Matematik Dünyası Dergisi Kapanma Tehlikesi İle Karşı Karşıya

0
FZ
Prof. Dr. Ali Nesin'in çağrısına [PDF] kulak verelim:

Arkadaslar,

Buyuk olcude Yaysat’in uyguladigi en son dagitim politikasi yuzunden MD’nin gelecegi sonmek uzere. Bu oyle bir politika ki, Yaysat’in sattigi MD’lerden dolayi Yaysat’a borclu cikabiliriz...

Biraz hesap yapalim. Olgular soyle:
1) MD uc ayda bir cikmaktadir.

2) MD’nin uc aylik gideri yaklasik 33.000 YTL’dir. (Ayrintilar asagidaki tabloda. Ki kira, telefon, faks, cay, kahve gibi ofis giderleri odemiyoruz. Dizgi giderimizi de Bilgi oduyor.)

3) MD’nin kapak fiyati 5 YTL’dir. Ama sattigimiz her dergiden (bayi ve kitapci payini cikarinca, abonelikler cok daha ucuz vs.) MD’nin kasasina dergi basina ortalama 3,5 YTL girmektedir. (Yaysat’i artik saymiyorum!)

Sonuc: Uc aylik 33.000 YTL’lik maliyeti karsilamak icin yaklasik 33.000/3,5 = 9400 adet dergi satmaliyiz.

Eski sayilar surekli sattigindan, 9400 yerine 8400 ile de idare edebiliriz.

Oysa biz su anda 6000 bile satmiyoruz. (Bir zamanlar 10.000 satardik!)

Sorun ortada. Ama cozum uretmek de bizim isimiz.

Olasi cozumler:

1) Derginin fiyatini artiramayiz. Piyasa buna musait degil.

2) Derginin sayfa sayisini azaltip matbaa ve kagit giderlerini kisabiliriz ki bu bir cozumden cok teslimiyet olur.

3) Reklam alabiliriz. (Ama biz bu konuda cok beceriksiziz. Daha dogrusu reklam piyasasinda bambaska oyunlar donuyor. “Reklam veririz ama aleyhimize haber yapma” pazarligi yapiliyor... Simdilik sadece Garanti reklam veriyor. Bir de dizgi masraflari karsiliginda Bilgi Üniversitesi.)

4) Sponsor bulabiliriz.

5) Ve elbette satisimizi artirabiliriz.

Hepinizden ayri ayri rica ediyorum: MD’nin satisini ve abonelik sayisini artirmak icin elinizden ne geliyorsa yapin yoksa MD’yi kapatmak zorunda kalabiliriz. Yazik olur.

Hepinize sevgiler.

Hepimize kolay gelsin.

Ali

Görüşler

0
zahter
Ne zamandir abone olmam icin gereken asal sayilarin bulunmasini beklemek yerine Ali Hoca'nin verdigi sayilarla idare edeyim ve yarin bitireyim bu hasreti.

Ne zamandir Fazlamesai harcamayan FM uyesi Zahter.

0
fkoksal
0
fkoksal
--------------------
Subject: MD Kampanya Raporu

Kampanya canlanmaya basladi. 6 gunde 4100 YTL'lik satis ve abonelik oldu. (Ama devlet baba bunun 2700 lirasini muhtasar vergisi adi altinda aldi!) Universitenizde stand acmamiza yardimci olmak isterseniz bana yazin lutfen. Simdilik Istanbul'daki universitelere gidecegiz.
14.000 YTL'lik borcumuzu henuz kapatamadik ama banka soymaktan vazgectik, umutluyuz. Hepinize tesekkurler.

Kampanya Sonuclari:
22 Ekim: Toplam 115 YTL'lik 6 internet aboneligi. Herhalde herkes haril haril siniflarinda abonelik topluyordur.
23 Ekim: Toplam 33 YTL'lik 1 internet aboneligi. 114 YTL'lik banka aboneligi. Bugun ITU'ye ogrencilerin ayagina kadar gittik. Koskoca ITU'de 10 dergi satilmis. Yarin gene ITU'deyiz, bakalim hasilat ne olacak.
24 Ekim: ITU'de bugun 18 dergi satildi, 1 kisi abone oldu. Internetten toplam 230 YTL'lik 14 abonelik geldi. 1746 YTL'lik banka aboneligi var; bu sevindirici. Sekreterimiz de okul okul dolasiyor dergiyi satmak icin.
25 Ekim Ctesi: Gunun hasilati: 96 liralik uc internet aboneligi. (Kimi iki yillik kimi yurtdisi.)
26 Ekim Pazar: 96 liralik dort internet aboneligi. Pazartesi gunu toplu abonelikleri bekliyorum...
27 Ekim: Bugun Dogus Universitesi'ndeydik: 18 toplu abonelik ve biraz satisla gunu 360 YTL ile kapattik. Bunun disinda 594 YTL'lik banka aboneligi, 338 YTL'lik internet aboneligi var.
28 Ekim: Gune 166 YTL'lik internet aboneligiyle basladik. Guzel bir baslangic.

