Türkiye'nin StackOverflow'u Açıldı

0
anonim
Türkiyenin bilişim sektörü sevdalılarını birleştirmeyi amaçlayan, dertlerine deva olayı hedefleyen site sonsuzdongu.net ilk sürümü ile yayına girdi. Site üzerinden şu anda istediğiniz soruları sorabiliyor veya cevap yazabiliyorsunuz. www.sosuzdongu.net

Görüşler

0
mentat
Link hatalı (text olarak)..

Güzel bir girişim, umarım başarılı olur ama stackoverflow'un en önemli özelliği kullanım kolaylığı ve tasarımı.. Öncelikle benzer basit ve albeniye sahip bir altyapı kurulmalıydı diye düşünüyorum. Şu haliyle güzel bir blog tasarımına sahip onlarca benzerinden pek bir farkı yok..

başarılar.
0
FZ
Sanırım ana tema şu: "Hah yurtdışında bir şey çok popüler oldu, çok pahalı bir girişime de benzemiyor, hadi benzerini yapalım nasılsa buradaki bilgisayarcılar Ingilizce bilmez."

En son librarything.com'un birkaç Türk kopyasının çıktığını görmüştüm. (özgün sitede 50 milyonu aşkın kitap kaydı var).
0
mustafaileri
Şimdi şöyle bir durum bence şöyle bakmalıyız? Neden bizimde böyle bir girişimimiz olmasın sonuçta Türkiye de olmayan birşey
Kalitesini tartışmam.Zaten ALpha sürüm olduğu yazyyor.
Ama FZ nin yorumuna katımıyorum.Ç:ükü ozaman zaten herşey yurtdışında yapılmış diye hiçbirşey yapmayalım bu mudur yani?
0
Tarık
Daha farklı fikirler içerseydi, fikirde nicelik yerine nitelik ön planda olsaydı daha güzel olurdu demek istendi sanırım.
0
ZZombie
Pazarlamada temel bazı ilkeler vardır.
Risksiz bir başarı istiyorsan önceden başarısı kanıtlanmış bir iş modelini alır bire bir kopyalarsın.

Bu iş modelinde hiçbir zaman 1 numara olamazsın, zira farklıbirşey katmıyorsundur. Ama iyi uygularsan belli bir başarı sağlarsın.

BKZ. Metacafe (evet farklılıkllar sundu bu artı), dailmotion vb.

Eğer ki 1 numara olmak istyorsan o zaman orjinal bir fikirle çıkar ve riskler alırsın.

BKZ. Youtube, FaceBook, Flickr, Twitter (en iyi innovasyon örneği, blog'u aldı, micro blogging yaptı. Çok basit fikir, çok büyük başarı.) vb.

0
CL-USER
> Eğer ki 1 numara olmak istyorsan o zaman orjinal bir fikirle çıkar ve riskler alırsın.

Buna ufak bir istisna bulunabilir: Google. Olan bir şeyi yaptı, ama var olanlardan çok daha iyiydi, daha doğrusu var olanlar çok kötüydü.

0
ZZombie
Google bu konuda aslında inovasyon yaptı.

Bir de ne yazık ki bizim türk şirketlerinde pek rastlanmayan "Bizim uygulama bir tek işi yapsın, en iyi şekilde yapsın." felsefesini çok iyi uyguladılar.

0
bio
Joel'e yazıp StackOverflow'u Türkçe'ye çevirmeyi teklif etseler, belki daha kazançlı çıkarlardı (biz de).
0
KiPSOFT_
Baktım da bu sitenin genel anlamda bir farkı yok. Genel anlamda bir farkı yoksa neden fazlamesai reklam kategorisine giren bir haber yayınlıyor ?
0
CL-USER
Bence şu haberin* yanında bu pek reklam kategorisine girmiyor.

