Internet Explorer 7 Firefox 2.0'a karşı

0
Titus
Artık olanağan olan tarayıcı şavaşlarına yeni bir bakış açısı da yıl sonunda çıkması beklenen Internet Explorer 7 ile Firefox 2.0 karşılaştırması ile geldi. Bu iki tarayıcının arayüz, sekmeler, güvenlik ve eklentiler olarak toplam 4 bölümde karşılaştırmasını yapan yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
saman
Firefox 2 yi denemedim ama IE 7 yi denedim. Son derece rahatsız edici menu ve tuşları olduğunu düşündüm. Ayrıca haka güvenli gelmiyor bana, *banner* komutuyl birşey engellenemiyor mesela :(
Firefox 1.5 şu haliyle bence IE den kat kat iyi. Özellikle Joomla vs gibi içerik yönetim sistemiyle uğraşanlar iyi bilir, FF de düzgün olan ne varsa IE de sorunludur. CSS nin IE de iyi okunamadığını düşünüyorum hala, FF doğru komutu yerine getiriyor :S
0
Titus
Benim de dikkatimi çeken bir olay sekme konusudur. Kendimi bildim bileli önce mozillada daha sonra FF'ta bu sekmeler vardı ama IE7 ile gelen sekmeleri sanki yeni bir buluşmuş gibi lanse etmişler.
0
yilmaz
IE ye sekmelerin eklenmesini şu sözle özetleyebiliriz.
Bu internet dünyası için küçük M$ için büyük bir adım.
Bu sözün orjinalini Ay'a ilk ayak basan Armstrong söylemiş. O da şöyle "Bu benim için küçük insanlık için büyük bir adım."
0
siyrik
tebrikler ;) ... genelde kullanıcılar, bilgisayarlarına 'bilgisayarcı'ları tarafından ne kurulursa o yazılımları kullandıklarından dolayı, zannedersem sekme olayıyla ilk defa vista (ie7) ile karşılaşacaklar ve "vay be micro$oft yapmış yine... bill abi çok zeki bir abimiz ve micro$oft harbiden baba firma..." nidalarını atacaklar. halbuki sekme olayı, mozilla'da ezelden beri vardı. zaten ie7'nin arayüzü, tamamen firefox taklidi... sadece tarayıcı konusunda değil, insanların aradıkları özellikler şu an başka yazılımlarda mevcut olmasına rağmen, insanlar o özellikler micro$oft tarafından yeninden icat edilene (ya da taklit edilene) kadar kendilerini beklemeye mahkum etmişler işte...
0
anonim
Önce Opera'da vardı :)
0
anonim
sizin de başınıza geldi mi bilmiyorum ama ie de yeni bir tab açtığımda firefox da olduğu gibi bir çalışma alanı yaratıyor. buraya kadar hersey normal ancak o pencereyi kuculttugum zaman arkada yonetemedigim ama inadına tab kapatılıncaya kadar oraada durmaya devam eden daha kucuk bir pencreenin daha acık oldugunu goruyorum. bir tab ile çalışabilmek için iki pencereye sahip oluyuruz. ilginc degil mi :)
0
onurguzel
Micros~1 imzasını bulunduran her bayt ilginç zaten. Şahsen pek şaşırmadım. :)
0
newman
Firefox 2.0'i bilmiyorum, denemedim. Internet Explorer Beta 2 ve Firefox 2.0, her ikisi de bilgisayarimda kurulu. Her ikisi de bazi sitelerde sorun yasiyor. Ben tabbed browsing'i sevmiyorum, o benim icin farketmiyor: zaten kullanmiyorum. IE 7.0'deki bir degisiklik, en "goze carpani", font goruntuleme tekniginin degismis olmasi. Artik cogu font antialised olarak goruntuleniyor. Fontlar iyi kalitede olmak sartiyla guzel geldi bana (mesela Times New Roman, Arial vs. iyi, ama Verdana, Tahoma kullanan bazi siteler var: bu fontlar ozellikle kalin versiyonlari diagonal cizgileri fazla kalinlastiriyor). Vista ile yeni fontlar geliyormus, o zaman daha iyi olacak sanirim.

Benim gordugum kadariyla IE 7.0 guzel bir tarayici olmus. Firefox da guzel: tek sorunum Firefox ile su: Flash kullanan sitelerde drop-down bannerlar oluyor. Eger onlar acildiginda kaplayacaklari alanin altinda linkler varsa, hic bannerlara bulasmasaniz bile linkler inaktif oluyor. Eger linkin bir parcasi bu alanin disinda kaliyorsa ucundan kenarindan linke erisebiliyorsunuz. Yoksa sayfayi Firefox'da istedigim gibi kullanamiyorum. Bu pekcok haber sitesinda basima geliyor mesela. Ornek olsun: www.tnn.net, www.ntvmsnbc.com. Ama Flash kullanan her sitede ayni problem var. Hata Firefox'ta mi, yoksa sayfalarin yanlis kodlanmasinda mi, ya da Flash'ta mi?? Bir fikrim yok.

