CloudBook ASUS Eee PC'ye Rakip Olabilecek mi?

0
desenturk
"Bilgisayar fiyatlarının ucuzlaması, internetle birlikte hayatın her noktasına sızan bu cihazların nimetlerinin daha çok insan tarafından kullanılması anlamına geliyor. Bu yüzden özellikle fakir nüfus için kritik önemde. Amerikan Everex firması da bu konuda kafa yoran firmalardan biri. Şirket 199 dolara sattığı TC2502 modelinin ardından geçtiğimiz günlerde sadece 900 gram ağırlığında ve 399 dolar etiketli taşınabilir bilgisayarı CloudBook'u tanıttı. 7 inç ekran, 30GB sabit disk ve 1,2 GHz işlemciye sahip modelin teknik ayrıntıları everex.com adresinde."
İlgili sayfaya gidip bilgisayarın donanım bilgilerine bakınca geçen hafta FM'de haber olan Asus'un Eee PC'den daha gelişmiş olduğu görülebilir. 30GB sabit diskin olması benim gibi bilgisayarında milyon tane kullanma kılavuzu, tanıtım belgesi vs taşıyan giri için ideal. İşletim sistemi olarak Ubuntu (daha doğrusu Debian GNU/Linux) tabanlı gOS kullanmakta, ancak ben sahip olsam herhangi bir bilgisayarda yapacağım gibi Debian ile çalıştırırım :)

Bağlantılar:
http://www.everex.com/
http://thinkgos.com/
Radikal Sanal Alem

Görüşler

0
FZ
Ben hala ASUS Eee PC diyorum. ;-)
0
realist
Tasarımını çok beğendim. Fakat benim en önemli sorunum iş gereği dizüstü makinemi çalışırken hareket ettirmek zorunda olmam ve sabit diskin ömrünü kısaltmam. Katı disk şart.
0
Betelgeuse
Ben de SSD diski tercih ederim. bu düzeyde taşınabilir yani her an yanımda taşımak isteyeceğim bir cihazda taşırken bozulabilecek bir diske ihtiyacım yok. 4 GB benim normal çalışmalarım için fazlasıyla yeterli, yetmediği durumlarda ise 8GB'lık SD kartlar ve usb flash diskler fazlasıyla iş görür.

Ama Asus eee PC'ye rakip ürün çıkması iyi bir şey. Bu tür ürünler yaygınlaşırsa fiyatları daha da düşer, daha erişilir olurlar.
Şu anda bu iki ürün de Türkiye'de yok. Asus eee Ocak ayının sonunda gelecek denmişti, az önce Asus ithal eden Boğaziçi firmasına telefon ettim, onlar Şubat ayı sonuna kaldı dediler, yani bu ürünlerin ne zaman geleceği bile kesin değil, sanırım bizden daha büyük pazar olan ABD ve Avrupa pazarı doyunca gelecek, ne de olsa biz 3. dünya ülkesiyiz ve pazar olarak oralara göre lafımız bile olmaz. Ya da bu ürünleri ithal edecek olanlar stoklarındaki ağır, hantal ve pahalı bilgisayarların tükenmesini bekliyorlar, ne de olsa gelişmiş ülkelerin stok eritme merkeziyiz, kalanlarla yetiniyoruz... Sabah sabah sinirlendim yine.
0
FZ
Bence de yani yanımda 16 GB'lik USB hafıza çubuğu taşırken Eee PC'nin depolama limiti pek sorun değil ;-)

Bu arada ben her şeye rağmen en geç Şubat-Mart civarı Türkiye'de de satılmasını bekliyorum. Gecikme olsa olsa Türkçeleştirilen sistemin kalite kontrol süreci ile alakalı olacaktır herhalde. Bu da bittikten sonra satmamaları için hiçbir sebep yok.
0
Sabutay
Bu gibi aletlerin taşınabirliği ve onun da getirdiği pil sorunun halletmeleri lazım. Ne yazık ki Everest gibi makinelerde 30gb'lik normal sabit diskler olduğu sürece bu trend de bir işe yaramaz. Bundan sonra bu gibi aletlere gitse gitse anca SSD'ler gider. Bu yüzden bende Asus EEE diyorum
0
auselen
SSD disklerin ömrü kaç yıl? Yeni yeni dosya sistemlerine mi alışmamız gerekecek?

