Bellekli Kalem

0
polat
Logitech IO gazeteci ve öğrenci gibi not tutmak zorunda kalanlar düşünülerek tasarlanmış.IO belleği sayesinde notları temize geçme yada digital ortama aktarma derdini ortadan kaldırıyor.Ayrıntılı bilgi için www.logitechio.com (Kaynak Cumhuriyet gazetesinin 8 şubat 2003 tarihli bilim Teknik eki.)

İlgili Yazılar

Türkçe Open Office 2.0 Yardımınızı Bekliyor!

anonim

İlk Türkçe Openoffice.org beta (2.0) sürümünü hazırlamaya başladık.

Türkçe OpenOffice.org 2.0 betanın ilk görüntülerine aşağıdaki adresden ulaşabilirsiniz:

2001'de piyasaya sürülen bir yazılım(!!!)

maat

Sabahleyin ofiste bir arkadaşım ülkemizin ulusal bir gazetesinde yer alan ve biz bilgisayarcıların ilgisini çekebilecek bir linke tıkladı. Bolca resimli,yazılı kısmı geçtikten sonra bu güzel kısma geldiğinde yüzümüzde acı birer gülümseme belirdi. Bizce herkes 2001 yılında çıkan bu yazılımdan haberdar olmalı dedik :) Tabi bu noktaya gelmeden verilen bilgilerde başka güzellikler(!) de mevcut.

Yerli malı böcek robot hazır

FZ

Türk araştırmacılar, zor arazi koşullarında böceklerdeki gibi yüksek hareket kabiliyeti ve hayatta kalma becerisine sahip altı bacaklı robot "SensoRHex"in tasarım ve üretimini tamamladı. TÜBİTAK desteğiyle ODTܒlü ve Bilkent’li araştırmacılar tarafından Türkiye’de ilk kez üretimi gerçekleştirilen robot, böceklerdeki gibi merdivene tırmanma, seri şekilde zıplama, çok hızlı koşma ve takla atma gibi hareketleri yapabiliyor. Uzmanlar, robotun bu özellikleri ile mayın arama ve afet durumlarında başarıyla kullanılabileceğini belirtiyor.

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uluç Saranlı, ODTÜ öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Afşar Saranlı ve Yrd. Doç. Dr. Yiğit Yazıcıoğlu’nun ortaklığında geliştirilen çok bacaklı robot "SensoRHex"in temel tasarımını ve prototip üretimini tamamladıklarını bildirdi.

Kaynak: Radikal

Almanya gerçeği ve düşündürdükleri

anonim

Almanya Saarland Eyaletinin Sulzbach kentinde geçen Cuma, 17.08.02 tarihinde 19 yaşındaki Ahmet Sarlak, 25 yaşındaki ırkçı Carlos N. tarafından aldığı bıçak yaraları ile hayatını yitirdi. Hafta sonu Sulzbach´ta 3000 kişinin katıldığı "Irkçıları kınama yürüyüşü" gerçekleştirildi. Yürüyüşe Saarland Eyaleti´nin CDU`lu İçişleri Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer´in yanı sıra çok sayıda siyasetçi ve Mainz Baskonsolosu Dr. Menter Sahinler de katıldı. Sulzbach Belediye Başkanı Hans-Werner Yimmer ise "Bu yürüyüş imdat çagrısı gibi" diye konuştu.

Aklın Yolu Bir: MS, Opera'yı Satın mı Alıyor?

parsifal

M$'un içinden sızan bilgilere göre, Google ile MS arasında süregelen Opera savaşını MS önde götürüyormuş.