Türkiye'nin StackOverflow'u Açıldı

0
anonim
Türkiyenin bilişim sektörü sevdalılarını birleştirmeyi amaçlayan, dertlerine deva olayı hedefleyen site sonsuzdongu.net ilk sürümü ile yayına girdi. Site üzerinden şu anda istediğiniz soruları sorabiliyor veya cevap yazabiliyorsunuz. www.sosuzdongu.net

Görüşler

0
mentat
Link hatalı (text olarak)..

Güzel bir girişim, umarım başarılı olur ama stackoverflow'un en önemli özelliği kullanım kolaylığı ve tasarımı.. Öncelikle benzer basit ve albeniye sahip bir altyapı kurulmalıydı diye düşünüyorum. Şu haliyle güzel bir blog tasarımına sahip onlarca benzerinden pek bir farkı yok..

başarılar.
0
FZ
Sanırım ana tema şu: "Hah yurtdışında bir şey çok popüler oldu, çok pahalı bir girişime de benzemiyor, hadi benzerini yapalım nasılsa buradaki bilgisayarcılar Ingilizce bilmez."

En son librarything.com'un birkaç Türk kopyasının çıktığını görmüştüm. (özgün sitede 50 milyonu aşkın kitap kaydı var).
0
mustafaileri
Şimdi şöyle bir durum bence şöyle bakmalıyız? Neden bizimde böyle bir girişimimiz olmasın sonuçta Türkiye de olmayan birşey
Kalitesini tartışmam.Zaten ALpha sürüm olduğu yazyyor.
Ama FZ nin yorumuna katımıyorum.Ç:ükü ozaman zaten herşey yurtdışında yapılmış diye hiçbirşey yapmayalım bu mudur yani?
0
Tarık
Daha farklı fikirler içerseydi, fikirde nicelik yerine nitelik ön planda olsaydı daha güzel olurdu demek istendi sanırım.
0
ZZombie
Pazarlamada temel bazı ilkeler vardır.
Risksiz bir başarı istiyorsan önceden başarısı kanıtlanmış bir iş modelini alır bire bir kopyalarsın.

Bu iş modelinde hiçbir zaman 1 numara olamazsın, zira farklıbirşey katmıyorsundur. Ama iyi uygularsan belli bir başarı sağlarsın.

BKZ. Metacafe (evet farklılıkllar sundu bu artı), dailmotion vb.

Eğer ki 1 numara olmak istyorsan o zaman orjinal bir fikirle çıkar ve riskler alırsın.

BKZ. Youtube, FaceBook, Flickr, Twitter (en iyi innovasyon örneği, blog'u aldı, micro blogging yaptı. Çok basit fikir, çok büyük başarı.) vb.

0
CL-USER
> Eğer ki 1 numara olmak istyorsan o zaman orjinal bir fikirle çıkar ve riskler alırsın.

Buna ufak bir istisna bulunabilir: Google. Olan bir şeyi yaptı, ama var olanlardan çok daha iyiydi, daha doğrusu var olanlar çok kötüydü.

0
ZZombie
Google bu konuda aslında inovasyon yaptı.

Bir de ne yazık ki bizim türk şirketlerinde pek rastlanmayan "Bizim uygulama bir tek işi yapsın, en iyi şekilde yapsın." felsefesini çok iyi uyguladılar.

0
bio
Joel'e yazıp StackOverflow'u Türkçe'ye çevirmeyi teklif etseler, belki daha kazançlı çıkarlardı (biz de).
0
KiPSOFT_
Baktım da bu sitenin genel anlamda bir farkı yok. Genel anlamda bir farkı yoksa neden fazlamesai reklam kategorisine giren bir haber yayınlıyor ?
0
CL-USER
Bence şu haberin* yanında bu pek reklam kategorisine girmiyor.

