BrainBench'in BenchGames Sonuçları Açıklandı

0
FZ
Meşhur bilgi işlem sertifikasyon sitelerinden BrainBench'in bir süre önce uluslararası katılım ile gerçekleştirdiği BenchGames etkinliğinin sonuçları açıklandı.

Katılım ve sertifika yoğunluğu olarak Hindistan, ABD, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Estonya, Latviya, Bulgaristan, Romanya gibi ülkelerin başı çektiği etkinlikte sertifika edinme sayısı cinsinden yapılan bir listede Türkiye 45. sıraya yerleşti.

Görüşler

0
malkocoglu_3
Sayi olarak yapilan listede Suudi Arabistan, Singapur gibi nufusu bizden az olan ulkeler daha yukaridalar. Yuzde cinsiden yapilan listede TR'yi ilk 50'de goremedim. Fakat: Sunu eklemek gerekir ki, sertifikalar yazilim muhendisligi, diller, vs. gibi konularda pek onemli degildir; Hint'lilerin bu konularda sertifika sahibi olmasi, "spagetti kod yazdiklarina dair" bir inanisi telafi etmek istemeleridir. Sertifika nerede lazim? ABD'de IT danisman sirketlerinin is mulakatlari baglaminda Cisco, Oracle DBA gibi konularda sertifika degerlidir (Microsoft danismanlarini -oxymoron- bu kategoriye dahil etmiyorum. Onlar mouse tiklama yetenekleri icin bile bir sertifika kesfetmistir muhakkak. Kendi adamlarini bile kirpmanin yolunu bulmuslar). Cisco: Java kongresinde bir sohbet sirasinda duyduguma gore (arkadas bu konuyu kapsamli sorusturmus gozukuyordu) Cisco sertifikasinin en ust seviyesinde TR'de tek bir muhendis mevcut degil. Buna inanirim cunku sirketlerde hala network'ler statik IP uzerinden kuruluyor, DHCP bile kullanamayan network admin'leri var. Zannediyorum butun bu konularda gelisme olacak, fakat esas onemli olan beklentileri yukseltmek. IT mudurleri biraz neler var neler yok diye arastirirsa iyi olacak ki teknik adamlardan onu beklesinler. Egitim sart! :)
0
FZ
Birkaç C# testine baktım BrainBench ortamında. Fena değil. Tabii her yönü ile test etmesi mümkün değil ve çok karmaşık senaryolar da sunmuyor. Böyle bir şeyi işe birini almak için değil de eğer söz konusu iş pozisyonuna tek tek görüşemeyeceğim kadar çok kişi başvuruyorsa (yüzlerce ya da belki birkaç bin kişi) o zaman basit bir eleme mekanizması olarak kullanırdım diye düşünüyorum. Yani söz konusu BrainBench testinden min. şu kadar puan alanlarla görüşeceğim yüz yüze demek gibi. Bilmiyorum başka ne işe yarar.
0
malkocoglu_3
Java EE icin ABD'de cok mulakat yaptim, en cok baktigimiz ozellik problem cozme yetenegi, enerji (cunku metanet'e etkisi var) ve teknoloji derinligi olurdu. Dil konusunda muthis cambaz olmayabilir, Einstein ne demis, ansoklepediden bakabilecegim seyleri kafamda tutmam. Tabii bazi tipik sorunlara hangi "kaliplarla" cevap verilecegini bilmelidir, ama onun otesinde muthis dil bilgisi aramayiz.

MS dunyasi apayri bir dunya. Adamlar duzeni merkezi tutuyorlar, bir danisman sirketin Solution Provider olabilmesi icin belli sayida sertifikali programci tutmasi gerekiyor, ve sinavlar MS tarafindan tanimlaniyor. Sinavlar yetenegi belli eder mi? Ben eleme mekanismasi olarak bile kullanmayabilirdim; Cunku sinav, adamin "ogrenmeyi ogrenmis" olup olmadigini gostermeyebilir, ki bu yetenek IT dunyasinda cok onemli. Adam ayni teste 5 kere girip o iki teknoloji icin bir tarafini yirtip gecmis olabilir, fakat 3. 4. teknolojiyi ne kadar rahat ogrenecek? Sinavlar bunu gosteremez herhalde. Ayrica zamanli, cok secenekli sinavlar, bence ogrencileri "cabuk" cevap vermeye yonlendiriyor, "derin" dusunmeye degil (Turkiye'de de ayni durum/problem sozkonusu).

Java EE'de sertifikasyona onem verilmemesinin bir diger sebebi "sistem disindan" pek cok teknolojinin kesfedilebilmesi herhalde. Dagitik bu yapiyi tek bir sekilde onaylamak oldukca zor. MS bana bu yuzden hep Komunist bir duzeni cagristirmistir, karsi taraf (acik yazilim esliginde tabii ki) daha cok serbest piyasa gibi.
0
FZ
NUnit, NAnt, NHibernate, log4net, Maven, AndroMDA.

Microsoft ve C# programcılarının faydalandığı ve ilk aklıma gelen açık kodlu projeler. Örnekler çoğaltılabilir (Java ve J2EE dünyası sağolsun ;-)

Bu durumda MS o kadar da yekpare ve tek elden görünmüyor değil mi?

