Borland .NET´i Dikkate Alıyor

0
FZ
Yazılım geliştirme araçları üreten Borland şirketi yaptığı son açıklamalardan birinde, Borland Delphi ve Borland C++ Builder isimli ürünlerinin son versiyonlarında .NET platformunu destekleyeceğini açıkladı.

Bu yılın ikinci yarısında söz konusu yazılım geliştirme araçlarının yeni versiyonlarını çıkaracak olan Borland, MSIL (Microsoft Intermediate Language - tüm .NET uyumlu dillerle geliştirilmiş programların makina koduna derlenmeden önce dönüştürüldükleri aradil) formatını da destekleyeceğini belirtti.

Görüşler

0
SHiBuMi
Tam Macromedia .NET platformuna desteğini açıkladı ve bir sonraki Ultradev sürümüyle .NET için görsel geliştirme araçları sunacağını ilan etti diye bir haber geçecekken bu haberi gördüm :) Sorun şu ki bizim çukura aşağı yukarı bilişim dünyasının yarısı çoktan girmiş durumda, bir de buna fos Javanın Web Services platformu J2EE yi de eklersek bilişim sektörünün geleceği sarı-kahverengi renklerle yazılacak gibi gözüküyor :))
0
FZ
Valla .NET çukurundan çıkarsak J2EE çukuru var, oradan da kurtulabilirsek düzlüğe çıkacağız gibi ama o düzlükte bizi ne bekliyor, kimler bekliyor bunu bilemiyorum. Bilen beri gelsin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Be Inc. topu attı...

SHiBuMi

Aynı isimli işletim sisteminin (BeOS) yaratıcısı Be Inc, 15 Mart itibariyle dağılacağını ve hisselerinin Nasdaq piyasasından çekileceğini duyurdu. Karar halihazırda ekim ayında hissedarlar tarafından alınmış. Geçtiğimiz sene işletim sistemini Palm Inc.`e satan Be, Şubat ayında Microsofta karşı rekabete aykırı fiyat kırmak suçlamasıyla dava açmıştı.

Kaynak: Reuters Be sitesi: www.be.com

En ucuz Internet Kafe Türkiye'de

conan

Foreign Policy'nin yaptığı bir araştırmaya göre en ucuz Internet Kafe saati ($0.50) ile Türkiye'de. 26 ülkenin kapsayan bu araştırmada en pahalı ülkeler olarak İsveç ($6.40) Avusturya ($6.00) Nijerya ($5.40) Amerika ($5.00) gözüküyorlar. (Evek. Haberi slashdot sitesinde gördüm) :)

Zirvedeki çalışma grubu toplantısı

gencbeyin

Bilişimde Linux`cular da buluştu. Burada toplantının resmi olmayan özetini !! gönderiyorum.

-Görkem Çetin:
Serbest yazılım 1970 lerde başlayan bir harekettir. En önemli kişisi Richard Stallman'dır. MIT labarotuvarında çalışırken kapalı yazılımların gelişime mani olduğunu keşfetmiş ve GNU Vakfını kurmuş. Linux free softwaredir, freeware veya shareware ile alakası yoktur.

Matrix´e Doğru Adım Adım

FZ

Birkaç ay sonra beş felçli hasta, merkezi Massachusetts´te bulunan Cyberkinetics firmasının geliştirdiği bir beyin-bilgisayar arayüzünü deneyecek. Şirketin BrainGate isimli bu cihazı hareket yeteneğini yitirmiş hastaların bir bilgisayarı ve/veya bir robotu kontrol etmelerine izin veriyor. Eğer klinik deneyler başarı ile tamamlanırsa sistemin 2007 yılında seri üretimle piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Cyberkinetics, maymunları kullanarak gerçekleştirdiği deneyde bu cihazı kullanarak hayvanları eğitti ve onların ekrandaki imleci sadece düşüncelerini kullanarak hareket ettirmelerini sağladı. Bu teknolojinin sene sonuna dek beş farklı insan üzerinde denenmesi planlanıyor.

ABD´de beyinden gelen sinyalleri anlamlı veriye dönüştürüp bunları bilgisayara aktarmak amaçlı beyin-bilgisayar arayüzü geliştiren başka şirketler ve üniversiteler de mevcut.

Kaynaklar:
- http://www.wired.com/news/medtech/0,1286,61889,00.html
- http://www.cyberkineticsinc.com

HP, İTܒde Yazılım İnovasyon Merkezi Açtı

FZ

HP Türkiye, Ortadoğu, Akdeniz ve Afrika bölgelerinde Türkiye’yi öncü konuma getirecek olan HP-İTÜ Yazılım İnovasyon Merkezi’ni açtı. Merkez, tüm bu bölgeler için daha hızlı ve daha güçlü yazılımların geliştirilmesinin yanı sıra iş dünyasına yönelik teknolojik çözümler de üretecek. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde master ve doktora eğitimlerine devam eden öğrenciler, İTÜ öğretim üyeleriyle birlikte geliştirdikleri yazılım çözümlerini MEMA bölgesindeki ülkelere ihraç edebilecekler.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Urçar ve HP Yazılım Grubu ülke müdürü Tayfun Topkoç’un ev sahipliğinde gerçekleşen açılışta, yazılım inovasyon merkezinde gerçekleştirilecek projelere örnek niteliğinde olan HP’nin Proje ve Portföy Yönetimi ile bir CIO’nun kriz ortamında hangi kaynakları, hangi projelerde, ne kadar süre kullanması gerektiğini ortaya koyan çözümün demo’su gösterildi.

Kaynak: turk.internet.com