Onun disinda Firefox'la bir sorun yasamiyorum. Ozellikle linux kullandigimda buyuk nimet dogrusu. Eskiden nasil oldugunu hatirliyorum da oradaki durumun, buyuk gelisme oldugu kesin.
0
czcrk
hata flash playerin opera ve firefox eklentilerinde. aynı sorunu opera da da yaşıyorum.

http://stepaheadsoftware.com/products/anfx/gallery/dropdownbanner/dropdownbanner.htm
0
MGzzY
İstediğiniz flash dosyalarını görüntülemenizi sağlayan Flashblock eklentisi ile bu sorunu çözebilirsiniz.
Bunu yaşadığınız banner a sağ tıklayıp "Remove this Flash"a tıklayarak banner'ı sayfadan tamamen kaldırabilirsiniz.
0
newman
Cok sagol, ise yariyor (reklam verenlerin hosuna gitmeyecek ama :)
0
okanari
Ne yazık ki bu sorun FF'de mevcut (operile denemedim) ben yaptıgım her sitede bu konuya ozellikle dikkat ediyor ve uzayan flashların altına link gelmeemsini sagliyorum. ncak bu sorunun IE'deki gibi cozlmesini dort gozle bekliyorum
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Örümcek Adam filmi posterleri toplatılıyor!

larweda

3 Mayıs 2002'de vizyona girecek olan "Spider Man:The Movie" filminin sinemalara dağıtılmış posterleri Sony Pictures tarafından toplatılıyor, ayrıca firmanın resmi sitesinde yayında olan film fragmanları ve tanıtımları da yayından kaldırıldı. Sony bunlara gerekçe olarak Dünya Ticaret Merkezi'nin fragmanda ve posterlerde görünüyor olduğunu açıkladı. Fragmanda örümcek adamın Dünya Ticaret Merkezi ikiz kuleleri arasında ağ örmesi var, posterde de örümcek adamın gözünde ikiz kulelerin görüntüsünün yansıması görülüyor. Sony, En kısa zamanda yeni bir poster hazırlanacağını ve Aralık ayına kadar da içinde Dünya Ticaret Merkezi olmayan bir fragman hazırlayacağını açıkladı. 2002'de vizyona girecek filmlerden de ikiz kulelerin görüntülerinin tamamen çıkması bekleniyor.

Bu konular ve "Spider Man:The Movie" hakkında geniş bilgi almak için: www.spidermanhype.com

Sessizlik Makinası

fly

http://www.newscientist.com adresinde yazan habere göre, İngiliz bilim adamları ortamdaki istenmeyen sesleri yokedecek bir 'sessizlik makinası' üzerinde çalışıyorlar.
Sistem istenmeyen sesleri analiz ediyor ve anti-ses adı verilen sinyaller üreterek sessiz bir ortam yaratıyor.

Türkçe Open Office 2.0 Yardımınızı Bekliyor!

anonim

İlk Türkçe Openoffice.org beta (2.0) sürümünü hazırlamaya başladık.

Türkçe OpenOffice.org 2.0 betanın ilk görüntülerine aşağıdaki adresden ulaşabilirsiniz:

Biraz da Dijital Sanat

anonim

Dijital art'la ilgilenen arkadaşların ziyaret etmesi ve incelemesi gereken iki portfolyo.
Portfolyo 1, Portfolyo 2

Ayrıca bu portfolyoların sahibinin ülkemizden biri olması bizi dahada memnun ediyor :). Eline sağlık Kerem Beyit.

Prof. Dr. Erdal İnönü´ye Dev Madalya

FZ

Eski Türk Fizik Derneği Başkanı ve Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erdal İnönü'nün 'Wigner Madalyası'yla ödüllendirildiği açıklandı. 'Wigner madalyası' fizik alanında Nobel'den sonra en önemli ödül kabul ediliyor.

Grup Teorisi ve Temel Fizik Vakfı Başkanı Prof. Dr. Arno Bohm, 2004 Wigner Madalyası'nın İnönü'ye verileceğini açıkladı. İnönü madalyasını 2-6 Ağustos 2004 tarihlerinde Meksika'da yapılacak 'Fizikte Grup Kuramı Metotları 25. Ululararası Kollokyumu'nda düzenlenecek törende alacak.

Wigner Madalyası, ünlü Macar asıllı ABD'li Fizikçi Eugene Paul Wigner adına veriliyor. Madalya, 'Grup Kuramı'nı kullanarak fizik alanında en önde gelen katkıları ödüllendirmeyi amaçlıyor.

Detaylar için tıklayın.