonra quantum bilgisayarların devreye gireceği görüşü oldukça yaygın ve bunun doğruluğu da bence aşikar..

Yalnız hocanın da söylediği gibi quantum bilgisayarlarının ortaya çıkışından da korkmak lazım. Çünkü kendi kendine düşünebilen, birşeyleri kendi kendine yapabilen bir bilgisayar (organik bilgisayar) ortaya çıktığında Matrix ve Terminatör filmleri sadece birer bilim kurgu olmaktan çıkacaklar. Allah sonumuzu rastgetire... :) Şimdiden aramızdaki "o" yu seçsek iyi olur... :Pp
0
FZ
Yorum doğru da yanlış haberin altına girilmiş sanırım ;-)

Bu arada eski bir öğrencisi olarak da Prof. Dr. Metin Demiralp´e selamlarımı iletiyorum. :)
0
malkocoglu
IBM, 7 atomlu (!) bir kuantum bilgisayar işlettiğini belirtmişti, Peter Shor'un çarpanlara ayırma algoritmasını kullanmışlar.

http://www.wired.com/news/technology/0,1282,49268,00.html

15'in çarpanlarının 3 ve 5 olduğunu bulundu! :) Bununla ilgili haber FM'de çıkmıştı zannediyorum.

Wired yazısına göre, daha büyük ölçeklerde kuantum bilgisayarlar sapıtıyor, hataları düzeltmek en büyük problemleri. Fakat bunların düzeleceğine dair umutluyum.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Formula-G Güneş Arabaları Yarışması'nı İTÜ kazandı

FZ

TÜBİTAK tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen "TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışması"nın finali, İstanbul Park'ta yapıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) 'Arıba 1' adlı takım birinci oldu.

Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonunun (FIA) pist yarışları için tasarlanmış güneş arabaları kurallarının geçerli olduğu yarışmanın finaline, 18 takım katıldı.

İki saat süren ve 30 turda tamamlanan yarış sonrasında yasal itiraz süresi beklendi. 6 kişiden oluşan kurul, bazı ekiplerin itirazlarını değerlendirdikten sonra dereceye girenleri açıkladı.

Yarışmada, İstanbul Teknik Üniversitesinden (İTÜ) “Arıba 1” adlı takım birinci, aynı üniversiteden “Arıba 2” adlı takım ikinci ve Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) takımı üçüncü oldu.

Kaynak: Hürriyet.

BİLGİ’DE ALAN TURING GÜNLERİ, “KLASİK ve KUANTUM HESAPLAMA”

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü, üç yıldır düzenlediği Alan Turing Günleri başlıklı etkinliği bu sene 29-30 Mayıs tarihlerinde Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleştirecek. II. Dünya Savaşı’nda Almanya’nın şifrelerini çözen ve matematikle savaş kazanan adam olarak da tanınan İngiliz matematikçi ve şifrebilimci Alan Turing adına düzenlenen etkinlik, yerli ve yabancı bilim adamlarını bir araya getirecek.

Intel ve Cisco yeni mezun öğrencileri işe almamak için üste para veriyor!

larweda

Mikrochip devi Intel ve ağ arabirimleri devi Cisco, yeni mezun öğrencilere kendi şirketinde çalışmamaları için rüşvet teklif ediyor. Son aylarda tüm dünyada teknoloji sektörünü vuran krizden önce üniversitelerden bu yaz mezun olacak olan öğrencilerle anlaşmalar imzalayan Intel ve Cisco, şimdi sessizce geri çark ederek bu insanlara sözleşmelerini fes ederek beraber çalışmamak üzere para teklif ediyor.

IEEE, 802.11n'yi Onayladı

parsifal

IEEE'den yazılı bir açıklama henüz gelmemiş olsada, Bruce Kraemer, 802.11n uzun dönem başkanı, 802.11 grubuna attığı mesajla bunu duyurdu.

Türkiye'de Site Kapatmalarının Hukuki Altyapısı

FZ

Az önce bize önce telefon ile ulaşan ve ardından e-posta yazan bir Türk Telekom haberleşme mühendisi FM okurunun mesajını olduğu gibi paylaşıyoruz.

"Türkiye’de Site Kapatmalarının Hukuki Altyapısı