Penguence 4. Sayısı Çıktı!

0
wetware
Dergimizin üretim sürecini olgunlaştırmaya, hedeflediğimiz düzenli çıkış dönemine ulaşmaya çalışıyoruz. Bunun için yazarlarımız, çalısma grubumuz ve siz okurlarımızın katkılarına teşekkür ediyor, daha iyiye ulaşmak için desteğinizi istiyoruz.
Bu sayıda özgür yazılımın en önemli parçalarından bir olan yerelleştirme çalışmalarını dosya konusu olarak seçtik. Geçen sayıdan bu yana bazı yeni köşeler ekledik. “Kim Kimdir?” köşesinde, özgür yazılımın simalarını tanıtmayı planlıyoruz. Okurlarımızın önemli bir kısmının sadece özgür yazılım kullanıcısı değil, üreticisi de olduğundan yola çıkarak, Programlama köşesi başlattık . Bu köşede internet üzerinde bulabileceğiniz kod örneklerinden daha çok, uygulama dil ve teknolojileri ile ilgili teorik bilgiler bulunacaktır. Bu sayıda Java, Ruby dilleri var. Gelecek sayıda ise Mono, C+ + , Python, PHP gibi dil ve teknolojilerde yer alacak .
url: http://penguence.linux.org.tr

Görüşler

0
Tarık
Java, Ruby, Php den önce C Programlama Dili üzerine enine boyuna uğraşılması gerektiği kanaatindeyim. Zira C olmasa Penguen bu seviyede olmayabilirdi.
0
mbayer
O ne yeniyor mu :)
0
wetware
Haklisiniz, ama bu tercih Penguence ekibinin degil ki... Her dil icin ayri kose olusturulmasi planlanmisti. Ama simdilik C kosesinin sorumlulugunu ustlenecek bir kisi bulunamadi. Siz ya da bir arkadasiniz bu kosenin olusturulmasi ile ilgilenirse, penguence@linux.org.tr adresinden iletisime gecebilirsiniz.
0
Tarık
İşin o tarafını hiç düşünmemiştim. Yani C için köşe hazırlayabilecek kapasitede insan olmaması gerçekten kötü. Hayır, ben bir dergide C köşesi oluşturabilecek kadar bilgi sahibi değilim maalesef. Fakat fazlamesai de C ye köşe yazarlığı yapacak nitelikte çok insan bulunduğuna eminim. Tabii ki bu iş ne kadar zaman ayrılabildiğiyle doğru orantılı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye'de Site Kapatmalarının Hukuki Altyapısı

FZ

Az önce bize önce telefon ile ulaşan ve ardından e-posta yazan bir Türk Telekom haberleşme mühendisi FM okurunun mesajını olduğu gibi paylaşıyoruz.

"Türkiye’de Site Kapatmalarının Hukuki Altyapısı

E-ticaret filan bize fazla, bkz. Aria

anonim

Aria`nın konturlü telefonlarında kontür bitince yükleme nasıl yapılıyor biliyor musunuz ? 9333 veya 555`i arayıp kontür yükletmeniz lazım. Ama olmuyor çünkü kontur bitmiş arama yapamıyorsunuz :))

Ben yüklemeyi başardım ama tam 3 kere fax çektim kontür kartını nüfus kağıdımı dilekçemi falan, yazık boşuna, o kadar deli gibi 2 küsur milyar dolar harcanmış, o para bence daha iyi işlerde kullanılırdı, böyle teknolojik olarak bizleri geri götürecek fax makinası ile işlem yaptıracak sistemlere harcanan paraya yazık...

Yahoo, Mozilla XUL Programcıları Arıyor

FZ

Yahoo!, Mozilla XUL programlama konusundan anlayan programcılar arıyor. Yahoo! çalışanı Jeremy Zawodny'nin belirttiğine göre C/C++ programcısı başlığı altında geçen iş pozisyonu için en önemli nokta XUL/Javascript/XPCOM deneyimi.

Hindistan’ın Kerala Eyaleti MS Windows’u Tamamen Kaldırıyor

anonim

Hindistan’ın komünist rejimle yönetilen Kerala eyaleti, Coca-Cola ve Pepsi’den sonra Microsoft ürünlerini de kamu kurumlarından çıkarma kararı almış.

Kaynak: ntvmsnbc

Avrupa'nın En Büyük Teknokenti İstanbul'a Talip

anonim

Son günlerde bilişim alanında yükselen değer olarak gündeme oturan Türkiye, şimdi de Fransa'nın Nice kenti yakınlarındaki Sophia Antipolis (Bilge Şehir) Teknokenti'den İstanbul'da bir teknokent kurma teklifi aldı.