Başkasının Ödevini Yap Ferrari Kazan

0
FZ
Önce üniversite tezlerini bilgisayarda yazanlar ortaya çıktı, ardından hazır tezleri pazarlayanlar. Hemen ardından da sipariş üstüne tez yazanlar belirdi. Zamanla daha alt sınıflardaki öğrencilerin de bu 'nimetten' faydalanma arzusu keşfedildi. Üstelik bu 'pazarda' müşteri daha çok, sürüm de daha fazlaydı. Yapılan araştırmalara göre internet üstünden ödev hazırlayan, satan ve paylaşan sitelerin yıllık cirosu 2 milyar YTL'ye yaklaşıyor. Öğrencilerin kopya ödevler için en çok tarih ve edebiyat derslerini seçtiği ortaya çıkmış.
Bu konudaki en profesyonel site, 2003 yılından bu yana hizmet veren Britanya kökenli ukessays.com. 3 bin 500'den fazla uzmanın çalıştığı sitede 15 bini aşkın tez ve ödevlerde kullanılacak makale yer alıyor. Bunları kullanmak isteyen öğrenciler siteye her ay 1 milyon YTL'yi aşkın para bırakıyor. Garajında bir Ferrari bir de Lamborghini bulunan site sahibi Barclay Littlewood sattığının kopya değil kaynak olduğunu savunuyor. Ukessays.com 2005 yılında 4.5 milyon paunda yakın ciro yapmış ve kazanılan paranın üçte ikisi ödevleri hazırlayan uzmanlara aktarılmış. Ödevleri hazırlayanların aylık geliri ödevlerin yoğun dönemlerinde 3 bin YTL'ye kadar çıkabiliyor.

Kaynak ve haberin devamı: http://www.radikal.com.tr

Görüşler

0
sefalet
Haber başlığı bana "internette gezerken para kazanın" hikayelerini hatırlattı; gayet damardan olmuş tebrik ederim.

Bizim ödev sitelerinde durum nedir merak ediyorum, öyle pek çok site bizde de var fakat İngiltere örneğinde olduğu gibi fazla para kazanıldığını zannetmiyorum bizim türkçe sitelerde.Eğitim sistemimiz ben en son bıraktığımda öğrenciye sadece dairelerin içini doldurması için kalem kullandırıyordu.Dolayısı ile bizde ev ödevleri pek öğrenci tarafından yapılması gereken yazılı metinler şeklinde olmuyor/du.Türkçe ödev siteleri o yüzden pek kazanmıyorlardır diye düşünüyorum.
0
FZ
"Tez Merkezi - Ödev Yeri - ödev Tez Anket SPSS Arayın Yapalım!" diye bir Google Ads ilanı gördüm FM'nin sağ tarafındaki blokta az önce! :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dünya Sosyal Forumu ve Açık Kaynak Kodlu Özgür Yazılımlar

e2e

Geçtiğimiz günlerde, Brezilya'nın Porto Alegre kentinde düzenlenen "Dünya Sosyal Forumu"nda konuşan EFF'den John Perry Barlow, fakir ülkelerin açık kaynak kodlu yazılımları kullanmalarını önerdi.

Barlow, Brezilya'nın kullandığı yazılımlar için ödediği linans ücretlerinin, açlık için harcadığı paradan daha fazla olduğunu belirtiyor.

Kaynak: The Seattle Times

Serbestyazilim.org.tr yenilendi...

vampire

serbestyazilim.org.tr yeni tasarımı ile konferans sitesi olarak açıldı. Kısa zaman sonra açılacak olan yazılım bülümünde ise SourceForge modeli ile Türkiye'de açık kodla geliştirilmiş yazılımlar ve bu yazılımların ortak olarak geliştirilebileceği olanaklar olacak.

Hatırlatmak gerekirse serbestyazilim.org.tr tarafından düzenlenen "1. Türkiye'de Linux ve Serbest Yazılım Konferansı" 7-8 Aralık tarihlerinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezinde gerçekleşecek. Konferans sayfası

Konferansa bildirilerinizle, sunumlarınızla yada dinleyici olarak katılabilirsiniz. Konferansa destek olmak için sitede yayınlanan bannerları kullabilirsiniz.
Sevgi, Saygı Serbestyazılım...

Cox Communications da MySQL Kullanmaya Başladı

acemi_

ABD'nin en büyük dördüncü kablo TV firması Cox Communications, veri ambarı uygulamasının büyük bir kısmında MySQL kullanmaya başladı. Bu uygulama, gelecekle ilgili iş kararlarının alınmasında ve müşteri memnuniyetinin sağlanmasında önemli rol üstleniyorlar.

Birlikte çalışan 27 sunucu üzerine kurulu veritabanı uygulamasında, 3600 MySQL tablosu bulunmakta. Şu an 2 milyar kaydın yer aldığı veritabanına, her iki saatte bir 4 milyon yeni kayıt ekleniyor.

Delphi 2006 Lansman Etkinlikleri

anonim

Borland Türkiye (Bilgi ve Teknoloji Grubu Ltd.) Delphi 2006 lansmanı için 6 Aralık Salı İstanbul ve 7 Aralık Çarşamba Ankara'da etkinlik düzenliyor. Borland uzmanları Jason Vokes (Borland Delphi Ürün Müdürü), Alexander Goes (Borland EMEA Satış Müdürü) ve Doğuş Uysal (Borland Türkiye Ürün Direktörü) ev sahipliğinde seminer konukları olacak.

Sanal İmza Yasası Meclis’ten Geçti

aRda_

ntvmsnbc.com haber sitesine yer alan habere göre, elektronik imzanın hukuki ve teknik yapısını, elektronik imzayla ilgili işlemlerle elektronik sertifika hizmet sağlayıcılarının faaliyetlerini düzenleyen Elektronik İmza Yasa Tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Elektronik imza yasa tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Yasayla güvenli elektronik imza elle atılan imzayla aynı hukuki sonucu doğuracak. Yasada elektronik imzanın tanımı yapılarak hukuki ve teknik kullanımı düzenleniyor. Güvenli elektronik imzayla oluşturulan elektronik veriler, senet hükmünde olacak.

Kaynak: www.ntv.com.tr/news/252838.asp