Robocup 2005 Şampiyonu: Türkiye

0
FZ
Boğaziçi Üniversitesi Bilg. Müh.den Prof. Dr. Cem Say'ın "cogsciforum" e-posta listesine son gönderdiği iletiye göre Osaka, Japonya'da düzenlenen Robocup 2005 robot futbol turnuvasını Prof. Dr. Levent Akın yönetimindeki Cerberus ekibi kazanmış. Diğer takımları da burada görebilirsiniz.

Dr. Akın'ı ve öğrencilerini bu başarıdan ötürü kutluyor robotik ile YZ bilimlerinin ülkemizde ve dünyada gelişmesine daha da büyük katkılarda bulunmalarını diliyoruz.

Görüşler

0
libertarian
Gurur verici bir haber.Futbolda başarı elde edlilecekse böyle edilmesi daha doğru sanırsam.
0
FZ
Bir düşünün bakalım Yapay Zekâ, robotik ve multiagent systems alanındaki gelişmeleri test etmek için neden bu oyun seçilmiş.

0
sleytr
Robotlar tarafından oynaması basketbol gibi diğer birçok takım oyununa göre daha kolay olduğundan olabilir mi? 1 [news.nationalgeographic.com] 2 [www.ri.cmu.edu]
0
FZ
Bence sebep dünyadaki en karmaşık oyunlardan biri olması.
0
FZ
Prof. Dr. Cem Say'dan teknik bir düzeltme geldi, FM camiası ile paylaşalım:

"Duyuru için teşekkürler, yalnız FM'deki 'futbol turnuvasını ... kazanmış' cümlesi tam doğru değil. O ligde iki yarışma var: Biri "soccer competition", yani sonucu karşılıklı maçlarla belirlenen bir yarışma. Bizimkiler (esasen eski modeli kullanan tek takım oldukları için) orada iyi bir sonuç almadılar. Ama bir de "technical challenge" var: Robotların sahada (maç ortamında değil) belirlenen (değişken ışıkta penaltı atmak veya sahada hakemin belirlediği bir dizi noktayı kenar sütünlarına bakmadan dolaşmak gibi) üç değişik görevi yerine getirmeleri isteniyor, bunlardan alınan toplam puana göre sıralama yapılıyor. Bu asıl zor olan kısım, çünkü her sene teknolojik sınırları biraz daha zorlayacak görevler çıkıyor. Bana sorarsan o donanımla bizimkilerin maçların birincileri de dahil herkesi geçip o kategorinin şampiyonu olmaları yer saptama ve görme algoritmaları konusunda ne kadar iyi olduklarını (yani "vücut" değil ama "beyin" bakımından) gösteriyor." - Cem Say
0
ekin
Cerberus ekibinin tüm puanları için :

http://www.tzi.de/4legged/bin/view/Website/Results2005

Bu arada, bulabilirseniz yarışmaların filmleri izlemeye çalışın, hatta ekipten tanıdıklarınız varsa, yarışmaları anlattırmayı unutmayın, gerçekten eğlenceli oluyor.. :-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linus Torvalds Kernel geliştirmeyi bırakıyor.

conan

Slashdot'un bu haberine gore Linus Torvalds kernel geliştirmekten yorulduğunu ve bu işi artık başka birisinin ele alması gerektiğini belirtti. Ne yazık ki beklenen gerçekleşti. Uzun zamandır soylentileri yalanlayan camia da bu haberle sarsıldı.

OK OK... 1 Nisan haberi nasıl olacak ki başka??... ;)

Google'dan Kadın Bilgisayar Bilimcilere Anita Borg Bursu

FZ

Google Anita Borg Bursu Kazanan Bir Araştırmacı: Sara Adams Google, kısa ömrünü teknoloji hakkındaki düşüncelerimizi dönüştürmeye ve kadınlar ile azınlıkların teknolojiye erişmelerindeki engelleri kaldırmaya adamış Dr. Anita Borg (1949-2003) adına bir burs veriyor.

Google'ın Anita Borg bursu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki öğrencilere yönelik. Google, bu burs ile bilgi işlem ve teknoloji geliştirmede kadın araştırmacıların mükemmelleşmesini ve kendilerinden sonra geleceklere örnek olmalarını hedefliyor.

Bursa başvuranlar arasından seçilecek başarılı lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri 2009 - 2010 akademik yılı için kişi başına 5000€ alacaklar.

2009 Haziran ayında tüm finalistler Google'ın Zürich'teki Mühendislik Merkezine davet edilecekler ve oradaki atölye çalışmalarına, panellere, sosyal aktivitelere katılma ve birbirleri ile tanışıp fikir alışverişinde bulunma imkanına kavuşacaklar.

Adayların sağlaması gereken özellikler:

Küba Açık Kaynak Peşinde

ali_deren

Venezüella'nın lideri Hugo Chavez, ilginç muhalefet tarzıyla unutturduğu Küba Başkanı Fidel Castro'ya da ilham kaynağı oldu. Chavez'in ülkesini uluslararası yazılım tekellerinden kurtarmak için başlattığı açık kaynaklı yazılım ve sistemlere dönüş hamlesine Küba da destek vereceğini açıkladı.

Yeni ve Tek Dünya Şampiyonu: V.Kramnik

sefalet

Yirmi yıla yakın zamandır satranç dünyası iki ayrı kuruluş ile temsil ediliyordu.Birden fazla dünya satranç şampiyonunun ortalarda gezdiği bu süreçte, Klasik Satranç Dünya şampiyonu ve FIDE Dünya Şampiyonu vardı.

Bilişim Çalışanları Anketi Sonuç Raporu

wetware

EMO Bilgisayar Mühendisliği Meslek Dalı Ana Komisyonu tarafından hazırlanan Bilişim Çalışanları Anketi'nin sonuçları yayınlandı. 483 bilişim çalışanının katıldığı anket, bilişim çalışanları ve sektör hakkında önemli bilgiler veriyor. Rapora aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz: http://bilmuh.org/images/Belge/anketsonucraporuv3.pdf