Parkyeri'nden Tarihi Rekor: %3432 Büyüdü!

0
pinguary
Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini belirlemeye amaçlayan Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye - 2007 Programı sonuçlandı. Programın birincisi, e-ticaret ve mobil çözümler alanında faaliyet gösteren ve son 5 yılda yüzde 3 bin 432 büyüme kaydeden Parkyeri oldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen program sonuçları, Rahmi Koç Müzesinde düzenlenen bir törenle açıklandı. İnternette ve mobil araçlarda e-ticaret ve mobil uygulamalar sunan Parkyeri'nin mobil telefonlardan televizyon izlemeyi sağlayan CepTV ve e-ticaret için teknik ve operasyonel altyapı kuran "sıcak pazar" gibi uygulamaları bulunuyor.
Yüzde 1.559'luk büyüme ile ikinci sırayı alan alternatif telekom operatörü Borusan Telekom ise ses, global data servisleri, kurumsal sanal ağ, data center ile ses ve veriyi aynı ağda birleştiren VoIP teknolojisi gibi hizmetler sunuyor. En hızlı büyüyen teknoloji şirketleri sıralamasında üçüncü sırayı ise yüzde 1.419 büyüme ile entegre bilgisayar-telefon uygulamaları gerçekleştiren Defne Bilgi İşlem Ürünleri aldı.

Yabancılarla işbirliği

Törende konuşan Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany, internete erişim olanağına ulaşan gençlerin bundan büyük heyecan duyduğunu ve bunu sağlamanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Deloitte Türkiye Stratejik Planlama, İş Geliştirme ve Pazarlama Ortağı Mehmet Sait Gözüm de, bu program ile Türkiye'de teknolojiyi şekillendiren şirketleri tespit ederek, yurt içinde ve yurt dışında bilinirliklerini artırmayı amaçladıklarını aktardı.

Gözüm, geçen sene listeye giren şirketlerden 2'sinin satın alındığını, birinin şu anda satış aşamasında bulunduğunu, 3'ünün yurt dışında faaliyet göstermeye başladığını, 3'ünün yabancılarla stratejik ortaklık kurmak üzere olduğunu, 21'inin Avrupa ve Orta Doğu (EMEA) bölgesinin 50 başarılı teknoloji şirketi arasında girdiğini belirtti.

79’u İstanbul’dan

Deloitte'un 1995 yılından beri dünyanın 37 ayrı bölgesinde 3 ayrı program halinde oluşturduğu Teknoloji Fast 50 listeleri şirketlerin son 5 yılda net gelirlerinde kaydedilen büyümeye göre belirleniyor. Aday olmak için şirketlerin ilk yıl en az 50 bin euro, beşinci yıl ise en az 800 bin euro net satış gelirine ulaşması gerekiyor.

Bu sene listeye giren teknoloji şirketlerinin yüzde 79'u İstanbul'da, yüzde 17'si Ankara'da, yüzde 2'si İzmir ve yüzde 2'si Kocaeli'nde bulunuyor.

En hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasında bilişim şirketlerinin oranı yüzde 71'e ulaşırken, bunların yüzde 46'sı yazılım, yüzde 17'si bilgisayar ve donanım, yüzde 8'i ise internet hizmetleri alanında faaliyet gösteriyor.

Listede yer alan şirketlerin yüzde 53'ünün son 5 yıldaki Ar-Ge yatırımları 100 bin ile 500 bin euro arasında yer alırken, hızlı büyüyen bu teknoloji şirketlerinin yüzde 17'si 2 milyon eurodan az, yüzde 30'u 2 ile 5 milyon euro arası, yüzde 15'i 5 ile 10 milyon euro arası, yüzde 23'ü 10 ile 30 milyon euro arası ve yüzde 15'i 30 milyon euro üzeri ciroya sahip bulunuyor.

Kaynak: Referans Gazetesi

İlgili Yazılar

Türkiye Uzgörü kazanıyor!

anonim

İTÜ IEEE kulübünün lisans öğrencilerinin yazılarından oluşan bir "Uzgörü" adlı dergi hazırladık. Dergi iki ayda bir yayınlanacak.

Prof. Dr. Erdal İnönü´ye Dev Madalya

FZ

Eski Türk Fizik Derneği Başkanı ve Onur Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erdal İnönü'nün 'Wigner Madalyası'yla ödüllendirildiği açıklandı. 'Wigner madalyası' fizik alanında Nobel'den sonra en önemli ödül kabul ediliyor.

Grup Teorisi ve Temel Fizik Vakfı Başkanı Prof. Dr. Arno Bohm, 2004 Wigner Madalyası'nın İnönü'ye verileceğini açıkladı. İnönü madalyasını 2-6 Ağustos 2004 tarihlerinde Meksika'da yapılacak 'Fizikte Grup Kuramı Metotları 25. Ululararası Kollokyumu'nda düzenlenecek törende alacak.

Wigner Madalyası, ünlü Macar asıllı ABD'li Fizikçi Eugene Paul Wigner adına veriliyor. Madalya, 'Grup Kuramı'nı kullanarak fizik alanında en önde gelen katkıları ödüllendirmeyi amaçlıyor.

Detaylar için tıklayın.

Yahoo! mail, pop3 ve mail forwarding servisini paralı yapıyor.

conan

24 Nisan'dan itibaren yahoo mail pop3 ve forwarding servislerini paralı yapacak. İstenilen bir yıllık ücret ise 29.99$ Eger su anda başvurursak ilk sene için 19.99$ ödeyerek %33 kar edebilirmişiz. Ne güzel degil mi!\r\r

Dünya Kurtuldu(!), Linux altında webcam destekli msn : aMSN

darkhunter

Yaşamın sırrından sonra en çok ilgi uyandıran sorunsal olan, Linux altında IM üzerinden webcam desteği Alvaro tarafından çözüldü.

aMSN'in yeni sürümü olan 0.95, webcam desteği veriyor!

Eee, hissediyor muyuz?

Toshibadan Evinize Çok Küçük Bir Nükleer Reaktör

zorkun

Toshiba alışılmış örneklerinden 100 kat küçük bir nükleer reaktör geliştirdi. 200 kilowatt üretim gücündeki reaktörün yaklaşık 6x1,8 metrelik boyutları hayli etkileyici. Tamamen arıza çıkarmayacak ve kendi kendine işleyecek bir şekilde üretilmiş. Bu reaktörle üretilen enerjinin maliyeti, kilowatt saati 5 cent olarak hesaplanmış. Ürün 2008 yılında Japon, 2009 yılında ise Amerika ve Avrupa pazarına sunulacak.