İTÜ Doğal Dil İşleme Takımı Web Sayfaları Yayında

0
tahiroglu
İTÜ DDİ Takımının Internet sitesi yenilenmiş biçimiyle bir süredir yayında. Sitede DDİ terimleri, çalışma alanları, DDİ bağlantıları, projeler ve yazılımlarla Türkçeyle ilgili belge ve bağlantıların bulunduğu bölümler yer almakta.

Adres: http://ddi.ce.itu.edu.tr/

İlgili Yazılar

78. Akademi Ödülleri Sahiplerini Buldu

ahazer

Geçtiğimiz gün sabah saatlerinde 78.Academi Ödülleri sahiplerini buldu. Bunlar arasında en ilginci "MARCH OF THE PENGUINS" oldu. Böyle bir belgeselin böyle bir ödülü kazanması penguen sevenleri mutlu etmiştir umarım. Oscar sayfası

HP Compaq`ı satın aldı

tongucyumruk

Slashdot`ta bugün çıkan bir habere göre bilgisayar devi Compaq yine bir başka dev olan HP tarafından satın alındı. Bu yolla HP IBM`den sonra dünyadaki ikinci büyük bilgisayar firması haline geldi.

Türkiye Bilişim Haftası 1 - 7 Eylül 2003

FZ

Türkiye Bilişim Derneği'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Türkiye Bilişim Haftası" 1-7 Eylül 2003 tarihleri arasında İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Sergi Sarayı, Hilton Oteli ve Bilişim Caddesi (İstiklal Caddesi) Beyoğlu'nda gerçekleştirilecek.

Haftanın tanıtımı için yayın yapan http://www.bilisimhaftasi.org.tr/ sitesinde organizasyon programının detaylarını bulabilirsiniz.

Sitede dikkat çeken bölümler arasında satranç turnuvası, bilişim bağlamında en iyi gazete, köşe yazarı, parti, bürokrat, vs. gibi anketler var.

2005 Yılının En İyi 100 Ürünü

Skeleton

PC World 2005 yılının en iyi ürünlerini seçmiş. Listeye buradan ulaşabilirsiniz.

EnderUNIX Logo Yarışması Düzenliyor

honal

Değerli Açık kod severler,

6 yıldır sizlerin sevgi ve destekleri ile bugünlere geldik. Yıllar geçtikçe daha da büyüdük. 200 civarında doküman yazıldı, 14 proje geliştirildi, 400 kişiyi barındıran mail listemiz oldu, 3000 kişi bizden haber almak için kayıt yaptırdı. Çok az insanın ilgi duyduğu konular üzerine çalışmamıza rağmen günlük yaklaşık 2000, aylık 25000 tekil ziyaret ve toplamda aylık 70.000 sayfa gösterimine ulaştık.

Bu büyüme ile birlikte misyonumuz aynı kalmak üzere vizyonumuzu da değiştirdik. Bu nedenle alıştığınız FreeBSD'yi ima eden logomuzu da değiştirmek istiyoruz. Sizlerin katılımını sağlamak için bir yarışma açmayı uygun gördük.