Internet Explorer 7 Firefox 2.0'a karşı

0
Titus
Artık olanağan olan tarayıcı şavaşlarına yeni bir bakış açısı da yıl sonunda çıkması beklenen Internet Explorer 7 ile Firefox 2.0 karşılaştırması ile geldi. Bu iki tarayıcının arayüz, sekmeler, güvenlik ve eklentiler olarak toplam 4 bölümde karşılaştırmasını yapan yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
saman
Firefox 2 yi denemedim ama IE 7 yi denedim. Son derece rahatsız edici menu ve tuşları olduğunu düşündüm. Ayrıca haka güvenli gelmiyor bana, *banner* komutuyl birşey engellenemiyor mesela :(
Firefox 1.5 şu haliyle bence IE den kat kat iyi. Özellikle Joomla vs gibi içerik yönetim sistemiyle uğraşanlar iyi bilir, FF de düzgün olan ne varsa IE de sorunludur. CSS nin IE de iyi okunamadığını düşünüyorum hala, FF doğru komutu yerine getiriyor :S
0
Titus
Benim de dikkatimi çeken bir olay sekme konusudur. Kendimi bildim bileli önce mozillada daha sonra FF'ta bu sekmeler vardı ama IE7 ile gelen sekmeleri sanki yeni bir buluşmuş gibi lanse etmişler.
0
yilmaz
IE ye sekmelerin eklenmesini şu sözle özetleyebiliriz.
Bu internet dünyası için küçük M$ için büyük bir adım.
Bu sözün orjinalini Ay'a ilk ayak basan Armstrong söylemiş. O da şöyle "Bu benim için küçük insanlık için büyük bir adım."
0
siyrik
tebrikler ;) ... genelde kullanıcılar, bilgisayarlarına 'bilgisayarcı'ları tarafından ne kurulursa o yazılımları kullandıklarından dolayı, zannedersem sekme olayıyla ilk defa vista (ie7) ile karşılaşacaklar ve "vay be micro$oft yapmış yine... bill abi çok zeki bir abimiz ve micro$oft harbiden baba firma..." nidalarını atacaklar. halbuki sekme olayı, mozilla'da ezelden beri vardı. zaten ie7'nin arayüzü, tamamen firefox taklidi... sadece tarayıcı konusunda değil, insanların aradıkları özellikler şu an başka yazılımlarda mevcut olmasına rağmen, insanlar o özellikler micro$oft tarafından yeninden icat edilene (ya da taklit edilene) kadar kendilerini beklemeye mahkum etmişler işte...
0
anonim
Önce Opera'da vardı :)
0
anonim
sizin de başınıza geldi mi bilmiyorum ama ie de yeni bir tab açtığımda firefox da olduğu gibi bir çalışma alanı yaratıyor. buraya kadar hersey normal ancak o pencereyi kuculttugum zaman arkada yonetemedigim ama inadına tab kapatılıncaya kadar oraada durmaya devam eden daha kucuk bir pencreenin daha acık oldugunu goruyorum. bir tab ile çalışabilmek için iki pencereye sahip oluyuruz. ilginc degil mi :)
0
onurguzel
Micros~1 imzasını bulunduran her bayt ilginç zaten. Şahsen pek şaşırmadım. :)
0
newman
Firefox 2.0'i bilmiyorum, denemedim. Internet Explorer Beta 2 ve Firefox 2.0, her ikisi de bilgisayarimda kurulu. Her ikisi de bazi sitelerde sorun yasiyor. Ben tabbed browsing'i sevmiyorum, o benim icin farketmiyor: zaten kullanmiyorum. IE 7.0'deki bir degisiklik, en "goze carpani", font goruntuleme tekniginin degismis olmasi. Artik cogu font antialised olarak goruntuleniyor. Fontlar iyi kalitede olmak sartiyla guzel geldi bana (mesela Times New Roman, Arial vs. iyi, ama Verdana, Tahoma kullanan bazi siteler var: bu fontlar ozellikle kalin versiyonlari diagonal cizgileri fazla kalinlastiriyor). Vista ile yeni fontlar geliyormus, o zaman daha iyi olacak sanirim.

