Başkasının Ödevini Yap Ferrari Kazan

0
FZ
Önce üniversite tezlerini bilgisayarda yazanlar ortaya çıktı, ardından hazır tezleri pazarlayanlar. Hemen ardından da sipariş üstüne tez yazanlar belirdi. Zamanla daha alt sınıflardaki öğrencilerin de bu 'nimetten' faydalanma arzusu keşfedildi. Üstelik bu 'pazarda' müşteri daha çok, sürüm de daha fazlaydı. Yapılan araştırmalara göre internet üstünden ödev hazırlayan, satan ve paylaşan sitelerin yıllık cirosu 2 milyar YTL'ye yaklaşıyor. Öğrencilerin kopya ödevler için en çok tarih ve edebiyat derslerini seçtiği ortaya çıkmış.
Bu konudaki en profesyonel site, 2003 yılından bu yana hizmet veren Britanya kökenli ukessays.com. 3 bin 500'den fazla uzmanın çalıştığı sitede 15 bini aşkın tez ve ödevlerde kullanılacak makale yer alıyor. Bunları kullanmak isteyen öğrenciler siteye her ay 1 milyon YTL'yi aşkın para bırakıyor. Garajında bir Ferrari bir de Lamborghini bulunan site sahibi Barclay Littlewood sattığının kopya değil kaynak olduğunu savunuyor. Ukessays.com 2005 yılında 4.5 milyon paunda yakın ciro yapmış ve kazanılan paranın üçte ikisi ödevleri hazırlayan uzmanlara aktarılmış. Ödevleri hazırlayanların aylık geliri ödevlerin yoğun dönemlerinde 3 bin YTL'ye kadar çıkabiliyor.

Kaynak ve haberin devamı: http://www.radikal.com.tr

Görüşler

0
sefalet
Haber başlığı bana "internette gezerken para kazanın" hikayelerini hatırlattı; gayet damardan olmuş tebrik ederim.

Bizim ödev sitelerinde durum nedir merak ediyorum, öyle pek çok site bizde de var fakat İngiltere örneğinde olduğu gibi fazla para kazanıldığını zannetmiyorum bizim türkçe sitelerde.Eğitim sistemimiz ben en son bıraktığımda öğrenciye sadece dairelerin içini doldurması için kalem kullandırıyordu.Dolayısı ile bizde ev ödevleri pek öğrenci tarafından yapılması gereken yazılı metinler şeklinde olmuyor/du.Türkçe ödev siteleri o yüzden pek kazanmıyorlardır diye düşünüyorum.
0
FZ
"Tez Merkezi - Ödev Yeri - ödev Tez Anket SPSS Arayın Yapalım!" diye bir Google Ads ilanı gördüm FM'nin sağ tarafındaki blokta az önce! :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

eBay PayPal`i satın aldı (almış)

conan

Olay Temmuzda gerçekleşmiş. Ama fazlamesai'de bununla ilgili bir yazı göremedim, ekleyeyim dedim. eBay sonunda paypal'i satın aldı. Hem de 1,5 Milyar Dolar deger biçerek. Daha önce eBay Billpoint'i de 1999'da buna benzer bir şekilde satın almıştı. Ama ne yazık ki payPal'e rakip çıkaramamıştı. (isminden midir nedir? ;) payPal ile açık arttırma ödemeleri elbette ki kolaylaşacak, ama yine aynı şey, para parayı çekiyor hehe ;)

Bir iki minik rakam:
- Şu ana kadar eBay ödemelerinin sadece %40'ı elektronik ödeme ile yapılıyormuş.
- eBay'in elektronik ödemede hedeflediği rakam: %60 - %70
- eBay'in 2005'te beklediği gelir: 3 milyar $
- Billpoint'in her sene kaybettiği para 10 - 15 Milyon $.

RIAA P2P ağlarını zehirlemiş!

murat09

Geçtiğimiz günlerde dili çözülen Matt Warne adlı bir bilgisayar uzmanı, müzik ve film endüstrisi hakkında uzun zamandır dillendirilen bir iddiayı doğruladı. Matt Warne, itirafında 76 ülkeden bin 500 müzik şirketini temsil eden RIAA (Recording Industry Association of America) adına takas ağlarını 'zehirlediğini' kabul etti.

Geçmiş Olsun: Patentlendik

tongucyumruk

Yazılım Patentlerinin kabulüne ilişkin teklif Avrupa Bakanlar Konseyi tarafından onaylandı. Şimdi Avrupa Parlementosu'nda onaylanmayı bekliyor. Aslında bu haberi oldukça uzun yazmak istiyordum fakat bunu yazmak için kullandığım klavyenin sürücüsünün, veya fazlamesai.net'e bağlanmak için kullandığım TCP/IP, http gibi protokollerin veya fazlamesai.net'in kullandığı CMS sisteminin bir patenti ihlal edip etmediğinden emin olamadığım için herhangi bir patenti ihlal etmediğimi umarak bir bağlantı vermekle yetineceğim.

Casper Bilgisayarın 40.000.000$'lık Tesisi Açıldı

FZ

Casper’ın, 40 milyon $ yatırımla gerçekleştirilen yeni üretim tesisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen hizmete açıldı. Başbakan'ın start verdiği tesisin hizmete girmesi ve yeniden yapılanma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Casper, bilgisayar pazarındaki bölgesel rekabette yerini almaya hazırlanıyor.

Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası

xelon

NTVMSNBC'nin anasayfasında bulunan "Ülkemizin geleceğine sahip çıkalım" linkini tıkladığınız takdirde Türkiye içerisindeki herhangi bir okula kampanyaya katılan sponsorlardan biri sizin adınıza bağışta bulunuyor. Gelen sayfada ise bağışın hangi okula ve hangi sponsor tarafından olduğu belirtiliyor. Ne kadar çok tıklarsanız o kadar çok bağış gerçekleştiriliyor.

Ayrıca kredi kartı ile bağış yapmak için yada kampanya ile ilgili bilgi almak için www.bilgisayarliegitimedestek.org adresine girebilirsiniz.