İşte bu ya. En sonunda şöyle gelişmiş oyunlarında kodlarını görebileceğiz. Bence bu çoğu oyun programcılığı yönünde ilerleyenlerin işine yarayacaktır. Gerisinin gelmesi dileği ve duasıyla. Eyvallah.
Bilmiyordum :) Öğrenmiş oldum. Quake 3 diğerlerine göre daha değişikti. Yine de epey işimize yarayacak diye düşünüyorum. Ben bir diğerlerinin kaynak kodlarına bakayım. Birşey anlamasam da zevkli oluyor :)
Güneş enerjisi ile çalışan teknelerin yarıştığı Solar Splash yarışmasında geçen sene 3. olan Türk takımı, bu sene yeni tekneleri Muavenet ile Dünya 2.si oldular. İTÜ'lü takım ayrıca; En İyi Sistem Dizaynı, (Önceki Seneye Göre) En Gelişmiş Takım, En Seksi Tekne (Hottest Looking :P), Ticari Değeri En Yüksek Tekne ödüllerinin de sahibi oldu. Ayrıntılı sonuçlar için tıklayınız.
Seneye de 1.lik haberlerini duyururum umarım :)
Bir Slashdot haberine göre yapay zeka üzerine çalışmalar yapan bir İsrail şirketi kuralları konulmamış çeşitli oyunları, değişik rakiplere karşı oynayacak bir program için yarışma başlatmış. Amaç en fazla puanı toplamak. Oyun sırasında programın sahip olacağı bilgiler yapabileceği hamleler, bunları ne zaman yapabileceği ve rakibinin yaptığı hamleler. Programlama platformu serbest.
Haberin aldığı yorumlardan biri böyle bir programın yazılmasının tehlikeli olabileceği, çünkü İsrail Hükümetinin bunu nerede kullanacağı şüpheli şeklinde... Bence diğer yorumlara da bir göz atın :)
Yeni bir kitap değil ancak yapay zekâ, felsefe, zihin felsefesi, düşünce, psikoloji gibi konularla ilgilenenlerin mutlaka okuması gereken türden. Benim de kısa süre önce okuduğum ve vakit bulunca bilişsel bilim bağlamında tekrar okumak istediğim ender kitaplardan.
Popüler Java Web Teknolojisi JavaServer Faces dünyasını bir araya getirmesi planlanan JSFOne bu yıl Washington'da 4-6 Eylul tarihleri arasinda yapilacak.
Ben de 2 sunumla konuşmacı olarak JSFOne'a katılacağım.
Apache MyFaces PlanetJSF and Security
Konuşmacı Listesi http://www.jsfone.com/conference/washington_dc/2008/09/speakers.html