İnsan Beynine Mikroçip Yerleştirmek için Onay Alındı

0
FZ
İnsanlar yıllarca beyinlere yerleştirilebilecek makinalarla ilgili kurgu eserler ürettiler. Şimdi ise buna bir adım daha yaklaşıldı. Doğrudan beyne yerleştirilip oradaki sinyalleri algılayacak ve bununla cihazların kontrol edilmesini, karmaşık zihinsel işlemlerin yapılmasını sağlayacak cihazlar çok uzakta değil. İnsan denekler üzerinde beyin-bilgisayar arayüzleri denenmek üzere.

Cyberkinetics Inc. of Foxboro, Mass., firması ABD "Food and Drug Administration" kurumunun onayını aldı ve denemelerine başlamaya hazırlanıyor. Geliştirilen yonga dört milimetrekare genişliğinde ve yaklaşık 1.5 milimetre yükekliğinde, felçli hastaların doğrudan kafataslarının altına yerleştirilecek.

Eğer başarılı olunursa bunun anlamı şu: Hastalar doğrudan düşünerek bir bilgisayarı yönetebilecek, ona bağlı olan cihazlara sadece düşünmek sureti ile komuta edebilecekler.

Bu tür cihazların başka hangi amaçlar için kullanılabileceğine dair ise henüz bir açıklama yapılmadı.

FM sitesinde bu konuda daha önce şu habere yer vermiştik. (Bkz. gazetecelikte fikri takip mefhumu!)

Görüşler

0
mascix
bu türdeki icatlar hastalıklar açısından bakıldığında çok güzel fakat sağlıklı insanlara takma girişimi olursa hiç şaşırmam bu sebeple epey kıllanıyorum. sora yarın bigün adamın tekinin beynini hacklerler walla sonu o olur herif tabi aynen shutdown :)
0
conan
Out of memory error hehe ;)
0
sametc
bazen dusunuyorum da bilgisayar mı daha zeki yoksa insan mı

Biz hem konusuyoruz hem yazıyoruz hem dusunuyoruz
peki bilgisayar yapabiliyormu ? :)
bunu coook dusunmek lazım yapabiliyormu diye :P
0
T-u-N-i-X
Quantum bilgisayarları üzerine ciddi çalışma yürüten bir hocamız var. (amerikan ünv'leriyle iş birliği içerisinde, itü'den metin demiralp oluyo kendisi)

Kendisi Quantum bilgisayarlarının şu an için mümkün gözükmediğini, çalışmaların bunu gösterdiğini ama her an teknolojinin bizi farklı yerlere götürerek bunu mümkün kılabileceğini falan söyledi. Şu anda mevcut olan bilgisayarların mimarilerinin bir yerde tıkanma noktasına geleceği ve bu noktadan sonra quantum bilgisayarların devreye gireceği görüşü oldukça yaygın ve bunun doğruluğu da bence aşikar..

Yalnız hocanın da söylediği gibi quantum bilgisayarlarının ortaya çıkışından da korkmak lazım. Çünkü kendi kendine düşünebilen, birşeyleri kendi kendine yapabilen bir bilgisayar (organik bilgisayar) ortaya çıktığında Matrix ve Terminatör filmleri sadece birer bilim kurgu olmaktan çıkacaklar. Allah sonumuzu rastgetire... :) Şimdiden aramızdaki "o" yu seçsek iyi olur... :Pp
0
FZ
Yorum doğru da yanlış haberin altına girilmiş sanırım ;-)

Bu arada eski bir öğrencisi olarak da Prof. Dr. Metin Demiralp´e selamlarımı iletiyorum. :)
0
malkocoglu
IBM, 7 atomlu (!) bir kuantum bilgisayar işlettiğini belirtmişti, Peter Shor'un çarpanlara ayırma algoritmasını kullanmışlar.

http://www.wired.com/news/technology/0,1282,49268,00.html

15'in çarpanlarının 3 ve 5 olduğunu bulundu! :) Bununla ilgili haber FM'de çıkmıştı zannediyorum.

