256 KBit ADSL Kullanıcılarına Müjde

0
bio
Türk Telekom ADSL Destek Hattı'nı (444 0 375) arayıp 4 ve 2 tuşlarına bastıktan sonra verilen bilgiye göre, 256 KBps limitsiz ADSL kullanıcıları, 1 MBps hızını yine limitsiz olarak 6 ay süreyle kullanabilecekler.
Dileyen 256 Kbps limitsiz ADSL tarifesine sahip kullanicilar, aynı fiyata 1 Eylül 2006 itibariyle 1024 Kbps hıza sahip ve 6 GB limitli tarifeye geçiş yapabiliyorlar. "Yükseltilmis hız ve limitli ADSL paketini aynı fiyatla kullanan kullanıcılar 6 ay boyunca limit aşım ücreti ödemeyecekler ve istedikleri takdirde eski paketleri olan 256 Kbps erişim paketlerine geri dönebileceklerdir" deniliyor.

Görüşler

0
ufuk35
Türk Telekom'un sitesinde aynen şöyle yazıyor:

"Öte yandan aylık kullanım ücreti 49 YTL olan 256 kilobitlik sınırsız internet paketi kullanıcıları ise kendi tercihleri doğrultusunda 1 Eylül 2006 tarihinden itibaren aynı fiyata 1 megabit'lik (1024 kilobit) hız ve 6 gigabayt kotalık paketten yararlanabilecekler. Yükseltilmiş hız ve kotalı ADSL paketini aynı fiyatla kullanan kullanıcılar istedikleri takdirde 6 ay içerisinde herhangi bir zamanda eski paketleri olan 256 kilobit sınırsız internet erişim paketine geri dönebilecekler."

Nasıl oluyor bu iş? Senin dediğinle Türk Telekom'un dediği aynı değil :(
0
bio
Benim dediğim diye bir şey yok. Her ikisini de diyen Türk Telekom. ADSL destek hattını arayarak hangisinin doğru olduğunu sorabilirsiniz.
0
ozirus
"deniliyor..."

Eğer resmi bir açıklamaysa yaşadık ama tabi önce bir kaynak belirtmek lazım.
0
butch
Kaynak belirtilmiş zaten. 444 0 375
0
ozirus
Pardon. Ben onu dalgınlıkla başvuru numarası sanmışım :p

Ama nerde... Dilekçeyle yine :)
0
setcom_2000
arkadaşlar az önce adsl destek hattını arayıp yetkili arkadaşlarla görüştüm. haber tamamen doğru. ben hemen yarın bağlı bulunduğum türktelekom şubesinden 6ay denemelik 1024/256k 6gb limitli tarifeye geçeceğim. ve 6 ay sonra 256k ya geri döneceğim. bu 6 ayda da yeni aldığım 250gb yi doldurmaya bakacam artık :)
0
simor
Vaay telekom pazar araştırması yapmayı öğrenmiş ha.
Köylü kurnazım benim.

Hayatta güvenmem. Paranoyak deyin isterseniz ama. Ne Kendimi onların; bakalım bunlar 1 mbit e atlayacaklarmı oltasına atarım, nede 6 ay sonra aa siz şimdi seçmişiniz 4-2 tuşlarıyla 256 ya gerimi dönmek istiyorsunuz aa tüh tüh vah vah durumuna düşerim.

Bana gaayet güzel yetiyor mis gibi 256 k. (hız olarak).
Benim Aylık ortalama kotam min. 8 gb dalgamı geçiyolar yau. Ayrıca ben öyle film-mp3 falan indirmem.
İnsan gibi gerçekten hizmet yapacaklarsa minimum sınırsız bağlantıyı 384 kbs/s a çıkarır fiyatını da maksimum 25 ylt yapar o zaman sevinirim.

İnsanların aylık ortalama kota istatistiklerini yapacaklarına,nasıl kazık sokarızı oturup düşünüyorlar. Bir sürü kotalı kullanıcının, tahmin edildiği gibi bu ay faturaları yaklaşık 2 gb aşmış olarak geldi.

