Başkasının Ödevini Yap Ferrari Kazan

0
FZ
Önce üniversite tezlerini bilgisayarda yazanlar ortaya çıktı, ardından hazır tezleri pazarlayanlar. Hemen ardından da sipariş üstüne tez yazanlar belirdi. Zamanla daha alt sınıflardaki öğrencilerin de bu 'nimetten' faydalanma arzusu keşfedildi. Üstelik bu 'pazarda' müşteri daha çok, sürüm de daha fazlaydı. Yapılan araştırmalara göre internet üstünden ödev hazırlayan, satan ve paylaşan sitelerin yıllık cirosu 2 milyar YTL'ye yaklaşıyor. Öğrencilerin kopya ödevler için en çok tarih ve edebiyat derslerini seçtiği ortaya çıkmış.
Bu konudaki en profesyonel site, 2003 yılından bu yana hizmet veren Britanya kökenli ukessays.com. 3 bin 500'den fazla uzmanın çalıştığı sitede 15 bini aşkın tez ve ödevlerde kullanılacak makale yer alıyor. Bunları kullanmak isteyen öğrenciler siteye her ay 1 milyon YTL'yi aşkın para bırakıyor. Garajında bir Ferrari bir de Lamborghini bulunan site sahibi Barclay Littlewood sattığının kopya değil kaynak olduğunu savunuyor. Ukessays.com 2005 yılında 4.5 milyon paunda yakın ciro yapmış ve kazanılan paranın üçte ikisi ödevleri hazırlayan uzmanlara aktarılmış. Ödevleri hazırlayanların aylık geliri ödevlerin yoğun dönemlerinde 3 bin YTL'ye kadar çıkabiliyor.

Kaynak ve haberin devamı: http://www.radikal.com.tr

Görüşler

0
sefalet
Haber başlığı bana "internette gezerken para kazanın" hikayelerini hatırlattı; gayet damardan olmuş tebrik ederim.

Bizim ödev sitelerinde durum nedir merak ediyorum, öyle pek çok site bizde de var fakat İngiltere örneğinde olduğu gibi fazla para kazanıldığını zannetmiyorum bizim türkçe sitelerde.Eğitim sistemimiz ben en son bıraktığımda öğrenciye sadece dairelerin içini doldurması için kalem kullandırıyordu.Dolayısı ile bizde ev ödevleri pek öğrenci tarafından yapılması gereken yazılı metinler şeklinde olmuyor/du.Türkçe ödev siteleri o yüzden pek kazanmıyorlardır diye düşünüyorum.
0
FZ
"Tez Merkezi - Ödev Yeri - ödev Tez Anket SPSS Arayın Yapalım!" diye bir Google Ads ilanı gördüm FM'nin sağ tarafındaki blokta az önce! :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tübitak-Ulakbim Yansı Hizmeti

anonim

Şubat 2006 itibarı ile Tübitak-Ulakbim açık kaynak kodlu geliştiriciler için yansı (mirror) hizmeti vermeye başladı. açık kaynak kodlu geliştirdiğiniz projeninizin www, ftp, rsync yansılarını UlakNet yansı sunucusunda tutulması için başvuru yapmanız yeterli.

Edd Dumbill ile Mono ve XML üzerine söyleşi

roktas

csharpnedir sitesi editörleri, "Mono : A Developer's Notebook"/O'Reilly kitabının yazarı ve aynı zamanda bir Debian geliştiricisi olan Edd Dumbill ile kısa bir söyleşi yapmışlar. Söyleşinin Türkçe çevirisini İngilizce özgün haliyle birlikte okumak mümkün.

Slashdot CSS tasarım yarışması!

larweda

www.slashdot.org sitesinin editörü CmdrTaco, Slasdot'a yeni bir yüz ve tasarım için herkese açık bir tasarım yarışması açıkladı. Şu anki SlashCode'a uyumlu olacak (şu anki CSS altyapısı ile aynı formatı kullanacak tasarımların katılabileceği yarışmanın bir de dizüstü bilgisayar hediyesi var.
İlgilenenler buraya.

HP SnoSoft`u DMCA kurallarına gore dava edecek.

conan

HP, dün işletim sistemi Tru64de bir guvenlik açığı bulan ve bu açığı kullanarak root access elde edilmesini sağlayan bir programı Bugtraq`da yayınlayan SnoSoft`u Digital Millennium Copyright Act (DMCA) yasalarına dayanarak dava edeceğini açıkladı. HP`nin Baskan Yardımcısının demecine göre SnoSoft`un her bir üyesi 500.000`er bin $ ve 5 yıla kadar mahkum olabilecekler.

Konu ile ilgili ilginç tartışmalar Slashdot`da alevlendi bile. Özellikle Bruce Perens`in bu konudaki yorumları ve tutumu oldukça ilginç. (Kendisi HP`nin Open Source departmanında Senior Strategist olarak görev almakta)

Daniel Robbins, Microsoft'la Çalışacak

butch

Gentoo.org 'da duyurulduğu üzere Gentoo Linux kurucusu Daniel Robbins artık Microsoft'la çalışacak. Açıklamaya göre Microsoft'ta Açık kaynak ve topluluk temelli yazılımları anlamaları konusunda yardımcı olacak. Detaylı bilgi için /., gentoo.org