Tabii sertifikasyonlar hele de BrainBench pek çok bakımdan anlamı olan bir şey değil bence de. Hele de ekip içi çalışmadan bahsediyorsak, programcının problem çözme yetilerinin yanısıra söz konusu işe ve ekibe uygunluğu da apayrı mevzular. Bunları da iki dakkada, yarım saatte, üç beş seçenek doldurtarak tespit etmek pek kolay değil.
0
yilmaz
Fırsatını bulmuş iken büyüklerimizden birkaç ipucu almak istiyorum. Kariyerimi java ile ilgili teknolojiler üzerinde geliştirmeye karar verdim. Elimden geldiğince öğrenmeye çalışıyorum. Fakat java cok geniş bir alana yayılmış durumda neresinden tutacağınızı düşünmek bile hayli vakit alıyor. Uzatmadan sorularıma geçeyim.
Bir görüşmeci olarak iş isteyen kişide ne tür özellikler olmalı? Elime geçen tüm iş fırsatlarını değerlendirmeye çalıştığım için okulu aksattık haliyle. Bu bir dezavantaj mıdır? Çok sayıda teknoloji var ve bunları öğrenmek vakit alan ve zor bi iş (işin gereği öğreniyoruz) iş hayatıne yeni atılan biri için neyi ne kadar bildiği ne kadar önemli? Özgeçmişlerini gördüğüm arkadaşlarım var. Ne bulmuşlarsa doldurmuşlar. Ben özgeçmişim de üzerinde bilgi sahibi olduğum konuları yazdığım için oldukça sade kalıyor onların yanında. Yanlış mı yapıyorum?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Rus Hacker Serbest!

tupac

Dimitry Syklarov nihayet 50.000 dolar kefalet karşılığı serbest bırakıldı. Las Vegas`taki DefCon toplantısında yaptığı konuşmadan sonra FBI tarafından gözaltına alınmıştı. Başta Amerika olmak üzere dünyanın pek çok yerinde, aralarında Richard Stallman, Eric Raymond gibi ünlü programcıların da bulunduğu gösteriler düzenlenmişti. Ayrıntılar için http://www.ntvmsnbc.com
Bu "demokratik" ülke ne kadar demokratik?
Bu "özgürlükler" ülkesi ne kadar özgür?
Konuyla ilgili http://www.stallman.org'a bakmanızı öneririm.

Deneysel Müzik Aletleri Gecesi II

FZ

İlki Dogzstar'da olan Deneysel müzik aletleri gecesinin ikincisi 25 Ocak Cuma saat 22:00'de Balans Tonique'de.

Bilgi Üniversitesi öğrencilerinin performanslarını sergileyecekleri bu gösteride müzisyenler dizayn ettikleri sesleri yine kendilerinin dizayn ettiği entürmanlarla gece boyunca dinliyiciye farklı bir deneyim yaşatmayı planlıyor. Alışılmadık bir perspektifte geçecek bu gösteriye herkes davetlidir. Giriş bedavadır.

HP Türkiye´de üretim için hazırlanıyor

FZ

Bilgisayar şirketi HewlettPackard'ın (HP) Türkiye Genel Müdürü Şahin Tulga, "Türkiye'de üretim yapmayı düşünüyoruz, bu konuda ciddi çalışmalar yapıyoruz" dedi.

Tulga, Türkiye'nin ekonomik büyüklük bakımından dünyada 20'nci sırada bulunan önemli bir ülke olduğuna dikkati çekti. Şahin Tulga, HP'nin bu önemli potansiyeli daha iyi değerlendirmek için, yüzde 100 yabancı sermaye ile üretim yapmayı düşündüğünü belirtti. Çok büyük bir potansiyele sahip olan Türkiye'de var olmak ve bu potansiyeli daha iyi değerlendirmek için üretimin gerekli olduğunu vurgulayan genel müdür Tulga, şöyle konuştu: "Türkiye'de üretimimiz yok. Ancak üretim yapabilmek için çalışmalara başladık. Bu konuda Devlet Bakanı Ali Babacan ile görüşerek ilk önemli adımı gerçekleştirdik. Yüzde 100 yabancı sermaye getirerek, üretim yapmayı düşünüyoruz."

Kaynak: Radikal Gazetesi

Doktora Tezi Başa Bela Oldu!

FZ

Sean Gorman isimli doktora öğrencisinin tezine bakan profesör "basit ve önemsiz" bir çalışma demişti. Gorman´ın kendisi de çıktığı kızlara tezinden pek bahsetmiyordu çünkü "o kadar sıkıcı idi ki genellikle gözlerini tavana dikip ıslık çalmaya başlıyorlardı."

Ancak 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra Gorman´ın tezi öyle bir önem kazandı ki şirketler onu ele geçirmek, hükümet parça parça etmek, El Kaide ise kullanmak istedi.

Gorman doktora tezinde ne yapmıştı?

Yazılım Patentleri Protestosu Etkili Oldu

FZ

1 Eylül´de AB Parlamentosu'nda oylanması planlanmış olan Yazılım Patentleri yasa tasarısı dünya çapındaki protestolar yüzünden ertelendi.

FM sitesinin de destek verdiği protesto sonucunda dünya çapında pek çok büyük web sitesi belli bir süreliğine gönüllü olarak kendilerini kapattılar ve anasayfalarından patent yasasını protesto ettiklerini belirten duyurular yayınladılar.

Bu konuda hassasiyet gösteren herkese teşekkürler. Konu ile ilgili detaylı bilgiye bu adresten erişebilirsiniz.