Ayrıca bu yeniliği, Telekom bilinçli olarak, film-mp3 indirenleri engellemek için kota koymuştur, o yüzden sınırsızda da fiyatları yüksek tutmuştuur diyenler 2 kere okusun, çok faydalıdır.
0
sosgezbir
Görüldüğü gibi işler müşteriyi kandırmaya yönelik ticari oyunlara sürükleniyor. Özelleştirme Yaramadı(gerçi ondan önce de pek umutlu değildik ama...)
0
Tugba
Telekom ADSL destek servisini aradım. 256 kb/s'den 1024/256 6GB kotalıya çıkmak isteyen müşterilerinden, 6 ay boyunca kota ücreti almayacaklarmış.

Ben sınırsız bir bağlantı kullanıyorum. Fakat kullandığım bağlantı türü 256 sınırsız değil. Farzedelim ben de kotalı internet'e geçmek istedim. Peki kota aşım ücreti neden bana 6 boyunca bedava değil?

Çünkü ben 256 yani Telekom'un internetin ucuz bir paraya sömürüldüğünü düşündüğü ve kaldırmak için can attığı o bağlantıya sahip değilim.

Telekom şark kurnazlığı yapacak ve 256 ile internetin sömürülmesine dur diyecek kendince.

Bu yüzden insanlara 256 sınırsız bağlantıyı bıraktırıp onları da kotalı bağlantıya yönlendirecek.

Madem 1024 kotalı bağlantıyı tanıtmaya çalışıyorsun. Madem insanlar 1024 bağlantı nasıl oluyormuş denemelerini istiyorsun. Peki o zaman neden 256 sınırsız dışında başka tarifelere de 6 ay deneme fırsatı vermiyorsun?

Şunu çok belli ki: Bu adamların rakibi olmadığı sürece, bu adamlar saçma sapan internet tarafileri koymaya devam edecek. Bu adamlara kimse dur diyemez.

Geçmişte "Telekom Özelleşecek o zaman çok iyi olacak" diyenler şimdi ortalarda görünmüyor. Telekom'un özelleşmesi neden yarar sağlasın ki zaten. Telekom'un rakibi çıkmadan, Türkiye de insan gibi internet kullanabilmeniz mümkün değil.

Bunu hepimiz biliyoruz... Telekom'un özelleşmesi tek başına anlam ifade etmez. Bu adamların yaptığı sömürüye dur diyecek şey Telekom ile rekabet edebilecek bir kurumdur.

Aksi taktirde Paul benzeri adamlar çıkıp "Sınırsız tarifeler için planlarımız yok, çünkü herkes kotalı kullanıyor. Sınırsız kullananlar da kotalıya geçsin" şeklinde saçma sapan bir laf söylemeye devam eder.

Aslında olayın bu noktaya gelmesinde alım gücü düşük Türk vatandaşının da payı yok değil. Kotalı bağlantıya rabet gösterilmeseydi ve kimse kotalı bağlantıyı başından kabul etmeseydi şu anda sınırsız fiyatları düşmüştü belki.

Düşmese bile en azından bu derece komik kotalar Türk insanın önüne atılıp dalga geçer gibi TV'ye çıkarak saçma sapan açıklama yapma cesareti o adamın eline geçmezdi.

Bunda kotalı ADSL'e tenezzül eden tüm insanların da suçu var.

1024 bağlantı ver 3 GB kota koy. Sonra da dalga geçiyorcasına TV'den açıklama yap.
0
Tugba
Bence herkes tepkisini ortaya koymalı. Herkes internet bağlantısını kestirse "İstemiyoruz sizin internetinizi alın kotanızı" dese, o zaman bak nasıl iniyor fiyatlar. Ama adam almış Telekom'u o kadar para verip. Verdiği parayı en kısa zamanda çıkarmaya çalışmayacak mı? Özellikle elinde fırsat varken... Özellikle rakibi yokken. Dediğim gibi bu adamlara rakip çıkmazsa insan gibi internet kullanabilmek mümkün değil.

