Ucuz PC Uruguay'da Hayata Geçti

0
FZ
Fakir ülkelerin çocuklarının bilgisayarla eğitim almasını amaçlayan proje Uruguay'da hayata geçirildi.

ABD'nin teknoloji konusunda uzmanlaşmış üniversitelerinden MIT'nin Medya Laboratuvarı'nın başındaki Nicholas Negroponte tarafından geliştirilen ve ilk çalışan örneği 2005 yılında ortaya çıkan 100 dolarlık dizüstü bilgisayar fakir ülkelerdeki çocukların bilişim destekli eğitim görmesini hedefliyor.

Devamı: Radikal Sanal Alem

Görüşler

0
darkhunter
Kaş yaparken göz çıkatmak bu proje için çok ağır bir tabir olur ama; vergilendirmeden muaf tutulmuş bir 175$'a bu sistemden çok daha fazlasını ben bile sunabilirim...

Kaldı ki bugün çinde godson-II [1] cpu'lu sistemler, monitörleriyle beraber, bundan daha ucuza satılıyor... [2]

[1] http://www.godson-cpu.com/
[2] http://cebitvideo.com/?p=20

Haiku: Ve Çin, MIT'e de kapak olur...
0
newth
Bildiğim kadarıyla bu bilgisayar elektrik olmayan bölgelerde de kullanılmak üzere tasarlandı. Bahsettiğiniz bu 175$'lık sistemle enerji sorununu nasıl çözmeyi planlıyorsunuz?
0
darkhunter
E bataryası var bu aletlerin:

http://www.alibaba.com/catalog/11402375/Linux_Godson_CPU_Computer.html

Aslında burada, asıl dikkat edilmesi gereken konu, her kompodentinin, bir amaç doğrultusunda dizayn edildiği, dahası ucuz olması için özenle parçaları seçilen; bin bir türlü hesaplarla maliyeti düşürülmeye çalışılan bu aletin (ar-ge ve müh. çalışmalardan söz etmiyorum bile), Çin tarafından üretilmiş ve ekonomik durum gözetmeksizin, piyasaya sürülmüş sistemlerle başedemiyor olması...

Piyasaya çıkmak için üretilmiyor olması bu konuyu konuşmayacağımız manasına gelmemeli. Bu 175$'lık laptopların öğrencilere olmasa bile hükümetlere bir faturası olacak en nihayetinde.

Bazı hükümetler, benzer projeleri Çin'li firmalarla hayata geçirirlerse, onları kimsenin suçlayabileceğini sanmıyorum...
0
darkhunter
Hatta Asus'da şöyle bir çözüm sunmuş:
http://www.pcpro.co.uk/news/115157/the-pc-pro-weekly-news-roundup.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yahoo! Instant Search'u Duyurdu

wizzyfx

Yahoo! daha siz sorgu metnini yazarken sonuçları ekrana getiren Instant Search'ü test etmeye başladı.

Açık Kodlu CRM Yazılımı Vtiger CRM Şimdi Türkiye’de

anonim

Dünya'da 140.000'den fazla şirketin, 10 dilde kullanmış olduğu açık kaynak kodlu müşteri ilişkileri yönetimi sistemi Vtiger CRM, şimdi Türkçe olarak Türk işletmelerinin dinamiklerini arttırmak üzere sunuluyor.

e-bergi Temmuz Sayısı Çıktı!

anonim

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak, bilgisayar bilimi alanındaki Türkçe kaynak sıkıntısını gidermek amacıyla yayınlamakta olduğumuz elektronik dergi e-bergi , Temmuz 2008 sayısıyla bu ay da sizlerle...

Bir Dâhinin Trajedisi - Alan Turing

FZ

Tiyatro Stüdyosu, dâhi matematikçi ve bilgisayar bilimcisi Alan Turing'in yaşamını konu alan "Sonsuz Döngü" oyununu sahneliyor. Hugh Whitemore'un kaleme aldığı oyunu çeviren ve sahneye koyan Ahmet Levendoğlu.

\r \r Oyun, II. Dünya Savaşı sırasında Alman ordularının ENIGMA haberleşme şifresini kıran İngiliz ekibin beyni olan Alan Turing'in, eşcinsel kimliği yüzünden toplumun kendisine dayattığı zorluklar nedeniyle yaşadığı trajediyi konu alıyor.

\r \r "Sonsuz Döngü" Mayıs ayının sonuna dek her Pazartesi 19:30'da İş Sanat'ta.

\r \r Tel: 0 212 316 10 83

Dünya Kurtuldu(!), Linux altında webcam destekli msn : aMSN

darkhunter

Yaşamın sırrından sonra en çok ilgi uyandıran sorunsal olan, Linux altında IM üzerinden webcam desteği Alvaro tarafından çözüldü.

aMSN'in yeni sürümü olan 0.95, webcam desteği veriyor!

Eee, hissediyor muyuz?