BrainBench'in BenchGames Sonuçları Açıklandı

0
FZ
Meşhur bilgi işlem sertifikasyon sitelerinden BrainBench'in bir süre önce uluslararası katılım ile gerçekleştirdiği BenchGames etkinliğinin sonuçları açıklandı.

Katılım ve sertifika yoğunluğu olarak Hindistan, ABD, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Estonya, Latviya, Bulgaristan, Romanya gibi ülkelerin başı çektiği etkinlikte sertifika edinme sayısı cinsinden yapılan bir listede Türkiye 45. sıraya yerleşti.

Görüşler

0
malkocoglu_3
Sayi olarak yapilan listede Suudi Arabistan, Singapur gibi nufusu bizden az olan ulkeler daha yukaridalar. Yuzde cinsiden yapilan listede TR'yi ilk 50'de goremedim. Fakat: Sunu eklemek gerekir ki, sertifikalar yazilim muhendisligi, diller, vs. gibi konularda pek onemli degildir; Hint'lilerin bu konularda sertifika sahibi olmasi, "spagetti kod yazdiklarina dair" bir inanisi telafi etmek istemeleridir. Sertifika nerede lazim? ABD'de IT danisman sirketlerinin is mulakatlari baglaminda Cisco, Oracle DBA gibi konularda sertifika degerlidir (Microsoft danismanlarini -oxymoron- bu kategoriye dahil etmiyorum. Onlar mouse tiklama yetenekleri icin bile bir sertifika kesfetmistir muhakkak. Kendi adamlarini bile kirpmanin yolunu bulmuslar). Cisco: Java kongresinde bir sohbet sirasinda duyduguma gore (arkadas bu konuyu kapsamli sorusturmus gozukuyordu) Cisco sertifikasinin en ust seviyesinde TR'de tek bir muhendis mevcut degil. Buna inanirim cunku sirketlerde hala network'ler statik IP uzerinden kuruluyor, DHCP bile kullanamayan network admin'leri var. Zannediyorum butun bu konularda gelisme olacak, fakat esas onemli olan beklentileri yukseltmek. IT mudurleri biraz neler var neler yok diye arastirirsa iyi olacak ki teknik adamlardan onu beklesinler. Egitim sart! :)
0
FZ
Birkaç C# testine baktım BrainBench ortamında. Fena değil. Tabii her yönü ile test etmesi mümkün değil ve çok karmaşık senaryolar da sunmuyor. Böyle bir şeyi işe birini almak için değil de eğer söz konusu iş pozisyonuna tek tek görüşemeyeceğim kadar çok kişi başvuruyorsa (yüzlerce ya da belki birkaç bin kişi) o zaman basit bir eleme mekanizması olarak kullanırdım diye düşünüyorum. Yani söz konusu BrainBench testinden min. şu kadar puan alanlarla görüşeceğim yüz yüze demek gibi. Bilmiyorum başka ne işe yarar.
0
malkocoglu_3
Java EE icin ABD'de cok mulakat yaptim, en cok baktigimiz ozellik problem cozme yetenegi, enerji (cunku metanet'e etkisi var) ve teknoloji derinligi olurdu. Dil konusunda muthis cambaz olmayabilir, Einstein ne demis, ansoklepediden bakabilecegim seyleri kafamda tutmam. Tabii bazi tipik sorunlara hangi "kaliplarla" cevap verilecegini bilmelidir, ama onun otesinde muthis dil bilgisi aramayiz.

MS dunyasi apayri bir dunya. Adamlar duzeni merkezi tutuyorlar, bir danisman sirketin Solution Provider olabilmesi icin belli sayida sertifikali programci tutmasi gerekiyor, ve sinavlar MS tarafindan tanimlaniyor. Sinavlar yetenegi belli eder mi? Ben eleme mekanismasi olarak bile kullanmayabilirdim; Cunku sinav, adamin "ogrenmeyi ogrenmis" olup olmadigini gostermeyebilir, ki bu yetenek IT dunyasinda cok onemli. Adam ayni teste 5 kere girip o iki teknoloji icin bir tarafini yirtip gecmis olabilir, fakat 3. 4. teknolojiyi ne kadar rahat ogrenecek? Sinavlar bunu gosteremez herhalde. Ayrica zamanli, cok secenekli sinavlar, bence ogrencileri "cabuk" cevap vermeye yonlendiriyor, "derin" dusunmeye degil (Turkiye'de de ayni durum/problem sozkonusu).

Java EE'de sertifikasyona onem verilmemesinin bir diger sebebi "sistem disindan" pek cok teknolojinin kesfedilebilmesi herhalde. Dagitik bu yapiyi tek bir sekilde onaylamak oldukca zor. MS bana bu yuzden hep Komunist bir duzeni cagristirmistir, karsi taraf (acik yazilim esliginde tabii ki) daha cok serbest piyasa gibi.
0
FZ
NUnit, NAnt, NHibernate, log4net, Maven, AndroMDA.