Rakip mutlaka çıkmalı. Boşuna eleştirmeye filan da lüzum yok aslında. Çünkü karşınızda lafı anlayan ama bilinçli olarak anlamamazlığa gelen insanlar var.
0
parahat
Yazinizda belirttiginiz gibi bir rakip gelmeden hep ayni tas ayni hamam devam eder. Rakibin de WI-MAX yayilana kadar geleceginden supheliyim.
0
sleytr
Evdeki aylık trafiğim 2gb ı bile geçmezken sırf ttnet'e inat olsun diye 1/4 hız için 20 lira fazla bedel ödememi mi bekliyorsunuz? Peki siz olsanız yaparmıydınız?
0
Tugba
Ben internet üzerinden yayınlanan stream yayınları izliyorum/dinliyorum. Bunun dışında web sitelerini dolaşıyorum. Masaüstü bilgisayarımı sürekli açık bırakıyorum. 3GB kotayı hayli hayli geçiyorum.

Ama tabi sizin internet kullanım mantığınız çok farklı. Telekom'a göre sizin gibi internet kullanan çok insan varmış!

Ben inanmıyorum şahsen...

Sizin gibi 2 GB dahi doldurmayanlar çok azınlıkta olsa gerek. Onların açıklamalarına itibar etmiyorum.

0
Tugba
Yani Telekom'un açıklamasına itibar etmiyorum sizin değil.
0
simor
Herkesin kullanım şekli farklı olabilir. 2 gb kullanan da vardır ve olacaktır.

Bunlar inanma meselesi değil istatistik meselesi. TT kaç kişinin ne kullandığını biliyor zaten ona göre davranıyor. Ama müşterisi için değil, tekel olduğu için güttüğü kendine göre doğru pazarlama taktikleri sayesinde kolay yoldan cep doldurmak için yapıyor.

2gb internet kullanabilen birine göre ürün paketi mevcutsa TTnin ürün yelpazesinde, tepe tepe kullansın derim o kişi. Ne güzel... Ama bir de o 2gb için verdiği paraya baksın.
Mantık yürütme meselesi değil bu durum . Gerçekler ortada. Burdaki problem, bizim hiç bir şey yapamıyor olmamız bu soyguna karşı. Belki daha fazla kişi durumun farkına varırsa, biraz daha insan uykudan uyanırsa ve farklı mesleklerden, katmanlardan profesyoneller (kravatlı "müdür-mühendis"-ler de buna dahil) destek verirse bi ümit belki sesimiz duyulur.
0
jpc
256k sınırsız kullanıcısı olarak sevindim desem yalan olur, niye derseniz güvenmiyorum Türk Telekom'a (: .
0
setcom_2000
ya bu haberi görünce gaza geldim telefon ettim falan 4440375 e ama oradaki söylenenler ile türk telekom'a gittiğimde söylenenlerin birbiri ile yakından uzaktan alakası yok. tekrar 256k limitsize dönemiyormuşuz. anlamadım gitti. telefonda başka yüz yüze başka söylüyorlar. kimse heveslenmesin. benim gibi hevesiniz kursağınızda kalıverir.
0
yokat
Ben bugün öğleden sonra verdim dilekçemi 2 saat içinde hızı yükselttiler, altı ay sonra 256 limitsiz bağlantıya dönmek için tekrar dilekçe vermem gerektiğini aksi halde şubat ayından sonra kotayı aşarsam kota aşım ücreti alınacağını söylediler. Benim de okuduğum/duyduğum bu şekildeydi yani bu kadar kuşkucu olmayın, yüzyüze görüştüğünüz kişi bu konuda biraz eksik bilgiye sahip olabilir.
0
ozirus
Bugün de benzer bir olay benim başıma geldi: Neymiş efendim kotayı aşarsak ücret ödüyormuşuz. Telekom işte...
0
diglam
Aklıma bişe takıldı.
Telekom özelleşti, neden hala internet adresinin uzantısı ".gov.tr"
Devri daha gerçekleşmedi mi hala?
0
czcrk
şu günlerde Tvde Cebit izliyorum ve Tellcom diye bir firma duydum. bir Türkcell şirketiymiş ve geniş bant ta önümüzdeki yıllarda Türk telekoma rakip olmayı planlıyormuş.
Web sitesi
http://www.tellcom.com.tr/Hakkimizda.asp


