BrainBench'in BenchGames Sonuçları Açıklandı

0
FZ
Meşhur bilgi işlem sertifikasyon sitelerinden BrainBench'in bir süre önce uluslararası katılım ile gerçekleştirdiği BenchGames etkinliğinin sonuçları açıklandı.

Katılım ve sertifika yoğunluğu olarak Hindistan, ABD, Rusya Federasyonu, Ukrayna, Estonya, Latviya, Bulgaristan, Romanya gibi ülkelerin başı çektiği etkinlikte sertifika edinme sayısı cinsinden yapılan bir listede Türkiye 45. sıraya yerleşti.

Görüşler

0
malkocoglu_3
Sayi olarak yapilan listede Suudi Arabistan, Singapur gibi nufusu bizden az olan ulkeler daha yukaridalar. Yuzde cinsiden yapilan listede TR'yi ilk 50'de goremedim. Fakat: Sunu eklemek gerekir ki, sertifikalar yazilim muhendisligi, diller, vs. gibi konularda pek onemli degildir; Hint'lilerin bu konularda sertifika sahibi olmasi, "spagetti kod yazdiklarina dair" bir inanisi telafi etmek istemeleridir. Sertifika nerede lazim? ABD'de IT danisman sirketlerinin is mulakatlari baglaminda Cisco, Oracle DBA gibi konularda sertifika degerlidir (Microsoft danismanlarini -oxymoron- bu kategoriye dahil etmiyorum. Onlar mouse tiklama yetenekleri icin bile bir sertifika kesfetmistir muhakkak. Kendi adamlarini bile kirpmanin yolunu bulmuslar). Cisco: Java kongresinde bir sohbet sirasinda duyduguma gore (arkadas bu konuyu kapsamli sorusturmus gozukuyordu) Cisco sertifikasinin en ust seviyesinde TR'de tek bir muhendis mevcut degil. Buna inanirim cunku sirketlerde hala network'ler statik IP uzerinden kuruluyor, DHCP bile kullanamayan network admin'leri var. Zannediyorum butun bu konularda gelisme olacak, fakat esas onemli olan beklentileri yukseltmek. IT mudurleri biraz neler var neler yok diye arastirirsa iyi olacak ki teknik adamlardan onu beklesinler. Egitim sart! :)
0
FZ
Birkaç C# testine baktım BrainBench ortamında. Fena değil. Tabii her yönü ile test etmesi mümkün değil ve çok karmaşık senaryolar da sunmuyor. Böyle bir şeyi işe birini almak için değil de eğer söz konusu iş pozisyonuna tek tek görüşemeyeceğim kadar çok kişi başvuruyorsa (yüzlerce ya da belki birkaç bin kişi) o zaman basit bir eleme mekanizması olarak kullanırdım diye düşünüyorum. Yani söz konusu BrainBench testinden min. şu kadar puan alanlarla görüşeceğim yüz yüze demek gibi. Bilmiyorum başka ne işe yarar.
0
malkocoglu_3
Java EE icin ABD'de cok mulakat yaptim, en cok baktigimiz ozellik problem cozme yetenegi, enerji (cunku metanet'e etkisi var) ve teknoloji derinligi olurdu. Dil konusunda muthis cambaz olmayabilir, Einstein ne demis, ansoklepediden bakabilecegim seyleri kafamda tutmam. Tabii bazi tipik sorunlara hangi "kaliplarla" cevap verilecegini bilmelidir, ama onun otesinde muthis dil bilgisi aramayiz.

MS dunyasi apayri bir dunya. Adamlar duzeni merkezi tutuyorlar, bir danisman sirketin Solution Provider olabilmesi icin belli sayida sertifikali programci tutmasi gerekiyor, ve sinavlar MS tarafindan tanimlaniyor. Sinavlar yetenegi belli eder mi? Ben eleme mekanismasi olarak bile kullanmayabilirdim; Cunku sinav, adamin "ogrenmeyi ogrenmis" olup olmadigini gostermeyebilir, ki bu yetenek IT dunyasinda cok onemli. Adam ayni teste 5 kere girip o iki teknoloji icin bir tarafini yirtip gecmis olabilir, fakat 3. 4. teknolojiyi ne kadar rahat ogrenecek? Sinavlar bunu gosteremez herhalde. Ayrica zamanli, cok secenekli sinavlar, bence ogrencileri "cabuk" cevap vermeye yonlendiriyor, "derin" dusunmeye degil (Turkiye'de de ayni durum/problem sozkonusu).

Java EE'de sertifikasyona onem verilmemesinin bir diger sebebi "sistem disindan" pek cok teknolojinin kesfedilebilmesi herhalde. Dagitik bu yapiyi tek bir sekilde onaylamak oldukca zor. MS bana bu yuzden hep Komunist bir duzeni cagristirmistir, karsi taraf (acik yazilim esliginde tabii ki) daha cok serbest piyasa gibi.
0
FZ
NUnit, NAnt, NHibernate, log4net, Maven, AndroMDA.

Microsoft ve C# programcılarının faydalandığı ve ilk aklıma gelen açık kodlu projeler. Örnekler çoğaltılabilir (Java ve J2EE dünyası sağolsun ;-)

Bu durumda MS o kadar da yekpare ve tek elden görünmüyor değil mi?

