Internet Explorer 7 Firefox 2.0'a karşı

0
Titus
Artık olanağan olan tarayıcı şavaşlarına yeni bir bakış açısı da yıl sonunda çıkması beklenen Internet Explorer 7 ile Firefox 2.0 karşılaştırması ile geldi. Bu iki tarayıcının arayüz, sekmeler, güvenlik ve eklentiler olarak toplam 4 bölümde karşılaştırmasını yapan yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
saman
Firefox 2 yi denemedim ama IE 7 yi denedim. Son derece rahatsız edici menu ve tuşları olduğunu düşündüm. Ayrıca haka güvenli gelmiyor bana, *banner* komutuyl birşey engellenemiyor mesela :(
Firefox 1.5 şu haliyle bence IE den kat kat iyi. Özellikle Joomla vs gibi içerik yönetim sistemiyle uğraşanlar iyi bilir, FF de düzgün olan ne varsa IE de sorunludur. CSS nin IE de iyi okunamadığını düşünüyorum hala, FF doğru komutu yerine getiriyor :S
0
Titus
Benim de dikkatimi çeken bir olay sekme konusudur. Kendimi bildim bileli önce mozillada daha sonra FF'ta bu sekmeler vardı ama IE7 ile gelen sekmeleri sanki yeni bir buluşmuş gibi lanse etmişler.
0
yilmaz
IE ye sekmelerin eklenmesini şu sözle özetleyebiliriz.
Bu internet dünyası için küçük M$ için büyük bir adım.
Bu sözün orjinalini Ay'a ilk ayak basan Armstrong söylemiş. O da şöyle "Bu benim için küçük insanlık için büyük bir adım."
0
siyrik
tebrikler ;) ... genelde kullanıcılar, bilgisayarlarına 'bilgisayarcı'ları tarafından ne kurulursa o yazılımları kullandıklarından dolayı, zannedersem sekme olayıyla ilk defa vista (ie7) ile karşılaşacaklar ve "vay be micro$oft yapmış yine... bill abi çok zeki bir abimiz ve micro$oft harbiden baba firma..." nidalarını atacaklar. halbuki sekme olayı, mozilla'da ezelden beri vardı. zaten ie7'nin arayüzü, tamamen firefox taklidi... sadece tarayıcı konusunda değil, insanların aradıkları özellikler şu an başka yazılımlarda mevcut olmasına rağmen, insanlar o özellikler micro$oft tarafından yeninden icat edilene (ya da taklit edilene) kadar kendilerini beklemeye mahkum etmişler işte...
0
anonim
Önce Opera'da vardı :)
0
anonim
sizin de başınıza geldi mi bilmiyorum ama ie de yeni bir tab açtığımda firefox da olduğu gibi bir çalışma alanı yaratıyor. buraya kadar hersey normal ancak o pencereyi kuculttugum zaman arkada yonetemedigim ama inadına tab kapatılıncaya kadar oraada durmaya devam eden daha kucuk bir pencreenin daha acık oldugunu goruyorum. bir tab ile çalışabilmek için iki pencereye sahip oluyuruz. ilginc degil mi :)
0
onurguzel
Micros~1 imzasını bulunduran her bayt ilginç zaten. Şahsen pek şaşırmadım. :)
0
newman
Firefox 2.0'i bilmiyorum, denemedim. Internet Explorer Beta 2 ve Firefox 2.0, her ikisi de bilgisayarimda kurulu. Her ikisi de bazi sitelerde sorun yasiyor. Ben tabbed browsing'i sevmiyorum, o benim icin farketmiyor: zaten kullanmiyorum. IE 7.0'deki bir degisiklik, en "goze carpani", font goruntuleme tekniginin degismis olmasi. Artik cogu font antialised olarak goruntuleniyor. Fontlar iyi kalitede olmak sartiyla guzel geldi bana (mesela Times New Roman, Arial vs. iyi, ama Verdana, Tahoma kullanan bazi siteler var: bu fontlar ozellikle kalin versiyonlari diagonal cizgileri fazla kalinlastiriyor). Vista ile yeni fontlar geliyormus, o zaman daha iyi olacak sanirim.

Benim gordugum kadariyla IE 7.0 guzel bir tarayici olmus. Firefox da guzel: tek sorunum Firefox ile su: Flash kullanan sitelerde drop-down bannerlar oluyor. Eger onlar acildiginda kaplayacaklari alanin altinda linkler varsa, hic bannerlara bulasmasaniz bile linkler inaktif oluyor. Eger linkin bir parcasi bu alanin disinda kaliyorsa ucundan kenarindan linke erisebiliyorsunuz. Yoksa sayfayi Firefox'da istedigim gibi kullanamiyorum. Bu pekcok haber sitesinda basima geliyor mesela. Ornek olsun: www.tnn.net, www.ntvmsnbc.com. Ama Flash kullanan her sitede ayni problem var. Hata Firefox'ta mi, yoksa sayfalarin yanlis kodlanmasinda mi, ya da Flash'ta mi?? Bir fikrim yok.