Eğer bu gibi şirketler büyüyüp ülke geneline yayılırsa sanırım bizi daha güzel günler bekliyor olacak.

Bu haber beni, şimdi okuduğum haberden daha çok sevindirdi , ama yine de gerçekçi olmak lazım. Rekabet konusunda Türkcellin yeterince iddialı olacağını sanmıyorum. Adamlar zaten gsmde Türk Telekom rolünü oynuyorlar. Eğer Türkiyenin İnternet Pazarını ele geçirmeyi gerçekten isteselerdi, edge hızı 256 lık adsl ile aynı olduğundan sınırsız edge servisini 49 ytl yapıp kolaylıkla yarışabilirlerdi. Eğer bir Edge telefonum olsaydı ve bu hayal olmasaydı taşınabilir bir bağlantı için kesinlikle edge i tercih ederdim.

sorun bence bir sistemi tarifelendirmede . Bence bütün bağlantı şekilleri sınırsız olmalı. 2 gb altında isteyenler sınırsız dial up , sınırsız gprs, daha üstü sınırsız adsl daha üstü sınırsız uydu.

Belki de iyi bir bilim kurgu yazarı olmadığım için daha da üstünü düşünemiyorum :D . Türk Telekoma güvenmiyorum ve bu kotalı sistemi denemeyeceğim. 256 k hız bana yetiyor. ama 2 değil 1,5 kat artırsalar başka bişey istemem , o da youtube.com dan anlık vidyo izlemek için...
0
zahter
Telekom'un onceki uygulamalarini alt alta yazmaya calisirsak:
1) Hiz duzenlemesinden 256K limitsiz aboneleri faydalanamadi.
2) Fiyat duzenlemelerinden yararlanmak icin 256K limitsizi tarifesinden vazgecilmesi dayatildi.
3) Deneme adi altinda 256K limitsiz kullanicilarini limitli tarifelere gecirmek icin uydurma bir tarife ortaya atildi.
4) Limitsiz tarifeyi _asiri kullanma_ diye bir kavram ortaya atildi ki ne dusunduklerini bu aciklamayla itiraf etmis oldular.

ADSL oncesi DSL aciklamalarina bakinca limitsiz, evden video-konferans icin bile kullanilabilecek bir baglantidan bahsedilirken simdi DSL teknolojisinde dial-up baglanti satmak istedikleri anlasiliyor. Kotalar ve acayip tarifeler surekli 256K limitsiz kullanicilara gore olunca da insan ister istemez TT'nin isi gucu birakip kafayi 256K limitsiz abonelere taktigini dusunuyor. 256K limitsiz kullanicilari bu son _denemeyle_ de kandiramazsa korkarim teshire baslayacak. Belki vazgecmedigimiz icin madalya bile verebilir.

