AmigaOne ve AmigaOS4 Technology Channel´da!

0
dcc
Evet yanlış okumadınız! Görkem Çetin'in sunduğu Penguen'in Günlüğü programının bu haftaki konuğu AmigaOne ve yeni çıkacak olan AmigaOS4. Amigart'tan Sinan Gürkan'ın katıldığı programda AmigaOne anakartı, AmigaOS4'ten görüntüler ve ayrıca yeni MicroA1 ile ilgili bilgiler yer alıyor.
Penguenin Günlüğü programı Digiturk Technology Channel'da Pazartesi 20:30'da yayınlanıyor. Tekrarıysa Cumartesi 11:00'de. Kaçırmayın!

İlgili Yazılar

Zamanda Yolculuk Yaptığını İddia Eden Adam Borsayı Karıştırdı

FZ

Federal güvenlik görevlileri, içeriden bilgi sızdırma suçlaması yüzünden bir Wall Street borsacısını tutuklayıp sorgulamaya başladılar. Tutuklanan borsa dahisi, 2256 yılından günümüze zaman yolculuğu yaptığını iddia ediyor!

"Security and Exchange Commission" kaynaklarına göre 44 yaşındaki Andrew Carlssin, 28 Ocak tarihindeki tutuklanmasına yol açan şüphe uyandırıcı olağanüstü borsa başarısını yukarıdaki gibi garip bir şekilde açıklamakla yetiniyor.

XML Yarışması

SHiBuMi

Software AG, herkese açık bir XML proje yarışması düzenliyor. XML'01 adı altında yürütülen yarışmanın ana teması, Software AG'nin ürünü olan Tamino uygulama ortamını kullanarak önceden belirlenmiş e-ticaret, e-pazaryeri ( kulağa garip gelmiyor değil ), e-içerik gibi konulardan birini seçerek ya da kendi konunuzu yaratarak bir uygulama geliştirmek. 6 Haziran akşamına kadar konunuzu belirleyip iletmeniz gerekiyor o nedenle katılmak isteyenlerin acele edip "Tamino Starter Kit" için başvuruda bulunmaları gerekiyor.
Bu kit içersinde birkaç ufak hediye, XML için başlangıç derecesinde doküman ve üç CD'lik bir uygulama kiti yer alıyor. Bu kit evinize kadar kurye ile getiriliyor. Yarışma sonucunda dağıtılacak ödüller de freelance çiler için oldukça cazip :)
Yarışma ile ilgili daha fazla bilgiye www.softwareag.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Vestel'den Yakıt Pili ve Bor Teknolojileri

FZ

Bora dayalı enerji yatırımlarına ağırlık veren Vestel, cep telefonu, dizüstü bilgisayar gibi taşınabilir elektronik cihazlarda kullanılabilecek yakıt pilini üretti.

Eller Gider Açık Yazılıma Biz Gideriz Microsoft'a

Ragnor

Bugünkü Vatan gazetesindeki habere göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gizli gizli eğitimle ilgili bir projeye üzerinde çalışıyormuş ve eğitimde teknoloji ağırlıklı bir hamleyi amaçlayan projede Erdoğan'a en büyük desteği ise dünyanın en zengin insanı Bill Gates verecekmiş.

PDF: Yeni ISO Standartı

parsifal

Adobe PDF 1.7, belge yönetimi ve taşınabilir belge biçimi olarak ISO 32000-1 standartı kabul edildi. Böylece Adobe, pdf dosya biçiminin kontrolünü ISO'ya devretmiş oldu.