Özgür Yazılım Yansısı

0
cbc
Yakında Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü bazı özgür yazılımların yansılarını tutmaya başlayacak. Kararlı sürüme geçtikten sonra bahsi geçen projelerin yasal yansısı olması beklenen sunucu artık beta yayını yapmaya başladı ve önerileri bekliyor. Yansı coğrafik olarak İstanbul/Dolapdere'de bulunuyor.

http://godel.cs.bilgi.edu.tr/ adresinde bulunan sunucuda şu an için apache, kernel.org ve debian'ın günlük güncellenen yansılarının sunulmasının yanısıra, mysql'in de yansılama çalışması sürmekte. Daha açıklayıcı bir liste için http://godel.cs.bilgi.edu.tr/yansilar.php adresine, yansı dizinine ulaşmak için ise http://godel.cs.bilgi.edu.tr/mirror/ adresine bakabilirsiniz.

Unutmadan, ftp erişimi de ftp://godel.cs.bilgi.edu.tr/pub/mirror/ adresinden münkün.

Debiancıların apt kaynaklarını güncellemelerini öneriyoruz!

İlgili Yazılar

FreeSBIE: FreeBSD Live CD

yuxel

Knoppix'in GNU/Linux'a yeni başlayanlar üzerindeki yaptığı etki tartışılmaz. Bu etkiyi FreeBSD üzerinde de görmek artık mümkün.FreeSBIE, FreeBSD'yi Live CD'ye taşıyan/taşımaya çalışan bir proje.
Ekran Görüntüleri : 1 2
Download : iso / md5
Paket Listesi

Kaynaklar :

http://www.freesbie.org/ http://www.livebsd.com/

2005 Yılının En İyi 100 Ürünü

Skeleton

PC World 2005 yılının en iyi ürünlerini seçmiş. Listeye buradan ulaşabilirsiniz.

Gönüllü Çevirmenler Topluluğu İşbaşında

FZ

Gönüllü Çevirmenler Topluluğu genel ağ (internet) ortamındaki yabancı kaynakların özellikle bilişim ile ilgili olanlarının Türkçe'ye çevrilmesi ve Türk ulusunun hizmetine sunulmasını amaçlayan tamamen gönüllülük esasına dayanan bir topluluktur.

Topluluğun forumunda kişiler çevrilmesini istediği siteyi bildirirler. Sitenin topluluğun amaçlarına uygunluğu denetlendikten sonra uygun görülürse çeviri için çalışmalara başlanır. Sonra sitenin çevirisinin bitirilmesi için hedef süre belirlenir. Bu hedef süre doğrultusunda her gönüllü çeviri çalışmalarına başlar. Site çevirisi tamamlandıktan sonra oluşturulan küçük bir denetleme topluluğu tarafından yazılar Türkçe kurallarına uygunluk ve yabancı kelime kullanımı açısından denetlenir. Hatalar düzeltildikten sonra kullanıma sunulur.

ÖSS’den Çıkıp Bilgisayar Bilimlerine Gelin: Test Sürüşüne Bekliyoruz

FZ

“ÖSS bitti, sırada üniversite ve bölüm seçme telaşı var. Doğru kararı vermek için pek çok etkeni göz önünde bulundurmak gerekli. Gelecekteki kariyerini bilgisayar bilimleri üzerine kurmayı düşünen gençlerimizi 22 Temmuz Çarşamba günü test sürüşüne bekliyoruz. Bilgisayar bilimlerinin büyüleyici dünyasında kısa bir yolculuğa çıkmaya ve maceraya hazır mısınız?”



Kayıt yaptırmak için http://cs.bilgi.edu.tr

YouTube HD kalitesi ile izlemek için: http://www.youtube.com/watch?v=8vNcJ4sg2v8

Doç. Dr. Mustafa Akgül'ü Kaybettik

butch

Linux Kullanıcıları Derneği web sitesinden duyurulan üzücü haberi aynen paylaşıyorum.

"Derneğimizin kurucusu ve onursal üyesi olan Doç. Dr. Mustafa Akgül, bir süredir tedavi gördüğü hastanede bugün Hakkın rahmetine kavuşmuştur, merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailesinin acısını paylaşıyor, başta ailesine, üyesi olduğu dernek çalışma arkadaşları, üniversite çalışma arkadaşları ve...