Belki akillarinca bize iyilik yaptiklarini dusunuyorlardir. Eger oyle bir niyetleri varsa 256K limitsizin fiyatini yariya indirsinler.
0
Challenger
Merak etmeyin. 256K kullanıcıları da onlara taktı. Çoğunluk geçmemekte diretiyor.
0
hendekli
ilk once ben bir adsl kullanicisi olarak gerekli hazirliklari yapmadan alt yapi calişmalari yapmadan serverlarinda her hangi bir geliştirme de bulunmadan bu hiz artimini yapan kimine verip kimine vermeyen telekomu siddetle kınıyorum bunu tum tuketici derneklerine şkayet etmek icin herkesi cağiriyorum evet ilk adsl kullanicilarindanim kisaca anlatayim isterseniz adsl hikayemi ben adsl i ilk aldigimda adsl 128kb idi sonra telekom yaptigi aciklamada buyk bir mujde vererek minumum internet baglanti hizinin 256 kb oldugunu açikladi biz zannettik ki adsl imiz hizlanacak bir baktik ilk basta biraz hizli sonra yavasladi ve randiman vermemeye başladi sonuc sürekli telekomun müşteri temsilcilerini aradik sonuc sıfır elde var sıfır gerekli çalişmayi yapmadan telekomun para açliği yüzünden vatandaşina attigi büyük bir kazikti bu anladik sonra bir haber daha geldi minumum baglanti hızı kotali olarak 512 olacak diye baktik olacak gibi degil 512 ye gectik iyi yaptik telekomun hazirladiği tuzağa düştük her ay farkli fatura bir ay da iki fatura bu iş iyice sarsti bizi sadece ben değil herkes ayni durumda goördüğüm kadar ile simdide 1024 bağlanti hizi vererek ve her eve internet her eve bilgisayar kampanyasi yaparak milleti kandiriyorlar yine alt yapi çalişmasi yok kardeşim havuz küçük sen bir yigin kablo ile ayni havuza abone bagliyarak bağli olanlarin baglanti hakkini gasp ediyorsun farkinda degilmisin bunun ben bu 1024 hıza geçildiginden beri hattimda aşiri yavaşlama hissediyorum telekoma soruyorum hiz testi yap kardeşim diyor bende yapiyorum hakli çikiyorlar oyle gorunuyorlar ben 256 ile ayni hedefe gitmeye çalişiyorum ayni hedefe 1024 ile giden bir yigin insan var ben nasil randiman alayim bir de her ay 49 ytl gibi bir mebla oduyoruz bu telekoma yazik verilen paraya kardeşim yazik hakkimizi ariyorum tüm 256kb adsl kulanicilari adina herkesi 256kb kulanan herkesi destege çağırıyorum lutfen sizde bir şeyler yazin çünkü telekom yaptiği kesintisiz internet anlaşmasina sadik kalmamiştir şiddetle kiniyorum yine rant yuine rant ülkemizde bilgiye erişmek malesef ticaret araci olmus telekom seni siddetle kiniyorum bu ülkenin en yüksek adalet makamina seni şikayet ediyorum
0
hendekli
ilk once ben bir adsl kullanicisi olarak gerekli hazirliklari yapmadan alt yapi calişmalari yapmadan serverlarinda her hangi bir geliştirme de bulunmadan bu hiz artimini yapan kimine verip kimine vermeyen telekomu siddetle kınıyorum bunu tum tuketici derneklerine şkayet etmek icin herkesi cağiriyorum evet ilk adsl kullanicilarindanim kisaca anlatayim isterseniz adsl hikayemi ben adsl i ilk aldigimda adsl 128kb idi sonra telekom yaptigi aciklamada buyk bir mujde vererek minumum internet baglanti hizinin 256 kb oldugunu açikladi biz zannettik ki adsl imiz hizlanacak bir baktik ilk basta biraz hizli sonra yavasladi ve randiman vermemeye başladi sonuc sürekli telekomun müşteri temsilcilerini aradik sonuc sıfır elde var sıfır gerekli çalişmayi yapmadan telekomun para açliği yüzünden vatandaşina attigi büyük bir kazikti bu anladik sonra bir haber daha geldi minumum baglanti hızı kotali olarak 512 olacak diye baktik olacak gibi degil 512 ye gectik iyi yaptik telekomun hazirladiği tuzağa düştük her ay farkli fatura bir ay da iki fatura bu iş iyice sarsti bizi sadece ben değil herkes ayni durumda goördüğüm kadar ile simdide 1024 bağlanti hizi vererek ve her eve internet her eve bilgisayar kampanyasi yaparak milleti kandiriyorlar yine alt yapi çalişmasi yok kardeşim havuz küçük sen bir yigin kablo ile ayni havuza abone bagliyarak bağli olanlarin baglanti hakkini gasp ediyorsun farkinda degilmisin bunun ben bu 1024 hıza geçildiginden beri hattimda aşiri yavaşlama hissediyorum telekoma soruyorum hiz testi yap kardeşim diyor bende