* http://www.fazlamesai.net/?a=article&sid=5292
0
KiPSOFT_
Sonuçta gösterdiğiniz link bir proje ve bana göre sıradan bir siteden daha farklı bir içeriğe sahip fakat bu site hiç farklı değil aksine daha önce bir çok benzeri Türkiye de yapılmış bir konsept.
0
robertosmix
I.T. konusunda ilerlemek istiyorsan İngilizce bilmek zorundasın. Bunun başka alternatifi yok. Şu lokal kafayı bir kenara atıp daha büyük bir vizyonla bakmaya ne zaman başlarız meraktayım doğrusu.
0
mustafaileri
Bende merak ediyorum acaba insanlar "ya kardeşim yabancı yapmış zaten onu kullanalım biz neden böyle kasalım ki durduk yerde" mantığından ne zaman kurtulup birşeyler retmeye çalışacak veya üretmeye çalışana destek olacak.
0
ftl
malesef katiliyorum, boyle olmamasini dilerdim ama ingilizce bilmeden guncel kaynaklari takip etmek malesef imkansiz.
0
neden
Gerçekten mi?
0
neden
Bu ilginç ve de elde edilmesi zor bilgiyi paylaştığınız için çok teşekkürler.Hemen başlıyorum ingilizce öğrenmeye.
0
neden
Gayet iyi bir iş .
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hans Reiser cinayet şüphelisi olarak tutuklandı

anonim

ReiserFS dosya sistemiyle adını duyuran Hans Reiser boşandığı karısının katil zanlısı şüphesiyle tutuklandı.Polis bir süredir kayıp olan eski eşinin öldürülmüş olabileceği şüphesiyle Hans Reiser'ı göz altına almış. Haberin orjinaline buradan ulaşabilirsiniz. Bu haberin üzerine reiserfs ve açık kaynak kodlu yazılımlar hakkında türlü geyik de hemen ardından yapılmaya başlanmış. Acaba açık kaynak kodlu yazılımlar çıldırmamıza bir sebep mi yoksa çıldırmamızın bir sonucu mu? Burada uzayan bir tartışma trafiğine rastlamak mümkün.

2005 DARPA Robot Araç Yarışı

gunebakan

Amerika Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri bölümünün açmış olduğu yarışmanın ana koşulu robot araçların dışarıdan herhangi bir komut almadan 132.2 millik yarışı bitirebilmeleri idi. Araçların amacı GPS gibi araçları kullanarak, edindiği görsel ve diğer verilerden faydalanmak, kendi karar sistemleri ile doğal ve yarışma için konulmuş bazı insan yapımı engelleri geçerek yarışmayı ilk olarak tamamlamaktı. Yarışmanın amacı ise ileride Amerika'nın savaş sanayinde kullanabileceği insansız araçları geliştirme yönünde ilerleme kaydetmekti.

Microsoft Bir Türk Yazılım Şirketi Olan devBiz'i Satın Aldı

auselen

Microsoft İzmirli bir firma olan devBiz'i 26 mart 2007 tarihinde satın aldı.

devBiz'in sayfası ve Microsoft'un basın açıklaması

Cox Communications da MySQL Kullanmaya Başladı

acemi_

ABD'nin en büyük dördüncü kablo TV firması Cox Communications, veri ambarı uygulamasının büyük bir kısmında MySQL kullanmaya başladı. Bu uygulama, gelecekle ilgili iş kararlarının alınmasında ve müşteri memnuniyetinin sağlanmasında önemli rol üstleniyorlar.

Birlikte çalışan 27 sunucu üzerine kurulu veritabanı uygulamasında, 3600 MySQL tablosu bulunmakta. Şu an 2 milyar kaydın yer aldığı veritabanına, her iki saatte bir 4 milyon yeni kayıt ekleniyor.

E-öğrenme İçin 2.500.000$

FZ

Carnegie Mellon üniversitesi Internet tabanlı öğrenmenin etkilerinin araştırılması için 2.5 milyon $ tutarında bir fon elde etmiş. Bu para, normal fiziksel sınıf eğitimindeki öğrencilerin aynı zamanda Internet üzerinden de ders almalarının nasıl bir etkiye yol açacağının araştırılması için üniversiteye bağışlanmış durumda.

Söz konusu e-öğrenme sistemi: Open Learning Initiative (OLI). OLI bünyesinde şu anda biyoloji, matematik analiz, kimya, fizik, statik, empirik araştırma yöntemleri, istatistik, mantık ve kanıtlar, Fransızca gibi dersler bulunuyor. Bu dersler üniversite giriş seviyesinde hazırlanmış halde.