802.11g Artık Bir Standart

0
murat09
Kablosuz yerel ağlarda yeni standartın adı 802.11g. Beklendiği gibi yeni standart olarak olarak ilan edilen 802.11g, kablosuz ağları 54Mbps hızla tanıştıracak.
Aslında uzunca bir süredir piyasada bulunan 802.11g cihazlar çoğu üretici ve kullanıcı tarafından yeterince stabil bulunsa da, yeni standartın geriye dönük olarak uyumluluğunu garantileyecek bir sertifikasyona daha ihtiyacı var. Wi-Fi Alliance isimli kablosuz ağ ekipmanı üreticileri birliği Wi-Fi sertifikasyonunu üye üreticilerin ürünlerinin birbirleriyle sorunsuz çalışmasını sağlama amacıylagerekli testlerden geçen ürünlere veriyor. Şimdiye dek sadece 802.11b standardında ürünlere verilen Wi-Fi sertifikası bundan böyle test edilip onaylanan 802.11g ürünlerde de bulunacak.802.11b ile aynı 2.4GHz bandında çalışan 802.11g, mevcut Wi-Fi ağların genişletilmesinde kullanılabilecek.
802.11g'nin resmiyet kazanması özellikle kurumsal kullanıcılara yönelik kablosuz ağ çözümlerinde artış sağlayacak. HP ve Microsoft gibi firmaların 802.11g standartında ürünler geliştirmekte oldukları ancak piyasaya sürmek için 802.11g'nin standart olarak ilan edilmesini bekledikleri biliniyordu. 802.11g ekipmanları uzun süredir piyasada olan Apple gibi üreticilerin de kısa süre içinde ürünlerini yenileyecekleri bildiriliyor.

Kaynak: www.mobilkusak.com/articles/detail/detail2.asp?id=263

İlgili Yazılar

Indicube

anonim

Taşınabilir, izlenebilir ve tabi dinlenebilir medya konseptini bir ileriki seviyeye getirecek "göze yakın giyilen" ürün Indicube Mart ayında piyasaya sunulacakmış.

Evet artık istediğimiz görsel(ntsc/pal) medyayı bu özel gözlükle izleyebileceğiz. NTSC/PAL girişinden TV ye bağlanabilen herhangi bir aleti(TV, DVD oynatıcı,oyun konsolu, Ipod vs) bağlamak mümkün. Ayrıca USB girişinden de bilgisayar yada çesitli kablosuz ağ yayın alıcısını kullanabiliyorsunuz. Bence güzel yani iPod gibi kullanışsız olmasın diye de GNU/Linux işletim sistemiyle geliyor olması...

Sony'nin yarattığı çalkantının dinmesine daha çok var...

conan

Şurada daha önce değinmiştik. Konu kişisel bloglardan, bilgisayar basınına ve daha sonra ana basına taşınan konuların belki de en güzel örneği. Bruce Schneier'in Sony'nin yediği bu halt konusunda söyleyecekleri bitmedi. :) Bu adreste enfes bir özet geçmiş üstad.

Yazıdan bazı çarpıcı cümleler:
- The only thing that makes this rootkit legitimate is that a multinational corporation put it on your computer, not a criminal organization.
Bu rootkit'i haklı kılan tek şey bir suç örgütü tarafından değil, çokuluslu bir şirket tarafından sisteminize yerleştirilmiş olması.

Türkiye'de Site Kapatmalarının Hukuki Altyapısı

FZ

Az önce bize önce telefon ile ulaşan ve ardından e-posta yazan bir Türk Telekom haberleşme mühendisi FM okurunun mesajını olduğu gibi paylaşıyoruz.

"Türkiye’de Site Kapatmalarının Hukuki Altyapısı

Yazılımcılara Devlet Teşviği Geliyor

FZ

"Ben yazılım projesi yapacağım" diyen kişiye devlet karşılıksız 100 bin YTL verecek...

Habertürk teknoloji editörü Selin Canik'e konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım teşviğin nasıl işleyeceğini şöyle anlattı:

Yenilikçi İş Fikri Yarışması

101

Genç patronlar yenilikçi iş fikri yarışması, Eskişehir Yazılım Üssü Genç Girişimci Eğitim Merkezi’nde eğitim alacak ve proje geliştirecek olan gençlerin seçilebilmesi için ülke genelinde düzenlenen bir yarışmadır.