Sıkça Sorulmayan Sorular

0
FZ
Bir dergi çıktı. Adı : FUQ - Sıkça Sorulmayan Sorular.

%90'ı acayip röportajlardan oluşan bu dergiyi eğer en yakınınızdaki gazete bayiinden alırsanız nelerle karşılaşacaksınız? :

- Acayip bir format
- Çok acayip röportajlar (Türkiye'ye ilk faks cihazını getirip pazarlayan başarılı bir işadamı, 15 yaşında garip bir çocuk, Çin'de doğup Türkiye'de büyüyen oradan Fransa'ya geçip okuduğu okulu birincilikle bitiren bir Türk grafik sanatçısı, İris Yazılım adı altında bir bilgisayar şirketi kurup yurt dışına yazılım satan bir (kadın) Türk bilgisayar mühendisi, son zamanlarda gördüğünüz pek çok büyük şirketin binasını tasarlamış bir mimar ve daha pek çok garip insana sorulmuş sıradışı sorular)
- Çok acayip, ilk bakışta reklam olduğunu anlamadığınız reklamlar
- İsa'nın Son Akşam Yemeğini konu eden ve güldürerek çatlatma potansiyeline sahip bir sayfa! ;-)
- Aktüel ve Tempo'daki nezih gece kulübü tanıtımlarına benzer bir şekilde başlayıp gittikçe mizah dozunu artıran bir gece kulübü tanıtım sayfası :)

Belli bir kategoriye sokamadığım FUQ dergisinin ilk sayısını iyisi mi bir alın, kendiniz karar verin.

Görüşler

0
gILgamIsh
dergiyi fak diye mi telaffuz edecegiz?
0
FZ
Valla bu sana kalmış ister fak dersin ister ef yu kyu dersin ister sss dersin ister sıkça sorulmayan sorular dersin ister fe u kyü dersin ama bunları düşüneceğine dergiye bir göz atsan bence çok daha iyi edersin ;-)
0
gILgamIsh
sakaydı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım Yansısı

cbc

Yakında Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü bazı özgür yazılımların yansılarını tutmaya başlayacak. Kararlı sürüme geçtikten sonra bahsi geçen projelerin yasal yansısı olması beklenen sunucu artık beta yayını yapmaya başladı ve önerileri bekliyor. Yansı coğrafik olarak İstanbul/Dolapdere'de bulunuyor.

http://godel.cs.bilgi.edu.tr/ adresinde bulunan sunucuda şu an için apache, kernel.org ve debian'ın günlük güncellenen yansılarının sunulmasının yanısıra, mysql'in de yansılama çalışması sürmekte. Daha açıklayıcı bir liste için http://godel.cs.bilgi.edu.tr/yansilar.php adresine, yansı dizinine ulaşmak için ise http://godel.cs.bilgi.edu.tr/mirror/ adresine bakabilirsiniz.

Unutmadan, ftp erişimi de ftp://godel.cs.bilgi.edu.tr/pub/mirror/ adresinden münkün.

Debiancıların apt kaynaklarını güncellemelerini öneriyoruz!

Tanrının eli Korsan Kültür bakanına değerse...

sefalet

İsveç 2005 yılında çıkardığı kanunla hakları saklı eserlerin genelağdan indirilmesi ve paylaşılmasına yasak getirdi. Kanuna karşı gelenleri para ve iki yıla kadar hapis cezası bekliyor. Fakat İsveç'te herkes aynı fikirde görünmüyor özellikle kültür bakanı ve Tanrı.

SCiB, Li-Ion'a Karşı!

parsifal

Toshiba geçen sene duyurduğu ve bu sene başında piyasaya sürdüğü SCiB pillerin dizüstü bilgisayarlara uyarlanmış modellerini (1, 2) tanıttı. Bu pilleri klasik Li-Ion pillerden ayıran en önemli özellikler ise %90'ının 10 dakika içinde dolması ve 5000 ila 6000 kere tekrar doldurulabilmesi.

Ünlü Türk Bilgisayar Bilimcileri ve Mühendisleri

coskung

İstanbul Bilgi Üniversitesi Matematik Bölümü, ünlü matematikçi Cahit Arf adına bir matematik yarışması düzenliyor. Yarışmanın adını görünce aklıma şu soru geldi:

Acaba matematikte Cahit Arf, fizikte Feza Gürsey gibi kendi alanında dünyaca tanınmış bilgisayar mühendisimiz veya bilgisayar bilimcimiz var mı?

MP3’e açık kodlu alternatif

polat

Telif hakkı gerektirmeyen ve MP3 formatına ‘rakip’ olarak gösterilen Ogg Vorbis yazılımının 1.0 versiyonu çıktı. ZDNet’in haberine göre, Ogg Vorbis ses sıkıştırma ve yayınlama yazılımının resmi çıkışı, açık kodlu yazılım meraklıları tarafından uzun zamandır bekleniyordu. Ogg Vorbis’in en önemli özelliği telif hakkı gerektirmemesi, yani firmalar herhangi bir ücret ödemeden bu teknolojiyi alarak kendi yazılımlarına dahil edebiliyor.
Haberin devamı...