yapiyorum hakli çikiyorlar oyle gorunuyorlar ben 256 ile ayni hedefe gitmeye çalişiyorum ayni hedefe 1024 ile giden bir yigin insan var ben nasil randiman alayim bir de her ay 49 ytl gibi bir mebla oduyoruz bu telekoma yazik verilen paraya kardeşim yazik hakkimizi ariyorum tüm 256kb adsl kulanicilari adina herkesi 256kb kulanan herkesi destege çağırıyorum lutfen sizde bir şeyler yazin çünkü telekom yaptiği kesintisiz internet anlaşmasina sadik kalmamiştir şiddetle kiniyorum yine rant yuine rant ülkemizde bilgiye erişmek malesef ticaret araci olmus telekom seni siddetle kiniyorum bu ülkenin en yüksek adalet makamina seni şikayet ediyorum
0
hendekli
ilk once ben bir adsl kullanicisi olarak gerekli hazirliklari yapmadan alt yapi calişmalari yapmadan serverlarinda her hangi bir geliştirme de bulunmadan bu hiz artimini yapan kimine verip kimine vermeyen telekomu siddetle kınıyorum bunu tum tuketici derneklerine şkayet etmek icin herkesi cağiriyorum evet ilk adsl kullanicilarindanim kisaca anlatayim isterseniz adsl hikayemi ben adsl i ilk aldigimda adsl 128kb idi sonra telekom yaptigi aciklamada buyk bir mujde vererek minumum internet baglanti hizinin 256 kb oldugunu açikladi biz zannettik ki adsl imiz hizlanacak bir baktik ilk basta biraz hizli sonra yavasladi ve randiman vermemeye başladi sonuc sürekli telekomun müşteri temsilcilerini aradik sonuc sıfır elde var sıfır gerekli çalişmayi yapmadan telekomun para açliği yüzünden vatandaşina attigi büyük bir kazikti bu anladik sonra bir haber daha geldi minumum baglanti hızı kotali olarak 512 olacak diye baktik olacak gibi degil 512 ye gectik iyi yaptik telekomun hazirladiği tuzağa düştük her ay farkli fatura bir ay da iki fatura bu iş iyice sarsti bizi sadece ben değil herkes ayni durumda goördüğüm kadar ile simdide 1024 bağlanti hizi vererek ve her eve internet her eve bilgisayar kampanyasi yaparak milleti kandiriyorlar yine alt yapi çalişmasi yok kardeşim havuz küçük sen bir yigin kablo ile ayni havuza abone bagliyarak bağli olanlarin baglanti hakkini gasp ediyorsun farkinda degilmisin bunun ben bu 1024 hıza geçildiginden beri hattimda aşiri yavaşlama hissediyorum telekoma soruyorum hiz testi yap kardeşim diyor bende yapiyorum hakli çikiyorlar oyle gorunuyorlar ben 256 ile ayni hedefe gitmeye çalişiyorum ayni hedefe 1024 ile giden bir yigin insan var ben nasil randiman alayim bir de her ay 49 ytl gibi bir mebla oduyoruz bu telekoma yazik verilen paraya kardeşim yazik hakkimizi ariyorum tüm 256kb adsl kulanicilari adina herkesi 256kb kulanan herkesi destege çağırıyorum lutfen sizde bir şeyler yazin çünkü telekom yaptiği kesintisiz internet anlaşmasina sadik kalmamiştir şiddetle kiniyorum yine rant yuine rant ülkemizde bilgiye erişmek malesef ticaret araci olmus telekom seni siddetle kiniyorum bu ülkenin en yüksek adalet makamina seni şikayet ediyorum
0
hendekli
ozür dilerim işte benim bağlantim bu bir bağlantı hatasindandan dolayi tamama 3 kere bastim mesajim 3 kere görüntülendi :)))
0
doganeseliks
% 100 YALAN. Kasım 2006 ayında kotayı yaklaşık olarak 15 GB aştım. Sonuçta ne oldu? 150 YTL fatura geldi. Etraftan gaza gelip de downloadın dibine değdirmeyin, yoksa Telekom size değdirir.
0
101
İtiraz edin. Ben de yaklaşık o civarda aştım, fazla gelen fatura falan yok. Ama maalesef ki kampanyanın sonuna geliyoruz. Telekoma yine de teşekkürler, beklenildiği gibi bir kelek yapmadı.
0
sencie
TÜM 256 KULLANICILARINA ÖNEMLİ UYARI:
Bugün hattımı eski tarifeme çevirebilmek için
444 0 375 numaralı telefonu aradım, bana önceden verilen bilgide tekrar arayarak eski tarifeme geçebileceğim söylenmişti şimdi ise: ''BU İŞLEMİ TELEFONDAN YAPAMIYORUZ TELEKOM' A GİDİN DENİYOR'' işte telekomun gerçek yüzü: bizleri kandırmaya çalışmasının, sınırlı tarifeyi bize kakalamak için çıkardığı zorlukların kanıtı siz siz olun hemen bağlı olduğunuz telekoma gidip eski tarifenizi biran önce geri alın yoksa iş işten geçecek.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Symantec, Sygate’i Satın Aldı