* http://www.fazlamesai.net/?a=article&sid=5292
0
KiPSOFT_
Sonuçta gösterdiğiniz link bir proje ve bana göre sıradan bir siteden daha farklı bir içeriğe sahip fakat bu site hiç farklı değil aksine daha önce bir çok benzeri Türkiye de yapılmış bir konsept.
0
robertosmix
I.T. konusunda ilerlemek istiyorsan İngilizce bilmek zorundasın. Bunun başka alternatifi yok. Şu lokal kafayı bir kenara atıp daha büyük bir vizyonla bakmaya ne zaman başlarız meraktayım doğrusu.
0
mustafaileri
Bende merak ediyorum acaba insanlar "ya kardeşim yabancı yapmış zaten onu kullanalım biz neden böyle kasalım ki durduk yerde" mantığından ne zaman kurtulup birşeyler retmeye çalışacak veya üretmeye çalışana destek olacak.
0
ftl
malesef katiliyorum, boyle olmamasini dilerdim ama ingilizce bilmeden guncel kaynaklari takip etmek malesef imkansiz.
0
neden
Gerçekten mi?
0
neden
Bu ilginç ve de elde edilmesi zor bilgiyi paylaştığınız için çok teşekkürler.Hemen başlıyorum ingilizce öğrenmeye.
0
neden
Gayet iyi bir iş .
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Eller Gider Açık Yazılıma Biz Gideriz Microsoft'a

Ragnor

Bugünkü Vatan gazetesindeki habere göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gizli gizli eğitimle ilgili bir projeye üzerinde çalışıyormuş ve eğitimde teknoloji ağırlıklı bir hamleyi amaçlayan projede Erdoğan'a en büyük desteği ise dünyanın en zengin insanı Bill Gates verecekmiş.

NetBeans 6.0 Çıktı!

auselen

Netbeans'in uzun zamandır beklenen yeni sürümü sessiz sedasız sunuculardaki yerini aldı.

Desteklediği teknolojilere (Ajax, C/C++, Databases, Debugger, Desktop, Editor, GUI Builder, Java EE, Java ME, Java SE, Javascript, Mobile, Profiler, Refactor, REST, Rich Client Platform, Ruby, SOA, SOAP, UML, Web, WSDL , XML) bakılırsa Netbeans her tür geliştiricinin işini kolaylaştıracak nitelikte araçlarla komple bir geliştirme ortamı.

Facebook, Yükselen Değer!

parsifal

Dün yapılan açıklamaya göre Micros~1, Facebook'un %1,6'sını 240milyon USD'a satın aldı. Böylece Facebook'un toplam değeri 15milyar USD'a ulaştı.

FreeBSD 4.6 Çıktı!

anonim

FreeBSD 4.6 sürümü duyuruldu. Konu ile ilgililere bu başlık zaten yeterli. Bunun dışında FreeBSD nedir, ne değildir gibi sorularınız için internet sayfasına bakabilirsiniz.
Ayrıntılı bilgi için www.freebsd.org ve freshmeat.net'deki ilgili başlık'a bakabilirsiniz.

My-SQL VS Oracle

ganzo66

My-SQL, anlatmaya ne gerek, Oracle, bunuda anlatmaya gerek yok herhalde. Linux ve open source herdem güzel ortamlar. Biliyor muydunuz ki Oracle'ın şu sıralar en çok çekindiği veritabanı My-SQL... Oracle 8i'den başlayarak Linux ortamına kendini yerleştirmeye çalışıyor. Ama daha dün dünyaya gelmiş olan My-SQL Oracle'ın dizlerini titretiyor.
Bir yandan Caldera ile anlaşma yaparak, bir yandan da 9i ile ortamın sıcaklığını arttırarak ve son olarak development açısından Oracle bedava dağıtarak My-SQL'i sıkıştırmaya çalışıyor. Bence nafile; My-SQL'in hitap ettiği ortam, PHP ile bütünleşmesi, kullanım kolaylıkları ve tabiiki daha az bug'ı ile herhangi bir şey olması mümkün değil.
Aslında burada amaç, "open source ruhunu" open source ruhuna yakın görünerek yıkmaya çalışmaktır. Yapılmaya çalışan işin tek bir adı vardır, "Rabbena hep bana"...