Macromedia for GNU/Linux

0
demonic
Macromedia firmasının popüler Windows programları olan Flash, Dreamweaver ve benzerlerinin GNU/Linux sürümlerini pek yakında görebiliriz.Bu durumda Linux Windows karşısında biraz daha güçlenecek gibi.
Macromedia firması MS Windows işletim sistemi altında çalışan web animasyon programı olan Flash MX 2004'ü GNU/Linux altında Windows programlarının çalışmasını sağlayan Wine adlı arayüzle çalıştırılmaya uygun biçimde optimize etme kararı aldı.
Açıklama San francisco'daki flashforward konferansında konuşan Macromedia Yazılım Mimarisi Şefi Kevin Lynch'ten geldi.Macromedia Flash pluginlerini Linux'e uyarlamak için 1999'dan beri çalışıyor.

Bundan sonra da sırada Dreamweaver'ın olduğu söyleniyor.Kaynak: http://www.heise.de

http://www.linuxartist.org sitesindeki haber ise bunu doğrular nitelikte. Bu ilerde diğer yazılım firmalarının da GNU/Linux sürümlerini çıkarması için bir ön gelişme olabilir bu da GNU/Linux´u Windows karşısında daha güçlü kılar.
Merak edilen bir konu ise açık kaynak kodlu olup olmayacağı. Tahminler olmayacağı yönünde ama yine son söz Macromedia'ya düşüyor.

Görüşler

0
SHiBuMi
Açık kaynak olacağını sanmam, zaten wine üzerinden çalıştırılacaksa bu windows kodlarının açılması demektir. Hem bu ürünler neden open-source olsun ki ?
0
some2
http://f4l.sourceforge.net/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet Ansiklopedileri Başabaş

gunebakan

Jimmy Wales'in lideriliğindeki Wikipedia ansiklopedisinin bilimsel yazılardaki gerçekliği Britannica ile çok yakın çıktı. Haftalık bilimsel dergi Nature'ın yaptığı araştırmaya göre bilimsel makalelerdeki yazı başına yanlışlık Wikipedia'da 4 iken Britannica'da 3 olarak tespit edildi.

Paragent Artık Açık Kaynak

zekzekus

Dana önce bu haberde adı geçen Paragent firması, geliştirdiği Bilgi İşlem Birimlerinin, sorumlulukları altında olan bilgisayarları izlemelerine ve gerektiğinde müdahele etmelerine olanak sağlayan yazılımını artık açık kaynak modeli ile dağıtacağını duyurdu.

Toshiba´dan 2cm´lik sabit sürücü

butch

En son rekorun Kasım ayında Hitachi tarafından duyurulan 1-inch(2.54 cm)'lik sabit diskte olduğu konuda, Toshiba yaptığı 0.85-inch(2.159) diskle rekoru eline geçirmiş oldu. 2-3 GB kapasiteye sahip olan diskler 2005 başında üretime geçecek.

Kaynaklar:/. ve http://neasia.nikkeibp.com

Başkasının Ödevini Yap Ferrari Kazan

FZ

Önce üniversite tezlerini bilgisayarda yazanlar ortaya çıktı, ardından hazır tezleri pazarlayanlar. Hemen ardından da sipariş üstüne tez yazanlar belirdi. Zamanla daha alt sınıflardaki öğrencilerin de bu 'nimetten' faydalanma arzusu keşfedildi. Üstelik bu 'pazarda' müşteri daha çok, sürüm de daha fazlaydı. Yapılan araştırmalara göre internet üstünden ödev hazırlayan, satan ve paylaşan sitelerin yıllık cirosu 2 milyar YTL'ye yaklaşıyor. Öğrencilerin kopya ödevler için en çok tarih ve edebiyat derslerini seçtiği ortaya çıkmış.

Yazılım Patentleri Protestosu Etkili Oldu

FZ

1 Eylül´de AB Parlamentosu'nda oylanması planlanmış olan Yazılım Patentleri yasa tasarısı dünya çapındaki protestolar yüzünden ertelendi.

FM sitesinin de destek verdiği protesto sonucunda dünya çapında pek çok büyük web sitesi belli bir süreliğine gönüllü olarak kendilerini kapattılar ve anasayfalarından patent yasasını protesto ettiklerini belirten duyurular yayınladılar.

Bu konuda hassasiyet gösteren herkese teşekkürler. Konu ile ilgili detaylı bilgiye bu adresten erişebilirsiniz.