anonim

Symantec büyük ölçekli kurumlara yönelik ağ erişim kontrol çözümleri pazarının lideri olan Sygate’in satınalma işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.

İTÜ Robot Olimpiyatları: İTÜRO 2007

FZ

Kurulduğu 2004 yılından beri kontrol ve otomasyon alanında çeşitli faaliyetler yürüten İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON), bu sene 24-25-26 Nisan tarihlerinde yapılacak olan Türkiye’nin en büyük öğrenci organizasyonu olma yolundaki İTÜRO'ya imza atma hazırlığı içindedir.

Türkiye'nin dört bir yanından gelecek bilim ve teknoloji meraklılarına ev sahipliği yapacak olan İTÜRO tüm üniversite ve lise öğrencilerini, akademisyenler ve sanayi temsilcileriyle buluşturmayı, başta yarışmalar ve seminerler olmak üzere çeşitli etkinliklerle robotiğe ilgili kişileri desteklemeyi hedeflemektedir.

Türkiye Uzgörü kazanıyor!

anonim

İTÜ IEEE kulübünün lisans öğrencilerinin yazılarından oluşan bir "Uzgörü" adlı dergi hazırladık. Dergi iki ayda bir yayınlanacak.

BSA`nın büyük başarısı

cayfer

BSA, Mısır El-Ezher müftülüğünden lisanssız yazılım ve kopya müzik/sinema eserleri kullanmanın günah olduğuna ilişkin bir fetva çıkartmayı başardı. Fetva'nın duyurulmasının ertesi günü Microsoft Kahire bürosunu arayan bir iş adamına kopya yazılım kullanmanın "haram" olduğu söylenince "kopya yazılımları artık bir dakika bile tutmayacağını" belirtmiş. Daha ayrıntılı bilgi için: www.law.com ve www.slashdot.org

Türk Yazılımcılarına Müjde

sametc

Türkiye Bilişim Vakfı, Türkiye’deki yazılım potansiyelini yurtdışına tanıtmak amacıyla bir yazılım portalı oluşturmak üzere kolları sıvadı.