Macromedia for GNU/Linux

0
demonic
Macromedia firmasının popüler Windows programları olan Flash, Dreamweaver ve benzerlerinin GNU/Linux sürümlerini pek yakında görebiliriz.Bu durumda Linux Windows karşısında biraz daha güçlenecek gibi.
Macromedia firması MS Windows işletim sistemi altında çalışan web animasyon programı olan Flash MX 2004'ü GNU/Linux altında Windows programlarının çalışmasını sağlayan Wine adlı arayüzle çalıştırılmaya uygun biçimde optimize etme kararı aldı.
Açıklama San francisco'daki flashforward konferansında konuşan Macromedia Yazılım Mimarisi Şefi Kevin Lynch'ten geldi.Macromedia Flash pluginlerini Linux'e uyarlamak için 1999'dan beri çalışıyor.

Bundan sonra da sırada Dreamweaver'ın olduğu söyleniyor.Kaynak: http://www.heise.de

http://www.linuxartist.org sitesindeki haber ise bunu doğrular nitelikte. Bu ilerde diğer yazılım firmalarının da GNU/Linux sürümlerini çıkarması için bir ön gelişme olabilir bu da GNU/Linux´u Windows karşısında daha güçlü kılar.
Merak edilen bir konu ise açık kaynak kodlu olup olmayacağı. Tahminler olmayacağı yönünde ama yine son söz Macromedia'ya düşüyor.

Görüşler

0
SHiBuMi
Açık kaynak olacağını sanmam, zaten wine üzerinden çalıştırılacaksa bu windows kodlarının açılması demektir. Hem bu ürünler neden open-source olsun ki ?
0
some2
http://f4l.sourceforge.net/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GnuPG Yeni Logo Yarışması!

BatoR

8 yıllık logolarından sıkıldıklarını dile getiren GnuPG, bir logo yarışması düzenlemiş. Yarışma süresi 31 Ekim' e kadar. Elde edilen bağışların %50'sini ödemeyi taahüt ediyorlar. Bu arada sonsor olmak isterseniz de Paypal aracılığı ile ödeme yapabiliyorsunuz. Sponsorların listesi 1. gelen logo belli olduktan sonra yayımlanacakmış. E hadi ne duruyorsunuz, davranın :)

swishzone.com´dan 1000$´lık yarışma...

BatoR

Swishzone'dan 1000$'lık yarışma. Koşullar basit; swish v2.0, kayıtlı kullanıcı olmak, SWF ya da SWI dosyası, e-mail adresi ve kısa bir açıklama. En iyi 10 sunu demo sayfasında yer alacak ve 1 ay boyunca en iyi hiti alan sunu yarışmayı kazanacak. Biraz daha ayrıntı diyenler için ; www.swishzone.com

Toshiba´dan 2cm´lik sabit sürücü

butch

En son rekorun Kasım ayında Hitachi tarafından duyurulan 1-inch(2.54 cm)'lik sabit diskte olduğu konuda, Toshiba yaptığı 0.85-inch(2.159) diskle rekoru eline geçirmiş oldu. 2-3 GB kapasiteye sahip olan diskler 2005 başında üretime geçecek.

Kaynaklar:/. ve http://neasia.nikkeibp.com

Türkiye'nin StackOverflow'u Açıldı

anonim

Türkiyenin bilişim sektörü sevdalılarını birleştirmeyi amaçlayan, dertlerine deva olayı hedefleyen site sonsuzdongu.net ilk sürümü ile yayına girdi. Site üzerinden şu anda istediğiniz soruları sorabiliyor veya cevap yazabiliyorsunuz. www.sosuzdongu.net

Yazılım Patentleri Protestosu Etkili Oldu

FZ

1 Eylül´de AB Parlamentosu'nda oylanması planlanmış olan Yazılım Patentleri yasa tasarısı dünya çapındaki protestolar yüzünden ertelendi.

FM sitesinin de destek verdiği protesto sonucunda dünya çapında pek çok büyük web sitesi belli bir süreliğine gönüllü olarak kendilerini kapattılar ve anasayfalarından patent yasasını protesto ettiklerini belirten duyurular yayınladılar.

Bu konuda hassasiyet gösteren herkese teşekkürler. Konu ile ilgili detaylı bilgiye bu adresten erişebilirsiniz.