Benim gordugum kadariyla IE 7.0 guzel bir tarayici olmus. Firefox da guzel: tek sorunum Firefox ile su: Flash kullanan sitelerde drop-down bannerlar oluyor. Eger onlar acildiginda kaplayacaklari alanin altinda linkler varsa, hic bannerlara bulasmasaniz bile linkler inaktif oluyor. Eger linkin bir parcasi bu alanin disinda kaliyorsa ucundan kenarindan linke erisebiliyorsunuz. Yoksa sayfayi Firefox'da istedigim gibi kullanamiyorum. Bu pekcok haber sitesinda basima geliyor mesela. Ornek olsun: www.tnn.net, www.ntvmsnbc.com. Ama Flash kullanan her sitede ayni problem var. Hata Firefox'ta mi, yoksa sayfalarin yanlis kodlanmasinda mi, ya da Flash'ta mi?? Bir fikrim yok.

Onun disinda Firefox'la bir sorun yasamiyorum. Ozellikle linux kullandigimda buyuk nimet dogrusu. Eskiden nasil oldugunu hatirliyorum da oradaki durumun, buyuk gelisme oldugu kesin.
0
czcrk
hata flash playerin opera ve firefox eklentilerinde. aynı sorunu opera da da yaşıyorum.

http://stepaheadsoftware.com/products/anfx/gallery/dropdownbanner/dropdownbanner.htm
0
MGzzY
İstediğiniz flash dosyalarını görüntülemenizi sağlayan Flashblock eklentisi ile bu sorunu çözebilirsiniz.
Bunu yaşadığınız banner a sağ tıklayıp "Remove this Flash"a tıklayarak banner'ı sayfadan tamamen kaldırabilirsiniz.
0
newman
Cok sagol, ise yariyor (reklam verenlerin hosuna gitmeyecek ama :)
0
okanari
Ne yazık ki bu sorun FF'de mevcut (operile denemedim) ben yaptıgım her sitede bu konuya ozellikle dikkat ediyor ve uzayan flashların altına link gelmeemsini sagliyorum. ncak bu sorunun IE'deki gibi cozlmesini dort gozle bekliyorum
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OSEC Linux Eğitimleri : 22 Mayıs

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Open Source Enterprise Centre tarafından gerçekleştirilen Linux eğitimleri yeni dönemi 22 Mayıs'ta başlayacak.

Eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.

LAMP'in M'si Satıldı: Sun Microsystems MySQL'i Satın Aldı

ali_deren

Geçen yıl Oracle MySql'in vazgeçemeyeceği InnoDB ve BerkeleyDB'yi aldı. Kısa süre önce Sun OracleDB çözümleri sunacağını, Oracle Solaris'i destekleyeceğiniaçıkladı. Oracle'ın Java kullanımı ve desteği zaten yıllardır artarak sürüyor.

Sony'nin yarattığı çalkantının dinmesine daha çok var...

conan

Şurada daha önce değinmiştik. Konu kişisel bloglardan, bilgisayar basınına ve daha sonra ana basına taşınan konuların belki de en güzel örneği. Bruce Schneier'in Sony'nin yediği bu halt konusunda söyleyecekleri bitmedi. :) Bu adreste enfes bir özet geçmiş üstad.

Yazıdan bazı çarpıcı cümleler:
- The only thing that makes this rootkit legitimate is that a multinational corporation put it on your computer, not a criminal organization.
Bu rootkit'i haklı kılan tek şey bir suç örgütü tarafından değil, çokuluslu bir şirket tarafından sisteminize yerleştirilmiş olması.

Bilgisayar'ın B'si

anonim

"Bilim ve Ütopya" dergisinin Temmuz 2004 sayısında, "İz Bırakanlar" bölümünde, "Türkçeye ve Bilişime Adanan Hayat" başlığı altında Fevziye Özberk'in Aydın Köksal ile yaptığı bir röportaj yayınlanmış bulunuyor...

Bilgisayar kelimesi de dahil pek çok terimi Türkçemize kazandıran bu insanın yaşam öyküsü aynı zaman Türkiye'deki bilgisayar tarihini de anlatıyor.

Yazı dergi arşivlerinde yok, ancak buradan erişebilirsiniz.

BSA Rezil Oldu

FZ

Kısa bir süre önce Almanya'daki Muenster Üniversitesi, BSA tarafından kanun dışı MS Office dağıtımı yapmaktan ötürü suçlandı. Üniversitenin FTP sunucusunda OpenOffice.org dosyaları vardı ve BSA'nın ortalığa saldığı "script" içinde "Office" sözcüğü geçen herhangi bir site gördü mü alarm veriyordu. Üniversite yöneticileri tarafından uyarılan BSA, yanlış anlama için özür diledi.

Editörün Notu: Yapay zekâ, doğal aptallıktan iyidir.