DVD Jon Aklandı!!

0
oktay
Yazıp dağıttığı Linux gibi işletim sistemleri üzerinde DVD izleyebilmeyi sağlayan DeCSS programı yüzünden hakkında Norveç mahkelemelerinde dava açılan Jon Johansen adlı genç hakkındaki bütün suçlamalardan beraat etti.
Bu Amerikan medya devlerine Norveç'ten büyük bir darbe olarak tarihte yerini almış bulunuyor.

Norveç mahkemesi Jon'un yazdığı programın korsan kopyalama amaçlı yazıldığı suçlamasını temelsiz bularak Norveç'te DeCSS türü programların kullanım ve dağıtımını serbest bırakmış oldu. Amerikan mahkemelerinde ise halen 2600.org gibi kuruluşların bu kodun dağıtımını yapmalarından dolayı haklarında açılan davalar sürüyor ve bu davaların bir parçaşı olarak DeCSS kodunun bulunduğu sitelere link vermek de dahil olmak üzere mahkeme kararıyla uygulanan birçok yasak da hala yürürlükte.

Sanırım bu olayda en çok kutlanması gereken hiçbir zorunlulukları olmadığı halde Jon'un kanun karşısında temsil edilmesi görevini üzerine alan Electronic Frontier Foundation (eff.org) olmalı. Bu tip istismar olayları ile maruz kalmak istemiyorsak bu gibi kuruluşları desteklemek boynumuzun borcu.

Darısı Amerikan mahkemelerinin başına diyor ve Norveç adeletini Amerikan medya devlerinin baskılarına boyun eğmediği için kutluyorum.

İlgili Yazılar

Mac OS X, Linux ve Windows 'u aynı makinada mı çalıştırmak istiyorsunuz?

rob33n

SWsoft'tan guzel bir program..
VirtualBox ve WMware tarzı bir yazılım olan Parallels 9 Ocak 'ta beta olarak piyasaya sunuldu. Uygulama, içerisinde 50 'den fazla işletim sistemini bulundurmakta.

Delphi 2006 Lansman Etkinlikleri

anonim

Borland Türkiye (Bilgi ve Teknoloji Grubu Ltd.) Delphi 2006 lansmanı için 6 Aralık Salı İstanbul ve 7 Aralık Çarşamba Ankara'da etkinlik düzenliyor. Borland uzmanları Jason Vokes (Borland Delphi Ürün Müdürü), Alexander Goes (Borland EMEA Satış Müdürü) ve Doğuş Uysal (Borland Türkiye Ürün Direktörü) ev sahipliğinde seminer konukları olacak.

Türk Lise Öğrencileri Haritada Türkiye'yi Bulamadı

mos

Liselileri kapsayan raporda 'öğrencilerin Türkiye'nin yerini bilmedikleri ve dinlerini tanımadıkları' ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı, kamuoyunda LGS olarak bilinen, "2004 Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı"na ilişkin bir analiz raporu hazırladı. "8. sınıf öğrencilerinin ülkelerinin harita üzerindekini yerini bilmediği ve dinlerini tanımadığı" sonucu çıkan raporda, ezberciliğe alışan öğrencilerin kavrama yeteneği kazanamadığı da vurgulandı.

F2s.com hizmetleri artık ücretli

butch

Ücretsiz web alanı deyince verdiği hizmetlerle neredeyse rakipsiz olan f2s.com 28 Şubat 2002 tarihinden itibaren varolan kullanıcılarının da hesaplarını kapatarak bu hizmeti bitiriyor. Bildiğiniz gibi 20 Mb web alanı, bir database, cgi, php gibi bir hizmeti ücretsiz ve reklamsız veriliyordu. Bana gelen mail de isterseniz bu tarihten önce yıllık £36 (yaklaşık 50$) karşılığı bu hizmetten yararlanmaya devam edebilirsiniz deniyor. F2s kullanıcılarına büyük geçmiş olsun.

Hayallerinizde ki Projenin Gerçekleşmesini İster misiniz?

opheus

Sun Microsystem girişimcilik, NetBeans Innovators Grants programı ile geliştiricilere cağrıda bulunarak, fikirlerini belirli tarihler arasında kendilerine ulaştırmanızı istemekte ve ödül toplamda 1 milyon dolar.