Kevin Mitnick Geri Dönüyor !

0
mysterious
Dünyanın en ünlü hacker’ı Kevin Mitnick, 8 yıl aradan sonra yeniden internete girecek.

Şartlı tahliye süresi salı günü sona erecek olan Mitnick, kendisine uygulanan yasağın kalkmasıyla beş yıl hapis yatmasına neden olan internete 8 yıl aradan sonra yeniden girebilecek.
Mitnick, geçmişte edindiği tecrübeleri, şirketleri bilgisayar korsanlarının saldırılarından korumak için kullanmaya hazır olduğunu belirterek, bilişim sektöründe çalışmaya hazır olduğunu, ancak bu sefer saldıran tarafta değil, güvenlik tarafında olmak istediğini açıkladı. Mitnick, bir bilişim firmasıyla iş görüşmesinde de bulunduğunu belirtirken, bu firmanın ismini açıklamadı.

Reuters haber ajansına bir mülakat veren Mitnick `Esas sorunum, insanları, hakkımda yazılan pek çok şeyin doğru olmadığına, doğru olanlar konusunda ise üzgün olduğuma inandırmak. Topluma olan borcumu ödedim ve olumlu birşeyler yapmak istiyorum´ dedi.

FBI’DAN ÜÇ SENE KAÇTI
Hapis cezasına mahkum olan ilk hacker’lardan olan Mitnick “bilgisayar teröristi” ismini alan ilk kişi olmuş ve FBI’ın peşinde olmasına rağmen üç sene boyunca yakalanmadan Sun Microsystems, Novell ve Motorola gibi dünya çapında bilişim firmalarının bilgisayar ağlarına girmeyi başararak bu firmalara ait yazılımları çalmıştı.

2000 yılının Mart ayında, iletişimi engellemek ve bilgisayar dolandırıcılığı yapmak suçlarından aldığı cezası şartlı tahliyeye çevrilen Mitnick, bu tarihten bu yana seyahat ve teknoloji kullanımında bazı sınırlamalarla yaşıyor. Cep telefonu ve bilgisayar kullanmasına izin verilen Mitnick bu cihazlarla internete bağlanamıyor.

HİKAYESİNİ SATAMIYOR
`E - posta kullanmayı bekliyorum. Arkadaşlarım ve ailem benim e - postalarımı kontrol etmekten ve bunları yazdırmaktan sıkıldılar´ diyen Mitnick, internet kullanmadığı süre içerisinde pek çok zaman ve eğitim fırsatını kaçırdığını düşünüyor. Mitnick, salı gününden itibaren internete girmeye ve e - posta alışverişinde bulunmaya başlayacak olmasına karşın, şartlı tahliye kurallarına göre 2010 yılından önce hikayesini satarak para kazanmaya başlayamayacak.

Kaynak: NTVMSNC

Görüşler

0
anonim
kevin'i yakalatan japon hackerın yerinde olmak istemezdim...
0
oktay
2600 dergisinin hazirladigi bu konularla ilgili Freedom Downtime adli bir belgesel var. Kazaa, edonkey falan gibi networklerden kolaylikla bulabilirsiniz. Ingilizce biliyorsaniz kacirmayin derim.

oktay
0
anonim
Kevin Mitnick hakkında bir çok yazı okudum ve kendisi ile yakından ilgileniyorum.Mail adresi ve oturduğu ev adresine kadar hepsi elimde mevcut.Birkaç mailimi ailesi cevapladı ama artık kendisinin cevap vereceği haberi beni çok mutlu etti. Yerinde olsaydım Hükümet Bilgisayarlarını bu sefer tam olarak çökertirdim,bu kadar yılın tabi hesabı onun için biter mi bilemeyeceğim.
0
anonim
slm ben serkan eğer sakıncası yoksa senden kevin mitnick in e-mail adresini isteyecektim.
ben dasp@mynet.com dayım. verirsen sevinirim.
0
umututku19
Arkadaşım Ben Bu Adamın Hayranıyım Mail Adresini Ev ADresini Benımle Paylaşırsan İnan Çok Mutlu Olurum
0
sirius12
slm arkadaş ben de senin gibi bir Kevin Mıtnıck hayranıyım bana Mıtnıck' ın mail adresini versene
adresim tekefendili12@hotmail.com
0
anonim
En çok bizler sevinmiş durumdayız.HackerMania ekibi olarak onu daima hackerlar dünyasında öncü olarak kabul ettik ve aramızda olmasından mutluluk duyuyoruz şimdide.Kendisi hiçbir zaman Bilgisayar Korsanı değildi o herzaman en iyiydi yalnızca...
HackerMania
0
sundance
Erdener abi der ki:



Hackermania öyle yazılmaz, lamer olacaksan onu bari kuralına göre ol H4CK3RM@N14 filan gibi at imzanı sonuna da gr33t1ng5 to 4ll 3l333t dud3z filan yaz da dünya alem bilsin hacker, cracker ve l4m3r farkını.



