Sıkça Sorulmayan Sorular

0
FZ
Bir dergi çıktı. Adı : FUQ - Sıkça Sorulmayan Sorular.

%90'ı acayip röportajlardan oluşan bu dergiyi eğer en yakınınızdaki gazete bayiinden alırsanız nelerle karşılaşacaksınız? :

- Acayip bir format
- Çok acayip röportajlar (Türkiye'ye ilk faks cihazını getirip pazarlayan başarılı bir işadamı, 15 yaşında garip bir çocuk, Çin'de doğup Türkiye'de büyüyen oradan Fransa'ya geçip okuduğu okulu birincilikle bitiren bir Türk grafik sanatçısı, İris Yazılım adı altında bir bilgisayar şirketi kurup yurt dışına yazılım satan bir (kadın) Türk bilgisayar mühendisi, son zamanlarda gördüğünüz pek çok büyük şirketin binasını tasarlamış bir mimar ve daha pek çok garip insana sorulmuş sıradışı sorular)
- Çok acayip, ilk bakışta reklam olduğunu anlamadığınız reklamlar
- İsa'nın Son Akşam Yemeğini konu eden ve güldürerek çatlatma potansiyeline sahip bir sayfa! ;-)
- Aktüel ve Tempo'daki nezih gece kulübü tanıtımlarına benzer bir şekilde başlayıp gittikçe mizah dozunu artıran bir gece kulübü tanıtım sayfası :)

Belli bir kategoriye sokamadığım FUQ dergisinin ilk sayısını iyisi mi bir alın, kendiniz karar verin.

Görüşler

0
gILgamIsh
dergiyi fak diye mi telaffuz edecegiz?
0
FZ
Valla bu sana kalmış ister fak dersin ister ef yu kyu dersin ister sss dersin ister sıkça sorulmayan sorular dersin ister fe u kyü dersin ama bunları düşüneceğine dergiye bir göz atsan bence çok daha iyi edersin ;-)
0
gILgamIsh
sakaydı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet CIA ajanlarını ortaya çıkardı

conan

Böyle medyatik bir başlık atmak istemezdim ama gerçek olan tamı tamına bu. The Chicago Tribune (CT) gazetesi yaptığı bir araştırmayla (kayit gerektiriyor. tavsiyem: bugmenot.com) CIA'in herkese ve de paralı abonelere açık Internet sayfalarından (telefon rehberi, kişisel vergi kayıtları, gibi...) tam 2635 CIA çalışanının bir çok bilgilerine ulaşmış.

FreeBSD 4.6 Çıktı!

anonim

FreeBSD 4.6 sürümü duyuruldu. Konu ile ilgililere bu başlık zaten yeterli. Bunun dışında FreeBSD nedir, ne değildir gibi sorularınız için internet sayfasına bakabilirsiniz.
Ayrıntılı bilgi için www.freebsd.org ve freshmeat.net'deki ilgili başlık'a bakabilirsiniz.

Sendo - Micros~1 anlaşmazlığının iç yüzü.

conan

Sendo ve Microsoft arasında halen süregelmekte olan dava ve olayların iç yüzünü anlatan bu yazıya bugün /.'da rastladım. Gerçi geçenlerde çok tartıştığımız o habere yorum olarak attım, ama bu ikinci bir haber yazılası kadar önemli bir köşeyazısı bence.

Yazi kısaca M$`un ortağına verdiği sözleri nasıl tutmadığını, StingerOS isimli cep telefonu işletim sistemini geciktirerek ortağının batmasını nasıl hazırladığını güzelce gösteriyor. Artı, şirketin board'unda bir yonetim hakkı olması ve şirketin 12 milyon dolarlık hissesine sahip olmasına rağmen şirketi ugradıgı zarardan bilinçli bir şekilde kurtarmaması, iki şirket arasında yapılan anlaşmadaki ilginç maddeler gibi yan fikirleri de aynı yazıdan okuyup öğrenebilirsiniz.

''Özgür Zihin'' Eğitimlere Başlıyor

butch

"Açık innovasyon eğitim programlarımız, açık bilişim teknolojilerinden işletme organizasyonu ve bilgi sistemleri tasarımına uzanan bir yelpaze sunuyor. Trend kalabalığındaki ticari ürün odaklı eğitimlerden farklı bir yaklaşımla tasarlanan eğitim programlarımızda, teknolojideki hızlı gelişmelerin arka planındaki büyük resme odaklanmanıza ve bilişim yatırımlarınızı sağlam ve uyarlanabilir bir stratejiye oturtmanıza yardım etmeyi amaçlıyoruz."

Yukarıdaki alıntı MensLibera.com web sitesinden. Firma, Mart ayı ile birlikte, akademiden gelen güçlü kadrosu ile eğitimlere başlıyor.

Şimdilik duyurulan eğitimler arasında "Gerçek Dünyada Fonksiyonel Programlama", "Django ile Web Uygulama Geliştirme", "Python ile Programlama ve Çevik Geliştirme" var. "Android ile Uygulama Geliştirme", "Linux ile Yüksek Bulunurluk, Yüksek Performans ve Sanallaştırma" gibi diğer eğitimler de yolda.

"Tanışma eğitimleri"nin 40% indirimli olduğunu belirtelim. Detaylı bilgi için MensLibera.com adresini ziyaret edin.

OpenBSD 3.5, CARP, Ryan McBride

FZ

En güvenli işletim sistemlerinden biri olduğu iddia edilen OpenBSD´nin 3.5 numaralı son sürümü 1 Mayıs´ta kamuyouna sunulacak.

Bu bağlamdan CARP (Common Address Redundancy Protocol) ile uğraşmış ve pf (packet filter) konusunda da çalışmış OpenBSD geliştiricisi Ryan McBride ile gerçekleştirilmiş bir röportajı burada okuyabilirsiniz.

Röportajdan sonra da "oh be iyi ki böyle enteresan protokoller geliştirip bir de bir sürü abuk sabuk kurumla, bürokrasi ile kavga etmek zorunda kalmıyorum resmi bir port numarası alacağım" diye düşünerek rahatlayabilir ya da bambaşka bir bakış açısı ile niye bu tip şeylerle ugraşmadığınızı kendi kendinize sorarak hayıflanabilirsiniz. Seçim sizin.