CloudBook ASUS Eee PC'ye Rakip Olabilecek mi?

0
desenturk
"Bilgisayar fiyatlarının ucuzlaması, internetle birlikte hayatın her noktasına sızan bu cihazların nimetlerinin daha çok insan tarafından kullanılması anlamına geliyor. Bu yüzden özellikle fakir nüfus için kritik önemde. Amerikan Everex firması da bu konuda kafa yoran firmalardan biri. Şirket 199 dolara sattığı TC2502 modelinin ardından geçtiğimiz günlerde sadece 900 gram ağırlığında ve 399 dolar etiketli taşınabilir bilgisayarı CloudBook'u tanıttı. 7 inç ekran, 30GB sabit disk ve 1,2 GHz işlemciye sahip modelin teknik ayrıntıları everex.com adresinde."
İlgili sayfaya gidip bilgisayarın donanım bilgilerine bakınca geçen hafta FM'de haber olan Asus'un Eee PC'den daha gelişmiş olduğu görülebilir. 30GB sabit diskin olması benim gibi bilgisayarında milyon tane kullanma kılavuzu, tanıtım belgesi vs taşıyan giri için ideal. İşletim sistemi olarak Ubuntu (daha doğrusu Debian GNU/Linux) tabanlı gOS kullanmakta, ancak ben sahip olsam herhangi bir bilgisayarda yapacağım gibi Debian ile çalıştırırım :)

Bağlantılar:
http://www.everex.com/
http://thinkgos.com/
Radikal Sanal Alem

Görüşler

0
FZ
Ben hala ASUS Eee PC diyorum. ;-)
0
realist
Tasarımını çok beğendim. Fakat benim en önemli sorunum iş gereği dizüstü makinemi çalışırken hareket ettirmek zorunda olmam ve sabit diskin ömrünü kısaltmam. Katı disk şart.
0
Betelgeuse
Ben de SSD diski tercih ederim. bu düzeyde taşınabilir yani her an yanımda taşımak isteyeceğim bir cihazda taşırken bozulabilecek bir diske ihtiyacım yok. 4 GB benim normal çalışmalarım için fazlasıyla yeterli, yetmediği durumlarda ise 8GB'lık SD kartlar ve usb flash diskler fazlasıyla iş görür.

Ama Asus eee PC'ye rakip ürün çıkması iyi bir şey. Bu tür ürünler yaygınlaşırsa fiyatları daha da düşer, daha erişilir olurlar.
Şu anda bu iki ürün de Türkiye'de yok. Asus eee Ocak ayının sonunda gelecek denmişti, az önce Asus ithal eden Boğaziçi firmasına telefon ettim, onlar Şubat ayı sonuna kaldı dediler, yani bu ürünlerin ne zaman geleceği bile kesin değil, sanırım bizden daha büyük pazar olan ABD ve Avrupa pazarı doyunca gelecek, ne de olsa biz 3. dünya ülkesiyiz ve pazar olarak oralara göre lafımız bile olmaz. Ya da bu ürünleri ithal edecek olanlar stoklarındaki ağır, hantal ve pahalı bilgisayarların tükenmesini bekliyorlar, ne de olsa gelişmiş ülkelerin stok eritme merkeziyiz, kalanlarla yetiniyoruz... Sabah sabah sinirlendim yine.
0
FZ
Bence de yani yanımda 16 GB'lik USB hafıza çubuğu taşırken Eee PC'nin depolama limiti pek sorun değil ;-)

Bu arada ben her şeye rağmen en geç Şubat-Mart civarı Türkiye'de de satılmasını bekliyorum. Gecikme olsa olsa Türkçeleştirilen sistemin kalite kontrol süreci ile alakalı olacaktır herhalde. Bu da bittikten sonra satmamaları için hiçbir sebep yok.
0
Sabutay
Bu gibi aletlerin taşınabirliği ve onun da getirdiği pil sorunun halletmeleri lazım. Ne yazık ki Everest gibi makinelerde 30gb'lik normal sabit diskler olduğu sürece bu trend de bir işe yaramaz. Bundan sonra bu gibi aletlere gitse gitse anca SSD'ler gider. Bu yüzden bende Asus EEE diyorum
0
auselen
SSD disklerin ömrü kaç yıl? Yeni yeni dosya sistemlerine mi alışmamız gerekecek?

Peki kazara bozduk, bu diskler/modüller ana kartın üzerine lehimlenmiş durumda mı, yoksa değiştirmesi kolay mı?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Şehr-i Münih´in Linux´a geçme planları

alper

Münih şehir yönetimi Microsoft'la olan bütün sözleşmelerini iptal edip Linux'a geçmeyi düşündüklerini beyan etti.

Sueddeutsche gazetesinde yayınlanan bir araştırmada Münih'te Enformasyon teknikleri alanında Linux'a geçilmesiyle verilerin daha güvende olacağı ve milyonlar kar edeceğinin söylenmesi üzerine harekete geçen yönetim, durumu değerlendirip kararın 28 Mayıs günü verileceğini söyledi. Bu zamana kadar Microsoft'un bir teklif yapması bekleniyor.Söz konusu teklif NT'lerin XP'ye geçişini, eğitim vs. durumları kapsıyor. Bu da en az 30 Milyon Euro şehir yönetiminin kasasından çıkması demek.

TÜBİTAK Elektrikli Otomobil Üretti: Elit-1

FZ

Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nce (MAM) üretildi. 'ELİT-1' adı verilen taşıt, çalışıp çalışmadığı anlaşılmayacak kadar sessiz ve yüksek miktarda yakıt tasarrufu sağlıyor. Hem benzin hem de elektrikle çalışan 'hibrid elektrikli taşıt', şu anki düzeneğiyle 90 kilometre hıza ulaşıyor. Elektriği yakıt olarak kullanarak 130 kilometre mesafe kat ediyor. Benzinle çalışan araçlardan yüzde 50 tasarruflu.

Bilgi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Kadrosu

vst

Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü için araştırma görevlisi arıyor.

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü teoriye önem veren bir bölümdür. Bunun yanında, Türkiye'de Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılımı desteklemek ve geliştirmek üzere çalışmalar yapmaktadır.

Başvurularda aranan temel özellikler:

  • Bilgisayar bilimlerine yoğun ilgi,
  • Zor bir konuyu öğretme konusunda istekli olmak,
  • İlgili alanlardan iyi bir lisans derecesi,
  • Tümüyle İngilizce dilinde öğretebilecek seviyede İngilizce bilmek,
  • İlgili bir alanda yüksek öğrenim programına kayıtlı olmak veya bu konuda girişimlerde bulunmuş olmak.

Başvurular eposta aracılığıyla cs@cs.bilgi.edu.tr adresine, özgeçmiş ekiyle yapılacaktır.

Nvidia CUDA

Tarık

Dünyanın en tanınmış iki büyük ekran kartı yonga üreticisinden biri olan Nvidia, CPU üzerine oldukça fazla hesaplama yükü bindiren grafiksel fizik hesaplamaları gibi grafik işleme yüklerini GPU(Graphics Processing Unit) üzerine aktaracak ve GPU programlamasının C programlama dili ile yapılabilmesine olanarak verecek CUDA isimli yeni teknolojiyi duyurdu.

NTV ve MS...

urxalit

Bütün gün sinir ettiler. Yarım saatte bir Bilişim'e bağlanıp bir MS elemanını çıkardılar. Yok XP şöyle, yok XP böyle... Adamların da yenilik olarak yeni GUI dışında saydığı birşey yok. :)) Canlı yayın yapmadığı zamanlarda da XP hikayelerini banttan verdiler.