Sonra da git gerçek hackerların ve gerçek crackerların biraz hikayesini oku. Phiber Optik, Dark Dante, kimmiş bak mesela veya Captain Crunch, dünyanın en önde gelen crackerlarının birçoğunun ve gelmiş geçmiş bütün virüslerin yaklaşık %40''''''''ının Bulgaristan menşeli olduğunu öğren mesela Approaching Zero kitabından. Veya Bruce Sterling üstadın The Hacker Crackdown kitabından daha yakın zamanlarda olanlara gözat.



Sonra da gel adam gibi muhabbet edelim burda.

Bunların üstüne hala ben hackerım diye iddia ediyorsan, bir iki makina ipsi vereyim girmeyi bir dene bakalım :)
0
nirvana
Approaching Zero türkçeyede çevrilmiş bir kitap. olayların tarihçesini güzel anlatıyor(Sıfıra Doğru).

ortada bir kavram kargaşası olduğu kesin. kimine göre phiber optik hacker'ken, kimine göre rms hacker.

http://www.arayan.com/da/yazi/esr/hacker-history/

0
anonim
Ver bakiyim su makine iplerini:p
0
sundance
yapmayın etmeyin ya! kevin mitnick hakkında hiçbir şey mi okumadınız ? Adam script kiddie'den belki bir adım ilerde o da social engineering konusundaki becerisi ile. Ne sistemleri adam gibi tanıyor, ne bir şey. Bir sürü log var en basit exploitleri bile kendisi COMPILE edemeyip millete yalvardığına dair. Tutuklandığında bir çok cracker 'Mitnicki serbest bırakın, o kendi bilgisayarının bile sorunlarını çözemez' diye dalga geçmişti.
0
FZ
Bu nasıl bir sosyolojidir, nasıl bir psikolojidir ki yeri geldiğinde: Eğer büyük bir hacker isen seni kimse bilmez, tanımaz. Yeri geldiğinde de: Mitnick en büyük hacker´lardan ;-)

Ha bu arada Social Engineering, yani karşısındakini psikolojik olarak yönlendirip, en ufak bir şüpheye yol açmadan çatır çatır bir sürü gizli bilgiye ulaşmak da bence ciddi bir `teknik´ ustalıktır, o ayrı ;-)

Ama sonuç itibari ile bir insan böyle cezalandırılınca da ve hakkında da bir sürü yalan yanlış haber çıkınca, hele de ABD gibi bir ülke söz konusu ise `efsane´ olması işten bile değil. Nitekim bu örnekte de bunu görebiliyoruz.
0
conan
> Adam script kiddie'den belki bir adım ilerde o da social engineering konusundaki becerisi ile

Kesinlikle katilmiyorum!!!!
0
oktay
The Art of Deception: Controlling the Human Element of Security


http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0471237124/qid=1043951000/sr=8-1/ref=sr_8_1/103-3409622-1647052?v=glance&s=books&n=507846

Adam social engineering in kitabini yazmis siz ne diyorsunuz.

Zaten hicbir zaman da herhangi bir yerde cikip, ben cok iyi hacker''im. En iyi programci benim. Her bi boku bilirim dedigini ne gordunuz ne duydunuz.

Cok saglam social engineering ve kisitli bir teknik bilgiyle adamin giremedigi sistem yok.

Kisaca haticeye degil neticeye bakmak lazim.

oktay
0
anonim
..:: Ben bir Tsutomu shimomura''''cı olaraktan, Özellikle şu hacker bu değil tartışmasına girenlere tavsiyem. Bilen kişi konu hakkındaki yarışı www.nsa.gov u hacklemeyi deneyerek yapsın yada norad''''ı yada darpa''''yı ondan sonra bülbül gibi şakısın(tabii şakıyabilirse). Çünkü ölçü daima yukarısıdır.

Bana göre Kevin Mitnick, çok iyi bir sosyal mühendisti ve iyi derece sayılacak düzeyde de programlama bir ağ alt yapı bilgisi vardı. (yok diyenlere tavsiyem www.fbi.gov dan Takedown project i tarasınlar.)
Ve kendi dalında bir idol olmayı başardı. NORAD hakkında bile muamma var.

www.takedown.com/bio/tsutomu.html adresinden tsutomo meslektaşıma selamlar. :::...
0
anonim
Bu arada mitnick'in yeni iş adresi http://defensivethinking.com/

haydi uğurlar ola.. santana>
0
sundance
Peki millet madem bana inanmıyorsunuz Mitnick''in üstün social engineering özelliklerine sahip bir script-kiddie , Tsutomo''nun da fırsattan istifade bir gazeteci ile işbirliği yapıp ''dünyanın en büyük hackerı'' diye Mitnick''i şişirip, ''ama BENN yakaladım onu'' diye şişinen bir numaracı olduğuna inanmıyorsunuz, belki Internet''den önce hacking yapan (kelime yanlış ama herkes böyle kullanıyor) adamların yazdığı Phreak''deki bu makaleyi bir okuyun derim.

