Rus Hacker Serbest!

0
tupac
Dimitry Syklarov nihayet 50.000 dolar kefalet karşılığı serbest bırakıldı. Las Vegas`taki DefCon toplantısında yaptığı konuşmadan sonra FBI tarafından gözaltına alınmıştı. Başta Amerika olmak üzere dünyanın pek çok yerinde, aralarında Richard Stallman, Eric Raymond gibi ünlü programcıların da bulunduğu gösteriler düzenlenmişti. Ayrıntılar için http://www.ntvmsnbc.com
Bu "demokratik" ülke ne kadar demokratik?
Bu "özgürlükler" ülkesi ne kadar özgür?
Konuyla ilgili http://www.stallman.org'a bakmanızı öneririm.

Görüşler

0
gencbeyin
Amerikan filmlerinde hep iyiler kazanirdi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

HP Compaq`ı satın aldı

tongucyumruk

Slashdot`ta bugün çıkan bir habere göre bilgisayar devi Compaq yine bir başka dev olan HP tarafından satın alındı. Bu yolla HP IBM`den sonra dünyadaki ikinci büyük bilgisayar firması haline geldi.

İsmini MARS`a gönder!

larweda

NASA, 2003 yılında planlanmış MARS uçuşu için tüm uzay heveslilerine isimlerini Mars'a gönderme şansı veriyor. Bu muhabbet aslında yıllardır duyulur söylenir, (hatta ilkokulda bu uğurda bi dolu kartpostal attığımı bile hatırlarım :-) ama ilk defa resmi bir kaynaktan duyurulduğunu görüyorum. Ama şimdi internet sağolsun gidiyosunuz NASA'nın web sitesine, iki dakikada, ööle kişisel bilgilerinizi filan vermeden veriyorsunuz isminizi, NASA da topladığı bu isimleri bir CD`ye doldurup MARS`a gönderiyor. Sembolik de olsa MARS`ta sizin de isminiz oluyor. Bu da fazlamesai`nin MARS`a gitme sertifikası.

Ereğli´li Bir Bilgisayarcı da Virüs Yazdı!

redial

Dünyanın en büyük bilgisayar güvenlik yazılım şirketlerinden Symantec'in sitesinde yer alan habere göre, tahminen Ereğli doğumlu yazılımcının hazırladığı VBS.Ereglili@mm adlı virüs, yayılmaya başladı.

Genome Projesi

anonim

Bir çoğunuzun bildiğini sanıyorum, "Human Genome Project", insanın gen haritasını çözme uğraşında olan oldukça geniş kapsamlı bir proje. Bu araştırmalar insan ırkının geleceği (eğer varsa) için oldukça pozitif sonuçlar doğuracak. Bu aşamada en büyük problem, tek bir gen için bile yoğun CPU gücü ve zaman gerekli olması. Stanford üniversitesi, SETI@HOME a çok benzer bir GENOME@HOME uygulaması geliştirmiş.

DVD Jon Aklandı!!

oktay

Yazıp dağıttığı Linux gibi işletim sistemleri üzerinde DVD izleyebilmeyi sağlayan DeCSS programı yüzünden hakkında Norveç mahkelemelerinde dava açılan Jon Johansen adlı genç hakkındaki bütün suçlamalardan beraat etti.