A.N
--------------------
0
hcg
Subject: Kampanyanin Durumu

22 Ekim oncesi: Bogazici'nde 204 YTL'lik satis, 220 YTL'lik hoca aboneligi.
22 Ekim: Toplam 115 YTL'lik 6 internet aboneligi sadece... Siniflarda haril haril abonelik toplaniyor diye umuyorum.
23 Ekim: Toplam 33 YTL'lik 1 internet aboneligi... 114 YTL'lik banka aboneligi. Bugun ITU'ye ogrencilerin ayagina kadar gittik. Koskoca ITU'de 10 dergi satilmis. Yarin gene ITU'deyiz, bakalim hasilat ne olacak. Banka soymaya karar verdim.
24 Ekim: ITU'de bugun 11 dergi satildi, 1 kisi abone oldu. ITU hasilati 79 YTL... Icler acisi. Internetten toplam 230 YTL'lik 14 abonelik geldi. 1746 YTL'lik banka aboneligi var; bu sevindirici. Sekreterimiz de okul okul dolasiyor dergiyi satmak icin. Soyacagim bankayi gozume kestirdim.
25 Ekim Ctesi: Gunun hasilati: 96 liralik internet aboneligi.
26 Ekim Pazar: 96 liralik internet aboneligi. Pazartesi gunu toplu abonelikleri bekliyorum... Soygunun planlarini yapiyorum.
27 Ekim: Bugun Dogus Universitesi'ndeydik, Dogus sonucunu yarin yazarim. 594 YTL'lik banka aboneligi, 365 YTL'lik internet aboneligi var. Kampanyamiz canlanmaya basladi. Banka soymaktan vazgecmistim ki gelen paranin 2700 YTL'sini ortagimiz devlet baba tarafindan alindi (muhtasar vergisi mi ne...) Yarini heyecanla bekliyoruz.
28 Ekim: Internetten 366 YTL'lik abonelik. 24'u abonelik olmak uzere Dogus'ta hasilat 515 YTL. Bugune kadar en iyi universite hasilati. Banka: 624 YTL.
29 Ekim: Internetten 46 YTL'lik 2 abonelik. Banka 0. Cumhuriyet Bayrami kutlamaktan Aydinlanma Devrimi'ni gerceklestirmeye firsat kalmiyor.
30 Ekim: Gune 158 YTL'lik 8 internet aboneligiyle basladik. Bankayi yarin yazarim.
Onumuzdeki sali, carsamba ve persembe Sabanci Universitesi'ndeyiz. Aboneler geldikce bize de sevk geliyor calismak icin.
Kampanya basindan beri 5600 YTL gelir elde ettik. 14.000 YTL'lik borcumuzu kapatmaya biraz daha var. Ha gayret... Tum matematik ve MDseverlere tesekkurler. El ele verip bu dergiyi yasatacagiz.

A.N
0
error

Degisik mecralarda, basarisiz destek cagrisi..

http://www.moto-park.com/forum/smf/index.php?topic=1878.0
0
hcg
Aynı fikirde değilim. Oradan gelecek tek bir dergi satışı veya tek bir abonelik bile kar amacı gütmeyen bu dergi için fayda sağlayacaktır. Sonuçta Ali Hoca internette gezip bu gibi forumlara yazı yazacak değil. Bu şekilde, reklamcılıkta kulaktan kulağa olarak adlandırılan yöntemle, derginin hayatta kalmasını sağlanabilir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

QPS - Quantum Positioning System

FZ

Bu siteyi takip eden üyelerin çoğu en azından kavram olarak küresel konumlandırma sistemini (GPS - Global Positioning System) biliyorlardır ve/veya duymuşlardır.

Söz konusu sistemin kuantum versiyonunu geliştiren ve QPS (Quantum Positioning System) olarak adlandıran MIT araştırmacıları üzerinde durdukları iki önemli nokta var:

Minik hikayeler, linkler... [1]

conan

Madem uzun zamandır oturup da bir şeyler yazamıyorum, bari ilginç bulduğum haberleri derleyeyim de minik başlıklarla linkleyeyim diye düşündüm.

Gerçi bu tip haberlerin çoğu burada türkçe olarak çevrilip ya da link gösterilip yazılıyor ama yine de denemeye değer. Beğenilirse devam ederim, beğenilmezse de arşivde örnek kalır ;)

Microsoft`a karşı kutsal ittifak!

elrond

20-21 Kasım`da Nokia Mobile Internet Conferance Barcelona`da yapıldı. Konferansta çok önemli duyurular yapıldı. Bildiğimiz gibi Microsoft, CE tabanlı Stinger konsepti ile mobil telefon pazarına el atmaya heves etmişti. Haliyle bu pazarın lideri ve devi buna bir cevap verecekti. Cevap biraz sert oldu.

Pardus Kurumsal 2 Duyuruldu!

anonim

TÜBİTAK UEKAE bünyesinde geliştirilen ulusal işletim sistemi Pardus Kurumsal 2, kurumsal kullanıcıların gereksinimlerini hızla ve düşük geliştirme maliyetleri ile karşılıyor. Farklı büyüklük ve yapıdaki kurumların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilen Pardus Kurumsal 2, birçok yenilik ve avantajı da beraberinde getiriyor.

OpenBSD 3.8 Çıktı!

honal

19. OpenBSD sürümü olan OpenBSD 3.8 1 Kasım 2005 tarihinde "Hackers of the Lost RAID" şarkısı ile çıktı. Bu sürümde şarkı isminden de anlaşılacağı gibi daha çok RAID sistemler üzerine yenilikler bulunmakta. OpenBSD 3.8 ile birlikte gelen tüm yenilik ve değişikler için http://www.openbsd.org/38.html adresi ziyaret edilebilir.