Bir de tabi ki çakalı yakalayan avcı, ''oooo araba boyunda bir kaplandı'' diyecek, bana Tsutomo''nun bizzat yazmadığı/yazdırmadığı bir şeylerden örnek verin.

Sonuç olarak ben demiyorum ki Mitnick iş başarmamıştır. Tekrar söylüyorum, super social engineerdır, ama o kadar. Durun kendi c kodunu compile edemediğiyle ilgili linkleri de verecem birazdan ne kadar coder olduğunu, teknik bilgisinin ne kadar yüksek olduğunu oradan okuruz.
0
FZ
Yukarıdaki link için çok teşekkürler. Medya balonuna karşı iğne görevi görüyor bu tip yazılar ;-)
0
umututku19
Dostum Msn Adresin Varmı yaw Senden Bi Konu Hakkında Bilgi ALmam Gereklide.. Benim Msn Adresim umututku19@hotmail.com Hoja yardımcı olursan sevınırım
0
anonim
Kevin gelecek internete ondan sonra hayatını yaşayacak ölümüne yakın öyle bir virüs tacak ki ağa 50 yılda zor temizleyecekler.Bence Kevinin adına bir fan clup kurulmalı:)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ödüllü Bilgi Yarışması

sceylani

Turk-php.com her hafta programcılık konusunda ödüllü bilgi yarışması düzenlemektedir. Yarışmanın konusu ağırlıklı olarak PHP programlama dilidir. Ancak diger programlama teknolojilerini kullananlar, web ile yakından ilgilenenler de sorulari kolaylıkla cevaplayabilirler.

VolksWagen´in 1 litre benzinle 100 km giden arabası

conan

Her ne kadar haber oldukça eski olsa da ben yeni duydum. VW yeni bir prototip araç geliştirmiş ve bu araç 1 litre benzinle 100+ km mesafe alabiliyor. Hatta aracın basına tanıtıldığı gösteride iki üst düzey VW yöneticisini bir noktadan öbür noktaya taşırken yaktığı benzin miktari ise 0.89 litre! Araç Biodiesel denilen bir yakıt türü kullanıyor. Bu yakıt şu anda Avrupa'da satışa çıkmış. Aracın test verileri de oldukça ilginç. Araba 230 kmlik bir mesafeyi 75 km/h ortalama hızla yaklaşık 3 saatte almış.

Arabanın dikkatimi çeken bir başka özelliği ise klasik konsept araba dizaynından oldukça farklı olması. Örneğin arabanın uzunluğu 3,65 m genişliği 1,25 m, yüksekliği ise 1 m civarlarında. Yani, "aman en az benzin yaksın ama tipi de maymuna benzerse benzesin" şeklinde yaklaşılmamış olaya. Arabanın haberinin geçtiği sayfada 3 tane fotoğrafını görebilirsiniz. Belki de gelecekte şehir arabaları buna benzeyecek :)

Polinomsal Sürede Çalışan Deterministik Asallık Testi

FZ

Hintli Profesör Manindra Agarwal ve onunla çalışan iki doktora öğrencisi Nitin Saxena ve Neeraj Kayal girilen bir sayının asal sayı olup olmadığını polinomsal sürede determenistik olarak tespit edebilen bir algoritma geliştirdiler. Yüzlerce yıldır pek çok araştırmacı asallık testi için polinomsal sürede çalışabilen bir algoritma arıyorlardı ve çoğu araştırmacıya göre bu algoritma önem bakımından rahatlıkla 70'lerde geliştirilmiş P-süreli Lineer Programlama çözümü ile kıyaslanabilir.

Postmodern Müzik

FZ

Konsere gidiyorsunuz. Başlangıç saati diyelim 19:00 ama herkes 18:00'da orada. Neden? Hazırlık yapmanız gerekiyor. Önce bir kiosk'a başvurup cep telefonu ve koltuk numaralarınızı veriyorsunuz. Evet, bu işi web'den de yapabilirsiniz, o zaman erken gitmeniz gerekmez. Neyse, salonda yerinizi alıyorsunuz. Ve bilin bakalım neler oluyor?

Herkes oturduktan sonra sahnedeki müzisyenler bir takım düğmelere basıp,bütün seyircilerin cep telefonlarına melodiler yüklüyorlar. Sonra da numaraları arayarak sizi çalıyorlar. Ve dünya tarihinde ilk defa müzik aletleri yerine seyircinin (cep telefonlarının) çalındığı bir konser gerçekleştiriliyor. Şaşarsınız ama ortaya dinlenebilir şeyler çıkıyor. Sitede mp3'ler var: Dialtones: a telesymphony.

Bellekli Kalem

polat

Logitech IO gazeteci ve öğrenci gibi not tutmak zorunda kalanlar düşünülerek tasarlanmış.IO belleği sayesinde notları temize geçme yada digital ortama aktarma derdini ortadan kaldırıyor.Ayrıntılı bilgi için www.logitechio.com (Kaynak Cumhuriyet gazetesinin 8 şubat 2003 tarihli bilim Teknik eki.)