Türkiye'nin StackOverflow'u Açıldı

0
anonim
Türkiyenin bilişim sektörü sevdalılarını birleştirmeyi amaçlayan, dertlerine deva olayı hedefleyen site sonsuzdongu.net ilk sürümü ile yayına girdi. Site üzerinden şu anda istediğiniz soruları sorabiliyor veya cevap yazabiliyorsunuz. www.sosuzdongu.net

Görüşler

0
mentat
Link hatalı (text olarak)..

Güzel bir girişim, umarım başarılı olur ama stackoverflow'un en önemli özelliği kullanım kolaylığı ve tasarımı.. Öncelikle benzer basit ve albeniye sahip bir altyapı kurulmalıydı diye düşünüyorum. Şu haliyle güzel bir blog tasarımına sahip onlarca benzerinden pek bir farkı yok..

başarılar.
0
FZ
Sanırım ana tema şu: "Hah yurtdışında bir şey çok popüler oldu, çok pahalı bir girişime de benzemiyor, hadi benzerini yapalım nasılsa buradaki bilgisayarcılar Ingilizce bilmez."

En son librarything.com'un birkaç Türk kopyasının çıktığını görmüştüm. (özgün sitede 50 milyonu aşkın kitap kaydı var).
0
mustafaileri
Şimdi şöyle bir durum bence şöyle bakmalıyız? Neden bizimde böyle bir girişimimiz olmasın sonuçta Türkiye de olmayan birşey
Kalitesini tartışmam.Zaten ALpha sürüm olduğu yazyyor.
Ama FZ nin yorumuna katımıyorum.Ç:ükü ozaman zaten herşey yurtdışında yapılmış diye hiçbirşey yapmayalım bu mudur yani?
0
Tarık
Daha farklı fikirler içerseydi, fikirde nicelik yerine nitelik ön planda olsaydı daha güzel olurdu demek istendi sanırım.
0
ZZombie
Pazarlamada temel bazı ilkeler vardır.
Risksiz bir başarı istiyorsan önceden başarısı kanıtlanmış bir iş modelini alır bire bir kopyalarsın.

Bu iş modelinde hiçbir zaman 1 numara olamazsın, zira farklıbirşey katmıyorsundur. Ama iyi uygularsan belli bir başarı sağlarsın.

BKZ. Metacafe (evet farklılıkllar sundu bu artı), dailmotion vb.

Eğer ki 1 numara olmak istyorsan o zaman orjinal bir fikirle çıkar ve riskler alırsın.

BKZ. Youtube, FaceBook, Flickr, Twitter (en iyi innovasyon örneği, blog'u aldı, micro blogging yaptı. Çok basit fikir, çok büyük başarı.) vb.

0
CL-USER
> Eğer ki 1 numara olmak istyorsan o zaman orjinal bir fikirle çıkar ve riskler alırsın.

Buna ufak bir istisna bulunabilir: Google. Olan bir şeyi yaptı, ama var olanlardan çok daha iyiydi, daha doğrusu var olanlar çok kötüydü.

0
ZZombie
Google bu konuda aslında inovasyon yaptı.

Bir de ne yazık ki bizim türk şirketlerinde pek rastlanmayan "Bizim uygulama bir tek işi yapsın, en iyi şekilde yapsın." felsefesini çok iyi uyguladılar.

0
bio
Joel'e yazıp StackOverflow'u Türkçe'ye çevirmeyi teklif etseler, belki daha kazançlı çıkarlardı (biz de).
0
KiPSOFT_
Baktım da bu sitenin genel anlamda bir farkı yok. Genel anlamda bir farkı yoksa neden fazlamesai reklam kategorisine giren bir haber yayınlıyor ?
0
CL-USER
Bence şu haberin* yanında bu pek reklam kategorisine girmiyor.

