e-Türkiye İçin Acil Olarak Ne Yapılmalı?

0
aRda_
Aksam Gazetesi'nin 06.02.2004 tarihli, "Haftanın Görüşü" bölümünde Mustafa Akgül Hocam ülkemizdeki bilişim ve e-devlet sorunlarını kaleme almış:

"Türkiye İnterneti 10 yaşını geçti. Ülkemiz Telekomun tekelini kaldırdı. Bilgi Toplumu için DPT bünyesinde 'Bilgi Toplumu Dairesi' kurdu. 'e-Dönüşüm KısaDönem Acil Eylem Planı'nı Aralık 2003'te kabul edildi. 'Bilgiye Erişim' ve 'E-imza' yasalarını kabul edildi. Teknoparklarda KDV indirimi yapıldı. E-dönüşüm için bakan, üst düzey bürokrasi ve sivil toplumu içeren 'İcra Kurulu' oluştu.

Peki bunlar yeterli mi? Geçmişte de olumlu pek çok başlangıç yaptık ülke olarak. Bu yazıda endişe ve önerilerimizi paylaşmak istiyoruz."

Yazının Devamı İçin: http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2004/02/06/teknoloji/teknoloji2.html

İlgili Yazılar

Türkiye´nin web siteleri yarışıyor

esse

Türkiye’nin en iyi kurumsal ve kişisel web siteleri: DorukNet, Microsoft ve PCMagazine dergisinin ortaklaşa düzenledeği “Altın Örümcek Web Yarışması” ile belirlenecekmiş.

Internet teknolojilerini kullanarak gerçekleştirilen başarılı projelerin daha iyi tanıtılmasını ve bu alanda yapılacak yatırımların özendirilmesini amaçlayan yarışma için son başvuru tarihi 10 Nisan 2002.

Türkiye, tarihinde ilk kez 'Dünya Süperbilgisayar' listesine girdi

ess

Hürriyet'in haberinde, Dünyanın en güçlü bilgisayarını kullanan ülkeler arasında artık Türkiye de var. İstanbul Teknik Üniversitesi (İ.T.Ü) ve DPT tarafından kurulan Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi’ndeki süperbilgisayar, önceki gün açıklanan TOP 500’de 353'üncü oldu.

swishzone.com´dan 1000$´lık yarışma...

BatoR

Swishzone'dan 1000$'lık yarışma. Koşullar basit; swish v2.0, kayıtlı kullanıcı olmak, SWF ya da SWI dosyası, e-mail adresi ve kısa bir açıklama. En iyi 10 sunu demo sayfasında yer alacak ve 1 ay boyunca en iyi hiti alan sunu yarışmayı kazanacak. Biraz daha ayrıntı diyenler için ; www.swishzone.com

2. Ulusal Yazılım Mimarisi Konferansı ( UYMK'08 )

niobe

2.Ulusal Yazılım Mimarisi Konferansı (UYMK’08), 11 – 12 Eylül 2008 tarihlerinde Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde yapılacaktır.

Edd Dumbill ile Mono ve XML üzerine söyleşi

roktas

csharpnedir sitesi editörleri, "Mono : A Developer's Notebook"/O'Reilly kitabının yazarı ve aynı zamanda bir Debian geliştiricisi olan Edd Dumbill ile kısa bir söyleşi yapmışlar. Söyleşinin Türkçe çevirisini İngilizce özgün haliyle birlikte okumak mümkün.