AmigaOS 4.0 Haber Turu

0
dcc
IntuitionBase.com sitesinde yayınlanan AmigaOS 4.0 ön sürüm tanıtım makalesini Türkçe'ye çevirdim. Makalede AmigaOS'un yeni sürümünün öne çıkan özellikleri tanıtılıyor.

Diğer bir haberse Picasso96 sürücüleriyle ilgili... P96, PPC olarak baştan yazıldı ve şimdi her zamankinden daha hızlı çalışıyor. OS4'ün hızını görmek isteyenler, videoları buradan (DivX olarak) veya buradan (Mpeg1 olarak) indirebilirler.

Görüşler

0
Challenger
mpeg1 linki yanlış olmuş. Doğrusu:
http://www.intuitionbase.com/os4morequal.mpg [www.intuitionbase.com]
0
sleytr
Doğrusu acaba bu video biraz hızlandırılmışmı acaba diye şüphe etmedim dersem yalan olur :) Gerçekten bu makinanın işlemcisi, belleği ve ekran kartı nedir, ne kadar güçlüdür bilmiyorum ama masaüstü performansı çok iyi.

0
pirx
makalenin linkinede ulaşamıyorum?
0
dcc
Makale linkinde bir sorun yok. Yukarıda verdiğim linkten girilebiliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

18 Yaşında Belediye Başkanı Oldu

melitical

ABD'nin Michigan eyaletine bağlı küçük bir kasabada yapılan belediye başkanlığı seçimini 18 yaşındaki Michael Sessions kazandı. 9000 nüfuslu ilçeyi kapı kapı dolaşan Michael seçim masrafları için yazın biriktirdiği 700 doları kullanmış.

Pi sayısının 1 trilyon 400 milyarıncı basamağı kaç?

conan

Hürriyet gazetesinde okuduğum bu habere göre Tokyo üniversitesinden Yasuma Kanada ve ekibi 5 yıl vererek yarattıkları bir programla 400 saatte pi sayısını 1 trilyon 400 milyar yakınlıkla hesaplamayı başarmışlar. Kendilerine ait yaklaşık 20 yıllık rekoru da kırmışlar.

Gazeteye göre bu hesabı yapmak o kadar da önemli değilmiş. Çünkü astronomlar bile bu kadar sayıyı kullanmazlarmış :P Pi`nin tanımı da var gazetede, okuyalım :)

Başımıza taş yağacak!

conan

Popüler Ski doo, Lynx gibi kar sporları ve Sea doo gibi su sporları araçlarının yaratıcısı Bombardier yeni konsept aracını tanıttı: EMBRIO. Segway çılgınlığını bir adım ileri götüren bu araç oldukça ilginç. Herşeyden önce tek tekerlekli olması insanı Jetgillerden çıkma bir araçmış gibi oldukça şaşırtıyor.

Aracın özelliklerinden bir tanesi ise hiz 20 km/h altına düştüğünde bir `iniş tekerleği`nin açılması. Motosiklet oturma biçiminde dizayn edilen taşıit birden fazla kişiyi taşıyacak şekilde şekillendirilmiş. Ayrıca yakıt olarak hidrojen hücrelerinin kullanımı da benim hoşuma giden başka bir özellik. Benim gibi ağzı sulanma ötesi olanlara kötü haberim var. Ne yazik ki bu aracın piyasa tarihi 2025 olarak düşünülüyor.

Thinking About Computing

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü efsanevi İngiliz matematikçi, mantıkçı, şifre uzmanı (Almanların II. Dünya Savaşı esnasında kullandıkları ENIGMA şifresinin çözümünde aktif rol almış ve bir makina geliştirmişti bu iş için), günümüzdeki bilgi işlem modelinin ve yapay zekâ çalışmalarının öncülerinden Alan Turing'in anısına 4-5 Mayıs tarihlerinde Turing Haftasonu ve seminerler dizisi düzenliyor.

FLAŞ! AOL Red Hat`i satın mı alıyor?

ganzo66

İlk kez Washington Post tarafından ortaya atılan iddiaya göre, dünyanın en büyük medya şirketi yine dünyanın en büyük Linux şirketi Red Hat'i satın almak için görüşmeler yapıyor. AOL, Red Hat ve Microsoft şimdilik sessiz.

Geçtiğimiz ay 33 milyonun üzerinde abonesi olduğunu açıklayan AOL (America Online) ünlü ani mesajlaşma sistemini Windows harici sistemlere de taşıyabilmek için uzun süredir çalışıyor. AOL'un, Microsoft'un .NET vizyonunu, kendi geleceği için büyük bir tehdit olarak algılaması nedeniyle bu görüşmelerin başladığı konusunda iddialar var.