Üniversitenizin Sayfası Hazır

0
mambo
Ünigenç , Türkiye'deki tüm üniversiteleri kapsayan bir site, okuldaki faaliyetler hatta fakültedeki faaliyetlerden haber veren bir site, hazırlayıcaları da sizsiniz. Üniversiteli arkadaşlar için olduğu kadar mezunlar içinde bölümleri var. Gerçekten de güzel bir fikir ve uygulama. Okulunuzda tanımadığınız kişilerle tanışma fırsatı, ben girdim baktım size de tavsiye ederim.

Görüşler

0
anonim
40 yıllık Kantin olmuş Canteen

http://www.unigenc.com/interaktif/canteen.asp
0
FZ
Güzel fikir, kötü tasarım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

10 yıl önce bugün...

dcc

Hafızanızı bir yoklayın bakalım... 10 yıl önce bugün, 29 Nisan 1994'te hangi büyük firmanın iflas ettiğini hatırlayabilecek misiniz?

Genetik Algoritma İle `Cluster´ Topolojisi Oluşturma

FZ

Kentucky Üniversitesi araştırmacıları 128 işlemcili bir Beowulf `cluster´ını Athlon XP kullanarak inşa ettiler. Araştırmacılar son geliştirdikleri bu paralel bilgi işlem sisteminin fiyat/performans rekoru kıracağını belirtiyorlar. Toplam maliyeti 39,000$ olan bu sistem gigaflop başına 100$ gibi bir maliyete sahip.

Şimdi gelelim işin asıl ilginç kısmına: Söz konusu 128 bilgisayarı bir araya getiren ağın topolojisi bir genetik algoritma ile tasarlanmış!

Detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

windrivers.com da ücretlenmiş...

parsifal

Tam f2s.com haberini okumuş, kendi kendime "alla alla..." deyip, bir yandan da eve getirdiğim scanner'ın driver'larını indirmek için, artık refleks haline gelmiş bir şekilde, www.windrivers.com adresini yazdım.

Eeee ne mi olmuş? Çok büyük bir haltmış gibi onuda paralı yapmışlar...
Google ne güne duruyor???

Shor Algoritması NMR Yöntemi İle Gerçekleştirildi!

FZ

Kuantum bilgisayarları üzerinde çok hızlı (!) şekilde çarpanlara ayırma yapılmasının yöntemini gösteren Shor Algoritması IBM ve Stanford Üniversitesi araştırmacıları tarafından fiziksel olarak gerçekleştirildi.\r \r

NMR yani nükleer manyetik rezonans tekniği ile çalışan kuantum bilgisayarı oda sıcaklığında işleyebiliyor ve yapılan deneylerde 15 sayısını çarpanlara ayırabiliyor.\r \r

Kuantum bilgisayarları ve kuantum bilgi işlemle ilgili giriş seviyesinde, güzel ve aydınlatıcı bir makale için, kuantum veritabanı sorgulama algoritmasını da geliştirmiş olan Lov K. Grover adlı araştırmacının makalesini tavsiye ederim.\r \r

Konu ile ilgili daha detaylı teknik bilgi isteyenler, bir kuantum bilgi işlem dili olan QCL dilini geliştirmiş olan Bernhard Ömer adlı araştırmacının çalışmasından faydalanabilirler. Söz konusu çalışmada Shor algoritmasının QCL ile bir uygulaması da mevcuttur.

Gael Duval Mandriva'dan kovuldu!

karput

Mandrake'nin kurucusu Gael Duval, Mandriva'dan kovuldu. (Başka bir grup insanla birlikte, Mandriva, giderleri azaltabilmek için eleman azaltma yoluna gidiyor) Şirket, önümüzdeki yıllarda, Linux topluluğundan daha da uzaklaşarak, Red Hat ve Novell benzeri bir yol almayı planlıyor.