LAMP'in M'si Satıldı: Sun Microsystems MySQL'i Satın Aldı

0
ali_deren
Geçen yıl Oracle MySql'in vazgeçemeyeceği InnoDB ve BerkeleyDB'yi aldı. Kısa süre önce Sun OracleDB çözümleri sunacağını, Oracle Solaris'i destekleyeceğiniaçıkladı. Oracle'ın Java kullanımı ve desteği zaten yıllardır artarak sürüyor.
Sun ve Oracle birleşiyor diyen olursa şaşırmam.

Mysql.com'daki açıklama

Görüşler

0
anonim
MySQL in lisanslama hakları sürekli bir tartışma içerisindeydi zati.

Oracle'ın MySQL'e el atmasının neler getireceğini hep birlikte göreceğiz.

Fakat bu durum dünyanın sonu değil.
Zira bizzat Oracle ile yarışan PostgreSQL imiz var :)
0
towsonu2003
http://dev.mysql.com/downloads/mysql/5.0.html#source - bir kenarda saklayin :)

bu arada, bir sonraki haberle bunun metnini pek kafiyeli yazmissiniz...
0
afsina
Sun oracle'dan cok farkli bir sirket. Su anda cogunluk yazilim urunleri acik kodlu.
Java-GPL,
Glassfish (uygulama sunucusu): GPL
Solaris : CDCL (MPL gibi)
Netbeans : GPL - CDCL cift lisans

Mysql icin ozel bir kisitlama getireceklerini o nedenle sanmiyorum. Oracle, IBM ya da Microsoft farkli kulvarda yuzuyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Genome Projesi

anonim

Bir çoğunuzun bildiğini sanıyorum, "Human Genome Project", insanın gen haritasını çözme uğraşında olan oldukça geniş kapsamlı bir proje. Bu araştırmalar insan ırkının geleceği (eğer varsa) için oldukça pozitif sonuçlar doğuracak. Bu aşamada en büyük problem, tek bir gen için bile yoğun CPU gücü ve zaman gerekli olması. Stanford üniversitesi, SETI@HOME a çok benzer bir GENOME@HOME uygulaması geliştirmiş.

Cat Logic, Türkiye'yi ar-ge üssü seçti

ekrems

Avupa'da BT (Bilgi Teknolojileri) personeli bulmakta zorlanan, Hindistan'da ise istedikleri kaliteyi bulamayıp ve iletişim sorunu yaşayan yabancı yazılım devleri dümeni Türkiye'ye kırmaya başladı. Bu trendin en canlı örneği ise Türkiye'yi ar-ge üssü ilan eden Hollanda'nın bir numaralı yazılım devi Cat Logic. Firma Türkiye'de geliştirdiği yazılımları dünyaya pazarlayacak.

Amerika yanıyor, Internet ayakta!

larweda

Dün Birleşik Devletlerde meydana gelen terörist olaylar, hem Amerika hayatını ve ekonomisini, hem de Dünya gündemini ve ekonomisini derinden sarstı. Olaylar olurken ve olduktan sonra Amerikadaki sabit ve mobil iletişim şirketleri atyapı kısıtlamalarından tamamen yetersiz kaldılar. Ama internet`i hayatının içinde yaşayan amerika, ciddi bir iletişim aracı olarak e-mail'i kullanmaya devam etti. Ben Amerika'daki haber almak istediğim bütün arkadaşlarıma sadece e-mail ile ulaşabildim. E-mail'e fazla yüklenilmesi de Hotmail, Yahoo gibi yüksek miktarda e-mail servisi veren sunucuların fazla yüklenmesine ve servis verememesine sebep oldu.

IEEE, 802.11n'yi Onayladı

parsifal

IEEE'den yazılı bir açıklama henüz gelmemiş olsada, Bruce Kraemer, 802.11n uzun dönem başkanı, 802.11 grubuna attığı mesajla bunu duyurdu.

Ve İnsan Makinaya Yenildi

sefalet

Uzun yıllardır ilk defa tek bir Dünya Şampiyonu var artık ve Viladimir Kıramnik (Vladimir Kramnik) yeni ünvanı ile ilk kez bir karşılaşmaya çıktı. Rakibinin adı Deep Fritz 10.