Ödüllü Bilgi Yarışması

0
sceylani
Turk-php.com her hafta programcılık konusunda ödüllü bilgi yarışması düzenlemektedir. Yarışmanın konusu ağırlıklı olarak PHP programlama dilidir. Ancak diger programlama teknolojilerini kullananlar, web ile yakından ilgilenenler de sorulari kolaylıkla cevaplayabilirler.
Yarışma cevapları her hafta pazar gününe kadar gönderilebilmektedir. Bu yarışma aynı zamanda Türkiyede Linux kullanımını arttırmayı amaçlamaktadır. Bu nedenle ilk haftalarda sponsorlarımızın da yardımıyla kazananlara hediye olarak Linux CD’leri dağıtıyoruz. Yarışmada kazanmak için tek yapmanız gereken bilgi sorularını doğru olarak yanıtlamaktır. Bu cevapların arasından yapılacak çekilişle kazanan talihliler belirlenecektir.

Yarışma ile ilgili olarak hazırladığımız sayfaya buradan erişebilirsiniz.

Turk-php.com Ekibi

İlgili Yazılar

Yapay Zekânın Kurucusu Modern Araştırmaları Suçladı

FZ

Yapay Zekâ üstadı Marvin Minsky geçenlerde Boston Üniversitesi´ndeki bir konuşmasında "YZ 1970'lerden sonra bir beyin ölümü yaşadı," dedi. Minsky, 1959 yılında LISP dilini geliştiren John McCarthy ile birlikte MIT'deki Yapay Zeka Laboratuvarını kurmuştu.

Minsky, yapay zeka araştırmacılarını tam otonom ve düşünebilen makinaları geliştirme çabasından uzaklaşmakla suçladı.

University of California at Berkeley Zeki Sistemler Merkezi yöneticisi Stuart Russell ise "Son 15 yıl YZ çalışmaları bakımından çok heyecan verici geçti," dedi. Minsky'nin yorumlarını şaşırtıcı ve hayal kırıklığına uğratıcı bulan Russell, öğrenme, görme, robotik ve akıl yürütme üzerine çalışan araştırmacıların önemli gelişmeler kaydettiğini vurguladı.

Korsanlar Savaşı

parsifal

BSA Türkiye'nin de faliyetlerini izinsiz olarak sürdürdüğü ortaya çıktı.
Burdan haber ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

HP, Türkiye'de PC üretecek

FZ

Hewlett-Packard (HP) ve Foxconn Teknoloji Grubu (Foxconn), Orta Doğu'daki talep artışını karşılamaya yönelik olarak Türkiye'de PC üretimine geçecek. Yaklaşık 60 milyon dolar yatırımla Çorlu'da faaliyete geçecek bölgesel üretim tesisinde 2 bin kişiye istihdam fırsatı sunacak. Tesisleri, Foxconn işletecek.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Başbakanlık Yatırım Ajansı) ile ortak açıklama yapan şirketlerden HP, yeni Foxconn tesisinin en büyük PC müşterilerinden biri olmayı hedeflediğini, aynı zamanda Türkiye, Orta Doğu ve bazı Avrupa pazarları için ayda ortalama 200 bin adet masaüstü bilgisayar sevk etmeyi planladığını kaydetti.

Bilinen En Büyük Asal Sayı

mascix

newscientist.com'un haberine göre; 26 yaşında, Amerika'da okuyan bir öğrenci, en büyük asal sayıyı bularak, matematik literatürüne geçti. Yeni sayımız 6,320,430 basamaklı bir sayı.
Editör'ün Notu: Teknik sorunlardan dolayı haberi mascix adına yollayan YuXeL'e teşekkürler.

Türkiye´nin web siteleri yarışıyor

esse

Türkiye’nin en iyi kurumsal ve kişisel web siteleri: DorukNet, Microsoft ve PCMagazine dergisinin ortaklaşa düzenledeği “Altın Örümcek Web Yarışması” ile belirlenecekmiş.

Internet teknolojilerini kullanarak gerçekleştirilen başarılı projelerin daha iyi tanıtılmasını ve bu alanda yapılacak yatırımların özendirilmesini amaçlayan yarışma için son başvuru tarihi 10 Nisan 2002.