- İnternet'te web sayfası açmak isteyenler bulundukları ilin Valiliklerinden izin alacaklarmış.
- İnternet'te web sayfası sahibi olanlar bu sayfaların ikişer kopyasını hergün bulundukları illerin Cumhuriyet Savcılığı ile Vali ve Kaymakamlığı'na gönderecekler.
- Türkiye'ye getirilmek istenen düzenleme ile beyanname verilmeden açılan web sayfaları için Valilik Asliye Ceza Mahkemesi'nde yayın durdurma davası açacak. (Biz davalara alışığız açsınlar tabi.)
- Web sayfalarının en az lise mezunu ve 21 yaşından büyük birer sorumlu müdürü olacak.
- Yabancılar web sitesi açmak için Dışişleri Bakanlığı'ndan görüş ve İçişleri Bakanlığı'ndan izin alacaklar.
- Yasa tasarısı ile Türkiye, Dünya'da interneti sadece medya olarak kabul eden ilk ülke olacak. (Ne ülkeyiz ama .. Afferin bize.)
Dünya ülkelerinin çoğunda ise internet için ayrı bir yasal düzenleme bulunmuyor. İnternet ile ilgili düzenlemelerde kişilik hakların korunmasına dönük yasalar işletiliyor.
RTÜK Yasa Tasarısı'nın 27. maddesinin yasalaşması halinde "tr" uzantılı internet sitelerinin web sayflarını yurt dışına taşıyacakları belirtiliyor.
Böylece ABD veya başka bir ülkeden kiralanan internet sunucu üzerinden yapılan yayınlarla Basın Kanunu dışına çıkılmış olunacak.
Bence bu yazılanlara sadece gülüp geçmeli. :))))))))
RTÜK Yasa Tasarısı'na Anayasa Komisyonu'nda eklenen bir madde Türk internet dünyasını ayağa kaldırdı...
Tasarı ile internet 5680 sayılı Basın Kanunu kapsamına alındı. İnternet ortamını gazete ve dergi olarak kabul eden RTÜK Yasa Tasarısı ile internet dünyası şöyle düzenlenecekmiş...
Tasarı ile internet 5680 sayılı Basın Kanunu kapsamına alındı. İnternet ortamını gazete ve dergi olarak kabul eden RTÜK Yasa Tasarısı ile internet dünyası şöyle düzenlenecekmiş...
- Sayin savcim bugunku sayfa ornekleri geldi, 37890 adet...
- Tamam bi kahve icip geliyorum bu arada sen onlari siraya koy daha gecen haftakileri bitirmedik:)))