Cep telefonunuza ne istersiniz?

0
conan
NEC sirketi Japon Konami oyuncak firması ile anlaşarak uzaktan kumandalı araba oynayabileceğiniz cep telefonları çıkarmaya başlayacağını açıkladı. Kontrolleri kizil ötesi ile olacak arabalar da fotoğrafta görüldüğü üzere F1 arabaları olacakmış. Ne diyeyim, telefon oldu oyuncak; oyuncak olamadı telefon...
Önce telefon hatları vardı, binlerce kilometre öteyle konuşurdun rahat rahat, sonra internet geldi, aynı hatla internet üzerinden konuşma yapmaya çalıştık hüsran oldu. Kablolu TVde ayna gibi görüntü izlerdik, Kablolu TV üzerinden internete bağlanıp minicik görüntüler izlemeye çalışıyoruz şimdi. Teknoloji hayatı kurutuyor mu ne...

İlgili Yazılar

SGK 103 Adet Sozlesmeli Yazilimci Alacaktir

sadettinpolat2

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Hizmet Sunumu Genel Müdürlüğü birimlerinde 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi, 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan esaslar ile ek ve değişikliklerine göre istihdam edilmek üzere; 2008 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) (B) grubu puan sıralaması (70 puan ve üzerinde alanlardan) esas alınmak suretiyle 103 adet sözleşmeli Programcı alınacaktır. detaylar icin buraya ya da ilan icin buraya (PDF) bakabilirsiniz.

Minik hikayeler, linkler... [1]

conan

Madem uzun zamandır oturup da bir şeyler yazamıyorum, bari ilginç bulduğum haberleri derleyeyim de minik başlıklarla linkleyeyim diye düşündüm.

Gerçi bu tip haberlerin çoğu burada türkçe olarak çevrilip ya da link gösterilip yazılıyor ama yine de denemeye değer. Beğenilirse devam ederim, beğenilmezse de arşivde örnek kalır ;)

Malezya`nın Başı Kel mi?

yalcink01

Günlük The Star gazetesindeki bir habere göre; Malezya Hükümeti, önümüzdeki iki yıl içinde, kırk adet aktif Open Source yazılım firması yaratabilmek için 36 milyon USD lık fon ayırmış. Otoriteler, bu sayede IT sektöründe uzmanlık yaratmayı ve bunun sayesinde ülkenin ekonomisine katkı yaratmayı hedefledikelrini belirtmişler. Ulan ne boş işlerle uğraşıyor bu çekik gözlü arkadaşlar. Gövdeyi dinlendirin biraz kardeşler.

İdeal Pencere Yöneticisi

tongucyumruk

Linux ve benzeri sistemleri kullananlar arasında yıllardır süregelen bir tartışmadır: En iyi pencere yöneticisi hangisi? Kimileri bir masaüstü ortamı sağladığından KDE, Gnome gibi sistemleri tercih eder, kimileriyse hafif ve hızlı olması amacıyla Fluxbox, Windowmaker gibi sadece işini yapmaya yönelmiş olanları. Freshmeat'ten Jeff Covey'de yıllar süren araştırmadan sonra kendince ideal olana ulaşmış. Bu konuda yazdığı Antidesktop başlıklı yazıda ise ulaştığı sonuçları açıklamış. Desktop meraklılarına ısrarla tavsiye edilir.

Baby Language Firmware 1.0 (ya da Chomsky haklı mı?)

FZ

Bilişsel Bilim haberlerini gündeme getiren CogNews sitesindeki son haberlerden birine göre bebeklerin beyni doğuştan itibaren insan konuşmasını diğer ses dalgalarından ayırt etmeye programlanmış durumda. Birkaç günlük bebeklerin üzerinde gerçekleştirilen deneylerde görüldüğü kadarı ile beyin bir doğal dil ses sinyalini algıladığı anda sol yarımküresinde yüksek etkinlik gerçekleşmeye başlıyor.

Yahoo´daki orjinal haberde, aynı bebeklerin, konuşmalar tersten dinletildiğinde herhangi bir farklı beyinsel etkinlik sergilemediklerine dikkat çekiliyor.