Macromedia for GNU/Linux

0
demonic
Macromedia firmasının popüler Windows programları olan Flash, Dreamweaver ve benzerlerinin GNU/Linux sürümlerini pek yakında görebiliriz.Bu durumda Linux Windows karşısında biraz daha güçlenecek gibi.
Macromedia firması MS Windows işletim sistemi altında çalışan web animasyon programı olan Flash MX 2004'ü GNU/Linux altında Windows programlarının çalışmasını sağlayan Wine adlı arayüzle çalıştırılmaya uygun biçimde optimize etme kararı aldı.
Açıklama San francisco'daki flashforward konferansında konuşan Macromedia Yazılım Mimarisi Şefi Kevin Lynch'ten geldi.Macromedia Flash pluginlerini Linux'e uyarlamak için 1999'dan beri çalışıyor.

Bundan sonra da sırada Dreamweaver'ın olduğu söyleniyor.Kaynak: http://www.heise.de

http://www.linuxartist.org sitesindeki haber ise bunu doğrular nitelikte. Bu ilerde diğer yazılım firmalarının da GNU/Linux sürümlerini çıkarması için bir ön gelişme olabilir bu da GNU/Linux´u Windows karşısında daha güçlü kılar.
Merak edilen bir konu ise açık kaynak kodlu olup olmayacağı. Tahminler olmayacağı yönünde ama yine son söz Macromedia'ya düşüyor.

Görüşler

0
SHiBuMi
Açık kaynak olacağını sanmam, zaten wine üzerinden çalıştırılacaksa bu windows kodlarının açılması demektir. Hem bu ürünler neden open-source olsun ki ?
0
some2
http://f4l.sourceforge.net/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sanal Sergi: Ömer Uluç

FZ

"Ömer Uluç'un bu o kadar kendine özgü hareketi, tekrarlı, anlatımlı olmayan bir harekettir ama başka çağdaş resimlerde rastlandığı gibi basit bir damgalama değildir; kucaklayan bir harekettir. Espası özgürce ve cömertçe kucaklayan ve sadece figürleri yakalamak için daralan bir hareket. O kadar ki, figürler gerçekte espasın kasılmalarıdır." Catherine Millet, çağdaş ressamlarımızdan Ömer Uluç'u böyle yorumluyor.

Makale/Röpörtaj Turu

anonim

Uzun zamandır genel bir haber turu yapamamıştım. Sözü fazla uzatmadan başlıklara geçelim...

Küba Açık Kaynak Peşinde

ali_deren

Venezüella'nın lideri Hugo Chavez, ilginç muhalefet tarzıyla unutturduğu Küba Başkanı Fidel Castro'ya da ilham kaynağı oldu. Chavez'in ülkesini uluslararası yazılım tekellerinden kurtarmak için başlattığı açık kaynaklı yazılım ve sistemlere dönüş hamlesine Küba da destek vereceğini açıkladı.

Örümcek Adam filmi posterleri toplatılıyor!

larweda

3 Mayıs 2002'de vizyona girecek olan "Spider Man:The Movie" filminin sinemalara dağıtılmış posterleri Sony Pictures tarafından toplatılıyor, ayrıca firmanın resmi sitesinde yayında olan film fragmanları ve tanıtımları da yayından kaldırıldı. Sony bunlara gerekçe olarak Dünya Ticaret Merkezi'nin fragmanda ve posterlerde görünüyor olduğunu açıkladı. Fragmanda örümcek adamın Dünya Ticaret Merkezi ikiz kuleleri arasında ağ örmesi var, posterde de örümcek adamın gözünde ikiz kulelerin görüntüsünün yansıması görülüyor. Sony, En kısa zamanda yeni bir poster hazırlanacağını ve Aralık ayına kadar da içinde Dünya Ticaret Merkezi olmayan bir fragman hazırlayacağını açıkladı. 2002'de vizyona girecek filmlerden de ikiz kulelerin görüntülerinin tamamen çıkması bekleniyor.

Bu konular ve "Spider Man:The Movie" hakkında geniş bilgi almak için: www.spidermanhype.com

Delphi 2006 Lansman Etkinlikleri

anonim

Borland Türkiye (Bilgi ve Teknoloji Grubu Ltd.) Delphi 2006 lansmanı için 6 Aralık Salı İstanbul ve 7 Aralık Çarşamba Ankara'da etkinlik düzenliyor. Borland uzmanları Jason Vokes (Borland Delphi Ürün Müdürü), Alexander Goes (Borland EMEA Satış Müdürü) ve Doğuş Uysal (Borland Türkiye Ürün Direktörü) ev sahipliğinde seminer konukları olacak.