Penguence 4. Sayısı Çıktı!

0
wetware
Dergimizin üretim sürecini olgunlaştırmaya, hedeflediğimiz düzenli çıkış dönemine ulaşmaya çalışıyoruz. Bunun için yazarlarımız, çalısma grubumuz ve siz okurlarımızın katkılarına teşekkür ediyor, daha iyiye ulaşmak için desteğinizi istiyoruz.
Bu sayıda özgür yazılımın en önemli parçalarından bir olan yerelleştirme çalışmalarını dosya konusu olarak seçtik. Geçen sayıdan bu yana bazı yeni köşeler ekledik. “Kim Kimdir?” köşesinde, özgür yazılımın simalarını tanıtmayı planlıyoruz. Okurlarımızın önemli bir kısmının sadece özgür yazılım kullanıcısı değil, üreticisi de olduğundan yola çıkarak, Programlama köşesi başlattık . Bu köşede internet üzerinde bulabileceğiniz kod örneklerinden daha çok, uygulama dil ve teknolojileri ile ilgili teorik bilgiler bulunacaktır. Bu sayıda Java, Ruby dilleri var. Gelecek sayıda ise Mono, C+ + , Python, PHP gibi dil ve teknolojilerde yer alacak .
url: http://penguence.linux.org.tr

Görüşler

0
Tarık
Java, Ruby, Php den önce C Programlama Dili üzerine enine boyuna uğraşılması gerektiği kanaatindeyim. Zira C olmasa Penguen bu seviyede olmayabilirdi.
0
mbayer
O ne yeniyor mu :)
0
wetware
Haklisiniz, ama bu tercih Penguence ekibinin degil ki... Her dil icin ayri kose olusturulmasi planlanmisti. Ama simdilik C kosesinin sorumlulugunu ustlenecek bir kisi bulunamadi. Siz ya da bir arkadasiniz bu kosenin olusturulmasi ile ilgilenirse, penguence@linux.org.tr adresinden iletisime gecebilirsiniz.
0
Tarık
İşin o tarafını hiç düşünmemiştim. Yani C için köşe hazırlayabilecek kapasitede insan olmaması gerçekten kötü. Hayır, ben bir dergide C köşesi oluşturabilecek kadar bilgi sahibi değilim maalesef. Fakat fazlamesai de C ye köşe yazarlığı yapacak nitelikte çok insan bulunduğuna eminim. Tabii ki bu iş ne kadar zaman ayrılabildiğiyle doğru orantılı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Enixma ilk sayı çıktı

GoksinAkdeniz

Bir grup gönüllü tarafından hazırlanan EniXma e-derginin ilk sayısı çıktı. Linux ve açık kaynak kodlu yazılımları ve işletim sistemlerinin tanıtılması ve kullanımının yaygınlaşmasını sağlamak amacı güdülüyor.

Adobe SWF ve FLV nin kodlarını açtı.

anonim

Adobe sitesinde yaptığı açıklama ile SWF ve FLV dosya biçiminin kodlarını açtığını açıkladı.

Pil teknolojilerinde devrim mi?

elrond

Motorola pil endüstrisinde büyük bir devrim sayılabilecek yeni teknlojisinin başarılı tanıtımını yaptı.
Metan gazı kullanarak pil hücrelerinden üretilen yeni piller cep telefonlarında ay mertebesinde kullanma süresi sağlıyor. Bu teknolojide önemli endişelerden biri ısı problemi idi. Tanıtımlarda Motorola'nın bu problemi aştığı gözlenmiş. Hücrelerdeki Metan kimyasal reaksyonlar sonucunda oksijen, ısı ve elektrik enerjisi açığa çıkarıyor. Bu enerji direkt kullanılabileceği gibi Motorola'nın case'inde olduğu gibi telefona elektrik sağlayan diğer pilleri şarj etmek içinde kullanılabiliniyor.

www.freelance-tr.org açıldı

kefukar

freelance-tr.org siz programcı ve webmaster'ları Türkiye'deki firma sahipleri ve özel çözüm arayan yöneticilerle buluşturmak için aracı bir portal olarak hizmetinizde.

Linux Flash Player 9 Beta hazır!

conan

Adobe, Flash 9'un Linux versiyonunun Betasının hazır olduğunu bildirdi. Versiyonun numarası ise 9.0.21.55. Aynı anda Windows için versiyon 9.0.21.75 de yayınlandi.

Bu versiyonda hepimizi delirten ses, video senkronizasyon probleminin ALSA kütüphaneleri kullanılmak suretiyle çözülmüş olması gerekiyor.