Microsoft ve C# programcılarının faydalandığı ve ilk aklıma gelen açık kodlu projeler. Örnekler çoğaltılabilir (Java ve J2EE dünyası sağolsun ;-)

Bu durumda MS o kadar da yekpare ve tek elden görünmüyor değil mi?

Tabii sertifikasyonlar hele de BrainBench pek çok bakımdan anlamı olan bir şey değil bence de. Hele de ekip içi çalışmadan bahsediyorsak, programcının problem çözme yetilerinin yanısıra söz konusu işe ve ekibe uygunluğu da apayrı mevzular. Bunları da iki dakkada, yarım saatte, üç beş seçenek doldurtarak tespit etmek pek kolay değil.
0
yilmaz
Fırsatını bulmuş iken büyüklerimizden birkaç ipucu almak istiyorum. Kariyerimi java ile ilgili teknolojiler üzerinde geliştirmeye karar verdim. Elimden geldiğince öğrenmeye çalışıyorum. Fakat java cok geniş bir alana yayılmış durumda neresinden tutacağınızı düşünmek bile hayli vakit alıyor. Uzatmadan sorularıma geçeyim.
Bir görüşmeci olarak iş isteyen kişide ne tür özellikler olmalı? Elime geçen tüm iş fırsatlarını değerlendirmeye çalıştığım için okulu aksattık haliyle. Bu bir dezavantaj mıdır? Çok sayıda teknoloji var ve bunları öğrenmek vakit alan ve zor bi iş (işin gereği öğreniyoruz) iş hayatıne yeni atılan biri için neyi ne kadar bildiği ne kadar önemli? Özgeçmişlerini gördüğüm arkadaşlarım var. Ne bulmuşlarsa doldurmuşlar. Ben özgeçmişim de üzerinde bilgi sahibi olduğum konuları yazdığım için oldukça sade kalıyor onların yanında. Yanlış mı yapıyorum?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ABD´de ‘bilimi sevdirme’ patronu Prof. Dr. Osman Yaşar

malkocoglu

ABD'de matematik ve bilimi geliştirmek bir Türk profesörüne emanet edildi. ABD Başkanı George Bush'un eğitimi güçlendirme, orta ve yüksek öğrenimde matematiği, bilimi sevdirme projesi çerçevesinde başlatılan atılımın en önemli ayağı olan ‘Proje Değerlendirme Komitesi Başkanlığı’, The State University of New York'un (SUNY) teknoloji bölüm başkanlarından Hakkari Yüksekova doğumlu Prof. Dr. Osman Yaşar'a verildi.

Haber

Not: Merak edip Prof. Dr. Yasar'in bilimsel makalelerini taradık. Aşağıdaki makaleyi sitemizden indirebilirsiniz, yazılımbilim'in ne olduğu, nasıl öğretileceği hakkında harika bir makale. Sayın Yaşar sanki şu anki görevi için kendini hazırlıyormuş!

Yazılımbilim Eğitimi

Nokia N-gage'i Yeniden Yarattı!

anonim

2003 yılında piyasaya çıkan ve dünya çapında 2 milyon adet satan Nokia N-GAGE pek çok kişi tarafından başarısızlık olarak görülmüştü.Nokia bu ilk N-GAGE macerasından sonra tek bir konsol üretmek yerine N-GAGE'i bir platforma dönüştürmeyi planladı ve bunu resmi olarak duyurdu. N-GAGE platformu üyesi telefonlar N81, N95, N93 ve N73 olarak duyuruldu. Yeni nesil oyunların arasında ise Fifa 08, Asphalt Urban GT 3, The Sims 2 Pets vb. de var. Tek bir N-GAGE cihazı olmayacağını belirten Nokia, yeni telefonlarından N81'e iki adet oyun tuşu ekleyerek bir oyun telefonuna dönüştürdü. Kasım ayında hizmete girecek bu platform büyük ihtimalle n-gage sevenlerinin tercihi olacak.

e-bergi Temmuz Sayısı Çıktı!

anonim

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak, bilgisayar bilimi alanındaki Türkçe kaynak sıkıntısını gidermek amacıyla yayınlamakta olduğumuz elektronik dergi e-bergi , Temmuz 2008 sayısıyla bu ay da sizlerle...

Macromedia for GNU/Linux

demonic

Macromedia firmasının popüler Windows programları olan Flash, Dreamweaver ve benzerlerinin GNU/Linux sürümlerini pek yakında görebiliriz.Bu durumda Linux Windows karşısında biraz daha güçlenecek gibi.

Penguence 4. Sayısı Çıktı!

wetware

Dergimizin üretim sürecini olgunlaştırmaya, hedeflediğimiz düzenli çıkış dönemine ulaşmaya çalışıyoruz. Bunun için yazarlarımız, çalısma grubumuz ve siz okurlarımızın katkılarına teşekkür ediyor, daha iyiye ulaşmak için desteğinizi istiyoruz.