Başkasının Ödevini Yap Ferrari Kazan

0
FZ
Önce üniversite tezlerini bilgisayarda yazanlar ortaya çıktı, ardından hazır tezleri pazarlayanlar. Hemen ardından da sipariş üstüne tez yazanlar belirdi. Zamanla daha alt sınıflardaki öğrencilerin de bu 'nimetten' faydalanma arzusu keşfedildi. Üstelik bu 'pazarda' müşteri daha çok, sürüm de daha fazlaydı. Yapılan araştırmalara göre internet üstünden ödev hazırlayan, satan ve paylaşan sitelerin yıllık cirosu 2 milyar YTL'ye yaklaşıyor. Öğrencilerin kopya ödevler için en çok tarih ve edebiyat derslerini seçtiği ortaya çıkmış.
Bu konudaki en profesyonel site, 2003 yılından bu yana hizmet veren Britanya kökenli ukessays.com. 3 bin 500'den fazla uzmanın çalıştığı sitede 15 bini aşkın tez ve ödevlerde kullanılacak makale yer alıyor. Bunları kullanmak isteyen öğrenciler siteye her ay 1 milyon YTL'yi aşkın para bırakıyor. Garajında bir Ferrari bir de Lamborghini bulunan site sahibi Barclay Littlewood sattığının kopya değil kaynak olduğunu savunuyor. Ukessays.com 2005 yılında 4.5 milyon paunda yakın ciro yapmış ve kazanılan paranın üçte ikisi ödevleri hazırlayan uzmanlara aktarılmış. Ödevleri hazırlayanların aylık geliri ödevlerin yoğun dönemlerinde 3 bin YTL'ye kadar çıkabiliyor.

Kaynak ve haberin devamı: http://www.radikal.com.tr

Görüşler

0
sefalet
Haber başlığı bana "internette gezerken para kazanın" hikayelerini hatırlattı; gayet damardan olmuş tebrik ederim.

Bizim ödev sitelerinde durum nedir merak ediyorum, öyle pek çok site bizde de var fakat İngiltere örneğinde olduğu gibi fazla para kazanıldığını zannetmiyorum bizim türkçe sitelerde.Eğitim sistemimiz ben en son bıraktığımda öğrenciye sadece dairelerin içini doldurması için kalem kullandırıyordu.Dolayısı ile bizde ev ödevleri pek öğrenci tarafından yapılması gereken yazılı metinler şeklinde olmuyor/du.Türkçe ödev siteleri o yüzden pek kazanmıyorlardır diye düşünüyorum.
0
FZ
"Tez Merkezi - Ödev Yeri - ödev Tez Anket SPSS Arayın Yapalım!" diye bir Google Ads ilanı gördüm FM'nin sağ tarafındaki blokta az önce! :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

e-Türkiye İçin Acil Olarak Ne Yapılmalı?

aRda_

Aksam Gazetesi'nin 06.02.2004 tarihli, "Haftanın Görüşü" bölümünde Mustafa Akgül Hocam ülkemizdeki bilişim ve e-devlet sorunlarını kaleme almış:

"Türkiye İnterneti 10 yaşını geçti. Ülkemiz Telekomun tekelini kaldırdı. Bilgi Toplumu için DPT bünyesinde 'Bilgi Toplumu Dairesi' kurdu. 'e-Dönüşüm KısaDönem Acil Eylem Planı'nı Aralık 2003'te kabul edildi. 'Bilgiye Erişim' ve 'E-imza' yasalarını kabul edildi. Teknoparklarda KDV indirimi yapıldı. E-dönüşüm için bakan, üst düzey bürokrasi ve sivil toplumu içeren 'İcra Kurulu' oluştu.

Peki bunlar yeterli mi? Geçmişte de olumlu pek çok başlangıç yaptık ülke olarak. Bu yazıda endişe ve önerilerimizi paylaşmak istiyoruz."

Yazının Devamı İçin: http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2004/02/06/teknoloji/teknoloji2.html

VoxForge Türkçe yayında: Açık kodlu ses tanıma sistemlerine Türkçe desteği

FZ

Geçen seneki çabalarım nihayet meyvesini verdi ve VoxForge sitesi Türkçeyi de desteklemeye başladı. Yardımcı olmak isterseniz http://www.voxforge.org/tr/read adresini ziyaret ederek ya da ana sayfada sağ taraftaki 'Submit Speech Using Computer' başlıklı grafiğe tıklayarak ses kaydınızı yollayabilirsiniz:

Bir Mum da Siz Yakın

esse

ABD'deki terör kurbanlarının anısına dünyanın en yaygın internet mesaj ve chat servisi ICQ tarafından açılan "Bir Mum da Siz Yakın" adlı bölüme tüm ülkelerden binlerce mesaj yağıyor.

ICQ tarafından 11 Eylül akşamı açılan köşeye, başsağlığı dileklerinin yanında, tüm dünyada barış, sevgi ve dostluk dileğinde bulunan İtalya'dan Almanya'ya, Japonya'dan Türkiye'ye kadar birçok ülkeden sayısız mesaj gelmiş. İşte, bu mesajlardan bazıları:

Marinella (İtalya): Bu mumlar barış için sonsuza dek yansın.
Marc Reineke (Almanya): Hala enkazın altında sağ olanlar varsa, size şans diliyorum.
Siz de bir mesaj bırakın...

Başımıza taş yağacak!

conan

Popüler Ski doo, Lynx gibi kar sporları ve Sea doo gibi su sporları araçlarının yaratıcısı Bombardier yeni konsept aracını tanıttı: EMBRIO. Segway çılgınlığını bir adım ileri götüren bu araç oldukça ilginç. Herşeyden önce tek tekerlekli olması insanı Jetgillerden çıkma bir araçmış gibi oldukça şaşırtıyor.

Aracın özelliklerinden bir tanesi ise hiz 20 km/h altına düştüğünde bir `iniş tekerleği`nin açılması. Motosiklet oturma biçiminde dizayn edilen taşıit birden fazla kişiyi taşıyacak şekilde şekillendirilmiş. Ayrıca yakıt olarak hidrojen hücrelerinin kullanımı da benim hoşuma giden başka bir özellik. Benim gibi ağzı sulanma ötesi olanlara kötü haberim var. Ne yazik ki bu aracın piyasa tarihi 2025 olarak düşünülüyor.