CloudBook ASUS Eee PC'ye Rakip Olabilecek mi?

0
desenturk
"Bilgisayar fiyatlarının ucuzlaması, internetle birlikte hayatın her noktasına sızan bu cihazların nimetlerinin daha çok insan tarafından kullanılması anlamına geliyor. Bu yüzden özellikle fakir nüfus için kritik önemde. Amerikan Everex firması da bu konuda kafa yoran firmalardan biri. Şirket 199 dolara sattığı TC2502 modelinin ardından geçtiğimiz günlerde sadece 900 gram ağırlığında ve 399 dolar etiketli taşınabilir bilgisayarı CloudBook'u tanıttı. 7 inç ekran, 30GB sabit disk ve 1,2 GHz işlemciye sahip modelin teknik ayrıntıları everex.com adresinde."
İlgili sayfaya gidip bilgisayarın donanım bilgilerine bakınca geçen hafta FM'de haber olan Asus'un Eee PC'den daha gelişmiş olduğu görülebilir. 30GB sabit diskin olması benim gibi bilgisayarında milyon tane kullanma kılavuzu, tanıtım belgesi vs taşıyan giri için ideal. İşletim sistemi olarak Ubuntu (daha doğrusu Debian GNU/Linux) tabanlı gOS kullanmakta, ancak ben sahip olsam herhangi bir bilgisayarda yapacağım gibi Debian ile çalıştırırım :)

Bağlantılar:
http://www.everex.com/
http://thinkgos.com/
Radikal Sanal Alem

Görüşler

0
FZ
Ben hala ASUS Eee PC diyorum. ;-)
0
realist
Tasarımını çok beğendim. Fakat benim en önemli sorunum iş gereği dizüstü makinemi çalışırken hareket ettirmek zorunda olmam ve sabit diskin ömrünü kısaltmam. Katı disk şart.
0
Betelgeuse
Ben de SSD diski tercih ederim. bu düzeyde taşınabilir yani her an yanımda taşımak isteyeceğim bir cihazda taşırken bozulabilecek bir diske ihtiyacım yok. 4 GB benim normal çalışmalarım için fazlasıyla yeterli, yetmediği durumlarda ise 8GB'lık SD kartlar ve usb flash diskler fazlasıyla iş görür.

Ama Asus eee PC'ye rakip ürün çıkması iyi bir şey. Bu tür ürünler yaygınlaşırsa fiyatları daha da düşer, daha erişilir olurlar.
Şu anda bu iki ürün de Türkiye'de yok. Asus eee Ocak ayının sonunda gelecek denmişti, az önce Asus ithal eden Boğaziçi firmasına telefon ettim, onlar Şubat ayı sonuna kaldı dediler, yani bu ürünlerin ne zaman geleceği bile kesin değil, sanırım bizden daha büyük pazar olan ABD ve Avrupa pazarı doyunca gelecek, ne de olsa biz 3. dünya ülkesiyiz ve pazar olarak oralara göre lafımız bile olmaz. Ya da bu ürünleri ithal edecek olanlar stoklarındaki ağır, hantal ve pahalı bilgisayarların tükenmesini bekliyorlar, ne de olsa gelişmiş ülkelerin stok eritme merkeziyiz, kalanlarla yetiniyoruz... Sabah sabah sinirlendim yine.
0
FZ
Bence de yani yanımda 16 GB'lik USB hafıza çubuğu taşırken Eee PC'nin depolama limiti pek sorun değil ;-)

Bu arada ben her şeye rağmen en geç Şubat-Mart civarı Türkiye'de de satılmasını bekliyorum. Gecikme olsa olsa Türkçeleştirilen sistemin kalite kontrol süreci ile alakalı olacaktır herhalde. Bu da bittikten sonra satmamaları için hiçbir sebep yok.
0
Sabutay
Bu gibi aletlerin taşınabirliği ve onun da getirdiği pil sorunun halletmeleri lazım. Ne yazık ki Everest gibi makinelerde 30gb'lik normal sabit diskler olduğu sürece bu trend de bir işe yaramaz. Bundan sonra bu gibi aletlere gitse gitse anca SSD'ler gider. Bu yüzden bende Asus EEE diyorum
0
auselen
SSD disklerin ömrü kaç yıl? Yeni yeni dosya sistemlerine mi alışmamız gerekecek?

Peki kazara bozduk, bu diskler/modüller ana kartın üzerine lehimlenmiş durumda mı, yoksa değiştirmesi kolay mı?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Cox Communications da MySQL Kullanmaya Başladı

acemi_

ABD'nin en büyük dördüncü kablo TV firması Cox Communications, veri ambarı uygulamasının büyük bir kısmında MySQL kullanmaya başladı. Bu uygulama, gelecekle ilgili iş kararlarının alınmasında ve müşteri memnuniyetinin sağlanmasında önemli rol üstleniyorlar.

Birlikte çalışan 27 sunucu üzerine kurulu veritabanı uygulamasında, 3600 MySQL tablosu bulunmakta. Şu an 2 milyar kaydın yer aldığı veritabanına, her iki saatte bir 4 milyon yeni kayıt ekleniyor.

Commodore 64 Orkestrası Eylül 2006'daki Konser İçin Provalara Başladı

FZ

C64 Orkestrası, Eylül 2006 tarihinde verecekleri konser için provalara başladı.

Orkestranın prova videolarından birini buradan izlemek mümkün.

LKD Yılın Penguenleri Ödülleri Sahiplerini Buldu

adervis

Şenlik ile birlikte geleneksel hale gelen, Linux Kullanıcıları Derneği Yılın Penguenleri Ödülleri, Şenliğin sonunda yapılan kapanış partisinde sahiplerine verildi. Özgür yazılım dünyasına yaptıkları katkılardan dolayı Yılın Penguenlerini tekrar kutluyoruz.

Bilişim Tatili 2010

FZ

Bilişim öğrencileri ve öğretim görevlileri İle sektörü buluşturmayı amaçlayan "Bilişim Tatili 2010"da; söyleşi, konferans, sergi alanı oluşturulacak ve 3 gün boyunca sosyal ve kültürel aktiviteler gerçekleştirilecektir. Yaklaşık 1000 kişinin katılımı hedeflenen etkinlikte, bilişim alanlarında öğrenci ve öğretim görevlisi olan ve bilişime ilgi duyan gençlerin sektörün temsilci ve yöneticileri ile tanışmak, kariyer veya staj fırsatı yakalamak, sektördeki gelişmeleri ve yeni nesil teknolojileri detaylı olarak anlayabilmeleri için lansmanlar ve söyleşiler düzenlenecektir.

Rent a Hacker

HoLY

Uzun yıllardır üniversitede geçemediğiniz dersleriniz mi var, lise notlarınızı yükseltmek mi istiyorsunuz ya da kırilmasini istediğiniz mailler ya da hacklenmesini istediğiniz serverlar mı var ve siz bunlari yapamıyorsunuz?O zaman ne yapıyorsunuz, bir adet Hacker kiralıyorsunuz, o sizin için bunları yapıveriyor. İşin şakası bir yana newsbytes`da gezerken dikkatime ilişen bi haber; adamlar ciddi ciddi böyle bir işe soyunmuş. Fiyatlara gelince biraz tuzlu; 300-2100 dolar arasında değişiyor. Enteresan bulduğum için yazma gereği duydum, neyse cok laf ettim, ayrıntılı bilgi bu linkte: www.beahacker.com