Üniversitenizin Sayfası Hazır

0
mambo
Ünigenç , Türkiye'deki tüm üniversiteleri kapsayan bir site, okuldaki faaliyetler hatta fakültedeki faaliyetlerden haber veren bir site, hazırlayıcaları da sizsiniz. Üniversiteli arkadaşlar için olduğu kadar mezunlar içinde bölümleri var. Gerçekten de güzel bir fikir ve uygulama. Okulunuzda tanımadığınız kişilerle tanışma fırsatı, ben girdim baktım size de tavsiye ederim.

Görüşler

0
anonim
40 yıllık Kantin olmuş Canteen

http://www.unigenc.com/interaktif/canteen.asp
0
FZ
Güzel fikir, kötü tasarım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Asal Sayılarla İlgili Önemli Gelişme!

FZ

İki matematikçi, asal sayılarla ilgili çok önemli bir gelişmeye yol açabilecek teoremlerini ispatladılar.

Pek çok matematikçiye göre bu gelişme onyıllardır matematik alanında karşılaşılan en önemli haber.

Boğaziçi Üniversitesi'nden Cem Yıldırım ve San Jose Devlet Üniversitesi'nden Dan Golston bu önemli haberin kahramanları olma onurunu taşıyorlar. İkili, çalışmalarını kısa bir süre önce Almanya'da düzenlenen Algoritmik Sayılar Teorisi konulu konferansta kamuya sundu.

ADSL Hızlanıyor

sansured

ADSL'de aylık ücreti 29 YTL olan hattın hızı, 1 Kasım'dan itibaren 2 katına çıkıyor.

Haber hakkında detaylar ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın açıklaması burada.

Track 03 Multimedya Sergisi / 4-25 Temmuz

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Görsel İletişim Tasarım Bölümü lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin yıl boyunca gerçekleştirilmiş oldukları çalışmalardan derlenmiş dudak uçuklatıcı bir sergiye hazır olun!

Bu yıl üçüncüsü yapılan Track 03 isimli bu sıradışı sergiye gittiğinizde çok farklı bir deneyimin parçası olacaksınız. Sergi salonundaki bilgisayarlar tamamen ziyaretçilerle etkileşime açık ve bunlara ek olarak duvarlara yansıtılan video görüntüleri, salonu dolduran müzik, vs. fantastik bir atmosferin aklıma gelen birkaç öğesi.

4 - 25 Temmuz tarihleri arasında açık olan sergiyi günün herhangi bir saatinde ziyaret edebilirsiniz (7/24 açık). Sergi mekanı: Taksim, Sıraselviler caddesine girince yaklaşık 100 m. ileride solda Bilgi Üniversitesi, Hazırlık Binası.

e-Türkiye İçin Acil Olarak Ne Yapılmalı?

aRda_

Aksam Gazetesi'nin 06.02.2004 tarihli, "Haftanın Görüşü" bölümünde Mustafa Akgül Hocam ülkemizdeki bilişim ve e-devlet sorunlarını kaleme almış:

"Türkiye İnterneti 10 yaşını geçti. Ülkemiz Telekomun tekelini kaldırdı. Bilgi Toplumu için DPT bünyesinde 'Bilgi Toplumu Dairesi' kurdu. 'e-Dönüşüm KısaDönem Acil Eylem Planı'nı Aralık 2003'te kabul edildi. 'Bilgiye Erişim' ve 'E-imza' yasalarını kabul edildi. Teknoparklarda KDV indirimi yapıldı. E-dönüşüm için bakan, üst düzey bürokrasi ve sivil toplumu içeren 'İcra Kurulu' oluştu.

Peki bunlar yeterli mi? Geçmişte de olumlu pek çok başlangıç yaptık ülke olarak. Bu yazıda endişe ve önerilerimizi paylaşmak istiyoruz."

Yazının Devamı İçin: http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2004/02/06/teknoloji/teknoloji2.html

XFree86 hakkında paparazzi

roktas

XFree86 grubu referans niteliğindeki birkaç özgür yazılım lisansından biri olan klasik MIT/X11 lisansını değiştirerek 4.4 sürümünü duyurdu. Büyük patırtılar kopartan bu lisans kabaca "bu kodları dağıtırken benden daha vurgulu şekilde bahsedin" diyor ve bu isteği mukabilinde GPL uyumsuzluğundan da kurtulamıyor. Hemen hemen bütün dağıtımlar X 4.4'ü bu lisans şartlarıyla kabul etmeyeceklerini duyurdular. Debian X Strike Force grubunun da üyesi olan font experti Juliusz Chroboczek mevcut şartlar altında X projesi için gönüllü olamayacağını belirtti. Lisans sorunu ortaya çıkmadan önce aralarında Keith Packard, Jim Gettys gibi üstadların bulunduğu bir grup, XFree86 organizasyonundaki derin sorunlardan şikayetçi olarak farklı bir yapılanma oluşturmuşlardı zaten. Bu grup lisans değişimine de sert şekilde mukavemet ediyor. X 4.x serisinde gözünüzü, gönlünüzü açan önemli bütün değişikliklerin arkasındaki isim olan Keith Packard Debian geliştiriciliği için başvurdu ve başvurusu şu günlerde sonuçlanıyor. Galiba Debian, Freedesktop ile birlikte isyancıların kalesi olacak ;-)