İnsan Beynine Mikroçip Yerleştirmek için Onay Alındı

0
FZ
İnsanlar yıllarca beyinlere yerleştirilebilecek makinalarla ilgili kurgu eserler ürettiler. Şimdi ise buna bir adım daha yaklaşıldı. Doğrudan beyne yerleştirilip oradaki sinyalleri algılayacak ve bununla cihazların kontrol edilmesini, karmaşık zihinsel işlemlerin yapılmasını sağlayacak cihazlar çok uzakta değil. İnsan denekler üzerinde beyin-bilgisayar arayüzleri denenmek üzere.

Cyberkinetics Inc. of Foxboro, Mass., firması ABD "Food and Drug Administration" kurumunun onayını aldı ve denemelerine başlamaya hazırlanıyor. Geliştirilen yonga dört milimetrekare genişliğinde ve yaklaşık 1.5 milimetre yükekliğinde, felçli hastaların doğrudan kafataslarının altına yerleştirilecek.

Eğer başarılı olunursa bunun anlamı şu: Hastalar doğrudan düşünerek bir bilgisayarı yönetebilecek, ona bağlı olan cihazlara sadece düşünmek sureti ile komuta edebilecekler.

Bu tür cihazların başka hangi amaçlar için kullanılabileceğine dair ise henüz bir açıklama yapılmadı.

FM sitesinde bu konuda daha önce şu habere yer vermiştik. (Bkz. gazetecelikte fikri takip mefhumu!)

Görüşler

0
mascix
bu türdeki icatlar hastalıklar açısından bakıldığında çok güzel fakat sağlıklı insanlara takma girişimi olursa hiç şaşırmam bu sebeple epey kıllanıyorum. sora yarın bigün adamın tekinin beynini hacklerler walla sonu o olur herif tabi aynen shutdown :)
0
conan
Out of memory error hehe ;)
0
sametc
bazen dusunuyorum da bilgisayar mı daha zeki yoksa insan mı

Biz hem konusuyoruz hem yazıyoruz hem dusunuyoruz
peki bilgisayar yapabiliyormu ? :)
bunu coook dusunmek lazım yapabiliyormu diye :P
0
T-u-N-i-X
Quantum bilgisayarları üzerine ciddi çalışma yürüten bir hocamız var. (amerikan ünv'leriyle iş birliği içerisinde, itü'den metin demiralp oluyo kendisi)

Kendisi Quantum bilgisayarlarının şu an için mümkün gözükmediğini, çalışmaların bunu gösterdiğini ama her an teknolojinin bizi farklı yerlere götürerek bunu mümkün kılabileceğini falan söyledi. Şu anda mevcut olan bilgisayarların mimarilerinin bir yerde tıkanma noktasına geleceği ve bu noktadan sonra quantum bilgisayarların devreye gireceği görüşü oldukça yaygın ve bunun doğruluğu da bence aşikar..

Yalnız hocanın da söylediği gibi quantum bilgisayarlarının ortaya çıkışından da korkmak lazım. Çünkü kendi kendine düşünebilen, birşeyleri kendi kendine yapabilen bir bilgisayar (organik bilgisayar) ortaya çıktığında Matrix ve Terminatör filmleri sadece birer bilim kurgu olmaktan çıkacaklar. Allah sonumuzu rastgetire... :) Şimdiden aramızdaki "o" yu seçsek iyi olur... :Pp
0
FZ
Yorum doğru da yanlış haberin altına girilmiş sanırım ;-)

Bu arada eski bir öğrencisi olarak da Prof. Dr. Metin Demiralp´e selamlarımı iletiyorum. :)
0
malkocoglu
IBM, 7 atomlu (!) bir kuantum bilgisayar işlettiğini belirtmişti, Peter Shor'un çarpanlara ayırma algoritmasını kullanmışlar.

http://www.wired.com/news/technology/0,1282,49268,00.html

15'in çarpanlarının 3 ve 5 olduğunu bulundu! :) Bununla ilgili haber FM'de çıkmıştı zannediyorum.

Wired yazısına göre, daha büyük ölçeklerde kuantum bilgisayarlar sapıtıyor, hataları düzeltmek en büyük problemleri. Fakat bunların düzeleceğine dair umutluyum.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İTÜ Doğal Dil İşleme Takımı Web Sayfaları Yayında

tahiroglu

İTÜ DDİ Takımının Internet sitesi yenilenmiş biçimiyle bir süredir yayında. Sitede DDİ terimleri, çalışma alanları, DDİ bağlantıları, projeler ve yazılımlarla Türkçeyle ilgili belge ve bağlantıların bulunduğu bölümler yer almakta.

Adres: http://ddi.ce.itu.edu.tr/

LibreOffice Türkiye nereye koşuyor...

hcg

Özgür ofis yazılımı LibreOffice'in oluşma hikayesininden başlarsak, Oracle ve OpenOffice.org'un geleceğinin belirsizleştiği ortamdan, OpenOffice.org.tr adresinden faaliyetlerini sürdüren Türkiye topluluğu da payını almış durumdaydı. Başlarda LibreOfice'in ihtiyaçlarının da bu platformdan karşılanmasını hedeflediysek de, teknik bazı sıkıntılardan dolayı, bu platform yavaş yavaş etkinliğini ve işlerliğini yitirdi. Nihayetinde kapanan forum ve wiki'nin ardından, Openoffice.org'un da Apache Vakfına bağışlanmasıyla, OOo Türkiye'nin de üzerine örtü örtüldü.

Symantec Microsoft ile Davalık Oldu!

parsifal

Geçtiğimiz yıl Veritas'ı da bünyesine katan Symantec, Microsoft'u Vista, 2003 Server ve diğer ürünlerinde Veritas kodlarını kullandığı için mahkemeye verdi.

Haber hakkında daha fazla bilgi için:
turk.internet.com
www.ntvmsnbc.com
internetnews.com

SGK 103 Adet Sozlesmeli Yazilimci Alacaktir

sadettinpolat2

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü birimlerinde 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi, 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan esaslar ile ek ve değişikliklerine göre istihdam edilmek üzere; 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralaması (70 puan ve üzerinde alanlardan) esas alınmak suretiyle 103 adet sözleşmeli Programcı alınacaktır. detaylar icin buraya ya da ilan icin buraya (PDF) bakabilirsiniz.

SUSE Linux Enterprise Server 10 Eğitimleri

anonim

Yeni dönem SUSE Linux Enterprise Server 10 eğitimleri, 10 Aralık 2007 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsünde başlıyor.

Eğitim programı hakkında detaylı bilgiye bu adresten , eğitim takvime ise bu adresten ulaşabilirsiniz.