LAMP'in M'si Satıldı: Sun Microsystems MySQL'i Satın Aldı

0
ali_deren
Geçen yıl Oracle MySql'in vazgeçemeyeceği InnoDB ve BerkeleyDB'yi aldı. Kısa süre önce Sun OracleDB çözümleri sunacağını, Oracle Solaris'i destekleyeceğiniaçıkladı. Oracle'ın Java kullanımı ve desteği zaten yıllardır artarak sürüyor.
Sun ve Oracle birleşiyor diyen olursa şaşırmam.

Mysql.com'daki açıklama

Görüşler

0
anonim
MySQL in lisanslama hakları sürekli bir tartışma içerisindeydi zati.

Oracle'ın MySQL'e el atmasının neler getireceğini hep birlikte göreceğiz.

Fakat bu durum dünyanın sonu değil.
Zira bizzat Oracle ile yarışan PostgreSQL imiz var :)
0
towsonu2003
http://dev.mysql.com/downloads/mysql/5.0.html#source - bir kenarda saklayin :)

bu arada, bir sonraki haberle bunun metnini pek kafiyeli yazmissiniz...
0
afsina
Sun oracle'dan cok farkli bir sirket. Su anda cogunluk yazilim urunleri acik kodlu.
Java-GPL,
Glassfish (uygulama sunucusu): GPL
Solaris : CDCL (MPL gibi)
Netbeans : GPL - CDCL cift lisans

Mysql icin ozel bir kisitlama getireceklerini o nedenle sanmiyorum. Oracle, IBM ya da Microsoft farkli kulvarda yuzuyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Micheal Moore: Filmlerimi Bedavaya Çekip İzleyin Sorun Değil

FZ

Meşhur yönetmen Micheal Moore son filmi 9/11 ile ilgili olarak konuştu ve filminin Internet´ten bedavaya çekilip izlenmesini doğal karşıladğını belirtti.

Moore´a göre insanların filmini Internet´ten indirip izlemelerinde ve arkadaşları ile paylaşmalarında herhangi bir sorun yok, filmini ne kadar çok insan izlerse o kadar iyi ve telif hakları yasasının büyük bir kısmı da saçma sapan. Moore, tek bir yerde itirazı olacağını söylüyor: Benim filmim üzerinden bu yöntemle kâr edemezsiniz, eğer edecekseniz bunu ayrıca konuşmamız gerekir, bunun dışında sorun yok.

Yönetmenle birlikte çalışmış olan Lions Gate şirketi de buna karşı itiraz etmiyor durumda. Moore´a göre bilgi, sanat ve fikir paylaşımı serbest olmalı ve özgürce gerçekleştirilmeli. Bir başka sıradışı ve önemli yönetmen olan Tarantino´nun da Moore´un bu tavrını bazı bakımlardan desteklediği biliniyor.

Editörün Notu: Söz sinemadan açılmışken üstad Marlon Brando´yu yani sinemanın "Baba"sını da kısa süre önce kaybettik. Anısı sinemaseverlerin kalbinde daima yaşayacaktır.

İşbirliği Teorisi: Hile Yapmanın Zararları Üstüne

malkocoglu

Ünlü bilim adamı Darwin, bir insan özelliğinin eğer avantaj sağlayan bir özellik ise bir nesilden ötekine geçeceği fikrini öne sürmüştü. Fakat Darwin, gene kendi teorisi olan en güçlünün hayatta kalacağı kuralını çiğnemeden, ilk insanların hayatla mücadelede niye ilk kez işbirliği yapmaya karar verdiklerini bir türlü açıklayamamıştı. Geçen hafta ortaya çıkan bir matematikçi gurubunun teorileri, bu sorunun nihai olarak çözmeye aday gözüküyor.

Serbestyazilim.org.tr yenilendi...

vampire

serbestyazilim.org.tr yeni tasarımı ile konferans sitesi olarak açıldı. Kısa zaman sonra açılacak olan yazılım bülümünde ise SourceForge modeli ile Türkiye'de açık kodla geliştirilmiş yazılımlar ve bu yazılımların ortak olarak geliştirilebileceği olanaklar olacak.

Hatırlatmak gerekirse serbestyazilim.org.tr tarafından düzenlenen "1. Türkiye'de Linux ve Serbest Yazılım Konferansı" 7-8 Aralık tarihlerinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezinde gerçekleşecek. Konferans sayfası

Konferansa bildirilerinizle, sunumlarınızla yada dinleyici olarak katılabilirsiniz. Konferansa destek olmak için sitede yayınlanan bannerları kullabilirsiniz.
Sevgi, Saygı Serbestyazılım...

Terörist saldırıların Internet kullanımı üzerindeki etkileri

larweda

Cnet'te yer alan bir habere göre, arama motorlarının en çok aranan kelimeleri sex, britney spears, pamela anderson, backstreet boys olmaktan çıkıp, World Trade Center, BBC, Pentagon, Osama bin Laden, Taliban, American Flag, FBI, American Airlines ve American Red Cross arama motorlarının en popüler kelimeleri haline gelmişler. Ve ilginç bir şekilde "Nostradamus" ta bunların arasında.

Ek olarak, kullanıcıların basit ingilizce sorular sormalarına izin veren bir arama motoru olan Jeeves'e geçen hafta en yoğun gelen soru da şu şekilde: "Where is the World Trade Center?", yani "Dünya Ticaret Merkezi nerededir?".

Dünya artık Osama bin Laden'in Pamela Anderson'dan daha ünlü olduğu bir yer.

Türkçe Open Office 2.0 Yardımınızı Bekliyor!

anonim

İlk Türkçe Openoffice.org beta (2.0) sürümünü hazırlamaya başladık.

Türkçe OpenOffice.org 2.0 betanın ilk görüntülerine aşağıdaki adresden ulaşabilirsiniz: