Penguence 4. Sayısı Çıktı!

0
wetware
Dergimizin üretim sürecini olgunlaştırmaya, hedeflediğimiz düzenli çıkış dönemine ulaşmaya çalışıyoruz. Bunun için yazarlarımız, çalısma grubumuz ve siz okurlarımızın katkılarına teşekkür ediyor, daha iyiye ulaşmak için desteğinizi istiyoruz.
Bu sayıda özgür yazılımın en önemli parçalarından bir olan yerelleştirme çalışmalarını dosya konusu olarak seçtik. Geçen sayıdan bu yana bazı yeni köşeler ekledik. “Kim Kimdir?” köşesinde, özgür yazılımın simalarını tanıtmayı planlıyoruz. Okurlarımızın önemli bir kısmının sadece özgür yazılım kullanıcısı değil, üreticisi de olduğundan yola çıkarak, Programlama köşesi başlattık . Bu köşede internet üzerinde bulabileceğiniz kod örneklerinden daha çok, uygulama dil ve teknolojileri ile ilgili teorik bilgiler bulunacaktır. Bu sayıda Java, Ruby dilleri var. Gelecek sayıda ise Mono, C+ + , Python, PHP gibi dil ve teknolojilerde yer alacak .
url: http://penguence.linux.org.tr

Görüşler

0
Tarık
Java, Ruby, Php den önce C Programlama Dili üzerine enine boyuna uğraşılması gerektiği kanaatindeyim. Zira C olmasa Penguen bu seviyede olmayabilirdi.
0
mbayer
O ne yeniyor mu :)
0
wetware
Haklisiniz, ama bu tercih Penguence ekibinin degil ki... Her dil icin ayri kose olusturulmasi planlanmisti. Ama simdilik C kosesinin sorumlulugunu ustlenecek bir kisi bulunamadi. Siz ya da bir arkadasiniz bu kosenin olusturulmasi ile ilgilenirse, penguence@linux.org.tr adresinden iletisime gecebilirsiniz.
0
Tarık
İşin o tarafını hiç düşünmemiştim. Yani C için köşe hazırlayabilecek kapasitede insan olmaması gerçekten kötü. Hayır, ben bir dergide C köşesi oluşturabilecek kadar bilgi sahibi değilim maalesef. Fakat fazlamesai de C ye köşe yazarlığı yapacak nitelikte çok insan bulunduğuna eminim. Tabii ki bu iş ne kadar zaman ayrılabildiğiyle doğru orantılı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Scribus artık Türkçe!

batasoy

Pahalı masaüstü yayıncılık programlarının kabusu Scribus, artık Türkçe! Pozitif ekibi olarak %90'a yakın kısmını Türkçeleştirdiğimiz program için bazı Türkçe kelime önerilerinizi de bekliyoruz.

2001'de piyasaya sürülen bir yazılım(!!!)

maat

Sabahleyin ofiste bir arkadaşım ülkemizin ulusal bir gazetesinde yer alan ve biz bilgisayarcıların ilgisini çekebilecek bir linke tıkladı. Bolca resimli,yazılı kısmı geçtikten sonra bu güzel kısma geldiğinde yüzümüzde acı birer gülümseme belirdi. Bizce herkes 2001 yılında çıkan bu yazılımdan haberdar olmalı dedik :) Tabi bu noktaya gelmeden verilen bilgilerde başka güzellikler(!) de mevcut.

RIAA P2P ağlarını zehirlemiş!

murat09

Geçtiğimiz günlerde dili çözülen Matt Warne adlı bir bilgisayar uzmanı, müzik ve film endüstrisi hakkında uzun zamandır dillendirilen bir iddiayı doğruladı. Matt Warne, itirafında 76 ülkeden bin 500 müzik şirketini temsil eden RIAA (Recording Industry Association of America) adına takas ağlarını 'zehirlediğini' kabul etti.

Google Maps Navigation

auselen

Google'ın yeni navigasyon uygulaması Android için duyuruldu.

Buraya kadar herşey klasik bir Google haberi gibi, fakat burada verilen bilgiyi gördüğünüzde teknoloji devinin diğer şirketlerin oyun planını nasıl bozduğunu anlıyorsunuz. Bu durumu normal karşılayanlara Garmin'in aynı gün için de 1.2 milyar dolardan olduğunu ve hisse sahiplerinin bu gibi durumlara ne kadar kısa sürede tepki verebildiğini hatırlatmak isterim.

Eğer aklınızda süper bir fikir varsa ve bunun üzerinden uzun süre yüklü meblağlar kazanacağınızı umuyorsanız, unutmayın! Google sizi her zaman yanıltabilir... Tıpkı diğer alanlarda yaptığı gibi...

Bilişim Akademisi Hayata Geçti

FZ

Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), bilişim sektöründeki eleman açığını kapatmak ve eğitim kalitesini yükseltmek amacı ile TBV Akademisi'ni kurdu. Akademiden mezun olanlar, "CNAP Eğitmen Sertifikası" almaya hak kazanacak ve yerel akademilerde öğrenci yetiştirebilecek. TBV Akademisi eğitimlerine Haziran ayında başlayacak.