802.11g Artık Bir Standart

0
murat09
Kablosuz yerel ağlarda yeni standartın adı 802.11g. Beklendiği gibi yeni standart olarak olarak ilan edilen 802.11g, kablosuz ağları 54Mbps hızla tanıştıracak.
Aslında uzunca bir süredir piyasada bulunan 802.11g cihazlar çoğu üretici ve kullanıcı tarafından yeterince stabil bulunsa da, yeni standartın geriye dönük olarak uyumluluğunu garantileyecek bir sertifikasyona daha ihtiyacı var. Wi-Fi Alliance isimli kablosuz ağ ekipmanı üreticileri birliği Wi-Fi sertifikasyonunu üye üreticilerin ürünlerinin birbirleriyle sorunsuz çalışmasını sağlama amacıylagerekli testlerden geçen ürünlere veriyor. Şimdiye dek sadece 802.11b standardında ürünlere verilen Wi-Fi sertifikası bundan böyle test edilip onaylanan 802.11g ürünlerde de bulunacak.802.11b ile aynı 2.4GHz bandında çalışan 802.11g, mevcut Wi-Fi ağların genişletilmesinde kullanılabilecek.
802.11g'nin resmiyet kazanması özellikle kurumsal kullanıcılara yönelik kablosuz ağ çözümlerinde artış sağlayacak. HP ve Microsoft gibi firmaların 802.11g standartında ürünler geliştirmekte oldukları ancak piyasaya sürmek için 802.11g'nin standart olarak ilan edilmesini bekledikleri biliniyordu. 802.11g ekipmanları uzun süredir piyasada olan Apple gibi üreticilerin de kısa süre içinde ürünlerini yenileyecekleri bildiriliyor.

Kaynak: www.mobilkusak.com/articles/detail/detail2.asp?id=263

İlgili Yazılar

BurningMan.com

sundance

Bir arkadaşımın tavsiyesi ile girdiğim ve gözlerime inanamadığım bir site BurningMan.com

BurningMan 1986`da Larry Harvey tarafından Baker Beach`de başlatılan bir installasyon. 2,5 metre yüksekliğinde tahtadan bir adam yapıp onun yakılması, yaklaşık 20 kadar insanın etrafta toplanması, o an çıkan bir synerjik kıvılcımla bunun senelik bir toplantı haline gelmesi ve en sonunda 2000 yılında 12 metre yüksekliğinde bir burningman ve 25,400 katılımcı ile muazzam bir birliktelik halini alması...

Internet yönü de önemli olan bu etkinliği diğerlerinden ayıran bazı yanları var...

Genetik Algoritma İle `Cluster´ Topolojisi Oluşturma

FZ

Kentucky Üniversitesi araştırmacıları 128 işlemcili bir Beowulf `cluster´ını Athlon XP kullanarak inşa ettiler. Araştırmacılar son geliştirdikleri bu paralel bilgi işlem sisteminin fiyat/performans rekoru kıracağını belirtiyorlar. Toplam maliyeti 39,000$ olan bu sistem gigaflop başına 100$ gibi bir maliyete sahip.

Şimdi gelelim işin asıl ilginç kısmına: Söz konusu 128 bilgisayarı bir araya getiren ağın topolojisi bir genetik algoritma ile tasarlanmış!

Detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

cember.net: Türkiye'de İş Odaklı Bir 'Sosyal Ağ'

FZ

Internet tabanlı toplumsal şebekeler (social network) son dönemin gözde eğilimleri (trendleri) arasında. Bunların "iş"e yönelik olanlarını ise daha önce LinkedIn gibi örneklerden biliyorduk.

11. Geleneksel Programlama Yarışması (Odtü Bilgisayar Topluluğu)

anonim

ODTU Bilgisayar Topluluğu Programlama Yarışması, 11. senesinde karşınızda ! Yarışmaya katılmanız için tek yapmanız gereken , 8 Nisan'a kadar grubunuzu kurup ön eleme sorularına internet üzerinden cevap vermek !

Yurtdışı Internet Çıkışlarında Sorun

FZ

Türk Telekom, denizaltı fiberoptik kabloların bu sabah kopmasından kaynaklanan yurtdışı internet çıkışlarında yaşanan sorun nedeniyle, hizmeti alternatif yollardan verecek.

Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saat 08.20'den itibaren Türk Telekom'a ait sea-me-we3 denizaltı fiberoptik kablolarda meydana gelen kopmadan dolayı, Türkiye'nin yurtdışı internet bağlantılarında aksamalar yaşanıyor. Problemin kaynağının tespiti ve kısa sürede giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, hizmetin geçici olarak alternatif yollardan verileceği ve gelişmelerden kamuoyunun bilgilendirileceği kaydedildi.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/veriler/2004/01/04/haber_101242.php