Tabii sertifikasyonlar hele de BrainBench pek çok bakımdan anlamı olan bir şey değil bence de. Hele de ekip içi çalışmadan bahsediyorsak, programcının problem çözme yetilerinin yanısıra söz konusu işe ve ekibe uygunluğu da apayrı mevzular. Bunları da iki dakkada, yarım saatte, üç beş seçenek doldurtarak tespit etmek pek kolay değil.
0
yilmaz
Fırsatını bulmuş iken büyüklerimizden birkaç ipucu almak istiyorum. Kariyerimi java ile ilgili teknolojiler üzerinde geliştirmeye karar verdim. Elimden geldiğince öğrenmeye çalışıyorum. Fakat java cok geniş bir alana yayılmış durumda neresinden tutacağınızı düşünmek bile hayli vakit alıyor. Uzatmadan sorularıma geçeyim.
Bir görüşmeci olarak iş isteyen kişide ne tür özellikler olmalı? Elime geçen tüm iş fırsatlarını değerlendirmeye çalıştığım için okulu aksattık haliyle. Bu bir dezavantaj mıdır? Çok sayıda teknoloji var ve bunları öğrenmek vakit alan ve zor bi iş (işin gereği öğreniyoruz) iş hayatıne yeni atılan biri için neyi ne kadar bildiği ne kadar önemli? Özgeçmişlerini gördüğüm arkadaşlarım var. Ne bulmuşlarsa doldurmuşlar. Ben özgeçmişim de üzerinde bilgi sahibi olduğum konuları yazdığım için oldukça sade kalıyor onların yanında. Yanlış mı yapıyorum?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mars Kurtarma Görevi Programlama Yarışması

FZ

Telsizden pilotun yardım çağrısı duyuldu: "Mayday, mayday!" ve devam etti, "Elysium bölgesinde yeni bir mağara keşfettik, piramidin hemen yakınında ve ani bir elektromanyetik dalga uzay gemimizin tüm elektronik sistemlerini bozdu, mecburi iniş yaptık. Eğer dünyada bizi duyan birileri varsa, lütfen yardım edin!". Ve sonra sinyal gürültüye dönüştü... Bu mesaj bir saat önce gelmişti ve siz de bunu Dünya Görev Kontrol Merkezinde dinlediniz. Mürettebatı kurtarmanın tek yolu bir araştırma robotunu programlamak ve robotun oraya uçmasını, bozuk uzay gemisini bulmasını, almasını ve sonra da Mars ana üssüne geri getirmesini sağlamak. Dünya ile Mars arasındaki büyük mesafe ve zaman farkından ötürü robota anında müdahele etme şansınız yok, her türlü şeyi önceden programlama durumundasınız.

100 km.den Daha Uzun Mesafeler İçin Pratik Kuantum Şifreleme

FZ

İngiltere´de çalışan bilimadamları 100 km.den daha uzun bir fiber optik hat üzerinden göndermek istedikleri veriyi kuantum şifreleme yöntemi ile gizleyerek göndermeyi başardılar.

Cambridge´deki `Toshiba Research Europe´ merkezi araştırmacıları bu başarılı denemeden yola çıkarak kısa sürede ticari sistemlerin geliştirilebileceğini belirttiler.

Yahoo! Instant Search'u Duyurdu

wizzyfx

Yahoo! daha siz sorgu metnini yazarken sonuçları ekrana getiren Instant Search'ü test etmeye başladı.

Gödel Teoremi ve Matematik Dışındaki Etkileri

FZ

Boğaziçi Üniversitesi, Matematik Topluluğunun düzenlediği bu ilginç ve heyecan verici seminer John Pym tarafından ``Thoughts Centered on Gödel´s Theorem´´ başlığı altında sunulacak.

Duyuru afişindeki iddiaya göre katılımcılardan herhangi bir matematik ya da sembolik mantık önbilgisi beklenmiyor. Söz konusu teoremin ispatı herkesin anlayacağı şekilde yapıldıktan sonra sıra bu teoremden yola çıkıp çok farklı alanlarda farklı argümanlar geliştiren kişilerin dediklerine gelecek ve söz gelimi Gödel´in teoreminden yola çıkıp ``düşünen makinalar yapmak imkansızdır´´ gibi fikirleri ispatlamaya çalışan bilimadamlarının düşüncelerine yer verilecek.

Yer: Boğaziçi Üniversitesi, Fen Edebiyat Fak. 3. kat, TB-310 no.lu derslik.
Tarih: 16 Aralık 2003 Salı, 17:00

Linux Router Projesi Sizlere Ömür (1997 - 2002)

FZ

Linux Router Project isimli proje sizlere ömür. Söz konusu proje 1.44 MB´lık floppy diskete sığan ve `router, access server, thin server, thin client, network appliance´ sistemleri kurup geliştirmeyi çok çok kolaylaştıran bir Linux dağıtımı idi.

Proje sorumlusu ve programcısı haberi verirken karşılaştığı güçlüklerden, IT sektörü ile ilgili sorunlardan, projeye yeterince destek verilmemesinden , vs. şikayet ediyor ve pek çok şeyi sivri bir dille eleştiriyor. Sebep olarak ekonomik nedenleri gösteren programcı Güney Florida´da muslukçuların Sistem Yöneticilerinden daha çok kazanmasını örnek göstererek programcıların geceli gündüzlü kod yazarak harcadıkları korkunç entelektüel çabaların karşılığının pek verilmediğini ve bu sebeple artık bilgisayar işi ile uğraşmaktan vazgeçmeyi düşündüğünü belirtiyor.

Görüldüğü gibi açık kodlu yazılım dünyası da güle oynaya kod geliştiren ve tatmin olmuş bir şekilde geleceğe güvenle bakan yazılımcılardan ibaret değil. Bu tip örneklerin ve eleştirilerin dikkatli şekilde değerlendirilmesinde fayda var. Böylelikle iddialı benzer projelerin benzer kadere maruz kalmasının önüne geçilebilir belki.