Kuralları bilinmeyen yapay zeka yarışması

0
butch
Bir Slashdot haberine göre yapay zeka üzerine çalışmalar yapan bir İsrail şirketi kuralları konulmamış çeşitli oyunları, değişik rakiplere karşı oynayacak bir program için yarışma başlatmış. Amaç en fazla puanı toplamak. Oyun sırasında programın sahip olacağı bilgiler yapabileceği hamleler, bunları ne zaman yapabileceği ve rakibinin yaptığı hamleler. Programlama platformu serbest.
Haberin aldığı yorumlardan biri böyle bir programın yazılmasının tehlikeli olabileceği, çünkü İsrail Hükümetinin bunu nerede kullanacağı şüpheli şeklinde... Bence diğer yorumlara da bir göz atın :)

İlgili Yazılar

Haber turu

conan

Maratonumuza başlıyoruz...
OSNews'dan Gnome 2.0 ile ilgili bir review(10 üzerinden 6 almış)
Micro$oft Çin'e önümüzdeki 3 yıl için 750 milyon $ yatırmayı planlıyormuş.(Reuters)
Japon bilimadamları cep telefonları sinyallerini "basit" yöntemlerle engellemeyi başarmışlar(BBC)
Cluelessmailers.org SPAM'in bir haritasını çıkartmış. Fakat site slashdot etkisine™ maruz kaldığı için mirrorlarından birini link olarak verdim.

Türkiye'nin StackOverflow'u Açıldı

anonim

Türkiyenin bilişim sektörü sevdalılarını birleştirmeyi amaçlayan, dertlerine deva olayı hedefleyen site sonsuzdongu.net ilk sürümü ile yayına girdi. Site üzerinden şu anda istediğiniz soruları sorabiliyor veya cevap yazabiliyorsunuz. www.sosuzdongu.net

Türkiye, tarihinde ilk kez 'Dünya Süperbilgisayar' listesine girdi

ess

Hürriyet'in haberinde, Dünyanın en güçlü bilgisayarını kullanan ülkeler arasında artık Türkiye de var. İstanbul Teknik Üniversitesi (İ.T.Ü) ve DPT tarafından kurulan Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi’ndeki süperbilgisayar, önceki gün açıklanan TOP 500’de 353'üncü oldu.

Dünya Sayısal Kütüphanesi WDL Açıldı

FZ

BM Dünyanın Bilgisi Kütüphanesini Açtı

4. yüzyılda Arap yarımadasında ne tür bilimsel gelişmeler oluyordu? Peki ya aynı dönemde Çin'deki ve Güney Amerika'daki politik durum nasıldı? 5. yüzyılda Japonya'daki edebiyatı İskandinav mitolojik metinleri ile kıyaslamak ister misiniz?

İnsanlık tarihindeki dönüm noktalarını temsil eden kültür hazineleri olan özgün eserler sayısal ortama aktarıldı ve Birleşmiş Milletler desteği ile http://www.wdl.org adresinde yayına sunuldu.

Dünya haritası üzerinde istediğiniz zaman aralığına kısıtlayabileceğiniz etkili ve basit bir navigasyon yapısı sunan World Digital Library içinde tarihteki ilk roman kabul edilen Japonca eserden tutun, Arap bilginlerin ilk cebir metinlerine dek türünün ilk örneği olan belgelere ve bunlarla ilgili uzmanların açıklamalarına erişmeniz mümkün.

Yazılım Mühendisliğinin Devleri Ankara'da

anonim

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi’nin ortaklaşa düzenledikleri Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu (UYMS’05) yazılım mühendisliği alanın önemli isimlerini ağırlayacak. İlk transistörlü bilgisayar için mikrokod programını geliştiren ve yazılım mühendisliği alanın kurucularından sayılan Prof Dr. C. V. Ramamoorthy, Prof. Dr. Mehmet Akşit ve Prof. Dr. Murat M. Tanık sempozyuma davetli konuşmacı olarak katılacaklar.