802.11g Artık Bir Standart

0
murat09
Kablosuz yerel ağlarda yeni standartın adı 802.11g. Beklendiği gibi yeni standart olarak olarak ilan edilen 802.11g, kablosuz ağları 54Mbps hızla tanıştıracak.
Aslında uzunca bir süredir piyasada bulunan 802.11g cihazlar çoğu üretici ve kullanıcı tarafından yeterince stabil bulunsa da, yeni standartın geriye dönük olarak uyumluluğunu garantileyecek bir sertifikasyona daha ihtiyacı var. Wi-Fi Alliance isimli kablosuz ağ ekipmanı üreticileri birliği Wi-Fi sertifikasyonunu üye üreticilerin ürünlerinin birbirleriyle sorunsuz çalışmasını sağlama amacıylagerekli testlerden geçen ürünlere veriyor. Şimdiye dek sadece 802.11b standardında ürünlere verilen Wi-Fi sertifikası bundan böyle test edilip onaylanan 802.11g ürünlerde de bulunacak.802.11b ile aynı 2.4GHz bandında çalışan 802.11g, mevcut Wi-Fi ağların genişletilmesinde kullanılabilecek.
802.11g'nin resmiyet kazanması özellikle kurumsal kullanıcılara yönelik kablosuz ağ çözümlerinde artış sağlayacak. HP ve Microsoft gibi firmaların 802.11g standartında ürünler geliştirmekte oldukları ancak piyasaya sürmek için 802.11g'nin standart olarak ilan edilmesini bekledikleri biliniyordu. 802.11g ekipmanları uzun süredir piyasada olan Apple gibi üreticilerin de kısa süre içinde ürünlerini yenileyecekleri bildiriliyor.

Kaynak: www.mobilkusak.com/articles/detail/detail2.asp?id=263

İlgili Yazılar

Ebay, Skype'ı Satın Aldı

wizzyfx

Son zamanlarda sıkça duymaya başladığımız şirket birleşmelerinden biri daha gerçekleşti. Hepimizin yakından tanıdığı açık arttırma sitesi Ebay, internet tabanlı populer sesli iletişim programı Skype'ı satın aldı.

Rent a Hacker

HoLY

Uzun yıllardır üniversitede geçemediğiniz dersleriniz mi var, lise notlarınızı yükseltmek mi istiyorsunuz ya da kırilmasini istediğiniz mailler ya da hacklenmesini istediğiniz serverlar mı var ve siz bunlari yapamıyorsunuz?O zaman ne yapıyorsunuz, bir adet Hacker kiralıyorsunuz, o sizin için bunları yapıveriyor. İşin şakası bir yana newsbytes`da gezerken dikkatime ilişen bi haber; adamlar ciddi ciddi böyle bir işe soyunmuş. Fiyatlara gelince biraz tuzlu; 300-2100 dolar arasında değişiyor. Enteresan bulduğum için yazma gereği duydum, neyse cok laf ettim, ayrıntılı bilgi bu linkte: www.beahacker.com

Lale

anonim

Lale, yabancı terimlerin dilimizdeki karşılıklarına en kolay şekilde ulaşabilmek için tasarlanmış bir dizin uygulamasıdır.

İsterseniz bu adresten indirip kullanabilirsiniz.

Fakat uyaralım, sözkonusu uygulama, Serbest Yazılım ürünü değildir, haber isimsiz bir kullanıcı tarafından gönderilmiştir, yazılımın içinde içinde ne bulunduğu belli değildir, deneyip denememek size kalmıştır.

Serbest Yazılımlar ve diğerleri konusunda neden ısrar ettiğimizi bir kez daha düşünün...

Be Inc. topu attı...

SHiBuMi

Aynı isimli işletim sisteminin (BeOS) yaratıcısı Be Inc, 15 Mart itibariyle dağılacağını ve hisselerinin Nasdaq piyasasından çekileceğini duyurdu. Karar halihazırda ekim ayında hissedarlar tarafından alınmış. Geçtiğimiz sene işletim sistemini Palm Inc.`e satan Be, Şubat ayında Microsofta karşı rekabete aykırı fiyat kırmak suçlamasıyla dava açmıştı.

Kaynak: Reuters Be sitesi: www.be.com

Borland IDE tool'larını Sonunda Sattı

ahmetozdemir

Borland ceo'su Tod Nielsen'in 2 yıl önce açıkladığı ide pazarından çekilme planı sonuçlandı.
Delphi, C++ builder, jbuilder gibi gelişmiş idelerinde bulunduğu araçlar Embarcadero Technologies adındaki şirkete 23 milyon dolara satıldı. Resmi açıklama ve news.com haberi.