* http://www.fazlamesai.net/?a=article&sid=5292
0
KiPSOFT_
Sonuçta gösterdiğiniz link bir proje ve bana göre sıradan bir siteden daha farklı bir içeriğe sahip fakat bu site hiç farklı değil aksine daha önce bir çok benzeri Türkiye de yapılmış bir konsept.
0
robertosmix
I.T. konusunda ilerlemek istiyorsan İngilizce bilmek zorundasın. Bunun başka alternatifi yok. Şu lokal kafayı bir kenara atıp daha büyük bir vizyonla bakmaya ne zaman başlarız meraktayım doğrusu.
0
mustafaileri
Bende merak ediyorum acaba insanlar "ya kardeşim yabancı yapmış zaten onu kullanalım biz neden böyle kasalım ki durduk yerde" mantığından ne zaman kurtulup birşeyler retmeye çalışacak veya üretmeye çalışana destek olacak.
0
ftl
malesef katiliyorum, boyle olmamasini dilerdim ama ingilizce bilmeden guncel kaynaklari takip etmek malesef imkansiz.
0
neden
Gerçekten mi?
0
neden
Bu ilginç ve de elde edilmesi zor bilgiyi paylaştığınız için çok teşekkürler.Hemen başlıyorum ingilizce öğrenmeye.
0
neden
Gayet iyi bir iş .
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Matrix´e Doğru Adım Adım

FZ

Birkaç ay sonra beş felçli hasta, merkezi Massachusetts´te bulunan Cyberkinetics firmasının geliştirdiği bir beyin-bilgisayar arayüzünü deneyecek. Şirketin BrainGate isimli bu cihazı hareket yeteneğini yitirmiş hastaların bir bilgisayarı ve/veya bir robotu kontrol etmelerine izin veriyor. Eğer klinik deneyler başarı ile tamamlanırsa sistemin 2007 yılında seri üretimle piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Cyberkinetics, maymunları kullanarak gerçekleştirdiği deneyde bu cihazı kullanarak hayvanları eğitti ve onların ekrandaki imleci sadece düşüncelerini kullanarak hareket ettirmelerini sağladı. Bu teknolojinin sene sonuna dek beş farklı insan üzerinde denenmesi planlanıyor.

ABD´de beyinden gelen sinyalleri anlamlı veriye dönüştürüp bunları bilgisayara aktarmak amaçlı beyin-bilgisayar arayüzü geliştiren başka şirketler ve üniversiteler de mevcut.

Kaynaklar:
- http://www.wired.com/news/medtech/0,1286,61889,00.html
- http://www.cyberkineticsinc.com

Daniel Robbins, Microsoft'la Çalışacak

butch

Gentoo.org 'da duyurulduğu üzere Gentoo Linux kurucusu Daniel Robbins artık Microsoft'la çalışacak. Açıklamaya göre Microsoft'ta Açık kaynak ve topluluk temelli yazılımları anlamaları konusunda yardımcı olacak. Detaylı bilgi için /., gentoo.org

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2008 - Duyuru

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 2003 yılından beri ilkbahar aylarında gerçekleşmesine alıştığımız Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri bu yıl sonbahar aylarında düzenlenecek. Etkinlik hakkında detaylar önümüzdeki günlerde duyurulacak.

Pixele dayalı reklamcılık yeni bir boyut kazandı.

anonim

Milliondollarhomepage sitesiyle hayatımıza giren "pixel-site" mantığı, Iki Türk öğrencinin projeyi geliştirmeleri ile artık "tematik" bir görünüme kavuştu. Şu an sadece Ingilizce şekli ile kullanıcılara ulaşan websitesi, yakında "Reklam şehri" olarak da yayımlanacak.

Güney Kore'de Okullar GNU/Linux'a Geçiyor

FZ

Güney Koreli uzmanlar tarafından geliştirilen açık kaynak işletim sistemi halen başkent Seul’de 190 okulda birden denenmeye başladı. Güney Kore, böylece kendi ulusal Linux sistemini okullarında yaygınlaştırmış oluyor. Güney Kore Bilişim Dairesi (KIPA) Başkanı Jin Ko Hyun, Linux’un Güney Kore versiyonunun başarısına inandıklarını açıkladı.

Hyun, yeni sistemin yazılım devi Microsoft’a karşı bir hamle olmadığını, ülkenin kendi ulusal yazılım ve donanım teknolojisini geliştirmede bir adım olduğunu vurguladı. Hyun, ayrıca güvenlik sorunlarının ve maliyetin kendileri için önem taşıdığının altını çizdi. Hyun, yerli sistemlerin kullanılmasının yerli yazılımcıların etkinliğini artıracağını ve yerli endüstrinin güçlenmesinin yolunu açacağını belirtti.