Onun disinda Firefox'la bir sorun yasamiyorum. Ozellikle linux kullandigimda buyuk nimet dogrusu. Eskiden nasil oldugunu hatirliyorum da oradaki durumun, buyuk gelisme oldugu kesin.
0
czcrk
hata flash playerin opera ve firefox eklentilerinde. aynı sorunu opera da da yaşıyorum.

http://stepaheadsoftware.com/products/anfx/gallery/dropdownbanner/dropdownbanner.htm
0
MGzzY
İstediğiniz flash dosyalarını görüntülemenizi sağlayan Flashblock eklentisi ile bu sorunu çözebilirsiniz.
Bunu yaşadığınız banner a sağ tıklayıp "Remove this Flash"a tıklayarak banner'ı sayfadan tamamen kaldırabilirsiniz.
0
newman
Cok sagol, ise yariyor (reklam verenlerin hosuna gitmeyecek ama :)
0
okanari
Ne yazık ki bu sorun FF'de mevcut (operile denemedim) ben yaptıgım her sitede bu konuya ozellikle dikkat ediyor ve uzayan flashların altına link gelmeemsini sagliyorum. ncak bu sorunun IE'deki gibi cozlmesini dort gozle bekliyorum
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Çağrı: Kodla.net

Onur_Yerlikaya

Türkiyede programlama dillerine ait bir çok oluşumun yer aldığı noktada bir düzensizlik ve bir düzen olması gerektiğini farkederek kar amacı gütmeyen kodla.net adında bir projeye başladık. Bu proje içerisinde PHP, Python, Ruby, .NET ve benzeri dillerdeki geliştiricileri, programcıları gerek yazar olarak gerek kodla.net'in geliştirilmesi için davet ediyoruz.
Projenin amacı programcıları ve geliştiricilerin bulunduğu sıcak bir ortam oluşturmak.

Projenin geliştirilmesi konusunda düşünceleriniz ve katılımlarınız için : onur@php.net ve ismail@codesigndev.com adreslerini kullanabilirsiniz.

Geçmiş Olsun: Patentlendik

tongucyumruk

Yazılım Patentlerinin kabulüne ilişkin teklif Avrupa Bakanlar Konseyi tarafından onaylandı. Şimdi Avrupa Parlementosu'nda onaylanmayı bekliyor. Aslında bu haberi oldukça uzun yazmak istiyordum fakat bunu yazmak için kullandığım klavyenin sürücüsünün, veya fazlamesai.net'e bağlanmak için kullandığım TCP/IP, http gibi protokollerin veya fazlamesai.net'in kullandığı CMS sisteminin bir patenti ihlal edip etmediğinden emin olamadığım için herhangi bir patenti ihlal etmediğimi umarak bir bağlantı vermekle yetineceğim.

Yine Google...

m1a2

Google`un agresif atakları devam ediyor. Bu sefer elektronik postayla sipariş (`mail order`) hususunda bir hizmet söz konusu. Artık `mail-order`un mümkün olduğu bir ürüne ilişkin katalog bilgileri de eşelenebilecek (google = eşelemek ;) ve doğrudan üretici firmanın sitesine erişilebilecek:
Google Catalog Search

QPS - Quantum Positioning System

FZ

Bu siteyi takip eden üyelerin çoğu en azından kavram olarak küresel konumlandırma sistemini (GPS - Global Positioning System) biliyorlardır ve/veya duymuşlardır.

Söz konusu sistemin kuantum versiyonunu geliştiren ve QPS (Quantum Positioning System) olarak adlandıran MIT araştırmacıları üzerinde durdukları iki önemli nokta var:

Dizüstü Bilgisayar Sonunda Cebe Girdi

anonim

Sony firmasının ürünü olan Vaio U101, kişisel bilgisayarların en küçüğü. 600 MHz işlemci, 256 MB RAM, 30 GB disk kapasitesi, 7.1'' ekran ve 5 saatlik pil ömrü gibi özelliklere sahip. Ürünün ABD'deki satış fiyatı 1900 $. www.vaio.sony.co.jp
Kaynak: BİLİM ve TEKNİK dergisinin ARALIK sayısı Sayfa 27
Editörün Notu: İngilizce web sayfasında bu ürün olmadığından Japonca sayfasına link verilmiştir. Arayışlarımız sürüyor...