Parkyeri'nden Tarihi Rekor: %3432 Büyüdü!

0
pinguary
Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini belirlemeye amaçlayan Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye - 2007 Programı sonuçlandı. Programın birincisi, e-ticaret ve mobil çözümler alanında faaliyet gösteren ve son 5 yılda yüzde 3 bin 432 büyüme kaydeden Parkyeri oldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen program sonuçları, Rahmi Koç Müzesinde düzenlenen bir törenle açıklandı. İnternette ve mobil araçlarda e-ticaret ve mobil uygulamalar sunan Parkyeri'nin mobil telefonlardan televizyon izlemeyi sağlayan CepTV ve e-ticaret için teknik ve operasyonel altyapı kuran "sıcak pazar" gibi uygulamaları bulunuyor.
Yüzde 1.559'luk büyüme ile ikinci sırayı alan alternatif telekom operatörü Borusan Telekom ise ses, global data servisleri, kurumsal sanal ağ, data center ile ses ve veriyi aynı ağda birleştiren VoIP teknolojisi gibi hizmetler sunuyor. En hızlı büyüyen teknoloji şirketleri sıralamasında üçüncü sırayı ise yüzde 1.419 büyüme ile entegre bilgisayar-telefon uygulamaları gerçekleştiren Defne Bilgi İşlem Ürünleri aldı.

Yabancılarla işbirliği

Törende konuşan Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany, internete erişim olanağına ulaşan gençlerin bundan büyük heyecan duyduğunu ve bunu sağlamanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Deloitte Türkiye Stratejik Planlama, İş Geliştirme ve Pazarlama Ortağı Mehmet Sait Gözüm de, bu program ile Türkiye'de teknolojiyi şekillendiren şirketleri tespit ederek, yurt içinde ve yurt dışında bilinirliklerini artırmayı amaçladıklarını aktardı.

Gözüm, geçen sene listeye giren şirketlerden 2'sinin satın alındığını, birinin şu anda satış aşamasında bulunduğunu, 3'ünün yurt dışında faaliyet göstermeye başladığını, 3'ünün yabancılarla stratejik ortaklık kurmak üzere olduğunu, 21'inin Avrupa ve Orta Doğu (EMEA) bölgesinin 50 başarılı teknoloji şirketi arasında girdiğini belirtti.

79’u İstanbul’dan

Deloitte'un 1995 yılından beri dünyanın 37 ayrı bölgesinde 3 ayrı program halinde oluşturduğu Teknoloji Fast 50 listeleri şirketlerin son 5 yılda net gelirlerinde kaydedilen büyümeye göre belirleniyor. Aday olmak için şirketlerin ilk yıl en az 50 bin euro, beşinci yıl ise en az 800 bin euro net satış gelirine ulaşması gerekiyor.

Bu sene listeye giren teknoloji şirketlerinin yüzde 79'u İstanbul'da, yüzde 17'si Ankara'da, yüzde 2'si İzmir ve yüzde 2'si Kocaeli'nde bulunuyor.

En hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasında bilişim şirketlerinin oranı yüzde 71'e ulaşırken, bunların yüzde 46'sı yazılım, yüzde 17'si bilgisayar ve donanım, yüzde 8'i ise internet hizmetleri alanında faaliyet gösteriyor.

Listede yer alan şirketlerin yüzde 53'ünün son 5 yıldaki Ar-Ge yatırımları 100 bin ile 500 bin euro arasında yer alırken, hızlı büyüyen bu teknoloji şirketlerinin yüzde 17'si 2 milyon eurodan az, yüzde 30'u 2 ile 5 milyon euro arası, yüzde 15'i 5 ile 10 milyon euro arası, yüzde 23'ü 10 ile 30 milyon euro arası ve yüzde 15'i 30 milyon euro üzeri ciroya sahip bulunuyor.

Kaynak: Referans Gazetesi

İlgili Yazılar

The Blues Brothers 2000 Türkiye Turnesi

lalapoo

Blues Brothers 2000 bir bira firmasının sponsorluğundaki turnesine 5 Eylül'de İzmir Gündoğdu meydanında süper bir konser ile başladı.Turne 17 Eylül'de İstanbul Fil Damı'nda yapılacak olan konserle sona erecek.

Yine virus yine windows

sametc

Sysbug-A adlı virüsün windows kullanıcılarının pc'lerine bulaştığı belirtiliyor.

Kanadalı güvenlik şirketi WhiteHat Windows 2000, Windows 98, Windows 95, Windows ME, Windows NT ve Windows XP kullanıcılarının bu yeni virüsün saldırısına uğrayabilecekleri yönünde uyardı.

Eğer bu virus saldırısına uğramak istemiyorsanız JAMES2003@hotmail.com'dan gelen mailleri açmayın.

haberin devamı:www.ntvmsnbc.com

UNUTMAYACAĞIZ!!!

polat

24 Ocak 1993‘te aracına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren gazeteci yazar Uğur Mumcu, bugün çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Warner Music CEO'su Çocuklarının İllegal Müzik İndirdiğini Kabul Etti

melitical

Dünyanın dördüncü müzik şirketi olan Warner Music Group CEO'su Edgar Bronfman, yedi çocuğundan bir veya birkaçının illegal müzik indirdiğini kabul etti.

EnderUNIX Logo Yarışması Düzenliyor

honal

Değerli Açık kod severler,

6 yıldır sizlerin sevgi ve destekleri ile bugünlere geldik. Yıllar geçtikçe daha da büyüdük. 200 civarında doküman yazıldı, 14 proje geliştirildi, 400 kişiyi barındıran mail listemiz oldu, 3000 kişi bizden haber almak için kayıt yaptırdı. Çok az insanın ilgi duyduğu konular üzerine çalışmamıza rağmen günlük yaklaşık 2000, aylık 25000 tekil ziyaret ve toplamda aylık 70.000 sayfa gösterimine ulaştık.

Bu büyüme ile birlikte misyonumuz aynı kalmak üzere vizyonumuzu da değiştirdik. Bu nedenle alıştığınız FreeBSD'yi ima eden logomuzu da değiştirmek istiyoruz. Sizlerin katılımını sağlamak için bir yarışma açmayı uygun gördük.