IBM Yazılım Akademisi ilk mezunlarını verdi

0
auselen

Akademi kapsamında yapılan yazılım yarışmasında en iyi 3 proje, Galatasaray, Dokuz Eylül ve Sabancı Üniversitelerinden çıktı.

IBM Türk’ün geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek üzere Ekim 2007’de başlattığı “IBM Yazılım Akademisi”nin 2007-2008 öğrenim yılı, kapsamlı eğitim, proje geliştirme ve yazılım yarışması aşamalarından sonra sona erdi.

Akademi’ye Türkiye ve KKTC’deki 57 üniversiteden kaydolan 1.335 öğrenciden 515’inin oluşturduğu 175 takımın gerçek iş senaryolarına göre yazılım geliştirdiği yarışmada, en iyi projeye sahip ilk 3 takım, sırasıyla Galatasaray Üniversitesi’nden Ögr. Gör. Sultan N. Turhan'ın danışmanlığını yaptığı Nadin Kökciyan, Ozan Günalp, Zeynep şagar, Levent Dane’den oluşan Medid Volvox, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Ögr. Gör. Dr. Emine Ekin'in danışmanlığını yaptığı Meltem Çelik, İsmail Yürek’den oluşan Deim ve Sabancı Üniversitesi’nden Ahmet Demirelli'nin danışmanlığını yaptığı Turhan Karadeniz, Onur Can Ulusel, Berker Ağır’dan oluşan Imaginares olarak belirlendi. IBM Yazılım Akademisi’nde dereceye giren ilk 10 takımın ödülleri ile eğitimleri veren kurumların plaketleri, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenen törenle verildi.

Kaynak: http://www.yazilimakademisi.org/

Görüşler

0
parhelion
Birinci projenin danışman hocasını görünce ne yalan söyleyeyim hiç şaşırmadım. Sultan N. Turhan 'dan, veri tabanı sistemleri ve veri tabanı yönetimi derslerini almıştım. Gerçekten de bir proje için danışman hoca olarak seçilebilecek yegane insanlardan biridir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ESA Web Sitesi ve Lisanslı Yazılımın Cilveleri

RoR

16.05 gecesi ESA'nın (Avrupa Uzay Ajansı) web sitesinde bir problem vardı (belki hala var...), problemin içeriği incelendiğinde akla ilk gelen acaba açık kaynak kullanılsaydı bu olurmuydu?!

http://inosci.blogspot.com/2007/05/esa-web.html

ESA: http://www.esa.gov

Bilgisayarda bir insan yüzü ne kadar gerçekçi çizilebilir?

redogre

Cevabı burada! Driver 4 oyunu için hazırlanmış bir karakter çizimi.

UNUTMAYACAĞIZ!!!

polat

24 Ocak 1993‘te aracına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren gazeteci yazar Uğur Mumcu, bugün çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Command them all!!!

parsifal

Dos zamanları Norton Commander ile tanışmamla başlamıştı commander türü programlara olan yakınlığım.
O kadar çok beğenmiştim ki, para vermeden de eksiksiz çalıştığı halde satın almıştım Windows Commander'ı.
Yıllardır vazgeçemediklerim arasında yerini alan Windows Commander, windows adının tescilli marka olması nedeniyle baskılara dayanamayarak adını Total Commander olarak değiştirmek zorunda kaldı.
Şirketin açıklamasını buradan okuyabilirsiniz.

Türkçe Open Office 2.0 Yardımınızı Bekliyor!

anonim

İlk Türkçe Openoffice.org beta (2.0) sürümünü hazırlamaya başladık.

Türkçe OpenOffice.org 2.0 betanın ilk görüntülerine aşağıdaki adresden ulaşabilirsiniz: