Adobe SWF ve FLV nin kodlarını açtı.

0
anonim
Adobe sitesinde yaptığı açıklama ile SWF ve FLV dosya biçiminin kodlarını açtığını açıkladı.
Özellikle Linux'te epey baş ağırtan Flash dosyaları ve birbirinden farklı çalışan flash göstericilerine sonunda bir çare olacağına inanıyorum.

Site içinde fazla dolaşmadan hemen linklere ulaşmak isteyenler:

Görüşler

0
exalted
Wuuu, buradan birşeyler çıksa iyi olur!
0
yilmaz
yusuf yusuf mu desem joseph joseph mi desem? :)
0
UcanPenguen
illa microsoftun atağını bekleyecekler daha önce yapsalar belki daha iyi olurdu
0
auselen
kodları açmamış galiba.
0
ZZombie
Yazılımın kodlarını değil.
Dosya biçiminin kodlarını açtı.
0
tejas
linux.com'da sanırım geçen hafta yayımlanan bir yazıya göre Gnash ve swfdec geliştiricileri bu işe çok da heyecanlanmamış.
0
nkjsat2
firefox'taki flash sorunu çözülür mü bundan sonra?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lale

anonim

Lale, yabancı terimlerin dilimizdeki karşılıklarına en kolay şekilde ulaşabilmek için tasarlanmış bir dizin uygulamasıdır.

İsterseniz bu adresten indirip kullanabilirsiniz.

Fakat uyaralım, sözkonusu uygulama, Serbest Yazılım ürünü değildir, haber isimsiz bir kullanıcı tarafından gönderilmiştir, yazılımın içinde içinde ne bulunduğu belli değildir, deneyip denememek size kalmıştır.

Serbest Yazılımlar ve diğerleri konusunda neden ısrar ettiğimizi bir kez daha düşünün...

HDRI ve Geek Uygulamalar

darkhunter

HDRI (High Dynamic Range Images), bilgisayar grafiklerinde (cg), sinematografide ve fotoğrafçılıkta sıkça başvurulan bir teknoloji. Kısaca açıklamak gerekirse: HDRI standart paletlerin (RGB, CYMK, v.s.) yanı sıra, resimin çekildiği ortamdaki ışık bilgisinin de kesin olarak kayıt edilmesini sağlayan bir teknoloji. Bu teknoloji, şu an gerçek dünyayı yansıtmaya en yakın kayıt ortamı olarak görülen bir takım teknikleri de bünyesinde barındırıyor...

Daha ayrıntılı bilgi için wikipedia maddesine göz atılabilir.

Postmodern Müzik

FZ

Konsere gidiyorsunuz. Başlangıç saati diyelim 19:00 ama herkes 18:00'da orada. Neden? Hazırlık yapmanız gerekiyor. Önce bir kiosk'a başvurup cep telefonu ve koltuk numaralarınızı veriyorsunuz. Evet, bu işi web'den de yapabilirsiniz, o zaman erken gitmeniz gerekmez. Neyse, salonda yerinizi alıyorsunuz. Ve bilin bakalım neler oluyor?

Herkes oturduktan sonra sahnedeki müzisyenler bir takım düğmelere basıp,bütün seyircilerin cep telefonlarına melodiler yüklüyorlar. Sonra da numaraları arayarak sizi çalıyorlar. Ve dünya tarihinde ilk defa müzik aletleri yerine seyircinin (cep telefonlarının) çalındığı bir konser gerçekleştiriliyor. Şaşarsınız ama ortaya dinlenebilir şeyler çıkıyor. Sitede mp3'ler var: Dialtones: a telesymphony.

LiMo nedir?

anonim

LiMo yeni bir gruplaşma. Çeşitli telefon şirketleri bir araya gelerek Linux Mobile Edition için standart bir işletim sistemi geliştirdiler. Sonuçlar çok olumlu. İspanya'daki fuarda 15'ten fazla yeni telefon beğeniye sunuldu.

Doç. Dr. Mustafa Akgül'ü Kaybettik

butch

Linux Kullanıcıları Derneği web sitesinden duyurulan üzücü haberi aynen paylaşıyorum.

"Derneğimizin kurucusu ve onursal üyesi olan Doç. Dr. Mustafa Akgül, bir süredir tedavi gördüğü hastanede bugün Hakkın rahmetine kavuşmuştur, merhuma Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailesinin acısını paylaşıyor, başta ailesine, üyesi olduğu dernek çalışma arkadaşları, üniversite çalışma arkadaşları ve...