NTV ve MS...

0
urxalit
Bütün gün sinir ettiler. Yarım saatte bir Bilişim'e bağlanıp bir MS elemanını çıkardılar. Yok XP şöyle, yok XP böyle... Adamların da yenilik olarak yeni GUI dışında saydığı birşey yok. :)) Canlı yayın yapmadığı zamanlarda da XP hikayelerini banttan verdiler.
Güya Bilişim özel programıymış. Bilişim hakkında MS dışında başka hiç birşeyden bahsetmediler. Tabi arada birkac MS oyunu ve dvd çalar da gösterdiler. Sanki o kadar serverlar, ağ teknolojileri, konferanslar yokmuş bütün fuar alanını MS tek başına kiralamış gibi...

Tamam ntvmsnbc'yi ortak yürütüyor olabilirsin de bu kadar reklam kampanyasına alet olunmaz, satışlardan pay mı alıyorlar nedir... Hatta sevgili Mithat Bereket'imiz bile MS elemanı olmuş haberimiz yok. Yakında Pusula'da da M$'u ve yeni grafik arabirimlerini seyrederiz.. :)

Bugün NTV hakkında fikirlerim bayağı bayağı bir degişti...

Görüşler

0
anonim
İlginç bir tesadüf eseri şu anda bu mesajı okurken NTV'deki spiker kadın MS'ten birisi ile XP Home Edition hakkında konuşuyor :)
0
elrond
Windows XP nin sadece GUI updatei olduğunu düşünmek kullanmamak ile ilgli diye düşnüyorum.
Bir kullanmanızı tavsiye ederim. Kullanma imkanı yoksa News Grouplarda, ZDNET te ve CNET te çıkan makalelere bir göz atın derim.

Saygılar.
0
anonim
ne bekliyoruz ki
bizim de adimiz NTVMSNBC olsa :)))

adamlarin adinda bile MSN var.
o adi oraya bosuna koymadilar ya ?
0
anonim
NTV - NTV, MS - Microsoft - NBC - NBC. Yanisi su. Zaten bunlardan bir sekilde MS ile ortak. NBC uzerinden MS''un hisseleri var burada. Bu durumda boyle yapmalarindan daha dogal bir sey yok.

Aslen suna bakmak lazim. CNN''de, TRT''de vs. benzer programlarda da Gates''in ayagini yikamak icin benzeri gorulmemis bir gayret var. Bunu analmakta zorluk cekiyorum..
0
SHiBuMi
Anlamayacak bir şey yok: Para para para.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sanal İmza Yasası Meclis’ten Geçti

aRda_

ntvmsnbc.com haber sitesine yer alan habere göre, elektronik imzanın hukuki ve teknik yapısını, elektronik imzayla ilgili işlemlerle elektronik sertifika hizmet sağlayıcılarının faaliyetlerini düzenleyen Elektronik İmza Yasa Tasarısı TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Elektronik imza yasa tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Yasayla güvenli elektronik imza elle atılan imzayla aynı hukuki sonucu doğuracak. Yasada elektronik imzanın tanımı yapılarak hukuki ve teknik kullanımı düzenleniyor. Güvenli elektronik imzayla oluşturulan elektronik veriler, senet hükmünde olacak.

Kaynak: www.ntv.com.tr/news/252838.asp

OSEC Linux Eğitimleri : 18 Eylül

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Open Source Enterprise Centre tarafından gerçekleştirilen Linux eğitimleri yeni dönemi 18 Eylül'de başlayacak.


Eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.

Matrix´e Doğru Adım Adım

FZ

Birkaç ay sonra beş felçli hasta, merkezi Massachusetts´te bulunan Cyberkinetics firmasının geliştirdiği bir beyin-bilgisayar arayüzünü deneyecek. Şirketin BrainGate isimli bu cihazı hareket yeteneğini yitirmiş hastaların bir bilgisayarı ve/veya bir robotu kontrol etmelerine izin veriyor. Eğer klinik deneyler başarı ile tamamlanırsa sistemin 2007 yılında seri üretimle piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Cyberkinetics, maymunları kullanarak gerçekleştirdiği deneyde bu cihazı kullanarak hayvanları eğitti ve onların ekrandaki imleci sadece düşüncelerini kullanarak hareket ettirmelerini sağladı. Bu teknolojinin sene sonuna dek beş farklı insan üzerinde denenmesi planlanıyor.

ABD´de beyinden gelen sinyalleri anlamlı veriye dönüştürüp bunları bilgisayara aktarmak amaçlı beyin-bilgisayar arayüzü geliştiren başka şirketler ve üniversiteler de mevcut.

Kaynaklar:
- http://www.wired.com/news/medtech/0,1286,61889,00.html
- http://www.cyberkineticsinc.com

Turkcell ve Telsim'e rekor ceza

crematorium

Rekabet Kurulu, Aria'nın başvurusu üzerine kendisiyle `roaming´ yapmadıkları gerekçesiyle Turkcell'e 22 trilyon lira, Telsim'e de 8.6 trilyon lira para cezası verilmesine karar verdi.

Aria'nın sahibi İş-Tim'in ''kendisiyle ulusal dolaşım anlaşması yapılmaması nedeniyle hakim durumun kötüye kullanıldığı gerekçesiyle'' yaptığı başvuru üzerine konuyu değerlendiren Rekabet Kurulu, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun kapsamı çerçevesinde rekabeti engelleyici veya kısıtlayıcı eylemlere karşı her piyasada olduğu gibi telekomünikasyon pazarında da Rekabet Kurulu'nun görevli ve yetkili bulunduğunu bildirdi.

Haberin devamı için: Hurriyetim

Programlama Dilleri Savaşı Paneli: C++, JAVA, C#

FZ

Geveze fazlamesai.net muhabiri FZ, araştırmacı gazeteciliğin gereklerini yerine getirmek için usanmadan, yılmadan çalışmaya devam ediyor ve Crea-World, Polaris Plaza tesislerinden bildiriyor...

Internet Teknolojileri Derneği tarafından Dr. Mustafa Akgül yönetiminde, 19 Mart 2002 günü, 14:00 - 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilen "Programlama Dilleri Savaşı: C++, JAVA, C#" adlı panele katılım beklenenin epey üzerinde gerçekleşti. Galileo salonuna panel için gelen ve sayıları 60'ı geçen katılımcıyı ağırlayabilmek için dışarıdan sandalye servisi yapmak zorunda kalındı.