Peki kazara bozduk, bu diskler/modüller ana kartın üzerine lehimlenmiş durumda mı, yoksa değiştirmesi kolay mı?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gönüllü Çevirmenler Topluluğu İşbaşında

FZ

Gönüllü Çevirmenler Topluluğu genel ağ (internet) ortamındaki yabancı kaynakların özellikle bilişim ile ilgili olanlarının Türkçe'ye çevrilmesi ve Türk ulusunun hizmetine sunulmasını amaçlayan tamamen gönüllülük esasına dayanan bir topluluktur.

Topluluğun forumunda kişiler çevrilmesini istediği siteyi bildirirler. Sitenin topluluğun amaçlarına uygunluğu denetlendikten sonra uygun görülürse çeviri için çalışmalara başlanır. Sonra sitenin çevirisinin bitirilmesi için hedef süre belirlenir. Bu hedef süre doğrultusunda her gönüllü çeviri çalışmalarına başlar. Site çevirisi tamamlandıktan sonra oluşturulan küçük bir denetleme topluluğu tarafından yazılar Türkçe kurallarına uygunluk ve yabancı kelime kullanımı açısından denetlenir. Hatalar düzeltildikten sonra kullanıma sunulur.

Yerli malı böcek robot hazır

FZ

Türk araştırmacılar, zor arazi koşullarında böceklerdeki gibi yüksek hareket kabiliyeti ve hayatta kalma becerisine sahip altı bacaklı robot "SensoRHex"in tasarım ve üretimini tamamladı. TÜBİTAK desteğiyle ODTܒlü ve Bilkent’li araştırmacılar tarafından Türkiye’de ilk kez üretimi gerçekleştirilen robot, böceklerdeki gibi merdivene tırmanma, seri şekilde zıplama, çok hızlı koşma ve takla atma gibi hareketleri yapabiliyor. Uzmanlar, robotun bu özellikleri ile mayın arama ve afet durumlarında başarıyla kullanılabileceğini belirtiyor.

Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uluç Saranlı, ODTÜ öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Afşar Saranlı ve Yrd. Doç. Dr. Yiğit Yazıcıoğlu’nun ortaklığında geliştirilen çok bacaklı robot "SensoRHex"in temel tasarımını ve prototip üretimini tamamladıklarını bildirdi.

Kaynak: Radikal

Büyük Usta Dijkstra`yı Kaybettik (1930 - 2002)

FZ

Bilgisayar bilimlerine ve endüstriye yaptığı katkılarla tanınan Professor Edsger Wybe Dijkstra, uzun süredir sürdürdüğü kanser mücadelesine yenik düşerek 6 Ağustos 2002'de, Hollanda'daki evinde aramızdan ayrıldı.

1930 yılında Rotterdam'da doğan Dijkstra kimyager bir babanın ve matematikçi bir annenin oğlu idi. Üniversitede matematik ve teorik fizik okuyan bilimadamı daha sonra Amsterdam Üniversitesinde bilgisayar bilimleri üzerine doktora yaptı. 1952-1962 yılları arasında Mathematisch Centrum, Amsterdam'da programcı olarak çalışan Dijkstra, daha sonra Eindhoven Teknoloji Üniversitesi'nde matematik profesörü ve 1973-1984 yılları arasında da Burroughs Corporation'da araştırmacı olarak çalıştı. 1984-1999 yılları arasında Texas Üniversitesi'nde Bilgisayar Bilimleri bölümünde görev alan bilimadamı 1999 yılında Emeritus Profesör olarak emekli oldu.....

Wikipedia dünya basınını kandırdı!

FZ

Oscar ödüllü Fransız besteci Maurice Jarre, geçen Martta ölümünden sonra bazı uluslararası büyük gazetelerde çıkan anma yazılarına göre, "Öldüğümde hala kafamda çalan son bir vals olacak" demişti.

Ancak gazeteler bu şık cümleyi, internete bağlanabilen herkesin, istediğini yazıp, düzeltip, ekleyebildiği açık ansiklopedi Wikipedia’dan almışlardı.

Guardian, Independent gibi ünlü gazeteler ile BBC Music Magazine ve Daily Mail gazetesinin internet siteleri, yayımladıkları anma yazılarına koydukları bu cümleyi, internete bilgi kaynağı olarak güvenmenin ne kadar yanlış olduğunu göstermek isteyen İrlandalı bir öğrenci uydurmuştu.

www.freelance-tr.org açıldı

kefukar

freelance-tr.org siz programcı ve webmaster'ları Türkiye'deki firma sahipleri ve özel çözüm arayan yöneticilerle buluşturmak için aracı bir portal olarak hizmetinizde.