Wired yazısına göre, daha büyük ölçeklerde kuantum bilgisayarlar sapıtıyor, hataları düzeltmek en büyük problemleri. Fakat bunların düzeleceğine dair umutluyum.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

CORN DISK

anonim

CD bundan böyle ''Compact Disk'in değil,''Corn Disk''in kısaltması yerine kullanılacak.Tokyoda merkezi bulunan Sanyo Electric bundan böyle optik diskleri,mısır koçanından yapılan plastiklerden üretecek.Diskler mısır özünden elde edilen polilaktik asitten yapılıyor.Dolayısıyle konvansiyonel plastik cd'ler ve dvd'ler kadar sağlam ve dayanıklı.Bu disklerin en önemli avantajı yakıldığı zaman havaya toksik gaz yaymaması ve bakteri ile zararsız malzemeye dönüştürülebilmesidir.
Kaynak: Cumhuriyet gazetesinin 1 kasım 2003 tarihli bilim teknik eki

Richard Dawkins'in Web Sitesi Sansürlendi

Baby34

"Gen Bencildir", "Kör Saatçi" ve "Tanrı Yanılgısı" kitaplarının yazarı olan, Oxford Üniversitesi profesörlerinden, dünyaca ünlü İngiliz bilim adamı Richard Dawkins'in web sitesi, www.richarddawkins.net mahkeme kararına ilişkin sayı ve detaylar belirtilmeksizin Türk Telekom tarafından erişime engellendi.

Asal Sayılarla İlgili Önemli Gelişme!

FZ

İki matematikçi, asal sayılarla ilgili çok önemli bir gelişmeye yol açabilecek teoremlerini ispatladılar.

Pek çok matematikçiye göre bu gelişme onyıllardır matematik alanında karşılaşılan en önemli haber.

Boğaziçi Üniversitesi'nden Cem Yıldırım ve San Jose Devlet Üniversitesi'nden Dan Golston bu önemli haberin kahramanları olma onurunu taşıyorlar. İkili, çalışmalarını kısa bir süre önce Almanya'da düzenlenen Algoritmik Sayılar Teorisi konulu konferansta kamuya sundu.

cember.net de satıldı

FZ

Birkaç sene önce Türkiye'deki profesyonellerin sosyal şebeke (social networking) ihtiyaçlarına hitap etmek üzere kurulmuş olan ve çok hızlı gelişme kaydeden cember.net alanındaki en büyük şirketlerden biri olan Xing'e birkaç gün önce satıldı.

Shor Algoritması NMR Yöntemi İle Gerçekleştirildi!

FZ

Kuantum bilgisayarları üzerinde çok hızlı (!) şekilde çarpanlara ayırma yapılmasının yöntemini gösteren Shor Algoritması IBM ve Stanford Üniversitesi araştırmacıları tarafından fiziksel olarak gerçekleştirildi.\r \r

NMR yani nükleer manyetik rezonans tekniği ile çalışan kuantum bilgisayarı oda sıcaklığında işleyebiliyor ve yapılan deneylerde 15 sayısını çarpanlara ayırabiliyor.\r \r

Kuantum bilgisayarları ve kuantum bilgi işlemle ilgili giriş seviyesinde, güzel ve aydınlatıcı bir makale için, kuantum veritabanı sorgulama algoritmasını da geliştirmiş olan Lov K. Grover adlı araştırmacının makalesini tavsiye ederim.\r \r

Konu ile ilgili daha detaylı teknik bilgi isteyenler, bir kuantum bilgi işlem dili olan QCL dilini geliştirmiş olan Bernhard Ömer adlı araştırmacının çalışmasından faydalanabilirler. Söz konusu çalışmada Shor algoritmasının QCL ile bir uygulaması da mevcuttur.