802.11g Artık Bir Standart

0
murat09
Kablosuz yerel ağlarda yeni standartın adı 802.11g. Beklendiği gibi yeni standart olarak olarak ilan edilen 802.11g, kablosuz ağları 54Mbps hızla tanıştıracak.
Aslında uzunca bir süredir piyasada bulunan 802.11g cihazlar çoğu üretici ve kullanıcı tarafından yeterince stabil bulunsa da, yeni standartın geriye dönük olarak uyumluluğunu garantileyecek bir sertifikasyona daha ihtiyacı var. Wi-Fi Alliance isimli kablosuz ağ ekipmanı üreticileri birliği Wi-Fi sertifikasyonunu üye üreticilerin ürünlerinin birbirleriyle sorunsuz çalışmasını sağlama amacıylagerekli testlerden geçen ürünlere veriyor. Şimdiye dek sadece 802.11b standardında ürünlere verilen Wi-Fi sertifikası bundan böyle test edilip onaylanan 802.11g ürünlerde de bulunacak.802.11b ile aynı 2.4GHz bandında çalışan 802.11g, mevcut Wi-Fi ağların genişletilmesinde kullanılabilecek.
802.11g'nin resmiyet kazanması özellikle kurumsal kullanıcılara yönelik kablosuz ağ çözümlerinde artış sağlayacak. HP ve Microsoft gibi firmaların 802.11g standartında ürünler geliştirmekte oldukları ancak piyasaya sürmek için 802.11g'nin standart olarak ilan edilmesini bekledikleri biliniyordu. 802.11g ekipmanları uzun süredir piyasada olan Apple gibi üreticilerin de kısa süre içinde ürünlerini yenileyecekleri bildiriliyor.

Kaynak: www.mobilkusak.com/articles/detail/detail2.asp?id=263

İlgili Yazılar

Enixma ilk sayı çıktı

GoksinAkdeniz

Bir grup gönüllü tarafından hazırlanan EniXma e-derginin ilk sayısı çıktı. Linux ve açık kaynak kodlu yazılımları ve işletim sistemlerinin tanıtılması ve kullanımının yaygınlaşmasını sağlamak amacı güdülüyor.

Aklın Yolu Bir: MS, Opera'yı Satın mı Alıyor?

parsifal

M$'un içinden sızan bilgilere göre, Google ile MS arasında süregelen Opera savaşını MS önde götürüyormuş.

Casper Bilgisayarın 40.000.000$'lık Tesisi Açıldı

FZ

Casper’ın, 40 milyon $ yatırımla gerçekleştirilen yeni üretim tesisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen hizmete açıldı. Başbakan'ın start verdiği tesisin hizmete girmesi ve yeniden yapılanma çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Casper, bilgisayar pazarındaki bölgesel rekabette yerini almaya hazırlanıyor.

CISCO Türkiye'nin Dönüşümü İçin 275.000.000$ Yatırım Yapacak

FZ

Cisco Türkiye'de bilişim teknolojilerine 275 milyon $ yatırım yapmayı planladığını açıkladı. Bu Orta ve Doğu Avrupa genel planının içinde yer alıyor. Yatırım genel olarak leasing ve finans, eğitim, insan kaynakları alanlarında yapılacak. John Chambers bugün Tayyip Erdoğan ile Türkiye'nin bilişim teknolojileri konusunda eğitimi ve bu teknolojileri daha iyi kullanarak global alanda daha rekabetçi bir ülke haline gelmesi konusunda görüsmüşler.

Detaylar Cisco Systems to Invest Up to US $275 Million (TRY 400 million) in Turkey Over Next Five Years ve Paul Mountford Outlines Cisco Plans to Invest in Turkey's Transformation başlıklı haberlerde mevcuttur.

Adsl'lilere Fazla Fatura

anonim

Türk Telekom, Ağustos ayı Adsl faturalarında 130.000 aboneye fazladan 7 YTL yazmış. TTnet Kurumsal sözcüsü Ahter Kutadgu, 7 YTL'lik fazlalığın Eylül ayında telafi edileceğini, hatta geç yapılan ödemelerde Telekom nasıl faiz alıyorsa, bu kez Telekom'un tüketicilere faiz ödeyeceğini belirtmiş.

Kaynak: Ntvmsnbc