Symantec 1.44 disketlere veda etti!

0
parsifal
Symantec 18 Ağustos 2005 tarihinden itibaren 1.44 MB'lık disketlere sığan virüs tanım dosyalarının yayınını durduracağını duyurdu.

Buna neden olarak tanım dosyalarının bir diskete sığmayacak kadar büyüdüğünü ve disket sürücülerin yerinin diğer teknolojilerin aldığını belirten firma tanımların diğer yöntemlere yayınına devam edeceğini açıkladı.

İlgili Yazılar

Pi sayısının 1 trilyon 400 milyarıncı basamağı kaç?

conan

Hürriyet gazetesinde okuduğum bu habere göre Tokyo üniversitesinden Yasuma Kanada ve ekibi 5 yıl vererek yarattıkları bir programla 400 saatte pi sayısını 1 trilyon 400 milyar yakınlıkla hesaplamayı başarmışlar. Kendilerine ait yaklaşık 20 yıllık rekoru da kırmışlar.

Gazeteye göre bu hesabı yapmak o kadar da önemli değilmiş. Çünkü astronomlar bile bu kadar sayıyı kullanmazlarmış :P Pi`nin tanımı da var gazetede, okuyalım :)

Yahoo mail servisinde yenilikler başladı

e2e

Gmail'in duyurulmasının ardından Yahoo da mail servisini yenileyeceğini ve ücretsiz hesaplarda disk alanını 100 MB'a çıkaracağını duyurmuştu.

Bugün itibariyle bahsedilen değişiklik gerçekleşti. Yahoo mail servisi yeni arayüzü, 100 MB'lık kullanım alanı ve 10 MB'lık mesaj transfer limitiyle faaliyete geçti.

QPS - Quantum Positioning System

FZ

Bu siteyi takip eden üyelerin çoğu en azından kavram olarak küresel konumlandırma sistemini (GPS - Global Positioning System) biliyorlardır ve/veya duymuşlardır.

Söz konusu sistemin kuantum versiyonunu geliştiren ve QPS (Quantum Positioning System) olarak adlandıran MIT araştırmacıları üzerinde durdukları iki önemli nokta var:

Açık Kodlu Projeler ve Portakal Teknoloji'de Staj İmkanı

anonim

Özgür ve keyifli bir ortamda açık kodlu proje geliştirme ve dolu dolu bir staj imkanı: Portakal Teknoloji stajyer başvuruları alıyor. Bu yılki staj programına ait detaylar aşağıdaki adreste

http://blogs.portakalteknoloji.com/bora/blog/2009/03/05/241/

Cinsiyet ve bilgi toplumu

e2e

Silicon.com'da yer alan Women turned off by technology's 'geeky' image başlıklı habere göre kadınlar, teknoloji-bilişimin erkekler için olduğunu, kendilerinin buralarda hoş karşılanmayacağını düşünüyorlar. Devlet destekli olarak, İngiltere, İtalya, İrlanda, İsviçre ve Norveç'te yapılan "Cinsiyet ve bilgi toplumu" başlıklı, bilgi teknolojilerinde cinsiyetler arası köprü olma hedefini taşıyan rapora dayandırılan haberde, kadınlarda, teknolojiyle uğraşanların zamanının çoğunu yatak odalarında kodlarla uğraşmak ya da online oyunlar oynamakla geçiren antisosyal erkeklerin işi olduğu gibi bir kanı olduğu belirtiliyor.